מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@hagai-w אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
לאלו שחושבים שזה לא משמש לצרכי עבודה, אצלנו זה משרד "חרדי" וזאת הדרך תקשורת מרובית משתתפים היחידה, ואנחנו מאלצים גם את הלקוחות להשתמש בה.
יש לכם בעיה עקרונית להשתמש בטימס?
-
@יעקב-ישראל אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
צודק בחורי ישיבות צריכים רימון או בכלל ללא חסימה
זה עיוורון או התעלמות ממצב קיים לענות את זה
המצב הוא שיש הרבה מאוד בחורי ישיבה עם גישה לרשת לא אמרתי לפתוח שום דבר בגלל זה אבל להגיד שנטפרי לא מיועדת להם זה שטויות
כל הטענה פה מתחיל לצערינו בגלל בחורים משועממיםדי לטמון את הראש בחול
אם אתה משתמש במנטרות כמו 'עיוורון' 'די לטמון את הראש בחול', זה מוריד נקודות לעמדה שלך
זה מעכב את הצד השני מלחשוב לעומק על העמדה שלךאני לא אמרתי שנטפרי יאסרו על בחורי ישיבות להשתמש בסינון ויכריזו שזה גזל
הם יכולים להמשיך להשתמש כרגיל בסינון
לגבי דבר ספסציפי שיש בו סיכון לכאורה נטפרי לא אמורה להתחשב באיזה צורך בידורי של בחור ישיבהוסתם כך, נניח שיש כמה יחידי סגולה בין בחורי הישיבות שהצ'אט היחיד שלהם זה החלפת סמיילים עם חבריהם כמנהג אחיותיהם
הלא רוב המוחלט של השימוש שלהם הוא סיכון ותהום פעורה -
@hagai-w אני משער שזה לא קבוצות של מאות אנשים שעל זה נפתח הנושא (וכידוע יש לנטפרי אפשרות כיום להבחין בגודל החדר, שהרי מתחת 10 משתתפים לא צריך הצהרה)
-
@yp לא בעיה עקרונית. אבל החברה כבר משלמת על g suite, אז אנחנו מקבלים את כל הפיצ'רים של גוגל וחבל לעבור לטימס.
-
@צדיק-תמים זה ביקש ממני היום הצהרה לקבוצות של חמש ותשע משתמשים אבל יכול להיות שזה היה תקלה
-
@אינו-יודע-לשאול אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@צדיק-תמים זה ביקש ממני היום הצהרה לקבוצות של חמש ותשע משתמשים אבל יכול להיות שזה היה תקלה
הוא מבקש גם בצ'אט אישי, צריך לצאת ולהכנס
-
כולם פה מדברים על הסכנות והם ממש צודקים. גם לפי איך שאני מכירה את המרחבים המשותפים יכולות להיות בהם בעיות ממש גדולות. במיוחד באלו שעוסקים בנייעס-מוזיקה וכו'... בדיוק לכן צריך הצהרה!
בקצב הזה שאומרים פה לחסום דברים עוד מעט נטפרי בכלל לא יאשרו להשתמש במייל!אני חושבת שנטפרי אולי צריכה להוסיף להצהרה עוד כמה תנאים. אולי נגיד לבקש מהמנהל לחלק את הקבוצה שלו לפי קטגוריה מתאימה של טכני/עבודות/ספרות/חדשות/מוזיקה וכו' ואז קבוצות שמועדות לפורענות לבקש מהן כל תקופת זמן מסוימת הצהרה נוספת. זה ממש יגביל וימנע הרבה מכשולות!!!
אבל לחסום לגמרי לדעתי זו טעות...
-
@yp ממה נפשך אם אתה לא מתייחס לבחורים אז למי הסיכון שם ?
לאיש מקצוע שישב בקבוצת מוזיקה ויחפש מייל של מישהו ?
אז אתה כן מדבר על בחורי ישיבות ?
אז אל תשכח מאות בחורי ישיבות שמשתמשים בזה באופן מקצועי לחלוטין (תתי"ם קעמפים מזכירות וכו')
אני מאוד רוצה לשמוע את דעת @magicode בעניין
ומקווה מאוד שלא יסגרו את זה כי מבחינתי כמו שאמרתי זה יהיה חציית קו אדום של ירידה לקווים קיצוניים
אני ישבתי לפני שנתיים עם אנשים מסויימים מכמה מגזרים ענקיים בעניין כשרות הנגנים בישיבות
ומגזר מסויים התעקש שהוא לא רוצה בלוטוס וכרטיס אמרתי שכרטיס אני עוד מבין אבל בלוטוס הם עושים טעות כי היום זה בסיס ואין בזה בעיה אמיתית ללא שיתוף קבצים וזה לא המקום לאסור(וגם על כרטיס חלקתי אבל העתקה מתחיל להיות בעייתי ועדיין רוב הישיבות מתירות)
אבל לא ממש הקשיבו לי ונשארו עם נגן אחד רלוונטי היום הם מתמודדים עם האנדרואידים למיניהם בזמן שהאחרים שהתירו יותר עם היגיון שומרים יפה מאוד על ענייני הנגנים
רש"י בכל מקום "כח דהיתרא עדיף" - לאסור זה לא חכמה כי כולם יכולים לאסור מספק, להתיר זה הכח
אני טוען (ותאמינו לי שיש לי ידע בעניין) שחסימת המרחבים המשותפים כל זמן שיש דרך לסנן אותם וכל הבעיות הם צדדיות נטו תהיה חציית קו אדום -
נראה לי שהציבור כאן לא קלט את הבעיה ואומרים שיהיה הצהרה וכו'
אנסה להסביר שוב את הנושא כידוע בשום פורום כמו פרוג מתמחים וכו' אסור להשאיר מייל בפומבי וגם א''א לעשות זאת רק בצ'אט ציבורי שם גלוי לכולם כל המיילים ויושבים אנשים חולים ומסוכנים ומבקשים דברים ושולחים דברים(!)
הצהרות לא יעזרו לדבר הזה הדבר היחיד שיכול להועיל זה רשימת המשתתפים תהיה מוסתרת מלבד למנהל ולא יהיה אפשר לראות גם מה המייל של הכותב כפי הידוע לי במצב הנוכחי אין לזה אפשרות אולי המתכנתים של נט פרי ימצאו לזה פתרון ולהגיד זה ככה וזה ככה זה פלפולים ממש יפים במבחן התוצאה המקרים ממשיכים לקרוא בכל יום ושום פלפול לא ישנה את זה מקווה ש@magicode יכנס לעניין ויביע פה את דעתו ויעשה מעשה -
רגע, עכשיו נופל לי האסימון שגם לטענת האוסרים מספיק לחסום את הצפייה במיילים של חברי הקבוצה, לא צריך לחסום את ההתכתבות עצמה.
(אני לא נוקט עמדה בגלל שאני נוגע בדבר) -
@hagai-w
הבעיה היא שיש בקבוצה חברים מחוץ לנטפרי והם רואים את המיילים של כולם ויכולים לשלוח ללא הפרעה. -
@עמאר אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
הבעיה היא שיש בקבוצה חברים מחוץ לנטפרי והם רואים את המיילים של כולם ויכולים לשלוח ללא הפרעה.
אם הם לא בנטפרי
אז מה את רוצה מנטפרי -
אני מסכים עם כל מילה אני אומר בבירור הצ'אטים זה המפלט האחרון למשתמשי נטפרי לדברים הגרועים בעולם ואכמ''ל
מוזר מאוד מאוד שנטפרי פותחים את זה אין לזה לענ''ד שום הצדקה וזה חורבן הדור לענ''ד -
@אנוממי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@עמאר אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
הבעיה היא שיש בקבוצה חברים מחוץ לנטפרי והם רואים את המיילים של כולם ויכולים לשלוח ללא הפרעה.
אם הם לא בנטפרי
אז מה את רוצה מנטפריאבל המקבלים הם מנט פרי
לעצם העניין רוב האנשים בצ'אטים הם בנט פרי אז זה פותר את רוב הבעיה -
@עמאר אבל בשביל זה צריך שהתוקף הזדוני ייזום יצירת קשר. אם יקרה והוא יצור קשר עם אנשים שלא רצו בקשר הזה יבקשו לחסום אותו מהצ'אט המשותף. הבעיה הגדולה היא שהמשתמש נטפרי מבקש "טובה" מאחד המשתמשים שאין לו נטפרי.
-
@hagai-w קוראים לזה בחירה חופשית.
אבל למיטב ידיעתי היום הבעיה היא לא רק במרחבים המשותפים. בן נוער שרוצה להשיג משהו בעייתי ישיג אותו איכשהו. זה יכול להיות על ידי חשיפת עצמו לאינטרנט פרוץ, זה יכול להיות על ידי העתקה מחברים, כל מיני שיטות.
אם משתמש של נטפרי מבקש שישלחו לו קבצים בעייתים זה באמת בעיה אבל זו לא סיבה לדעתי לחסום את כל המרחבים המשותפים. -
@רודפת-צדק-והיגיון אני לא נוקט בעמדה אם זה נכון או לא נכון.
אבל לכתוב שמישהו יכול להשיג אינטרנט פרוץ או חברים שיביאו לו תכנים לא כשרים זאת לא סיבה לא לחסום אותם.
הסיבה לא לחסום היא אולי שיש לזה יותר תועלת מסיכון, או שאפשר לחסום את זה בצורה שתאפשר עבודה שוטפת. אבל זה שאפשר להשיג דברים לא כשרים ממקומות אחרים זה ממש לא סיבה.כל הרעיון של אינטרנט מסונן הוא לבצע את הבחירה שלב אחד קודם, אם אתה תבצע את הבחירה בכל אתר שאתה פותח, אז אתה תיפול הרבה יותר. ברגע שיש לך סינון. אז כבר עשית את הבחירה החופשית שלך, זה לא אומר שסיימת, אבל צמצמת את הניסיונות בהרבה.
עריכה:
אפשר להשוות חברה לא טובה לאינטרנט לא מסונן. החברה עצמה תכניס את הבן אדם להרבה ניסיונות. אם יש לבן אדם חברה טובה, הוא לא יעז לבקש ממישהו סרט או שיר חילוני, ולו היה וייצרו פחז עליו - לרוב אפילו אם הוא היה מעז לאותה חברה אין גישה לדברים האלה בעצמם, ושוב נחסך הניסיון. -
@רודפת-צדק-והיגיון
אפילו בפרוג הבינו שלא מפרסמים כתובות מייל בפומבי ובצ'אטים כן???
להגיד שהוא יכול להשיג באינטרנט פרוץ אז למה הוא מבקש דווקא שם ואני לא יודע אם הבינו פה מה שדיברתי עליו זה משהו שגם בסינון הבסיסי של רימון כמובן אין ולהגיד בחירה חופשית אז אולי תהיה בכלל בלי נט פרי
ואם שולח תמונות מתועבות בלי לשאול מה תגידו? -
זה כל כך מסובך להסתיר את רשימת המיילים?
-
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
משתמשים.ות-צעירים.ות
אבקש לכתוב בעברית.
כלומר, בסתמא עברית זה זכר. וזהו. אין צורך להזכיר גם לשון נקבה. ואם חשקה נפשך, תעשה את זה עם \ ולא עם נקודה שבאה לטשטש הכל ולהרוס (נקודה א-מגדרית).
גם ברמה הפשוטה, הרבה פחות קריא עם הנקודה@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
טוב צר לי שכמה המשתתפים פה מתממים דבר ראשון לא דיברתי על גוגל צ'אט אלא על המרחבים המשותפים שבהם אין שום עניין של פרנסה דבר שני זה לא תאוריה אלא שתי מקים שאני אישית נתקלתי בהם ועוד מלא מקרים שמבירורים שערכתי ולהגיד שאמורים לחסום זה התעלמות מהמציאות כי לא חוסמים דברים שבאישי כי א''א לדעת מי שולח לבד ויש את זה בכל הקבוצות
וכידוע בכל הפורומים אסור להשאיר מייל בפומבי בדיוק בגלל הדבר הזה אני תקווה שמנהלי נטפרי יתעוררו ויחסמו את הקבוצות ולא את האישי ששם לא אמור להיות שום בעיהאני חושב שזה איזון עדין בין כמה תחסום לבין השימוש. (מי שמשתמש בנטפרי לא מחייבים אותו לשים גם וויפרי, נכון? ואפילו מי ששם וויפרי, לא חוסמים לא את הUSB שלא יוכל להכניס דיסק און קי עם קבצים בעייתים, נכון?)
בסופו של דבר, זה שהיו כמה מקרים בודדים בעיני זה לא ראיה לשום דבר.
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:הלא רוב המוחלט של השימוש שלהם הוא סיכון ותהום פעורה
אני לא מוכן לקבל הוצאת שם רע שכזו על בחורי ישיבות. האם יש בעייתיים? כן. האם רוב מוחלט? נו, באמת...
@hagai-w אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@yp לא בעיה עקרונית. אבל החברה כבר משלמת על g suite, אז אנחנו מקבלים את כל הפיצ'רים של גוגל וחבל לעבור לטימס.
אני גם לא רואה סיבה מהותית לחסום שירות... מה זה תעברו לשירות אחר? כי יש כאלה שעושים שימוש בעייתי? אין בעיה, תחסום את כל ג'ימייל.
@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אני מסכים עם כל מילה אני אומר בבירור הצ'אטים זה המפלט האחרון למשתמשי נטפרי לדברים הגרועים בעולם ואכמ''ל
מוזר מאוד מאוד שנטפרי פותחים את זה אין לזה לענ''ד שום הצדקה וזה חורבן הדור לענ''דגם בג'ימייל אפשר לשלוח דברים גרועים.
@רודפת-צדק-והיגיון אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@hagai-w קוראים לזה בחירה חופשית.
אבל למיטב ידיעתי היום הבעיה היא לא רק במרחבים המשותפים. בן נוער שרוצה להשיג משהו בעייתי ישיג אותו איכשהו. זה יכול להיות על ידי חשיפת עצמו לאינטרנט פרוץ, זה יכול להיות על ידי העתקה מחברים, כל מיני שיטות.
אם משתמש של נטפרי מבקש שישלחו לו קבצים בעייתים זה באמת בעיה אבל זו לא סיבה לדעתי לחסום את כל המרחבים המשותפים.בדיוק.