בדיקת תמונות בסקייפ??
-
ידוע שתמיד צריך לעשות חשבון נפש. הרמח"ל כותב בפרק הזהירות במסילת ישרים שצריך לקבוע זמנים קבועים לזה.
לכן כנראה הוא התכוון שצריך בחשבון נפש היומי להוסיף בדיקה ולבדוק האם ההתנהגות היומית עם הגויים הייתה נכונה או לא. תוספת שאין למי שלא מתעסק עם גויים. -
@magicode אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
ידוע שתמיד צריך לעשות חשבון נפש. הרמח"ל כותב בפרק הזהירות במסילת ישרים שצריך לקבוע זמנים קבועים לזה.
לכן כנראה הוא התכוון שצריך לבדוק בחשבון נפש היומי האם ההתנהגות היומית עם הגויים הייתה נכונה או לא. דבר שאין למי שלא מתעסק עם גויים.מחילה מכבודו, אבל גם מי שלא מתעסק עם גויים חייב לקבוע זמן לחשבון נפש, יש הרבה איסורים שאפשר לעשות אפילו בכותלי הישיבה, או שלא הבנתי נכון מה כוונתך
-
@לא-מתייאש לא הבנת את כוונתו הוא כתב שצריך לבדוק בחשבון הנפש היומי (שהוא בפירוש סבור שכל אחד צריך לעשות) את הנושא של ההתנהגות עם גויים שזה כמובן לא שייך אצל מי שלא מתעסק עם זה.
כמו שמי שלא מתעסק עם מסחר לא צריך לעשות חשבון הנפש על מסחר ומי שלא מתעסק בחינוך לא צריך לעשות חשבון הנפש על ההתנהגות עם התלמידים -
@לא-מתייאש
ניסחתי את זה בצורה יותר ברורה. תקרא שוב. דיברתי על תוספת. -
@magicode
שאלה: כתבת שלא נפתח כי אולי בהמשך הרבנים יאסרו. לפי ההגיון הזה יש לסגור הרבה/את כל האתרים שפתוחים בנטפרי, שמא בעתיד יפסלו. (וכמו שהיה בעבר, למשל אוצר החכמה וכדו) -
@לא-מתייאש אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
האמת שגם יעקב אבינו עבד יותר מ-20 שנה אצל רשע ואף אחד אמר שהיה צריך לעשות חשבון נפש על זה.
יעקב אבינו אכן הדגיש לאחמ"כ שהוא לא הושפע.
"עם לבן הרשע גרתי ותרי"ג מצות שמרתי ולא למדתי ממעשיו הרעים" (רש"י בראשית לב ה)
משמע, זה לא מובן מאליו. -
תודה על כל המתעמקים בדברי וסליחה אלו שנפגעו ממני...
מה שהתכוונתי הוא פשוט לאפס את המערכת, כמו בויכוח שידוע שכל אחד מאבד אחוזים מעמדותיו בויכוח - שני הצדדים אחד יותר ואחד פחות, ואחרי הויכוח צריך להתאפס מחדש לעמדה המקורית, כמו כן כאן להתאפס ולשחזר את הדיעות המקוריות ולראות האם אין אנו מחכים אותם ומושפעים מצורת התנהגותם, מתירנות, גסות, חוסר דרך ארץ וכו' זה כל כל מה שהתכוונתי.
ולדאבונינו יש הרבה יהודים עם כל השמונה בגדים בחו"ל שנדבקים בלי משים לההתנהגות העמים, קוראים לזה כאן "יידישע גוים"... -
בקיצור יצא שעכשיו ב"ה חזאו התמונות בסקייפ וללא בדיקה. כי בכל זאת אלו תמונות פרטיות בדר"כ של אנשים וכדומ'.
אבל מצד שני הפסידו מי שרוצה בינה מלאכותית.
נראה לי שרוב משתמשי סקייפ לא צורכים את הבינה המלאכותית ולכן טוב עשו ננטפרי שבחרו ברוב. -
@iii אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
@magicode
שאלה: כתבת שלא נפתח כי אולי בהמשך הרבנים יאסרו. לפי ההגיון הזה יש לסגור הרבה/את כל האתרים שפתוחים בנטפרי, שמא בעתיד יפסלו. (וכמו שהיה בעבר, למשל אוצר החכמה וכדו)אני חושב שהוא התכוון דוקא במקרה הזה שדורש הרבה פיתוח שיקול דעת ואמצעי זהירות.
כמדומני שבמקום אחר הוא כתב את אותו דבר, בלי קשר לעמדת הרבנים.
-
@אחד-תם אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
אני חושב שהוא התכוון דוקא במקרה הזה שדורש הרבה פיתוח שיקול דעת ואמצעי זהירות.
על פי שמך הייית מצפה שתנהג כאותו בן תם, שמבין דברים כפשוטם. ולא מתחכם וממציא פרשנויות חדשות מעצמו. ההסבר שנכתב בפוסט הוא:
@magicode אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:אי אפשר לדעת האם מחר הרבנים יאסרו את זה באופן גורף או לא.
שזה טיעון מוזר מאד.
אבל מה שמעניין אותי להבין זה האם כישורי הנבואה המפותחים של נטפרי מבטיחים בוודאות שאתרים שכן פתוחים לא יאסרו מחר?
כי המציאות מראה אחרת. אז אולי לא כדאי לקבל החלטות על פי חששות מאיסורים עתידיים דמיוניים שלא באמת קיימים. -
פוסט זה נמחק! -
אל תצחק על כישורי הנבואה של נטפרי.
יש הרבה לקוחות שמצפים מנטפרי לפתור את הבעיות ללא כל פרטים.
כמובן שהם סומכים על כישרון הנבואה של נטפרי שבהרבה מקרים עובד לא רע.(למתקשים בהבנה. הדברים נכתבו בהומור)
-
@magicode אני צריך להתחזק באמונה.... שכל דברי הנביאים אמת.
לא יקרא שמך עוד magicode, כי אם prophetcode יהיה שמך...
להוציא מכלל "לא ימָצא בך וגו' קוסם קסמים מעונן ומנחש" -
@ליכט אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
@לא-מתייאש אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
האמת שגם יעקב אבינו עבד יותר מ-20 שנה אצל רשע ואף אחד אמר שהיה צריך לעשות חשבון נפש על זה.
יעקב אבינו אכן הדגיש לאחמ"כ שהוא לא הושפע.
"עם לבן הרשע גרתי ותרי"ג מצות שמרתי ולא למדתי ממעשיו הרעים" (רש"י בראשית לב ה)
משמע, זה לא מובן מאליו.איפה כתבתי שזה מובן מאליו ? אמרתי שהעובדה שאדם נמצא שהוא עובד עם גוי,אין זה סימן מן השמיים שהוא צריך לעשות לעשות חשבון נפש, וזה לא מראה על עונש כל שהוא על מה שהוא עשה, אבל נכון שיש כמובן שכר על זה כי זה הרבה ניסיוניות, לכן לפני שיוצאים לעבודה יש חייב ללמוד תורה לפני לכ"ע, עיין ביאור הלכה אורח חיים, סימן שו' נראה לי סעיף ו' שעוסק בדיני ללמוד מקצוע בשבת.
אני קצת מזכיר למה כתבתי את זה
התחלתי לכתוב בגדול שיש הרבה ניסיוניות כשעובדים עם גויים, ובכל זאת, מפני שזה דברים שאפשר להתמודד איתם ובלי זה אי אפשר להתפרנס, אף אחד לא אסר את זה, וזה לפי דעתי האישי אותו דבר לגבי GPT שעוד כמה זמן לא נוכל להתפרנס בלעדיו, וכל הבעייות שהוזכרו איתו, הן דברים שאפשר להתמודד איתם.
@אורח-פורח ענה לי :ומי אמר שהגוי לא משפיע עלינו לרעה ואולי הגיע הזמן לחשבון הנפש?
על זה עניתי לו בגדול שאני לא רואה מה הקשר לחשבון נפש ולא הבנתי מה הוא בא להגיד כאן, והעובדה לעבוד עם גוי לא מראה שצריך לעשות חשבון נפש.
על זה אמרו לי @אינו-יודע-לשאול ו-@magicode שהוא התכוון לתוספת חשבון נפש, אני לא רציתי לענות לזה כי כנראה אני הבעייתי שעדיין לא מבין מה הקשר לכאן, ולמה אמר את זה אם לא שרצה להגיד מעקרא שהעובדה שאדם עובד עם גוי מראה שצריך לעשות חשבון נפש, ואם התכוון לתוספת רק, למה כתב לי את זה כאן, כאילו מה הקשר למה שאמרתי ?? כמו ש @אינו-יודע-לשאול כתב, על כל דבר זה ככה, לפי מה שאני מתעסק אני צריך לעשות חשבון נפש מה שהשני לא יצטרך לעשות כי הוא לא מתעסק עם אותם דברים,
אח"כ @ליכט אומר לי שזה לא מובן מאליו שיעקב אבינו לא הושפע לרעה, וכאן כתבתי מה שכתבתי. -
@magicode אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
אל תצחק על כישורי הנבואה של נטפרי.
יש הרבה לקוחות שמצפים מנטפרי לפתור את הבעיות ללא כל פרטים.
כמובן שהם סומכים על כישרון הנבואה של נטפרי שבהרבה מקרים עובד לא רע.(למתקשים בהבנה. הדברים נכתבו בהומור)
בלי הומור, זה הזמן להחמיא את הטמכיה טכנית של נטפרי, כי חכם עדיף מנביא, ולפי מה שאני רואה, בציבור שלנו, יש הרבה שממש לא מבינים גרוש במחשבים, ולכן הנציג לא יקבל יותר פרטים מאשר "זה לא עובד", וכאן יכול להיות אלפי סיבות. אני חושב שהתמיכה טלפונית שלהם כבר קבלו הרבה פעמים שיחות של אנשים שנפל להם החשמל והתקשרו לנטפרי למה ה"אינטרנט" לא עובד...
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!