די להחרים את הסמרטפונים??
-
@מצפה-לישועה אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
קראתי את כל השרשור הארוך.
רציתי להעיר את תשומת לבכם. הרבה כאן כותבים כעובדה מוגמרת, שעוד 10 שנים יהיה בלתי אפשרי לחיות ללא סמרטפון, ולכולם יהיה סמרטפון, ועוד כל מיני טענות כיו"ב. ויש כאלו שעוד מחפשים תגובות ל'טענה' הזו...
אבל האמת היא שטענה זו היא שקר וכזב, אין לה שום ביסוס במציאות, ובוודאי שאין צורך להתייחס לטענה הזו ולתת לה משקל כלשהוא. זה פשוט המצאה מצוצה מהאצבע של אנשים שמחזיקים סמארטפונים, והם הצליחו לשכנע את אלו שלא מחזיקים, "שעוד 10 שנים כולם יצטרכו להחזיק את זה", שטויות והבלים !!!
אני לא רואה אפילו צורך להוכיח את דברי מהמציאות בשטח, או להראות שמבחינה חוקית לא יתכן שיהיו דברים שיוכלו לבצע רק בסמרטפונים, אין צורך לכל זה. ברור כשמש שדבר כזה לא יקרה לא בעתיד הקרוב ואפילו לא בעתיד הרחוק.
שימו לב שהטענה הזו באה לעולם בכדי להציג מצג שווא המסתיר את האמת מתחתיו, הטענה הזו מוציאה את אלו שלא מחזיקים סמארטפונים מעמדת התקפה לעמדת הגנה, מין רפיסות כזו שצריך לתרץ את העובדה שהרבנים "עדיין" לא "הציפו" את השוק עם סמארטפונים כשרים וכו' וכו'.רבותי ! הבל הבלים אמר קהלת, הבל הבלים הכל הבל !!!
ולסיום: אל תחשדו אותי בפאנאטיות קיצונית, אני לא חי בפלאנטה אחרת, אני נמצא אתכם על כוכב אחד, לא התעוררתי כעת משינת 'חוני המעגל', ולא נפלתי על הראש בשנים האחרונות.
לא כל מי שמדבר על פיתרון זה אומר שהוא עוד רשע שרוצה צידוק לסמארטפון שלו ושכולם, רחמנא
לצלן יפלו איתו לבאר שחת של ווייז ובנקים...
יש כאלו שרוצים להקדים תרופה למכה והם פשוט לא בטוחים כמוך שהעתיד יהיה נקי מסמארטפונים....ורבותי, אתם שעושים מהסמארטפון המסונן אויב היהדות והתורה, לא כולם אוחזים כמוכם, ותפסיקו
לדבר בשם גדולי ישראל!
אני אישית דיברתי עם פוסק הלכה גדול על נושאי סינון, והתגובות שלו לא היו אפילו דומות
לכל מה שאומרים כאן בשם גדולי ישראל לכאורה... -
בעוד 10 שנים. זה לא רק ענין שלא יוכלו להסתדר כמו שהיום ה SMS מפריע ממש.
אלא שיהיה ירידת הדורות.
אני כמובן לא יודע. אני רק מציג את החשש.
לדעתי אם היו פועלים לזה בצורה מסודרת ומאוחדת המצב היה טוב יותר. -
-
@מעמד אני לא מסופק בזה בכלל. אי אפשר שכל היום ילחמו בכנסת
על חוקים... ואין בכלל סיכוי קלוש שמישהו יצליח לעצור את גלגלי הטכנולוגיה,
וכמו שהפקס כבר נכחד (חוץ מכמה משרדי ממשלה בטלנים), והמייל נכנס
במקומו, כך הכל ילך ויצטמצם אל תוך הסמארטפון, כולל הרב קו (הפרימיטיבי
והלא מוצלח) וכולל פשוט הכל.
בכל רגע נתון שאנחנו דנים כאן, יושבות אלפי חברות ברחבי העולם ומפתחות
עוד אפליקציה ומצמצמות עוד התקנים אל תוך הסמארטפון, ובמקביל מכשירים
פרימיטיביים הולכים ומתחסלים.מי שיושב כאן מול המסך, יושב מול סמארטפון גדול, ופחות בטוח, ואל תספרו
לי שכולכם כותבים כאן כי זה העבודה שלכם... וכמו שאתם יושבים היום מול אינטרנט
ופעם לא הייתם מעיזים להוציא את המילה הזו מהפה, גם תחזיקו מכשירים חכמים בעתיד.
ובזמן שנבזבז על דיונים של איך לא, ימכרו עוד אלפי מכשירים מפוקפקים במקום כשרים.... -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
ואין בכלל סיכוי קלוש שמישהו יצליח לעצור את גלגלי הטכנולוגיה,
וכמו שהפקס כבר נכחד (חוץ מכמה משרדי ממשלה בטלנים), והמייל נכנס
במקומו,קודם כל, יש הרבה אנשים מבוגרים שלא מסתדרים כלל עם המכשירים המגע האלו !
וחוץ מזה הרבה משרדים נותנים אפשרות לשליחהדרך פקס והמייל בכלל לא עובד אצלם ! -
@GolanArt אין שום בעיה, אם אתה רוצה ניכנס לרזולוציה של הפרטים הקטנים...
תסביר לי בבקשה למה שעובדי המקצועות הבאים יזדקקו לסמארטפון בעוד עשור:
סופר סת"ם / כל סוגי עובדי הוראה / עובד ניקיון / עובד מטבח / שו"ב / עקרות בית / וכו' וכו'
כל אלו לא צריכים ולא יצטרכו סמארטפון, וגם אם לא יוכלו לבצע פעולות במוסדות ממשלתיים וציבוריים בלי אתרים ואפליקציות, תמיד יהיו חנויות אינטרנט וכדו' שבו אמנם יזדקקו למחשב ולאינטרנט, אבל לא לסמארטפון...
אבל לא יתכן שנגיע לדברים כמו אלו, כי מבחינה חוקית כל מוסד ציבורי וממשלתי חייב להנגיש את עצמו לזקנים ונכים ומוגבלים שלא יכולים להשתמש בסמארטפון... וכל זאת עוד לפני שנצטרך להלחם בכנסת...
בקיצור, זה ממש דמיוני שכל אחד יצטרך סמארטפון, הבל ורעות רוח, עורבא פרח...
גם מה שכתבת שמחשב זה סמארטפון גדול, ברור לי ולך שזה לא נכון, ומיותר להסביר זאת. -
@מצפה-לישועה
הוא כתב. בשביל רב קו.
אבל יש עוד דוגמאות. למשל אם יעברו לשקל דיגיטלי. כמו ביטקוין. אז תצטרך איזה שהוא מכשיר.
יכול להיות שבשביל שהאוטובוס יעצור בתחנה תצטרך לסמן בסמארטפון שאתה מחכה לו.
יכול להיות שיהיה מניות אטונומיות שיהיה אפשר להזמין אותם רק דרך הסמארטפון. -
כי מבחינה חוקית כל מוסד ציבורי וממשלתי חייב להנגיש את עצמו לזקנים ונכים ומוגבלים שלא יכולים להשתמש בסמארטפון... וכל זאת עוד לפני שנצטרך להלחם בכנסת...
רק לאחרונה התפרסם שעיריית ירושלים בדרך לבטל את כלל שירותי הפקסמלייה.
-
@משרדי אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
כי מבחינה חוקית כל מוסד ציבורי וממשלתי חייב להנגיש את עצמו לזקנים ונכים ומוגבלים שלא יכולים להשתמש בסמארטפון... וכל זאת עוד לפני שנצטרך להלחם בכנסת...
רק לאחרונה התפרסם שעיריית ירושלים בדרך לבטל את כלל שירותי הפקסמלייה.
נחיה ונראה, יש שם עוד מעט בחירות...
-
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אבל יש עוד דוגמאות. למשל אם יעברו לשקל דיגיטלי. כמו ביטקוין. אז תצטרך איזה שהוא מכשיר.
יכול להיות שבשביל שהאוטובוס יעצור בתחנה תצטרך לסמן בסמארטפון שאתה מחכה לו.
יכול להיות שיהיה מניות אטונומיות שיהיה אפשר להזמין אותם רק דרך הסמארטפון.קצת דמיוני...
מזכיר לי את כל המאמרים בעיתונים על הטכנולוגיה עוד 10 שנים.
אני זוכר טוב מה הם כתבו לפני 15 שנה, לא מיניה ולא מקצתיה...
-
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
לדעתי אם היו פועלים לזה בצורה מסודרת ומאוחדת המצב היה טוב יותר.
במקרה כזה, גם יכלו לעצור את זה בצורה סבירה.
כמו שכתבתי למעלה, שהבנקים וכו' היו באים לקראת הציבור החרדי, בדיוק כמו הSMS, שעוד ועוד שירותים בארץ, מאפשרים הודעה קולית.
-
@WWW
ברור שזה דוגמאות כדי לסבר את האוזן.
אבל הסמאטפון עצמו היה דמיוני לפני 15 שנים. -
@GolanArt
מישהו מנע ממישהו לפעול לפתרון כשר ?!
וכי לדבר נגד הסמארטפון גרוע יותר מלדבר על פתרונות ?!כרגע המצב הוא שאין סינון, וגם לדעתך שבעוד 10 שנים כולנו נהיה עם סמארטפונים, הרי זה לא יהיה רצוי (גם עם הסינון הכי טוב) אלא מצוי.
ובכן מי שמרגיש מוכשר לפעול שיפעל, אבל אם לדבר, אז עדיף לדבר ולכתוב דיבורי מניעה מאשר דיבורי הכשרה... -
@GolanArt אין שום בעיה, אם אתה רוצה ניכנס לרזולוציה של הפרטים הקטנים...
תסביר לי בבקשה למה שעובדי המקצועות הבאים יזדקקו לסמארטפון בעוד עשור:
סופר סת"ם / כל סוגי עובדי הוראה / עובד ניקיון / עובד מטבח / שו"ב / עקרות בית / וכו' וכו'
כל אלו לא צריכים ולא יצטרכו סמארטפון, וגם אם לא יוכלו לבצע פעולות במוסדות ממשלתיים וציבוריים בלי אתרים ואפליקציות, תמיד יהיו חנויות אינטרנט וכדו' שבו אמנם יזדקקו למחשב ולאינטרנט, אבל לא לסמארטפון...זהו שאתה מדבר על צריכים, אני מדבר לא רק על צריכים אלא על רוצים!
והרי ברור לך שלא תוכל למנוע מהרוצים, וברור לך שהדורות רק יורדים, ואתה בעצמך
רואה היום רבים שמחזיקים במכשירים האלו, לא כי הם עובדים איתם, אלא שסתם נוח להם
ששעון מעורר, מצלמה, מסרטת וידאו, נגן, מכשיר חניה, מכשיר ניווט, מצפן, לוח זמנים ועד שבע מאות כלים
נמצאים להם במכשיר אחד... מפונקים? אולי, אז מה נעשה איתם? נצעק עליהם שהם חוטאים?
במה הם חוטאים אם המכשיר נקי?אבל לא יתכן שנגיע לדברים כמו אלו, כי מבחינה חוקית כל מוסד ציבורי וממשלתי חייב להנגיש את עצמו לזקנים ונכים ומוגבלים שלא יכולים להשתמש בסמארטפון... וכל זאת עוד לפני שנצטרך להלחם בכנסת...
נכון מאד, רק שאתה שוכח שהזקנים של מחר הם הצעירים של היום...
בקיצור, זה ממש דמיוני שכל אחד יצטרך סמארטפון, הבל ורעות רוח, עורבא פרח...
בינתיים זה הכיוון...
גם מה שכתבת שמחשב זה סמארטפון גדול, ברור לי ולך שזה לא נכון, ומיותר להסביר זאת.
למה מיותר? תסביר, אני הקטן לא מבין, באמת!
-
-
נו נו... נסביר לך...
(ועכשיו אני עוצם את העיניים ומתחיל להתנענע בדביקות)
כי הסמאטרפון הולך איתך לכל מקום, בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך, בתפילה ובלימוד, בבית הכנסת ובבית המדרש, באירועים ובשמחות, באכילה ובשתיה וב... ממש דביקות רוחא ברוחא, כתרי רעין דלא מתפרשין לעולמי עד.
הסמארטפון לא נותן לך מרוח נשימה לעצמך ולבוראך, כל הזמן האורות מרצדים לך מול העינים, החלומות בלילה הם אפליקציות והנפשות אלקטרוניות, מעט הריכוז שכבר נותרה בכדי שבת מול דף גמרא כבר גם נרמסה ונגזלה ע"י הכלי-משחית הזה. על השמו"ע עדיף שלא לדבר כלל...
הסמארטפון גוזל אותך מילדיך ומבני ביתך במלוא מובן המילה, וכפי ש@שואף היטיב להגדיר בראש הנושא, נו... באמת מיותר להאריך...
ואילו המחשב, נו מילא... או שהוא בעבודה, שעות מסוימות ומוגדרות ביום. או שהוא בבית, גם כן שעות מסוימות בדרך כלל. או שהוא בחנות אינטרנט, שכל דקה זה כסף... בקיצור הרע במיעוטו. -
נו נו... נסביר לך...
(ועכשיו אני עוצם את העיניים ומתחיל להתנענע בדביקות)
כי הסמאטרפון הולך איתך לכל מקום, בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ובשכבך ובקומך, בתפילה ובלימוד, בבית הכנסת ובבית המדרש, באירועים ובשמחות, באכילה ובשתיה וב... ממש דביקות רוחא ברוחא, כתרי רעין דלא מתפרשין לעולמי עד.
הסמארטפון לא נותן לך מרוח נשימה לעצמך ולבוראך, כל הזמן האורות מרצדים לך מול העינים, החלומות בלילה הם אפליקציות והנפשות אלקטרוניות, מעט הריכוז שכבר נותרה בכדי שבת מול דף גמרא כבר גם נרמסה ונגזלה ע"י הכלי-משחית הזה. על השמו"ע עדיף שלא לדבר כלל...
הסמארטפון גוזל אותך מילדיך ומבני ביתך במלוא מובן המילה, וכפי ש@שואף היטיב להגדיר בראש הנושא, נו... באמת מיותר להאריך...
ואילו המחשב, נו מילא... או שהוא בעבודה, שעות מסוימות ומוגדרות ביום. או שהוא בבית, גם כן שעות מסוימות בדרך כלל. או שהוא בחנות אינטרנט, שכל דקה זה כסף... בקיצור הרע במיעוטו.אז זהו, שעכשיו למשל השעה כמעט 12 ואתה הרי לא בחנות אינטרנט נכון? וחוץ מזה, אתה צודק לגבי
הדבקות שלו החונקת, אבל זה הרי לא עילה ברורה לאיסור נכון? אתה הרי לא יכול לקבוע לאנשים שמי
שרוצה לאכול באמת כשר שיאכל רק חלק מסויים מאוד בעוף, ושיסתפק רק בעוף כי ככה הוא בטוח
ימנע מכל מיני ספקות, ואולי יגע בכלל בעוף... בקיצור, המחלוקת בינינו היא האם לברוח מהסמארטפון
שמימלא ירדוף וישיג אותנו או את ילדינו, או לחפש תחבולות איך לרכך את הבעיה.
ולגבי זמי שימוש והיכולת לא להמכר, יש לי תוכנית שלמה, תוכנית מורכבת, רק שה' יעזור
שאני אגיע כבר לממש אותה... -
פוסט זה נמחק! -
ולגבי זמני שימוש והיכולת לא להמכר, יש לי תוכנית שלמה, תוכנית מורכבת, רק שה' יעזור
שאני אגיע כבר לממש אותה...כולנו מחכים לדבר כזה, זה יכול להציל את הדור!!
@GolanArt אתה כבר מלומד בפיתוח יוזמות בצורה מוצלחת...
הרבה הצלחה!! -
אני מרשה לעצמי לרשום עוד נקודה, עדינה אבל מהותית, בנושא הנ"ל.
אנחנו רגילים לחשוב שגדולי ישראל מנהיגים את הדור, ולכן אנו קצת מתחמקים מעניין האחריות על הדור. הרי כמו שהגדולים פוסקים לנו הלכות, מורים לנו למי להצביע לבחירות, אוסרים לנו ללכת לאקדמיה, ועוד ועוד, אז גם בנושא הזה, יש רבנים, יש גדולים, והם כבר ידאגו לחזק את הדור, ולהחליט מה מותר ומה אסור.
וזו טעות.
בנושא הזה, אין גדולים, אין הנהגה, ואין כוח לרבנים. מי שקובע זה הציבור, האברכים, הבני תורה, כל אחד.ברגע שיש דבר שהוא לא איסור בפני עצמו, אלא גדר, כמו למשל המוגן, שקשה להגיד עליו שהוא איסור גמור, כמה שהוא מזיק ומבלבל, אבל אי אפשר להצביע על סעיף בשלחן ערוך שאוסר אותו. לכן בזה תלוי מה המצב של הדור. היום בתשע"ח הדור חזק, ויש מאבק נגד, וזה שומר עלינו. אבל אם נתחלש ולאט לאט נרשה לעצמנו מכל מיני סיבות, אז כל המאבק ירד, וזה ישפיע על כולם. אם עוד עשר שנים יהיה לכולם סמרטפונים, זה יהיה רק מהסיבה הזאת, שאנשים ויתרו לאט לאט, העדיפו את הנוחות, ובסופו של דבר החלישו את כולם.
קחו את הטלפון הנייד. אין ספק שאפשר הרבה לעורר על כמה שזה מזיק לבני תורה, כמה זה פוגע בשקיעות, בריכוז. פעם אנשים הלכו ברחוב וחשבו על הקב"ה. היום מפטפטים על שטויות.
לפני עשרים שנה היו אברכים בבני ברק שהיו מוכנים לישבע שבחיים לא יחזיקו טלפון נייד. והיום? בודדים ממש לא מחזיקים.ככה לגבי מחשב, לגבי מייל, ועוד המון דברים, וככה גם יהיה עם המוגנים אם אנחנו לא נהיה חזקים.