די להחרים את הסמרטפונים??
-
@Chocolate אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אנחנו כולם נמצאים תוך רכבת שדוהר לשאול התחתית ועלינו ליזהר לישאר בקרון האחרונית לעכב את זה הכי הרבה שאפשר,
יש שאומרים ממילא תוך 10 או 20 שנים לכולנו יהיה סמארטפונים, והא ראיה לפני 10 שנים הלחימו נגד מחשב ואחרי זה נגד וידאו, ונגד אינטרנט לא מסונן, וכו' וכו' בקיצור מה שלפני 10 שנים היה טריף היום נהיה כשר,
יכול להיות שיש משהו צדק בדברים כאלו אבל לדעתי זה שאלה שאנחנו לא אמורים לדון בו בכלל, ששאלה ששייך לגדולי הדור, הרי ברור לכולנו שברגע שיהיה סמארטפון כשר במאה אחוז למה שלא כולנו יקנו? (אותו טענה יש על נטפרי, רק רבנים כן הכריעו שזה צו השעה)זו בדיוק הבעיה, שלעצור לא נצליח, ובזמן שאנו משקיעים ע"מ לעצור אותה, נופלים
ממנה הרבה ונדרסים.... -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
זו בדיוק הבעיה, שלעצור לא נצליח, ובזמן שאנו משקיעים ע"מ לעצור אותה, נופלים
ממנה הרבה ונדרסים....אני אישית יכול להעיד שלולי נטפרי, לא הייתי פה...
-
הרב גולן, אני לא חושב שהבנת את דבריי.
כתבתי: אני לא בא להתווכח איתם, לא מנסה לשכנע אף אחד. רק רוצה לחזק עצמי ועוד כמה אנשים, ששמת חלקנו מיושבי בית המדרש ולא שמת חלקנו מיושבי קרנות.
ברור שצריך למצוא פתרונות, אני בעצמי עוסק בזה המון (אם שמעת על מיבצר..), אבל המטרה בפוסט הזה היתה שונה לגמרי. היעד היה אחר.
הסמרטפון כל כך משכנע ומושך, שאנחנו, הבני תורה, חייבים להתחזק כל הזמן נגדו.
עוד כמה שנים לא תהיה ברירה? נצא לחנויות בהמונינו ונקנה סמרטפונים.. אין ברירה אתה אומר.
אבל היום יש ברירה, ואני לא רוצה אותו.
אבל מרגיש דפוק ומיושן. מרגיש שאני מפסיד משהו.
ואפילו איסורים כבר לא עוזרים לי. כי אני יכול למצוא הרבה התרים וסיבות לשכנע רבנים לאשר לי סמרטפון.לא נותר לי אלא להסתכל עליהם במבט האמת, ופשוט לצחוק עליהם, לחשוף את ההחולשה שלהם, את הסתירות הפנימיות, את התירוצי סרק.
ולדעת שאם לי יהיה סמרטפון, עוד שנה אדבר ככה בעצמי. -
היה מאמר ביתד לפני שבוע שבועים אולי @baruch יוכל להעלות אותו. זה היה מאמר בשם אז נדברו שכתב ממש תגובה יפה לטענה שעוד 10 שנים כולם יהיו עם סמארטפונים.
הנקודה הייתה להדגים ש10 שנים זה הרבה זמן ויש חשיבות גם למריחת זמן ולהריוח זמן. כמו במי שחולה במחלה כל שנה שנוספת מתקבלת בברכה למרות שבסוף הוא עתיד למות. -
@שואף אתה עושה את מלאכתך נאמנה, אין לי ויכוח איתך. אני רק רוצה לקחת צעד קדימה.
-
פוסט זה נמחק! -
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
היה מאמר ביתד לפני שבוע שבועים אולי @baruch יוכל להעלות אותו. זה היה מאמר בשם אז נדברו שכתב ממש תגובה יפה לטענה שעוד 10 שנים כולם יהיו עם סמארטפונים.
הנקודה הייתה להדגים ש10 שנים זה הרבה זמן ויש חשיבות גם למריחת זמן ולהריוח זמן. כמו במי שחולה במחלה כל שנה שנוספת מתקבלת בברכה למרות שבסוף הוא עתיד למות.השאלה מה הטעם למשוך חולה 10 שנים אם אפשר להמשיך 50 שנה בבריאות איתנה....
ואל תשכח, שזה מה שאתה עושה עבור כולנו! לא להרבה יש אומץ לומר את זה, אבל אלמלא
נטפרי היינו עלולים להיות שקועים בטומאה נוראה בשם ה"סינונים" עד עצם היום הזה, ובטוח
שכמה נפשות יקרות לא היו כבר בינינו!! -
@magicode הטענה של @GolanArt היא שבמקום למרוח את הזמן עשר שנים ואח"כ למות... בעשר השנים צריך לנסות להביא את התרופה למחלה. (עריכה: אני רואה שגולן הבהיר את עצמו..)
אני חושב שבד בבד עם חיפוש הפתרון, כל עוד אין כזה, אין ספק שצריך גם להתבדל ולהתריע.
אין גם ספק שלו היה מוכן מששת ימי בראשית פתרונות מושלמים לתחום הטכנלוגיה, ההסתכלות על כל התחום הייתה בפרספקטיבה אחרת לגמרי, הבעיה היא שאין פתרון כרגע, ולכן אנשים מקצינים (ובצדק). -
השאלה איך אפשר להקדים רפואה למכה.
והאם הפתרון זה להציף את השוק בסמארטפון כשר כפי איך שהרבנים ירצו לראות אותו כשיכנס בעוד 10 שנים. -
והאם הפתרון זה להציף את השוק בסמארטפון כשר כפי איך שהרבנים ירצו לראות אותו כשיכנס בעוד 10 שנים.
@GolanArt מה אתה אומר על זה?
-
@Chocolate אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
יכול להיות שיש משהו צדק בדברים כאלו אבל לדעתי זה שאלה שאנחנו לא אמורים לדון בו בכלל, ששאלה ששייך לגדולי הדור, הרי ברור לכולנו שברגע שיהיה סמארטפון כשר במאה אחוז למה שלא כולנו יקנו? (אותו טענה יש על נטפרי, רק רבנים כן הכריעו שזה צו השעה)
-
ברור שצריך לנסות להביא פתרונות, ואשרי מי שביכולתו ועוסק בכך.
אך האזהרה מפני האיום חשוב לא פחות:
א. מכיון שכרגע אין פתרון.
ב. כי אחרי הכל לא יהיה שום פתרון מושלם (לפני שיקויים היעוד ומלאה הארץ דעה וכו') עד כדי שכבר יהיה ניתן להשוות את המחזיק סמארטפון לאשר אינו מחזיק.
(גם בסינון הנפלא של נטפרי מזהירים על זה, ובסמארטפון זה מכפיל את עצמו, ואכמ"ל). -
יש טענה מה שגולן אומר למשל יכול להיות שאם בזמנו היו מתירים SMS בכשר. אנשים היום לא היו יכולים לטעון שהם צריכים את הוואצאפ כי היה להם SMS. וגם זה לא היה מסבך אותנו בכל מיני מקומות.
אבל אני חושב שזה החלטה של הרבנים. אנחנו כאנשים קטנים לא יכולים לדעת האם זה טוב או לא טוב. -
@magicode
הפתרון הוא זהה לכל הפתרונות הטכנולוגיים. תן לי הכל, אבל בכשרות.
כמה כשרות? מקסימום! מה נקרא כשר? מה שלא אסור. מה עם זמן יקר?
אז ככה: מה ששימושי, לא גורם לבזבוז זמן, ומי שמתמכר לווייז, זה כבר בעיה מיוחדת בפני עצמה,
אני מאמין שהוא יכול להמתכר גם להגדרות של נוקיה כשרה...
יותר משימושי? זה כבר דיון אחר. אבל לי אין ספק, שמכשיר סמארטפון שימושי, אע"פ
שלא יכלול בו שום אפליקציה מיותרת ויהיה שימושי מאד, יביא איתו רגיעה ומניעה מהרבה
צעירים או יותר מצעירים שיושבים בדיוק על התפר, או קצת לפני, לקנות מכשיר טמא. -
@WWW אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@GolanArt נראה לי שהוויכוח, כבר עלה גם כאן בפורום, לא זוכר איפה.
בכל אופן, את זה יכלו להגיד גם על טלויזיה, ורק בגלל שכלל ישראל, תפסו א"ע בעוד מועד, והחרימו אותו מכל וכל, זכו והצליחו לשרש את זה מכל הציבור החרדי.
והדמיון, וד"ל.אין שום קשר. הטלוויזיה היא 100% בידור. אפילו חילונים ודתילונים מסויימים זורקים אותה מהבית. הטלוויזיה
כלי לא שימושי וחסר תועלת.ואל תתחיל להגיד לי שסמארטפון, זה דבר שבאמת נצרך,
כי אם לדוגמה 99% מהציבור החרדי לא היה מחזיק סמארטפון בשו"א, כבר מזמן היה אפשרות להפקיד צ'קים מהמחשב האישי, וגם להזמין תור לבנק לאומי, וכו' וכו', ועוד היד נטויה.אבל זה לא המצב, וזה דוהר לכיוון הזה בקצב אש. גם הרב קו בקרוב יהיה בסמארטפון, הכל, פשוט הכל.
אוקיי, לכן כתבתי מ'בעוד מועד', ג"א קצת מיואש, אבל אולי, אולי, אפשר לעצור את הרכבת הדוהרת??
ואם היה איסור גורף לעבוד במקום שמחייב להחזיק מכשיר חכם, מזמן היו מוצאים פתרונות אחרים...
עובדה שאין איסור כזה, כי זה לא פשוט לאסור כזה דבר, זה מורכב.
ברור שזו עובדה, אבל אתה מסכים שזה היה פתרון?
כמובן שבכ"ז יהיו דברים שיחסרו, הר"ז דומה לSMS, שב"ה סו"ס מסתדרים בלי זה.
גם אני מסתדר מצויין בלי זה, האמת, מסתדר הרבה יותר טוב...
-
יש טענה מה שגולן אומר למשל יכול להיות שאם בזמנו היו מתירים SMS בכשר. אנשים היום לא היו יכולים לטעון שהם צריכים את הוואצאפ כי היה להם SMS. וגם זה לא היה מסבך אותנו בכל מיני מקומות.
ביודעי ומכירי, אנשים שיש להם סמארטפון עם מייל (ולא רק sms) ועדיין הם צועקים שא"א להסתדר בשופו"א ללא וואטסאפ.
זה ענין של תפיסת עולם. מי שירצה להסתדר יסתדר גם עם שיחות בלבד, ומי שלא, תמיד ימצא הסברים משכנעים למה הוא חייב את הפלטפורמה הכי חדשה... -
אבל לי אין ספק, שמכשיר סמארטפון שימושי, אע"פ
צעירים או יותר מצעירים שיושבים בדיוק על התפר, או קצת לפני, לקנות מכשיר טמא.מה יש לצעיר שיושב על התפר לעשות עם סמארטפון ללא תוכן בידורי?
חוץ מזה, חלק מהבעיה בפתרון שאתה מציג, זה ההתבדלות, כיום לא תראה ברחוב אנשים שמעונינים להגדיר את עצמם כחרדיים רגילים הולכים עם סמארטפון (גם האלו עם המוגן-מפוקח-וכו') משתדלים להצניעו במידת מה).
ברגע שיהיו סמארטפונים כשרים, ההבדל בין הכשר ללא כשר יטושטש במידת הניכרות, וכל אחד יאמר לך שהמכשיר שלו כשר והלא כשר יחדור למחנה... -
@ליכט אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ביודעי ומכירי, אנשים שיש להם סמארטפון עם מייל (ולא רק sms) ועדיין הם צועקים שא"א להסתדר בשופו"א ללא וואטסאפ.
זה ענין של תפיסת עולם. מי שירצה להסתדר יסתדר גם עם שיחות בלבד, ומי שלא, תמיד ימצא הסברים משכנעים למה הוא חייב את הפלטפורמה הכי חדשה...יפה! ובדיוק בשביל אלו, צריכים למצוא פתרון! כמו שבדיוק בשביל בחור שלא יכול ללמוד יום
שלם צריכים למצוא פתרונות ולא לזרוק לרחוב! -
פוסט זה נמחק! -
@shraga אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אבל לי אין ספק, שמכשיר סמארטפון שימושי, אע"פ
צעירים או יותר מצעירים שיושבים בדיוק על התפר, או קצת לפני, לקנות מכשיר טמא.מה יש לצעיר שיושב על התפר לעשות עם סמארטפון ללא תוכן בידורי?
חוץ מזה, חלק מהבעיה בפתרון שאתה מציג, זה ההתבדלות, כיום לא תראה ברחוב אנשים שמעונינים להגדיר את עצמם כחרדיים רגילים הולכים עם סמארטפון (גם האלו עם המוגן-מפוקח-וכו') משתדלים להצניעו במידת מה).
ברגע שיהיו סמארטפונים כשרים, ההבדל בין הכשר ללא כשר יטושטש במידת הניכרות, וכל אחד יאמר לך שהמכשיר שלו כשר והלא כשר יחדור למחנה...זה שכולם מצניעים, זה כמו שהרבה מפחדים לעלות על אופניים חשמליים למרות שזה פתרון שהיה ממש
עוזר להם כי... יצא לך לתפוס אברכים יקרים עושים בחופש, לא עלינו רחמנא לצלן, מנגל באיזה איזור נידח כדי שלא
יתפסו אותם?...