די להחרים את הסמרטפונים??
-
@ליכט אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
יש טענה מה שגולן אומר למשל יכול להיות שאם בזמנו היו מתירים SMS בכשר. אנשים היום לא היו יכולים לטעון שהם צריכים את הוואצאפ כי היה להם SMS. וגם זה לא היה מסבך אותנו בכל מיני מקומות.
ביודעי ומכירי, אנשים שיש להם סמארטפון עם מייל (ולא רק sms) ועדיין הם צועקים שא"א להסתדר בשופו"א ללא וואטסאפ.
זה ענין של תפיסת עולם. מי שירצה להסתדר יסתדר גם עם שיחות בלבד, ומי שלא, תמיד ימצא הסברים משכנעים למה הוא חייב את הפלטפורמה הכי חדשה...אני לא דיברתי ספציפית על אדם כזה או אחר. דיברתי בכלליות. אם לו יצוייר שהתחילו את המכשיר הכשר. לפני יותר מ 10 שנים אם היו מתירים SMS האם המצב הכללי מבחינת סמארטפונים היה יותר טוב. האם היו פחות חרדים בוואצאפ.
אני לא יודע אם היה פחות או יותר אבל יש צדדים לומר שפחות אנשים היו מרגישים צורך אמיתי לוואצאפ. -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אפילו גדולי ישראל נתנו פתרונות למי שחשקה נפשו באכילת בשר טרף, או בשר
עם חלב או איסורים ידועים אחרים, ע"י נתינת תחליפים, ותאמין לי, הם לא עשו זאת משיעמום,
הם עשו כי הם הכירו טוב את נפש האדם!סמארטפון כשר זה לא תחליף לכאלו נערים,
מה הם יעשו עם זה? ישחקו בוויז? -
@shraga
אני לא מדבר דווקא על נערים, נערים זו בעיה בפני עצמה.
אבל יש הרבה צעירים, לאו דווקא נערים, ואפילו מבוגרים בשנות ה30
שכן, שימוש במצלמה טובה ונגן איכותי ומסך גדול, ירגיע אותם מאד. -
ובנוסף אי התסכול שלהם ממכשיר טיפש, ימנע מהם לחפש תירוצים למה לקנות טרף ודומיו.
למה נטפרי כ"כ זולה? פשוט, כדי שמרכיב המחיר לא יהווה תירוץ, ותתפלאו, הרבה עוברים
לנטפרי בגלל המחיר, מצויין, השיגו שם את המטרה, זה העיקר... -
@ליכט אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ביודעי ומכירי, אנשים שיש להם סמארטפון עם מייל (ולא רק sms) ועדיין הם צועקים שא"א להסתדר בשופו"א ללא וואטסאפ.
זה ענין של תפיסת עולם. מי שירצה להסתדר יסתדר גם עם שיחות בלבד, ומי שלא, תמיד ימצא הסברים משכנעים למה הוא חייב את הפלטפורמה הכי חדשה...לצורך הדיון, לו היה להם אפשרות של וואטסאפ למייל זה היה עוזר? (טכנית זה בעייתי מאד. אני שואל אם נראה לך שזה היה עוזר)
התחושה שלי שזה לא היה עוזר כ"כ. לפחות לא לרובם -
-
@Chocolate
בעייתי לעשות אינטגרצייה של וואטסאפ למיל - שכל הודעה שמגיעה לוואטסאפ של המששתמש תעבור למייל ולהפך (כמו שעשיתי בסמסים)
[לא אמרתי אי אפשר. אבל בעייתי] -
@clickone בעיית טכנית? או רוחנית?
-
-
@shraga
טכנית מול וואטסאפ - הם חוסמים כל אפשרות של רובוט / API
שרפתי על זה המון שעות
כמובן שאם זה היה יוצא זה היה יוצא בפיקוח של אחת מוועדות הרבנים שרצתה שיהיה פיתרון כזה..... -
-
@Chocolate
מצד שני ברור לי שיש להם API
רק שהוא חסום למפתחים מבחוץ.... -
https://github.com/rmed/wat-bridge
https://stackoverflow.com/questions/48353715/how-to-connect-a-whatsapp-group-to-telegram-group-any-bot-is-there
@clickone אם במקרה לא ראית את זה. נראה שיש אפשרות העברה מקבוצת וואטסאפ לקבוצת טלגרם, ומטלגרם יש api ובקלות אפשר שיעביר למייל, אמנם זה לא יעזור להתכתבות פרטית ויתכן שגם האופציה הזו כבר לא עובדת -
- זה בנוי על חבילה שעבדה בעבר, וכבר לא עובדת כיום. (היא נשרפה בוואטסאפ ככל הנראה)
- בדוגמא שהבאת צריך מכשיר ברקע. או לפחות אמולטור.
שזו השקעה גדולה פר לקוח.
טכנית אם אני הולך עם רעיון של אמולטורים זה הרבה יותר קל. אבל אז העלויות גדלות......
-
-
שמתי לב להתכתבות המפתחים בשעות הקטנות האלו, הייתי מציע לכל המפתחים המנוים לנטפרי לעשות כנס, וכל אחד יציע רעיונתיו לשיפור ושכלול המעצמה הזו שקוראים לה נטפרי ולא רק בהתכתביות אקראיות.
-
-
איני רוצה ליכנס ולהביע דעה בכל מה שנכתב למעלה, אבל ברצוני להוסיף לדברי @שואף ולפרסם חלק מעלון שפורסם לאחרונה, בענין מה אומרים הגוים על סמארטפונים, בבחינת ליצנותא דע"ז.
ב PDF זה יותר ברור, הנה 0_1530422707420_למה יאמרו הגוים 1.pdf 0_1530422746906_למה יאמרו הגוים 2.pdf -
פוסט זה נמחק! -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ובנוסף אי התסכול שלהם ממכשיר טיפש, ימנע מהם לחפש תירוצים למה לקנות טרף ודומיו.
למה נטפרי כ"כ זולה? פשוט, כדי שמרכיב המחיר לא יהווה תירוץ, ותתפלאו, הרבה עוברים
לנטפרי בגלל המחיר, מצויין, השיגו שם את המטרה, זה העיקר...דעת גדולי הדור הוא שהטכנלוגיה הוא כלי משחית שכמותו לא היתה מאז בריאת העולם, וגם אלו המסוננים הם כלי משחית של ממש אלא שבלית ברירה הותר הדבר באופנים מסויימים לצרכי פרנסה.
אתה טוען שאפשר להציל נערים ע"י המכשירים הכשרים, שאלה כזאת צריכה להיכנס לגדולי ישראל שיחליטו אם אומרים לאדם עשה חטא קטן בכדי שיצילו מעוון גדול יותר.