מדור שאל את הרב....
-
@משה-קוק השאלה הזו עולה פעם אחר פעם בהקשר לאתר זה ולאתרים אחרים. למעשה התשובה פשוטה ומתבקשת למתבונן.
א. יש נושאים שמתאימים לספרי קודש ואינם מתאימים לאינטרנט. אף אחד לא פותח ספר משיעמום, מה שבאינטרנט קורה כל הזמן. בלימוד תורה, תורה מגנא ומצלא, אבל בשיטוט משיעמום מי יצילנו?!
ב. יש שאלות שנותנות מושגים וכיווני חשיבה שמוטב שלא נחשף אליהם.
ג. ישנם שאלות שעצת היצר היא המביאה לרצון לקרוא בהם. השאלה לא רלוונטית עבורך, ולעולם לא תהיה רלוונטית עבורך, אינך מו"צ הזקוק לדעת את התשובה למקרה שיגיע לפניך שאלה דומה. ומה בכל זאת יגרום לך לעיין בה? הרצון ללמוד דברי תורה?! לא נראה לי.מכיון שלא ניתן להבחין באופן אוטומטי בין תוכן השווה לכל נפש לכזה המותר ליחידים בלבד, הכל נחסם.
-
@MacroShadow אמר בבקשת עזרה ממבינים....:
@משה-קוק השאלה הזו עולה פעם אחר פעם בהקשר לאתר זה ולאתרים אחרים. למעשה התשובה פשוטה ומתבקשת למתבונן.
א. יש נושאים שמתאימים לספרי קודש ואינם מתאימים לאינטרנט. אף אחד לא פותח ספר משיעמום, מה שבאינטרנט קורה כל הזמן. בלימוד תורה, תורה מגנא ומצלא, אבל בשיטוט משיעמום מי יצילנו?!
ג. ישנם שאלות שעצת היצר היא המביאה לרצון לקרוא בהם. השאלה לא רלוונטית עבורך, ולעולם לא תהיה רלוונטית עבורך, אינך מו"צ הזקוק לדעת את התשובה למקרה שיגיע לפניך שאלה דומה. ומה בכל זאת יגרום לך לעיין בה? הרצון ללמוד דברי תורה?! לא נראה לי.מכיון שלא ניתן להבחין באופן אוטומטי בין תוכן השווה לכל נפש לכזה המותר ליחידים בלבד, הכל נחסם.
כל מילה, פנינה!
-
@MacroShadow אמר במדור שאל את הרב....:
וואו אין לי מילים, היטבת להגדיר את האמת בצורה הכי מוארת שיש.
-
באמת, יש כאן אנשים שלא רק שיש להם ראש על הכתפיים עם קצת משהו שעובד בפנים, יש להם על הכתפיים גם אחריות!!!
@magicode ו @MacroShadow יישר חילכם!
-
@MacroShadow אם מותר להוסיף על מה שכתבתי, שגם במקרה שיש למישהו שאלה או שאלות שאינם סנטדרטיים, עדיף שישאל את זה ישירות לרב ולא דרך האינטרנט.
-
@שלו' אני לא בטוח שאתה צודק.
באופן אישי אני משיב במוקד טלפוני לענייני שלום בית והמסתעף. לפחות מחצית מהשאלות נוגעות לעניני צניעות וד"ל. שאלות שרוב השואלים לא היו מעיזים לשאול לעולם אם הם היו צריכים להיחשף. -
באופן אישי אני משיב במוקד טלפוני לענייני שלום בית והמסתעף. לפחות מחצית מהשאלות נוגעות לעניני צניעות וד"ל. שאלות שרוב השואלים לא היו מעיזים לשאול לעולם אם הם היו צריכים להיחשף.ואת זה שואלים בפומבי - לעיני כל ישראל, ב'שאל את הרב..'?
-
@עברי-אנכי אמר במדור שאל את הרב....:
באופן אישי אני משיב במוקד טלפוני לענייני שלום בית והמסתעף. לפחות מחצית מהשאלות נוגעות לעניני צניעות וד"ל. שאלות שרוב השואלים לא היו מעיזים לשאול לעולם אם הם היו צריכים להיחשף.ואת זה שואלים בפומבי - לעיני כל ישראל, ב'שאל את הרב..'?
גם.
-
גם.
מעניין ומוזר.. איך אתר הידברות מתיר סגנון כזה, הוא לא מגדיר את עצמו בעל אופי המותאם לשתו"מ גם לרציניים שבהם?!..
-
@עברי-אנכי
להבנתי אתר הידברות נועד בעיקרון לעשות אתר יהדות מענין
ולהכניס יהדות מהצד (סוג של פרסומת סמויה)
האמת לא ראיתי את מדור שאל את הרב
יש לי רק נטפרי !!!!!!!!!!
אבל כנראה לציבור שהאתר מיועד לו זה מועיל
לדוגמא כשהם עושים גוגל בהקשרי צניעות וכדו'
שימצאו תשובות של רב
ויישר כוח לנטפרי שחוסמים ממנו את התכנים האלו -
הוא לא מגדיר את עצמו בעל אופי המותאם לשתו"מ גם לרציניים שבהם?!..
לא נראה לי, על סמך מה אתה חושב כך?
-
@shraga
ראיתי שם פעם שיחות של רבנים כמו הרב רוזנבלום, הרב בן פורת, ועוד - ומשום מה עשה עלי רושם כאילו שהם משתדלים שיהיו תכנים גם ברמה גבוהה יותר מזו של חוזרים בתשובה, או חילונים שמתעניינים בפולקלור יהודי, לציבור שהם בעצם בני תורה [אולי קצת פשוטים], אבל לא רק מסורתיים או מתחזקים.
אבל כנראה טעיתי..ואם הם מנגישים גם חומר שהוא עם בעיות צניעותיות (כמעט) בבחינת: "הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה, וגו'", טוב שיש מי שעוקב אחריהם, בתפילה - שגם אלו שכן מסתובבים שם, לא ייכשלו בדברים שהם להם בבחינת ניבול פה. -
לא צריכים להגזים, זה אתר מצוין עבור מי שזה מיועד לו
-
@administrators
אולי אנשים כאן נסחפים בהסברים שלהם מה הבעיות בזה...