מרחבים משותפים אסון רוחני
-
-
לכל מי שאומר שזה לא נצרך לעניני פרנסה, אני בחברה שבה כל התקשורת היא דרך chat של google ודרך מרחבים משותפים (קבוצת מפתחות X, צוות Y וכדומה)
רוב החברה לא חרדית, ואינם משתמשי נטפרי.
והקבוצות משמשות לעניני עבודה בלבד!
אם יחסמו את זה, החברה לא תאפשר לנו להשתמש עם נטפרי!!!
(לא נראה לי שהם יעברו לעבוד על משהו אחר...)נכון, אני צריכה להצהיר על כל קבוצה שאני פותחת, אבל זה מיד נפתח.
-
@zb אם אכן ישנם חברות שמשתמשות בזה, אז אפשר לפתוח אחרי בדיקה כמו אתרים.
הנקודה שיש כאלה באשכול שטוענים שיודעים בבירור שישנם הרבה מכשולות מכך
מטענות חלקם עולה שהבעיה נעוצה ברשימת המיילים, ואני מאמין שטכנית ניתן להסתיר את זה או לשנות את זה לXXX -
@zb אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
לכל מי שאומר שזה לא נצרך לעניני פרנסה, אני בחברה שבה כל התקשורת היא דרך chat של google ודרך מרחבים משותפים (קבוצת מפתחות X, צוות Y וכדומה)
רוב החברה לא חרדית, ואינם משתמשי נטפרי.
והקבוצות משמשות לעניני עבודה בלבד!
אם יחסמו את זה, החברה לא תאפשר לנו להשתמש עם נטפרי!!!
(לא נראה לי שהם יעברו לעבוד על משהו אחר...)נכון, אני צריכה להצהיר על כל קבוצה שאני פותחת, אבל זה מיד נפתח.
מדברים כאן על בעיה בקבוצות ענק לא בקבוצות של 20 אנשי צוות
-
אולי ניתן לאשר את פתיחת המרחבים המשותפים עם קריטריונים של צורכי עבודה, עם אזהרה לפני זה... כמו דברים אחרים
מאמין שאת רוב הבחורים שבסכנה זו זה יסנן, ישארו המתחכמים ביותר, ואלו שצריכים את זה באמת -
@יהודי-חכם אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
מטענות חלקם עולה שהבעיה נעוצה ברשימת המיילים, ואני מאמין שטכנית ניתן להסתיר את זה או לשנות את זה לXXX
אפשר להסתיר את זה רק למשתמשי נטפרי
אבל אי אפשר לשלוט מה המשתמשים בלי סינון יראו -
בכל מקרה, אם חוסמים חייבים לקחת בחשבון את המשתמשים שאכן משתמשים לצרכי פרנסה, ונדרשים לזה מטעם העבודה, שתהיה להם פתרון,
לא משנה אם על ידי נקודות או בצורה אחרת (אולי משתמשים שאינם GMAIL?) -
@zb אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
בכל מקרה, אם חוסמים חייבים לקחת בחשבון את המשתמשים שאכן משתמשים לצרכי פרנסה, ונדרשים לזה מטעם העבודה, שתהיה להם פתרון,
לא משנה אם על ידי נקודות או בצורה אחרת (אולי משתמשים שאינם GMAIL?)אפשר להעביר את זה לתגית 'סיכון פוטנציאלי לצעירים/ות ומשועממים/ות'
-
@ברצינות
מה הרווח בזה ? -
@ליכט
שהורים לבחורים\ות יוכלו לחסום את זה בהגדרות האישיות -
@יעקב-פ
הם יכולים לחסום גם עכשיו את תגית 'צאט גוגל'. -
@ליכט
את זה לא ידעתי
אבל אני חושב שבכללי זה רעיון לפתוח כזה תגית לעוד דברים -
@ליכט אבל זה חוסם גם צ'אט פרטי שלדעתי שונה מהותית
יש אפשרות לחסום בהגדרות סינון רק קבוצות? -
@magicode אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אי אפשר להתחבר בלי חברים רעים. שאולי אפשר למצוא אותם בפרומים שונים. כזה סוג של פורום נחסם לאחרונה.
נו באמת,
צודק לחלוטין שהחברים הרעים הם אלו שמחברים!
אלא שהפורום שנחסם לאחרונה הוא ממש לא מהווה דוגמא לזה, להפך, בפורום המדובר הענישה של מפרסמי מיילים הייתה מחמירה ביותר ולא מידתית כלל כך שכמעט לא היה מקרים של פרסום פרטי מייל
גם הצ'אטים נחסמו שם כליל!
גם אם קרא שהיה מי שהצליח להתגנב ולפרסם את כתובת המייל שלו כמה דקות, מייד כשעלו עליו מחקו, לא משהו שלא קורה בפורומים אחרים שפתוחים בנטפרי...
מבחינה זאת הפורום המדובר היה טוב יותר מאחרים שנותנים דרכים עקיפות לפרסומי מייל ומעלימים עיןיתכן שהסיבות היו על התכתבויות בתוך הפורום שנגררו למקומות בעיתיים וכדו', (ד"א, חבל באמת שלא פורסם הסבר מינימלי למה חסמו את הפורום) אלא שלהאשים אותם ביצירות קשר במייל זה ממש לא הכיוון הנכון
סליחה אם סטיתי מהנושא, רק שהיה לי חשוב להעמיד דברים על דיוקם
-
@magicode אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אולי אפשר להביא לצורך הבנת האחריות את זה שגם ללכת לישיבה יש סיכון כי אפשר להתחבר שמה לבחורים רעים. ולא שמעתי שאומרים שצריך לסגור את הישיבות.
במחילה...
ולגופו של ענין, האם יש נימוק אחד הגיוני, למה לאפשר קבוצות כאלו לצרכי בידור?
אם המשתמש יצטרך להתחייב שהקבוצה היא לצורך העסק או הפרנסה, הכל יהיה אחרת.ואם זה יותר מידי, אפשר לאשר אולי גם קבוצה משפחתית.
-
@ליכט אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@יעקב-פ
הם יכולים לחסום גם עכשיו את תגית 'צאט גוגל'.האם יש אפשרות להחיל תגית רק על קבוצה מסוימת?
אם כן זה יאפשר למשתמשים להצהיר על קבוצה שהיא לצורכי עבודה והיא תהיה מוחרגת -
לפני כמה שנים השתעשעתי ברעיון להקים שרת צ'אטים כשר
בו יצטרכו לעשות אימות למספר טלפון כדי להרשם (ואולי גם להגביל רק למספרים כשרים) ושיוכלו להסתיר את פרטי חברי הקבוצה מהמשתמשים, ושיהיה גם צד IVR שבו יוכלו לקבל התראה בטלפון וללא צורך לרוץ למחשב כל שעה לבדוק אם יש חדש.צריך מודל עסקי שיהיה שווה את הפיתוח ואת התחזוקה (ויש לי כמה כיוונים אבל עדין לא משהו סופי), והחיסרון הגדול הוא שזה לא נמצא בתוך ג'מייל ורק אם זה יותר נח מהצאט של גוגל בצורה ניכרת אנשים יעברו.
אם נטפרי היו חומסים את הגוגל צ'אט כנראה זה היה דוחף אותי לקדם את זה אבל לבקש מנטפרי לחסום את גוגל צאט בשביל לקדם את העסק שלי לא נשמע פייר.
-
קצת קשה לקרוא את אווירת מאי אהנו ליה רבנן שיש פה כלפי בני הישיבות.
האם באמת הרוב המוחלט של משתמשי המרחבים הללו לצורכי בידור הם רק בחורי ישיבות?
האם אין הרוב המוחלט של בחורי ישיבות היושבים גם בימים אלו ועוסקים בתורה בעמל, מתוך מנוחת הנפש?
האם בחור ישיבה שפוזל הצידה, צריך כ"כ להתאמץ להשיג תכנים לא טובים ע"י כך שמישהוא במיקרה ידוג את הכתובת מייל שלו מאיזה רשימת תפוצה?
האם רק בחורי ישיבות הם כ"כ משועממים?
לא מסתובבים בינינו מלא אנשים בעלי משפחות שלא מוגדר להם מה תפקידם בחיים?
האם לא יותר הגיוני שמדובר באדם שמצד אחד אין לו אפשרות חברתית להחזיק קו אינטרנט לא כשר (אישה ילדים), ומצד שני שקוע בהבלי העולם שצריך שנטפרי יצילו אותו. (ואז גם תצילו אותי תחסמו לכולם מיילים כי גם שם יש רשימות תפוצה?)ואם עסקינן באנשים של"ע פוזלים הצידה.
תוכן לא טוב היה תמיד, לפני מאה שנה היו אלו ספרי משכילים וספרות עממית גויית.
והיום אלו סרטים שאפשר להשיגם בכל דרך, גם באמצעות מיילים וצאטים.
עוד חסימה של נטפרי לא תעזור כלום.ואם תתעקשו הלא עדיין סו"ס יש כאן פירצה. שאפי' שיש נטפרי אפשר להגיע לתכנים האלו.
אני חושב שעדיין אין כאן טענה על נטפרי, שתצטרך לחסום את הצאט.אם אתה הורה דאוג, קח אחריות על בנך. כמו שאם רח"ל היה לך איטרנט פרוץ אני מקווה שהיה לך את השכל למנוע מילדך לגעת במחשב. אם בנך מגיע למקומות לא טובים במחשב מסונן, ההגיון אומר שלגבי בנך המחשב לא נחשב מסונן. אם אדם נותן לילד שלו טלפון כשר והוא יכול לחייג לכל מספר שבעולם. ועדת הרבנים חוסמת, והוא מוצא עוד פירצה, מספר ווירטואלי. אין לדבר סוף. אז אם הבן שלך יכול לעקוף כל חסימה בשבילו זה לא חסום. (וד"א בדר"כ צריכים לחפש את הפירצות האלו.) אמנם פלאפון יש לכל אדם גישה. אבל מחשב לא לכולם יש. ואם בנך נכשל ע"י המחשב אולי אסור לך להחזיק מחשב בבית.
ואם הילד הולך לחדרי מחשבים, הבעיה היא רחבה יותר ולא קשורה לנטפרי. אצלי ברחוב (גר במרכז ב"ב) יש 4 חדרי מחשבים, ועוד 2 ברחובות הסמוכים. אני רואה בחורים מיש"ק חלקם אני מכיר אישית. שיושבים שם ומכלים זמנם על "כל רגע" ושאר קישקושים. פניה למנהלים עוזרת לחסום את המשתמש, ויום אחר כך יש לו משתמש חדש. (אחד מהם טען לי שיש אפשרות להירשם באופן אחר כל פעם, לא אכתוב כאן מטעמים מובנים) וא"כ הבעיה גדולה יותר מנטפרי, וצריך לשקול ציבורית (לשאול רבנים וכו') את התועלת מול הסיכנים שיש בחדרי מחשבים.
ואם לך עצמך יש בעיות, ואתה מחפש דברים אלו. צר לי מאוד עליך אבל עוד חסימה לא תפטור את הבעיה שלך. זה יפה מאוד שאתה מנסה לא להיכנס לנסיון, אבל אולי לא להיות בנסיון אצלך, זה לא להתקרב למחשב בכלל. ביחוד שיש אנשים שבשבילם מחשב עם נטפרי כמעט ולא מהווה נסיון, שטוענים שהם משמשים עם זה לצורך עבודה. שזה הסיבה היחידה שהאינטרנט הותר לבוא בקהל בדיעבד, אי אז בסוף שנות ה - ס'.
-
@מתי-ו אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
קצת קשה לקרוא את אווירת מאי אהנו ליה רבנן שיש פה כלפי בני הישיבות.
האם באמת הרוב המוחלט של משתמשי המרחבים הללו לצורכי בידור הם רק בחורי ישיבות?
האם אין הרוב המוחלט של בחורי ישיבות היושבים גם בימים אלו ועוסקים בתורה בעמל, מתוך מנוחת הנפש?
האם בחור ישיבה שפוזל הצידה, צריך כ"כ להתאמץ להשיג תכנים לא טובים ע"י כך שמישהוא במיקרה ידוג את הכתובת מייל שלו מאיזה רשימת תפוצה?
האם רק בחורי ישיבות הם כ"כ משועממים?
לא מסתובבים בינינו מלא אנשים בעלי משפחות שלא מוגדר להם מה תפקידם בחיים?
האם לא יותר הגיוני שמדובר באדם שמצד אחד אין לו אפשרות חברתית להחזיק קו אינטרנט לא כשר (אישה ילדים), ומצד שני שקוע בהבלי העולם שצריך שנטפרי יצילו אותו. (ואז גם תצילו אותי תחסמו לכולם מיילים כי גם שם יש רשימות תפוצה?)ואם עסקינן באנשים של"ע פוזלים הצידה.
תוכן לא טוב היה תמיד, לפני מאה שנה היו אלו ספרי משכילים וספרות עממית גויית.
והיום אלו סרטים שאפשר להשיגם בכל דרך, גם באמצעות מיילים וצאטים.
עוד חסימה של נטפרי לא תעזור כלום.ואם תתעקשו הלא עדיין סו"ס יש כאן פירצה. שאפי' שיש נטפרי אפשר להגיע לתכנים האלו.
אני חושב שעדיין אין כאן טענה על נטפרי, שתצטרך לחסום את הצאט.אם אתה הורה דאוג, קח אחריות על בנך. כמו שאם רח"ל היה לך איטרנט פרוץ אני מקווה שהיה לך את השכל למנוע מילדך לגעת במחשב. אם בנך מגיע למקומות לא טובים במחשב מסונן, ההגיון אומר שלגבי בנך המחשב לא נחשב מסונן. אם אדם נותן לילד שלו טלפון כשר והוא יכול לחייג לכל מספר שבעולם. ועדת הרבנים חוסמת, והוא מוצא עוד פירצה, מספר ווירטואלי. אין לדבר סוף. אז אם הבן שלך יכול לעקוף כל חסימה בשבילו זה לא חסום. (וד"א בדר"כ צריכים לחפש את הפירצות האלו.) אמנם פלאפון יש לכל אדם גישה. אבל מחשב לא לכולם יש. ואם בנך נכשל ע"י המחשב אולי אסור לך להחזיק מחשב בבית.
ואם הילד הולך לחדרי מחשבים, הבעיה היא רחבה יותר ולא קשורה לנטפרי. אצלי ברחוב (גר במרכז ב"ב) יש 4 חדרי מחשבים, ועוד 2 ברחובות הסמוכים. אני רואה בחורים מיש"ק חלקם אני מכיר אישית. שיושבים שם ומכלים זמנם על "כל רגע" ושאר קישקושים. פניה למנהלים עוזרת לחסום את המשתמש, ויום אחר כך יש לו משתמש חדש. (אחד מהם טען לי שיש אפשרות להירשם באופן אחר כל פעם, לא אכתוב כאן מטעמים מובנים) וא"כ הבעיה גדולה יותר מנטפרי, וצריך לשקול ציבורית (לשאול רבנים וכו') את התועלת מול הסיכנים שיש בחדרי מחשבים.
ואם לך עצמך יש בעיות, ואתה מחפש דברים אלו. צר לי מאוד עליך אבל עוד חסימה לא תפטור את הבעיה שלך. זה יפה מאוד שאתה מנסה לא להיכנס לנסיון, אבל אולי לא להיות בנסיון אצלך, זה לא להתקרב למחשב בכלל. ביחוד שיש אנשים שבשבילם מחשב עם נטפרי כמעט ולא מהווה נסיון, שטוענים שהם משמשים עם זה לצורך עבודה. שזה הסיבה היחידה שהאינטרנט הותר לבוא בקהל בדיעבד, אי אז בסוף שנות ה - ס'.
הכל נכון לגבי מי שמחפש תכנים בעייתים
אבל הבעיה שהעלו כאן זה שיש כאלו שחיפשו מוזיקה וקיבלו XXXXX -
פוסט זה נמחק!