מה בין הגנה להגנה
-
@yp המדהים זה שאע”פ שהוא מנהל הוא לא מרשה לעצמו לפתוח מה שהוא צריך בצורה חריגה...
המוסר השכל שגם אם אנחנו צריכים משהו לצרכי עבודה לנסות להתמודד עם מה שיש בנטפרי ולא לרעות בשדות זרים גם אם זה ממש נצרך לנו. (אלא אם כן ממש אין ברירה)
-
@א אמר במה בין הגנה להגנה:
המוסר השכל שגם אם אנחנו צריכים משהו לצרכי עבודה לנסות להתמודד עם מה שיש בנטפרי ולא לרעות בשדות זרים גם אם זה ממש נצרך לנו.
המוסר השכל הרבה יותר נוקב
ודי לחכימא -
@magicode
וואו!
גם אני מצדיע!
יש משהו היום שנראה שאם אתה מפעיל משהו באיזה סדר גודל אי אפשר להסתדר בלי וואצאפ,
הפוסט הזה היה שווה רק כדי לנפץ את המיתוס הזה. -
לא מסכים בכלל לרוח הדברים פה. זה מתאים לחשיבה של כת.
אם משהו הוא כשר אפשר להשתמש, ואם לא אז לא משתמשים בגלל הפסול שבדבר. בלי קשר להחלטה של נטפרי לסגור או לפתוח.
"אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך"?להיפך, דבר שהוא כשר נטפרי צריכים לפתוח. ולא לאמר שעצם זה שזה סגור זה עצמו סיבה לפסול.
-
@iii אף אחד לא אמר שדבר שהוא כשר צריך לסגור ....
לגבי וצאפ נראה לי שכל בר דעת יודע את הבעייתיות שיש בזה אא”כ הוא לא יודע מה זה ווצאפ
בכל אופן לא הבנתי איזה חשיבה של כת ראית פה?
סה”כ שיבחו בן אדם שנצרך לוצאפ שאע”פ שיכול לפתוח לעצמו וצאפ בכל זאת לא משתמש בזה. -
@iii אמר במה בין הגנה להגנה:
לא מסכים בכלל לרוח הדברים פה. זה מתאים לחשיבה של כת.
אם משהו הוא כשר אפשר להשתמש, ואם לא אז לא משתמשים בגלל הפסול שבדבר. בלי קשר להחלטה של נטפרי לסגור או לפתוח.
"אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי כך"?
להיפך, דבר שהוא כשר נטפרי צריכים לפתוח. ולא לאמר שעצם זה שזה סגור זה עצמו סיבה לפסול.יורשה לי להניח שנעלם מידיעתך הנתון הבסיסי ש @magicode הוא המיסד הבעלים והמנהל של נטפרי
-
האמת שאתם מפריעים לי בתחושה.
אתם נותנים תחושה שאני מחמיר על עצמי יותר ממה שמצפים ממני וזה לא תחושה שלוקחת אותי למקום טוב יותר.אחת הסיבות המרכזיות שוואצאפ חסום בנטפרי זה בגלל שאין דרך טובה לסנן אותו. ולהפוך אותו לנקי נקי.
אפשר רק קצת להפחית את הסיכונים שלו. וגם זה בדרכים עקלקלות. בגלל שוואצאפ נלחמים במי שמנסה לשנות את התוכנה שלהם.
גם אם נשקיע ונמצא דרך לסנן את הוואצאפ בצורה טובה (חסר סיכוי לדעתי). בכל יום זה יכול פשוט להיעלם. ואז או שזה נתקע ואם התרגלת אתה בלי ידים ורגלים או שזה עובד בלי סינון.
לכן אי אפשר להרגיל ציבור להשתמש בכלי כל כך מסוכן וגם לא כדאי להתרגל לזה באופן אישי.
אפשר גם להגיד שקשה לדעת פתאום איזה אפיק חדש יהיה בוואצאפ ובעצם ישאיר את המשתמשים בלי סינון. כי רוב העבודה זה לחסום מספר דברים בעייתים. ואם מחר צץ אחד חדש? מה אתה עושה?. תוך כמה זמן אתה יכול להגיב ולמצוא לו פיתרון אם בכלל. -
@magicode אמר במה בין הגנה להגנה:
אתם נותנים תחושה שאני מחמיר על עצמי יותר ממה שמצפים ממני
לא בדיוק
אנחנו דוקא מתפעלים מזה שאתה פועל כפי המצופה
למרות המקום והמעמד שלך
ולא חיפשת לך הוראת היתר ואישור ’חריגים’
למרות ש....אגב, לפעול כפי המצופה
בכל מעמד
ראוי להערכהאז אתה יכול לחוש בנוח
-
@magicode אני רגוע לגבי זה, אתה מוכר כמי שהולך אליבא דאמת
-
@אחד-תם אמר במה בין הגנה להגנה:
יורשה לי להניח שנעלם מידיעתך הנתון הבסיסי ש @magicode הוא המיסד הבעלים והמנהל של נטפרי
ידוע לי היטב. למה זה רלוונטי?
(הפוך, זה מחזק את דברי) -
@iii אמר במה בין הגנה להגנה:
@אחד-תם אמר במה בין הגנה להגנה:
יורשה לי להניח שנעלם מידיעתך הנתון הבסיסי ש @magicode הוא המיסד הבעלים והמנהל של נטפרי
ידוע לי היטב. למה זה רלוונטי?
(הפוך, זה מחזק את דברי)אם מי שנמצא בראש הפירמידה
מרגיש מחוייב למדיניות כמו אחרון שבעם
זה ההיפך הגמור מכת(או שאתה לא מכיר באמת מה זה כת)
-
@magicode
זה נכון כל עוד הם נלחמים במי שמנסה לשנות את התוכנה שלהם,
ברגע שזה יהפוך [אם בכלל יכול להיות] לקוד פתוח
זה יהיה סיפור שונה. -
@counselor אמר במה בין הגנה להגנה:
ברגע שזה יהפוך [אם בכלל יכול להיות] לקוד פתוח
למה שזה יקרה אי פעם?
-
@loters אמר במה בין הגנה להגנה:
@ magicode
אתרים של קורסים חינמיים כמו CAMPUSIL וכן לשכת התעסוקה ,
שלא נדבר על UDEMY ופלייליסטים של סרטונים מקצועיים ביוטיוב
לעיתים נסגרים כי יש שם דמות של אשה (אפילו שהגולשת היא גם כן אשה, או שאפילו הגולש הוא גברהצעתי פעם שלפחות יפתחו את האודיו.
-
אני אכתוב את החוויה שלי משימוש בנטפרי של 7 שנים בערך.
קודם כל יש קונפליקט שצף הרבה פעמים והוא אף פעם לא ייפתר ולא יתיישב לחלוטין.
מצד אחד אני רוצה שנטפרי לא יתפשרו על שום חסימה של מה שלא הרמטי , מצד שני, זה כמובן תוקע אותי מידי פעם, ונורא קשה עד שאני שוקלת לעזוב .השאלה היא אם יש אפשרות מושלמת ואטופית בה כל הצרכים שלנו באנטרנט (או לפחות החשובים לצרכי עבודה) יהיו מאופשרים בלי התפשרות על מראות אסורים .
אני לא חושבת שמדיניות נטפרי השתנתה כמו שהסינון נהיה מהודק יותר לטוב ולרע, זה טוב - כי אנשים מדווחים ומתלוננים , זה רע - כי אפשרויות מצטמצמות.
אבל כמו שכתבו לפני , העולם השתנה , ולא הסינון.
נטפרי , בתור סינון חדשני ופורץ דרך , לא יכולים להתעלם מהעובדה הזו. ארגונים ועלונים שעסוקים בלכתוב ולהסביר איך אפשר להסתדר בלי אנטרנט ודומיו יש מספיק.
העולם השתנה, ולכן כמו שהרבה אנשים צריכים היום רכב , אנחנו צריכים גם אנטרנט, והוא הולך ונהיה שימושי יותר ויומיומי
(שלא לדבר על אלו שצריכים רכב אוטונומי ומשתמשים בטלפון חכם)אנחנו רוצים רכב כשר, לכן מסכימים שהוא ייסע לאט יותר, יוגבל בהרבה פניות , ימתין הרבה ברמזורים עד שהם ייבדקו בהודו ויאריך לנו את המסלול לפעמים. מקובל ומוסכם.
אבל ככל ואנחנו יותר שעות על הכביש, ההפרעה צריכה להיות יותר מינימלית, ובלי קשר לזמן הגלישה , רמת הצורך עולה לחיונית.
להגדיר אנשים שגולשים בנטפרי כ'מודרנים' בעיניי זו תפיסה שגויה.
אנשים שגולשים בנטפרי היום מוותרים כל הזמן על נוחות, קשה לי להאמין שמודרנים גולשים פה ובטח לא שהם כותבים פה בפורום,
באמת שהרבה הרבה יותר קל זה לעבור בשיחת טלפון אחת לאתרוג והחיים קלים יותר.. אנשים שכותבים , ומבקשים ומתחננים , הם דווקא אנשים שלא מוותרים בקלות , ולא רוצים לעזוב את נטפרי.
רוצים פתרון בתוך נטפרי. אני לא רואה מניע אחר שיכול לגרום לנו להמשיך ולבקש ולכתוב עוד ועוד. נטפרי לא יותר זולה או נוחה משום חברה אחרת.ולכן , בגלל שאנחנו מסכימים שהעולם הופך אוטונומי, כל פתרון שיכול להיות כדי לעזור לאנשים ולהשאר בנטפרי [כי אין סינונים אחרים ברמה] הוא פתרון שצריך לשקול.
ואם בתחילת הדרך השיקול שלא לפתוח אתרים בצורה ספציפית היה למנוע בעיות מוחבאות, אולי זה הזמן לעשות חושבים , ולנסות כן לחשוב איך לפתוח דברים ספציפיים בצורה בטוחה,
אפשר לבצע QA על הסינון שלהם למשל.אבל בגלל שאין לנו אפשרות אחרת , אנחנו ממש מבקשים את האפשרויות של יותר, כדי שנוכל להשאר.
ובשלב ראשון בואו נדבר על דברים שנצרכים לעבודה (כמו לינקדין ויודמי ) ואחר כך על אתרי קניות ופודקאסטים . -
@548499758
כל מילה בסלע
לא יכולתי לנסח יותר טובאף אחד לא רוצה כאן "להתקלקל"
אפשרויות לקלקול יש על כל שעל
והן הרבה (הרבה הרבה) יותר קלות מאשר להשתמש באינטרנט עם סינון (אמיתי)
גם המשפט האחרון שנכתב מאוד נכון. -
@ברצינות
פותחת האשכול חסה על זמנה להיות בפורומים.
עשיתי את השתדלותי להאיר את עיני נטפרי, להיות שליחים טובים.
ניסיתי אותם גם בפניות האישיות
צר לי, לא נפלו הדברים על אוזן קשבת,
אולי מקוצר רוח ועבודה קשה,
או מציבורים חזקים ממנו שיש לרצות.
הלוואי שכפי שקמה נטפרי, תקום חלופה חרדית לאנשי מקצוע. -
@magicode אמר במה בין הגנה להגנה:
אפשר גם להגיד שקשה לדעת פתאום איזה אפיק חדש יהיה בוואצאפ ובעצם ישאיר את המשתמשים בלי סינון.
אכן וואצאפ הודיעו לאחרונה שהם מוסיפים ערוצים שכל אחד יכול להרשם אליהם, וזה ישמש בעיקר לידוענים וכדו'
לחברות שכיום מספקות וואצאפ ללא סינון זה כנראה יהיה קצת כאב ראש.אפשר רק קצת להפחית את הסיכונים שלו. וגם זה בדרכים עקלקלות. בגלל שוואצאפ נלחמים במי שמנסה לשנות את התוכנה שלהם.
גם אם נשקיע ונמצא דרך לסנן את הוואצאפ בצורה טובה (חסר סיכוי לדעתי). בכל יום זה יכול פשוט להיעלם. ואז או שזה נתקע ואם התרגלת אתה בלי ידים ורגלים או שזה עובד בלי סינון.אפשר לומר את זה גם על שירותים אחרים שיכולים לשנות את השיטה יום אחד ואז אנשים ישארו תקועים, כבר דיברנו בעבר על פתרון שלי לסינון מושלם אבל הצלחת לשכנע אותי שלא כדאי לשווק את זה כי אם יום אחד יחסם ואנשים יעברו ללא מסונן (אפילו שהפתרון הזה עובד כבר כמה שנים בלי בעיה ועם קוד פתוח בגיטהאב ומן הסתם וואצאפ כבר ראו את הפרוייקט הזה ואף על פי כן לא חוסמים אותו).
בסופו של דבר זה עניין של ניהול סיכונים ולקיחת אחריות (שאני לא מאחל לעצמי לקחת את האחריות הזו) -
@nigun אמר במה בין הגנה להגנה:
אפילו שהפתרון הזה עובד כבר כמה שנים בלי בעיה ועם קוד פתוח בגיטהאב
ואתה צריך לעדכן אותו כל הזמן ? או שהוא פשוט עובד תמיד בלי תחזוקה?
-
@mgm-ivr אמר במה בין הגנה להגנה:
@nigun אמר במה בין הגנה להגנה:
אפילו שהפתרון הזה עובד כבר כמה שנים בלי בעיה ועם קוד פתוח בגיטהאב
ואתה צריך לעדכן אותו כל הזמן ? או שהוא פשוט עובד תמיד בלי תחזוקה?
אני מעדכן מידי פעם בשביל פיצ'רים חדשים
אבל גם אם אני לא מעדכן זה לא נשבר