סמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי
-
@shraga אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@א-א-א-א-א-א-א אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@shraga מי הרב?
ואולי הוא יתיר לכם גם אתרוג או רימון?אם ילכו לשאול את דעתו, אגיד מיהו, אבל לא נראה לי שזה רלוונטי לענייננו.
הוא כנראה יתיר את אתרוג. אבל זו התפשרות על סינון תמונות איכותי ועוד מעלות שיש בנטפרי ואין באחרים. וחבל שבמקום לנסות למצוא פתרון אומרים ''לכו לאתרוג'', אם חשוב לך רק הרוחניות של עצמך, פשפש בה...דוקא ניסו למצוא פתרון, אבל לא מצאו משהו ברמה של נטפרי
-
@מאיר-דוד-כהנא הדברים אינם ראויים תגובה בפורום מכובד כמו שיש כאן אולי כדאי ש@magicode יחסום גם את השרשור הזה אם אתה גורר אותו לכיוונים האלו.
-
@אינו-יודע-לשאול אני באמת מתנצל אבל תסביר לי למה
-
@אינו-יודע-לשאול אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@משה-אמת הטענה הזו לא נכונה
אם סבורים שאין בעיה בתוכן ההיסטורי אלא בתוכן מתמשך (באא״ר) למה שאדם יצטרך ללכת לסינון של מספק את רמתו הרוחנית אפילו ח״פאני סבור שיש בעיות גדולות אבל הוא הרב שלו מתיר לו ללכת והוא רוצה בדוקא לפתוח לכולם כי קשה לו ללכת 5 דקות
-
רציתי להגיב בשרשור השני אך הוא כבר ננעל.
ההודעה שלי לא באה להתלהם לשום כיוון, אלא להביא את הסיפור היותר מדויק של "חכמת נשים".
בבקשה משני הצדדים, קיראו את ההודעה בלי דעות קדומות, ומתוך רצון להבין את התמונה המלאה.כחברה בפורום "חכמת נשים", אני חושבת שהדיון הנרחב כאן לגבי טיבו של הפורום ע"י גברים לא מתאים בכלל, ויוצא שכרו בהפסדו. לכן אכתוב כאן בצורה כללית ביותר, מבלי להיכנס לפרטים.
א) יש בפורום חכמת נשים הודעות ודיונים שנושאים אופי השקפתי. הודעות כאלו אכן יכולות לחשוף נשים למגוון דעות השקפתיות.
ב) יש בפורום התייעצויות חשובות ביותר בעניינים רפואיים וכדו', שאין שום מקום לקבל מידע באיכות ובכמות כמו בפורום.חלק א' (ההשקפתי) אכן בעל פוטנציאל נפיץ יותר.
חלק ב' (התייעצויות ועזרה הדדית) הוא קריטי וחשוב מעין כמוהו. אי אפשר להפריז בחשיבותו.
המילים "פריצת גדר" בהקשר הזה הן חסרות משמעות - כל דור וכליו הוא.
היתה תקופה בעמ"י שהיה "ספר הרפואות" לדוגמא, ואז וודאי לא היו צריכים פורום לעניינים רפואיים כלשהם...
בנוסף, יש ספרים תורניים רבים שדנים בנושאים כאלו ואחרים, על אף שכל אחד יכול לבוא ולקרוא.
הפיתרון שנשים יסבלו בשקט ולא יקבלו מענה גם הוא לא מתקבל על הדעת. בפרט היום שהדור חלש יותר גופנית ונפשית ודאי שיש צורך גדול יותר במידע זמין ונקי.לכן, לענ"ד דיוני השקפות בפורום אכן לא קריטיים שיתקיימו. אך מידע ותמיכה - חייבים למצוא דרך שיהיה אפשרי להמשיך בכך, אולי ע"י פיקוח הדוק יותר וכדו' או כל רעיון אחר שיאפשר שיח מועיל שמציל נשים ומשפחות, אך ללא נזקים.
עד כאן עיקר דבריי.
כמה הערות נוספות:
כואב לי לקרוא כאן אמירות מוקצנות כמו "פורום מרעיל", או השמצה של המנהלות כאילו זלזלו ברב חלילה וכו' מבלי שיש כל הוכחה לכך. זה ממש לא נעים ולא נכון.השמצות כוללניות אף פעם לא יכולות להיות נכונות.
אפשר להבין שיש תועלת עצומה בפורום ושרובו הנשים שחברות בו הן יראות שמים שאינן דוגלות ב"פמיניזם" וכדו', ושואבות ממנו מידע חשוב ומועיל.
מצד שני מותר גם לשמוע שצריך לשפר את הפורום בהיבטים מסוימים.התלהמות חד צדדית, לשום כיוון, לא מציגה את האמת.
השיח לא צריך להיות
"האם החסימה מוצדקת או לא",
אלא -
"איך דואגים להביא פיתרון אמיתי - שמצד אחד יצמצם מאד את הנזק, ומצד שני יתן מענה אמיתי לבעיית המידע שזקוקות לו נשים חרדיות כשרות וטובות".אשמח מאד שנטפרי וכולנו נתמקד בזה.
-
@מאיר-דוד-כהנא אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@אינו-יודע-לשאול אני באמת מתנצל אבל תסביר לי למה
אני לא רוצה לפתוח את הנושא אבל אני מבין שמי שרוח הפורום עד השבוע האחרון מתאימה לו יבין לבד וזה רק ייתן לו הסבר למה אא״ר היה אמור להיחסם
-
@מיכל אם זה נחסם זה לא מקובל להגיב בשרשור אחר @administrators אולי באמת הגיע הזמן לנהול
-
@מיכל כתבתי שאני סבור שזלזלו.
למה אני סבור ככה. כי זלזלו ברב בצורה מאוד מורעלת בפורום החדש שהם פתחו ולא מחקו את זה.
אבל יש לי צילומי מסך של הזלזולים האלו. אני לא חושב שאני צריך להעלות אותם.
תאמינו לי. -
אני לא רוצה לפתוח את הנושא אבל אני מבין שמי שרוח הפורום עד השבוע האחרון מתאימה לו יבין לבד וזה רק ייתן לו הסבר למה אא״ר היה אמור להיחסם
בקיצור אתה טוען שאם אני מביא מקורות נגד מה שהכרת עד אתמול העולם שלך מתמוטט ולכן חייבים לסתום את הפרצה
צר לי ואין לי שום רצון לפרט על השיבוש ההלכתי של המושג דעת תורה שנעשה איני יודע מתי
זה שרבנים פוסקים בהכל מוסכם ומוכרח הם מארי אורייתא מארי מתניתא הם הכל
לומר שרב יכול לפסוק בלי לבאר את מקורות ההלכה ועוד מי ששואל חצוף זה תמוה בעיני ועל זה אני שואל אם תוכל לתת בזה טעם
-
פוסט זה נמחק! -
@magicode
אני ראיתי בעיניי את ההודעה של מנהלת הפורום. לא היה בה זלזול.
יתכן שנשים אחרות הגיבו כך.בכל אופן הנקודה העיקרית שלי היא:
איך דואגים להביא פיתרון אמיתי - שמצד אחד יצמצם מאד את הנזק, ומצד שני יתן מענה אמיתי לבעיית המידע שזקוקות לו נשים חרדיות כשרות וטובות. -
@מאיר-דוד-כהנא אני מבקש ממך לא להשתמש במילים שלי להעלות פה את הגיגיך בעניני השקפה
כאן זה לא איש את רעהו -
@מאיר-דוד-כהנא אפשר להביא מקורות ולהתחיל נושא הלכתי ולהסביר לך יפה שאתה לא צודק בשום דבר ממה שכתבת. בלי להתבלבל מהדמות ששמת בניק.
אבל זה לא פורום הלכתי.
כרגע המצב הוא שגם ת"ח עצומים עושים מה שגדולי ישראל והרבנים אומרים.
עצם הנידון בזה כבר מכניס השקפות פסולות לידיעתך.
מזה בדיוק רוצים לנקות את פרוג.
אני אישית מאמין שאתה מדבר בתום לב.
אבל זה לא מקובל בציבור שאליו מיועדת החסימה הזאת. -
@מיכל אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@magicode
אני ראיתי בעיניי את ההודעה של מנהלת הפורום. לא היה בה זלזול.
יתכן שנשים אחרות הגיבו כך.בכל אופן הנקודה העיקרית שלי היא:
איך דואגים להביא פיתרון אמיתי - שמצד אחד יצמצם מאד את הנזק, ומצד שני יתן מענה אמיתי לבעיית המידע שזקוקות לו נשים חרדיות כשרות וטובות.לענ"ד יתכן שאין מנוס מלהרים את הכפפה ולפתוח פורום עם מנהלים/ות מטעם נטפרי, ברמת רשימה לבנה , כלומר שכל הודעה ציבורית או פרטית תיבדק לפני הפרסום. זה כמובן השקעה גדולה אבל יתכן שאין ברירה
-
@אינו-יודע-לשאול מעולם לא ביקרתי באיש את רעהו רק שאלתי שאלה על מקורות ההלכה של הרבנים ואתה זועם צר לי אין לי שום עניין להכעיס אף אחד שלא מגיע לו לכעוס
-
@משה-אמת אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
לענ"ד יתכן שאין מנוס מלהרים את הכפפה ולפתוח פורום אם מנהלים מטעם נטפרי ברמת רשימה לבנה , כלומר שכל הודעה ציבורית או פרטית תיבדק לפני הפרסום. זה כמובן השקעה גדולה אבל יתכן שאין ברירה
במטותא, אבל זה רעיון על גבול המדע הבדיוני. בדיקה של כל הודעה תצריך משאבים עצומים ותהפוך את כל העסק ללא כדאי מכל בחינה שהיא
-
@magicode אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
@shraga
בעיקרון הפרום היה נפתח אם היה בטוח שהם יודעים להסיר את הפטפטת מהפורום. שאני מאמין שלכל הדעות זה לא צריך להיות.
זה נחסם כי הם התעלמו מהרבנים. ולא דיברו איתם.פעם ראשונה שאני שומע את זה, וזו אמירה חשובה מאוד.
אם כל מהלך החסימה בא רק על מנת לדחוק את פרוג לפינה בכדי שיבינו שזה לא משחק ילדים ויטפלו בבעיות (שאכן יש, אבל לדעתי לא ברמה שמצדיקה חסימה גורפת) באופן רציני, אני מוריד בפניך את הכובע... זה מהלך מעולה, ולפעמים עם כל האי נעימות שבדבר אין דרך אחרת לגרום לדברים מהסוג הזה להתבצע וטוב שבוצע.
לדעתי פרוג כבר הגיעו למצב שהם כורעים על ארבע ומעונינים בהידברות ויסכימו לעשות הכל בשביל שהפורום יפתח חזרה עם הקשחת נהלים וכו'... ומקווה שמתבצעת הידברות שקטה בנושא אא"ר לפחות.
לגבי חכמת נשים כפי שציינתי אין לי שום דעה.
@shraga אם אתה יודע לפסוק כבר לפי סגנון פסיקות של רבנים אז למה צריך רבנים?
נלמד סגנון פסיקה ונפסוק בשם הרבנים.אני חושב שגם אתה יודע פחות או יותר מה תהיה דעתך רבך בנושאי השקפה שונים אם אתה באמת הולך לאורו ובקי בתורתו ובדרכו.
לגבי חכמת נשים אני אכן לא מכיר את הפורום ולא על זה הבעתי את דעתי כי אין לי שום דעה בעניין, אך את אא"ר אני מכיר מספיק טוב בכדי לדעת שגם אם יש בעיות הם אזוטריות יחסית בשביל מהלך קיצוני שכזה.
-
@מאיר-דוד-כהנא
אני לא חושב שפה זה המקום לדון על עניינים כאלו.
זה גם לא הסוגיא. ואנשים בכוונה לא פותחים סוגיות כאלו והם וודאי לא יפתחו סוגיות כאלו באינטרנט אלא אצל רבם שלהם סומכים עליו.
לכן תניח לנו ואת הסוגיות שלך על הנושאים שהם טאבו בציבור החרדי תשמור למקומות אחרים.
לא רוצים לפתוח אותם מולך. -
@א-א-א-א-א-א-א אמר בסמנו לייק לתמיכה במנהלי נטפרי:
כרגע המצב הוא שגם ת"ח עצומים עושים מה שגדולי ישראל והרבנים אומרים.
עצם הנידון בזה כבר מכניס השקפות פסולות לידיעתך.
מזה בדיוק רוצים לנקות את פרוג.חלילה מלומר שלא יצייתו להוראת מארי אורייתא רק שאלתי מה מקורות ההלכה ואז פלוני טען שאני חוצפן
-
@מיכל אם זה נחסם זה לא מקובל להגיב בשרשור אחר @administrators אולי באמת הגיע הזמן לנהול
מבקשת סליחה מראש,
אבל האם אתה אישה? או מתחזה לכזו?
שאם לא כן, מאיפה לך גישה למידע שם.וגם אם תאמר שהיתה מי שעברה על כללי הפורם והוציאה החוצה חומר - השיח שם לא מתאים לגברים.
לא כי יש שם דברים אסורים, ולא כי יש שם בעיות מכשולות שנשים לא מעונינות שגברים ידעו מהם.
רק כי שיח נשים, שיודעות שהן בסביבה נשית, לא מתאים שגבר יחסף אליהם.ובאופן אישי, שיתפתי מידע ישכול להועיל (ומועיל) לנשים נוספות. ממש לא מתאים לי שגברים יקראו את ההודעה שלי.