תגובה לעניין צדדי באשכול נעול
-
@אחד-תם אמר בלפעמים-מדלגים-על-תמונות-בחסימה:
@613 אמר בלפעמים מדלגים על תמונות בחסימה:
דוגמא קטנה (מתוך פרויקט סינון התמונות של "המכלול")
אם תוכל להסביר מה זה הפרוייקט הזה
מי חוסם
ומי מסמן מה צודק
תודה
המכלול:מיזם סינון התמונות
אני כותב את הפוסט הזה כי אני חושב שראוי לפרסם את המיזם הזה
אם טעיתי התנצלותי (ותודתי למוחק/נועל) נתונה מראש... -
אם הבנתי נכון המשמעות היא שרוב החסימות של נטפרי לא מוצדקות. אכן כך הדבר?
-
@iii רוב החסימות באתר שכל תמונותיו מתיימרות להיות מסוננות
-
@אינו-יודע-לשאול השאלה הרלוונטית היא - כמה אחוז מכלל התמונות נחסם?
-
@י-ב 0.05 (17202/330435) ומתוך זה רק 54% היה טעות בזיהוי השאר באמת היה אמור להיחסם או שגם הצוות במיזם הסינון שם את זה לבדיקה נוספת (מה שאומר שזה בתחום האפור)
-
@אינו-יודע-לשאול אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
רק 54% היה טעות בזיהוי השאר באמת היה אמור להיחסם או שגם הצוות במיזם הסינון שם את זה לבדיקה נוספת (מה שאומר שזה בתחום האפור)
א. 54% זה לא רק, זה המון.
ב. בטח אחוזים נכבדים מה"תחום האפור" גם צריכים להיפתח. כך שהאחוזי כשל הרבה יותר גבוהים.מעניין מה ההסבר של נטפרי לכישלון הזה?
-
תחום אפור לא נחשב לכשל בכלל. היות ומה שתעשה יהיה הגדרה נכונה עדיף שיחסמו מאשר יפתחו.
וככל הנראה כל מה שנחסם במכלול שייך לתחום אפור. תחום אפור זה למשל גברים שיש להם מראה של בת. -
@iii יש לך טעות כי נטפרי בודקים את כל ה300 אלף תמונות ומתוכם יש 0.05 שנחסם שכחצי מזה היה אמור להיחסם יוצא 0.025 אחוז שזה בכלל לא הרבה
1/4000 בערך -
@iii יש לך טעות כי נטפרי בודקים את כל ה300 אלף תמונות ומתוכם יש 0.05 שנחסם שכחצי מזה היה אמור להיחסם יוצא 0.025 אחוז שזה בכלל לא הרבה
1/4000 בערךההסבר שלך יותר מתקבל. כי טעות אחת לכל 4000 תמונות זה הגיוני לכשל טכני. כלומר לחיצה על אישור במקום סירוב. ולהיפך. כלומר העובד לא טעה במה שרצה להגדיר אלא היד שלו טעתה.
-
@magicode אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
תחום אפור לא נחשב לכשל בכלל. היות ומה שתעשה יהיה הגדרה נכונה עדיף שיחסמו מאשר יפתחו.
וככל הנראה כל מה שנחסם במכלול שייך לתחום אפור. תחום אפור זה למשל גברים שיש להם מראה של בת.תשובה עלובה.
א. אומרים לך ש54% אחוז מהחסימות זה כשר בוודאות ולא לבדיקה חוזרת.
ב. גם היתר שזה אולי תחום אפור, ברור שצריך להיבדק. ולא סתם לחסום כי אולי יש פסול. וברור שאם היה נבדק כמו שצריך היו נפתחוים עוד כמה אחוזים.
עדיף לקחת אחריות על המחדל ולנסות להשתפר מאשר לדחות אומטית את הנתונים.@magicode אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
ההסבר שלך יותר מתקבל. כי טעות אחת לכל 4000 תמונות זה הגיוני לכשל טכני. כלומר לחיצה על אישור במקום סירוב. ולהיפך. כלומר העובד לא טעה במה שרצה להגדיר אלא היד שלו טעתה.
היחס טעות הוא לא כללי. כי אם מתוך כלל הבדיקות יחס הטעות הוא 1/4000, זה אומר שכל ההחלטות לחסום הם רק טעות. מה שוודאי לא מציאותי.
וביותר, שיחס כזה גרוע הוא רק לחומרא. אנחנו לא שומעים על יחס כזה של תמונות שפתוחות בטעות.
כנראה שהעובדים מעדיפים (או על דעת עצמם או בהוראת המפעילים) שאם יש תמונה שהיא כשרה, כחצי מהפעמים לא לפתוח.
מחייב בדק בית. -
ש לך טעות כי נטפרי בודקים את כל ה300 אלף תמונות ומתוכם יש 0.05 שנחסם שכחצי מזה היה אמור להיחסם יוצא 0.025 אחוז שזה בכלל לא הרבה
1/4000 בערךאיך הגעת למספר הזה?? ממה שאני רואה שם יש 17,202 תמונות שנחסמו. כאשר מתוכם 54% (שזה 9,289 פסילות) פסילות מיותרות.
אז גם אם נבדקו 300000 תמונות, אז היחס של הפסילות הוא 5.73%. (שזה לא מה שכתבת. וזה לא מעט יחסית לאתר שאמור להיות מסונן מראש)
זה לא 1/4000, אלא 1/17 (בערך. סך כל החסימות) -
@III
אני גם יודע שיש המון חסימות שגויות אבל הפעם זה ממש לא ראיה
אתה לוקח אתר שאמור להיות בו 0 תמונות חסומות בנטפרי כי העורך בעצמו אמור לסנן, ובאמת בדרך כלל הוא מסנן. אז כבר הורדת עשרות אלפי תמונות ויותר שאמורות להיות חסומות לכולי עלמא מהסטטיסטיקה, פלוס כל התמונות המסופקות שלדברי מגיקוד בכוונה חוסמים אותם, וזה הגיוני מאוד.
זה יהיה ראיה אם תריץ את הבדיקה על התמונות החסומות בויקיפדיה, כמה מתוכן חסומות סתם. שזה מייצג אתר קלאסי שיש בו גם הרבה תמונות נשים. -
@צדיק-תמים אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
אבל הפעם זה ממש לא ראיה
אתה לוקח אתר שאמור להיות בו 0 תמונות חסומות בנטפרי כי העורך בעצמו אמור לסנן, ובאמת בדרך כלל הוא מסנן.בדיוק להיפך. אם באתר שהסבירות לתמונות פסולות הוא כ0%, בכל אופן נטפרי חוסמים 5.75%. (לרוב ללא סיבה) ק"ו בן בנו של ק"ו באתר שסביר שיהיה בו תמונות גרועות, שיחסם הרבה יותר. ובאחוזי טעות כאלו, יהיו גם יותר טעויות.
אם כבר הטיעון הזזה פורך את תגובתו של מג'יקוד:@magicode אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
וככל הנראה כל מה שנחסם במכלול שייך לתחום אפור. תחום אפור זה למשל גברים שיש להם מראה של בת.שאם מדובר באתר שכנראה כבר מסונן, זה אומר שגם מה שלא נמצא כשר, חלקו הגדול כנראה באמת כן כשר.(כי זה כבר סונן) וזה אומר שבמציאות אחוז השגיעות אפילו יותר גדול.
-
@אינו-יודע-לשאול אאל"ט @III צודק שלפי המספרים שהבאת יוצא שאחד מתוך שבערך 1 מתוך כל 36 תמונות באתר נפסל בטעות (עשית חישוב של 17202 לחלק ל-330435 כאשר היית צריך לעשות הפוך)
בכל מקרה המשתמש @III בא לקנטר והוא מקנטר סידרתי פה, אני לא רואה סיבה להתייחס לדבריו בצורה נימוסית כאשר הוא לא מקפיד על כללי נימוס בסיסיים. אולי הוא לא מבין שהשיחה בפורום זה שיח בין אנשים ולא בין ניקים מעורטלי גוף ונפש
@III אם לא מתאים לך נטפרי, תעבור לסינון אחר, אם אתה רוצה לגרום לשיפור באיכות הסינון זו לא הצורה. אולי לא הכל מושלם, או שתשתלם עם זה, או תנסה לשפר בצורה מכובדת, בצורה שיהיה לך סיכוי באמת לעזור. -
@yzahn אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
בכל מקרה המשתמש @III בא לקנטר והוא מקנטר סידרתי פה, אני לא רואה סיבה להתייחס לדבריו בצורה נימוסית כאשר הוא לא מקפיד על כללי נימוס בסיסיים. אולי הוא לא מבין שהשיחה בפורום זה שיח בין אנשים ולא בין ניקים מעורטלי גוף ונפש
@III אם לא מתאים לך נטפרי, תעבור לסינון אחר, אם אתה רוצה לגרום לשיפור באיכות הסינון זו לא הצורה. אולי לא הכל מושלם, או שתשתלם עם זה, או תנסה לשפר בצורה מכובדת, בצורה שיהיה לך סיכוי באמת לעזור.אהבל.
אם אין לך משהו לעניין להגיד, עדיף שתשתוק.(ולא צריך להגיב לטיפשים שכמותך. אבל מה שעניתי לאינו יודע לשאול, זה בצורה מאד מנומסת ביחס לסטנדרט בפורום)
-
לאחרונה הגיעו פה אשכולות לרמות מגעילות של יחס אחד כלפי השני.
לכן אחד הדברים שכדאי להימנע מהם לא לחלק ציונים על תשובות של כל אחד.
למשל לא לכתוב את הניסוח "תשובה עלובה". זה מיותר ולא מועיל לדיון. רק הופך אותו למעליב וגורם להתנצחות אישית. צריך להקפיד פה על שיח מכבד. גם אם לא מסכימים עם הכותב.לעצם העניין של החישוב. אם אני לוקח את הנתונים של @אינו-יודע-לשאול הוא הביא 330435 שנפתחו אז להלן החישוב
17202/(330435+17202) = 0.04948
0.04948*0.54=0.02671זה 0.02671 סך הטעיות.
כדי לדעת כמה זה אחד מתוך עושים ככה
1/0.02671=37.43916136278547
כלומר טעות אחת לכל 37 תמונות.
כנראה שהיה לו טעות בחישוב והוא הוסיף כמה אפסים.אז אנחנו עוברים להסבר השני של התחום האפור.
אז אני יביא לכם דוגמא שעובד חסם תמונה של שער של התלמוד בבלי.
מי שיש לו קצת דמיון יכול להבין למה הוא חסם את השער הזה.
זה לדעתי טעות שמתקבלת בהבנה.
כי הרי מצפים ממנו לחסום גם כל מיני דברים שמסמלים בעיות.
ואנחנו כחרדים מעדיפים שיחסם על פני שיפתח לכן זה מה שיוצאכמובן שתמיד נטפרי צריכים לבדוק את עצמם בלי קשר האם התשובות שלי עלובות או לא.
-
@iii
בבקשה. אל תמחק את התגובות שלך.
שכולם יראו עם מי יש לנו עסק פה בפרום. -
@magicode כולי מלא התנצלות ובושה על שגרמתי לדיון שכזה
כוונתי היתה רק לגרום התעניינות במיזם של המכלול ולא מעבר לכך -
@613 תודה לך על הפתיחת הנושא החשוב
ואני מקוה שיצא מזה רק טוב, וד"ל -
@613 אמר בתגובה לעניין צדדי באשכול נעול:
@magicode כולי מלא התנצלות ובושה על שגרמתי לדיון שכזה
כוונתי היתה רק לגרום התעניינות במיזם של המכלול ולא מעבר לכךמה הבעיה בדיון הזה ?
(כלשעצמו, לא במקום אליו היו מי שניסו לגרור אותו).
אדרבא, אם אכן יש בעיה, צריך לבדוק ולנסות להבין אותה, לא ?