סמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי
-
@ברצינות אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@nigun אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@אפר אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@magicode אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@פילפילון אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
מעונין לדעת את שמות הרבנים שתמכו בחסימה.
נטפרי מאוד רוצים להגיד את השמות. אבל זה עלול לפגוע ברבנים היות והם עלולים להיות מטרה להתקפות. בדיעבד הזעם הזה באמת היה עלול לייצר התקפות נגדם.
אני רק יגיד שאחד מהם הגרמ"ה הירש אמר לנטפרי להתייעץ איתו בכל עניין.מצד שני בנושאים ציבוריים אי אפשר לקבל החלטות גדולות ואחר כך להסתתר
וכמו שלא שייך שיהיה רב עיר אנונימי נראה לי שגם רב שמקבל אחריות על כמות אנשים בגודל של עיר חרדית (אם לא יותר ) לא יכול להשאר אנונימי.
אני מאמין שאפשר למצוא רבנים שמוכנים לקבל על עצמם את האחריות לכל החלטות בצורה פומבית מתוך הבנה שהחלטות האלו חשובות לא פחות מהחלטות של רב עיר.לדוגמה אם רב עיר מחליט שלא יהיו מסעדות פתוחות אחרי השעה X הוא יודע שיתכן ומישהו יתקוף אותו אבל מכיוון שהוא אחראי על העיר הוא מוכן לך, וכאן נראה לי שזה החלטות יותר מהותיות כמו שכתבת לעיל:
אני חושב שהנושאים האלו של הסינון הם הכי קריטיים לעתיד של עם ישראל. כי פריצת גדר קטנה יכולה להשפיע דורות שלמים.
זכותם של נטפרי ורבניו לקבוע את צורת העבודה המתאימה להם (וקל להבין ספציפית כאן את אי שיתוף הציבור), זה לא החלטה כל כך מוזרה שצריך להסביר אותה שוב ושוב, יותר מוזר שעד עכשיו זה לא נחסם.
הנקודה היא לא רק החסימה של פרוג.
לציבור נוצר תחושה שההחלטות מתקבלות בדיון בין @magicode למנהל הרוחני של נטפרי, ושכל השימוש ברבנים זה רק כדי להשתיק את הציבור, ונכון תמיד אפשר לומר שזה עמותה פרטית ושכל מי שלא מתאים לו שיעזוב, אבל אם דואגים לעתיד הרוחני של הדור ראוי שלא יהיה מתח בין הציבור לנטפרי שרק מחמיר במשך הזמן, ולכאורה אם יהיו רבנים שיזדהו בשמם מאחורי ההחלטות זה יחזיר את אמון (גם לחסימות הבאות שיהיו מן הסתם בעתיד)ממה נפשך - אם אתה מאמין שהתקיים באמת דיון עם רבנים, וההוראה הגיעה מצד הרבנים, מה אכפת לך מה השם שלהם?
אם אתה לא מאמין - מה יעזור שיגידו את שמות הרבנים?רבנים זה כינוי לאנשים שלמדו תורה
החל ממו"ץ שכונתי ועד גדולי הדור.זה לגיטימי שהציבור ירצה לדעת מי הרב שמקבל החלטות על החיים שלהם
היית מרגיש בנח עם חברי מועצת גדולי התורה היו אנונימיים?
אני חושב שההחלטות של רבני נטפרי משפיעות לי על החיים יותר מהחלטות המועצת. -
הבעיה של נטפרי הוא שעל ההתחלה הם קבעו לעצמם מטרות ויעדים
ורק מי שהיה מוכן לתהחבר לזה התקבל בו בברכהבדיוק בגלל זה נטפרו צמחו לממדים שהם כהיום
וכיום בגלל הגודל של נטפרי וההשפעה החזקה שלהם על הקורה בתוכינו
יש כאלו שרוצים שעל הנהלת נטפרי תהיה השפעה חיצונית במסווה של פיקוח רבנים כל שהוא (ולא ממש משנה איזה סוג)ברגע שזה יגיע למצב שעל נטפרי תהיה השפעה חיצונית,
אז כל הערך של נטפרי תרד לטמיוןלדעתי גם אם להרבה מאוד אנשים כאב הסיפור של השבוע האחרון
זה עדיין לא אמור להוות פתיחת דלת כל שהוא להשפעה חיצוניתולמרות שזה לא נעים להגיד
כל מי שלא מתאים לו נטפרי שיקח סינון אחר
כי אחרת נטפרי תהפוך לסינון מסוג אחר... -
@חים אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
יש כאלו שרוצים שעל הנהלת נטפרי תהיה השפעה חיצונית במסווה של פיקוח רבנים כל שהוא (ולא ממש משנה איזה סוג)
מחילה, עם העיקרון שבפוסט אני מסכים.
אבל שאני אבין; זה שרבנים יחליטו לנטפרי, זה בעיניך פסול? -
@nigun אמרו ר' משה הלל הירש, זה לא מספיק?
גם אני כמה שנים שם, ולאחרונה אני מרגיש שנכנסים שם הרבה דעות שלא מייצגות את המיינסטרים החרדי.
בעיקר ע"י כמה ניקים שבימים האחרונים חוגגים במיוחד. -
@מישהו12
הרבנים שמחליטים כהיום לנטפרי מספיקים לנו בדיוק כמו שהספיקו עד עכשיולהקים וועדה חדשה בכדי לרצות חלק מסוים בציבור רק יהיה מקור לתקלות
-
@א-א-א-א-א-א-א אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
על אחד מתוך X בנידון של פרוג.
ושוב, אם חברי המועצת היו מתמנים בחשאיות ע"פ המלצה בארבע עיניים של ר' משה הלל הירש למזכיר המועצת הציבור לא היה מרגיש בנח -
הרבנים שמחליטים כהיום לנטפרי מספיקים לנו בדיוק כמו שהספיקו עד עכשיו
מי אמר שהספיק?
-
@nigun
ציבור המצטרפים לנטפרי מאז שהוקמה -
על אחד מתוך X בנידון של נטפרי.
ושוב אם חברי המועצת היו מתמנים בחשאיות ע"פ המלצה בארבע עיניים של ר' משה הלל הירש למזכיר המועצת הציבור לא היה מרגיש בנחעל סגנון כזה של תגובות אני מבין למה סוגרים את פרוג.
חברה!
הציבור זה לא אתם, ואני מכיר ציבור רחב מאד.
סגנון כזה לא מתאים לסטנדרטים של נטפרי.
נטפרי, חזקו ואמצו, ובשבילנו אל תתפשרו. -
@חיים-כהן אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@אוטוטו-עוזבים-בעז-ה אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@חיים-כהן אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@פילפילון אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
מעונין לדעת את שמות הרבנים שתמכו בחסימה.
לא הבנתי מה בין חוכמת נשים לבין אא"ר
חוכמת נשים זהו פורום סגור שבשביל להרשם אליו צריך הכרות אישית עם מישהי מתוך הפורום + מסמך כתוב (המעיד על אופי ואיכות)
אפשר לחסום אותו- אם יש שם תוכן לא ראוי.ההכרות האישית שצריך זה אך ורק שהנרשמת שייכת למין הנשי ותו לא.
עובדה, יש שם אלפי נשים שאינן חרדיות כלל וכלל, וכמו שכתבתי כאן.שקרן.
כל פורום חכמת נשים מונה בין 2000 ל3000 נשים,נתפסת לי על המילה 'אלפים'?
סליחה?
אתה כתבת אלפי נשים מזרוחניקיות.
תבדוק נתונים ועל תתלונן ש"נתפסים" לך על המילים.והכניסה היא ע"י המלצה ממישהי מוכרת
המלצה ש-מה?
המלצה שאנרשמת אשה... ותו לא מידי!שוב שקר. מבררים שם, פרטים, מקום לימודים בסמינר, מגורים, ועוד.
ואשתך עברה על הכללים ברגל גסה
היא התחייבה בכניסתה לפורום שמלבדה אין אף אחד ששותף לתכנים.אף אחד לא שותף לתכנים. גם אני לא. והם לא מעניינים אותי.
כשהיו דברים והשקפות פסולות ממש, היתה חייבת לשתף אותי.. אין באמת מנוס.זכותה אכן,
בעלי לעומת זאת חושב שהתכנים בסדר גמור עבורנו.
ולמרבה הפלא - אנחנו חרדים, אפילו נקראים מחמירים בלשון העם,
והדעה שלנו שונה.
מוזר.הפורום מסונן ע"י מנהלות יראות שמים שעושות מלאכתן נאמנה
ועומדות על המשמר בכל רגע נתון.עובדה שלא...!
תוכיח.
התמיכה שלנו במנהלי נטפרי תהיה העזיבה שלנו בימים הקרובים בעז"ה.
מי שלא רוצה, לא חייב.
אף אחד לא הכריח אותך.
נטפרי אכן מיועד לאנשים יראים ושלמים באופן מוחלט."לבוחן לבבות.."
-
ציבור המצטרפים לנטפרי מאז שהוקמה
הציבור הצטרף כי רוצה סינון איכותי ולא כי סומך על X
ובפועל נטפרי הוכיחו שהם מספקים את הסחורה עם או בלי רבנים.
אבל אנשים שנצרכים שיפתחו להם דברים מסויימים מתוסכלים מכל שאין עם מי לדבר
ובפועל קשה להגיע למישהו שאפשר להצביע עליו כמקבל ההחלטות בנטפרי ולשבת איתו לשיחה בלי שיזורק את הכדור על מישהו אחר.
האם זה גרם לי לעזוב את נטפרי? לא, כי אני רואה שפועל סינון איכותי שמספק 99.99% ממה שאני צריך, אבל לא בגלל שאני סומך על הצורה שבה החלטות מתקבלות. -
לציבור נוצר תחושה שההחלטות מתקבלות בדיון בין @magicode למנהל הרוחני של נטפרי.
ומה הבעיה? מי שנרשם לנטפרי סומך על המנהל, מי שלא בעיה שלו.
נ.ב. אני לא מכיר הרבה חברות שבהמם המנהל עונה לכל אחד על שאלותיו בענייניות ולעניין, אני סומך על החלטתו של מג'יקוד, עלה והצלח.
-
על אחד מתוך X בנידון של נטפרי.
ושוב אם חברי המועצת היו מתמנים בחשאיות ע"פ המלצה בארבע עיניים של ר' משה הלל הירש למזכיר המועצת הציבור לא היה מרגיש בנחעל סגנון כזה של תגובות אני מבין למה סוגרים את פרוג.
חברה!
הציבור זה לא אתם, ואני מכיר ציבור רחב מאד.
סגנון כזה לא מתאים לסטנדרטים של נטפרי.
נטפרי, חזקו ואמצו, ובשבילנו אל תתפשרו.צודק
פשוט לא מצאתי עוד דוגמה של שבה מישהו מקבל החלטות על ציבור כל כך רחב.
אם מועצת גדולי התורה היית מתנהלת באנונימיות אף אחד לא היה מבטלך את המועצת, אבל היא לא מתנהלת באנונימיות מסיבה כל שהיא, וזה לא בגלל שמפחדים מהציבור ושהציבור מכתיב לרבנים מה לעשות, זה פשוט כדי שלא יוציאו לעז. -
ומה הבעיה? מי שנרשם לנטפרי סומך על המנהל, מי שלא בעיה שלו.
א. הרבה נרשמו לנטפרי כי מחייבים אותם במוסדות
ב. כבר כתבתי לעיל שתמיד אפשר לענות שנטפרי זו עמותה פרטית ושהמנהל יכול לעשות ככל העולה על רוחו, אבל כככה זה גם בוועדת הרבנים לעניני תקשורת, וכשנוצר מתח מידי גדול כמעט נוצר נזק בלתי הפיך לציבור החרדי, וגדולי הדור הבינו שצריך ווועדה שבה חברים רבנים מחוגים שונים כדי להחזיר את האמון.לא צריך שנטפרי יגיעו לרמה כזאת של חוסר אימון של הציבור כדי להקים וועדת מסודרת.
-
@nigun אז המוסדות סמכו על מגי'קוד, אם יש לך בעיה תדבר עם המוסדות שיעברו לסמוך על סינונים אחרים שלא חוסמים את פרוג...
ההבדל הענק בין וועדת הרבנים לענייני תקשורת שם אין לאף אחד מושג מי מה ולמה לבין כאן שמנהל נטפרי עונה למשתמשים באופן קבוע.
-
@webdesign אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
וכן. רבנים צריכים לתת תשובות מניחות את הדעת לפסיקות שאוסרות אתרים באופן פתאומי:
"לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל"
"אפילו מראים בעיניך על שמאל שהוא ימין ועל ימין שהוא שמאל - שמע" -
@nigun אז המוסדות סמכו על מגי'קוד, אם יש לך בעיה תדבר עם המוסדות שיעברו לסמוך על סינונים אחרים שלא חוסמים את פרוג...
א. הנקודה היא לא פרוג, פשוט הנושא עלה עכשיו והוא מציק לי כבר כמה שנים.
ב. אין תחליף ראוי לנטפרי (וכנראה גם לא יהיה כי זה לא עסקי)
ולכן המוסדות דורשים שיהיה נטפרי לא בגלל שסומכים על מישהו מסויים (רובים לא יודעים מן הסתם מי זה מג'יקוד) אלא כי סומכים על נטפרי שלא ירדו מתחת לסטנדרט מסויים ובעיקר שאין שם פשלות.
זה לא סותר שבעל עסק שרוצה את נטפרי בגלל האיכות שלהם רוצה שגם ינהלו מדיניות שקופה ושיהיה עם מי לדבר, וכיום מהניסון שלי אין עם מי לדבר אחרי שמגי'קוד החליט משהו, וכנראה גם אני הייתי נוהג במקומו ולכן אני לא אומר שנטפרי חייבים שקיפות, רק מסביר למה זה תועלת גדולה לציבור. -
@צדיק-תמים אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@webdesign אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
וכן. רבנים צריכים לתת תשובות מניחות את הדעת לפסיקות שאוסרות אתרים באופן פתאומי:
"לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל"
"אפילו מראים בעיניך על שמאל שהוא ימין ועל ימין שהוא שמאל - שמע"זה לא סותר את העובדה שמותר לי לבקש הסברים ולשאול שאלות.
אבל בהחלט, גם אם אחרי שביקשתי הסבר לא הבנתי - אני הולך לפי הרבנים. -
@יעקב-ישראל אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@magicode ראיתי שהצבעת על ההודעה של @nigun
אם זה צורת הבעיה האם יש דרך בכלל לפתור אותה ?
כי בלי הפטפטת או החוקים המאוד נוקשים זה לא פרוג זה תחומים
מצד שני בלי כמות האנשים שנמצאים שם כמקום ממכר אז כל העזרה שיש שם לא תהיה קיימת
אז אשאל שוב עם רצון טוב של כל הנוגעים בדבר יש לנושא איך להיפטר אבל עדיין להישאר פרוג ?
ודבר נוסף כשהרבנים הורו לחסום זה כלל גם את המתכונים תחבורה בריאות ועוד מה שיש שם ?מה שאני הבנתי שאם השיחה תהיה מקצועית ממוקדת מטרה בשפה שאין בה קירוב דעת בין נשים לגברים. (לדוגמה בלי בדיחות) אז אין בעיה עם כזאת שיחה.
במרחב הציבורי זה מאוד חשוב להקפיד על כאלו דברים כי אנשים לומדים איך לדבר במקומות אחרים.
זה באמת בעיה שאין במסגרת הלימודים בציבור שלנו איך מנהלים שיחה בין גבר לאישה על פי ההלכה. רוב האנשים צריכים ללמוד את זה מאוחר ועד אז להעתיק מה שהציבור עושה.אני מבינה שזה מתייחס לאיש את רעהו.
אפשר לשמוע בצורה ברורה מה בדיוק היתה הבעיה הגדולה והמכשלה העצומה בפורום הנשי הסגור?(ובהערת אגב, גם בפורום פה יש שיח לא מקצועי בין גברים לנשים)
-
@אבק אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@magicode הייתי שמח לדעת מה ענית על הפוסט שלי אבל לצערי הפוסט נמחק
אגב @baruch היה נחמד להבין למה באמת הפוסט נמחקמדובר על זה https://forum.netfree.link/topic/11468/מחשבות-ודרוש-איש-יח-צ-לנטפרי
מחוסר התגובה
עולה בי חשש שמא לא התקבלה הביקורת מלב אוהב שנכתבה בפוסט
ושמא ושמא נפגעתם חלילה
אז אני אנצל את הבמה הזו ואבקש סליחה ומחילה
לילה טוב