חדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול
-
צודק מרגיזזזזזזזזזז ולא קשור.
-
@ראובן אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@magicode עדיין יש בעייה, מה עם מי שירצה לבדוק את האמינות ולכן ירצה לבדוק בהיסטוריית גירסאות? (כידוע לא תמיד הגירסא האחרונה היא הנכונה ביותר, וצריך לבדוק מי כתב אותה. רק אתמול תיקנתי השחתה שלא נוטרה עד היום).
@ראובן אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@magicode מה לא הבנת? אם אני רוצה לבדוק למשל את מה שכתוב בערך "מפרץ סואץ" מה המשפט הזה:"הכניסה למפרץ מדרום מבטאת את ראש..." מה זה "מבטאת" יכול להיכנס בויקיפדיה להיסטוריית הגירסאות ולבדוק אם מי שכתב את זה נראה אמין. (אני מחקתי את זה כי ראיתי שזו השחתה של משתמש שהשחית בעוד מקומות). מי שמגיע לערך במכלול לא יכול לראות את ההיסטוריה מויקיפדיה כי זה יעביר אותו חזרה למכלול. ואז הוא לא יידע אם להאמין או לא. נשארת לו רק האפשרות לבקש מעורך במכלול שיבדוק בשבילו.
זה בכלל מה שטענתי לפני כן.
-
@ראובן זה מחיר קטן מאוד. גם כשבנו את ויקיפדיה העברית לא היה מקור לבדוק. ומקורות הויקיפדיה הם שטויות לרוב גם מפי כותבים אדוקים במקורות.
נכון, יש פה הקרבה, זמנית. קדימה, בא נגרום לכך שויקיפדיה יעיינו במכלול לבדוק אמינות ולא להיפך. -
@נטפריס הרבה פעמים אני מחפש ערך ע"מ לעבור לערך באנגלית שהוא הרבה יותר מפורט, אני מבין שכרגע אין לי אפשרות כזאת?
-
@אלי-TZA אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
@נטפריס הרבה פעמים אני מחפש ערך ע"מ לעבור לערך באנגלית שהוא הרבה יותר מפורט, אני מבין שכרגע אין לי אפשרות כזאת?
אכן בעיה.
מוכרחים לבדוק תרגום או לגשש בחיפוש גוגל ואז להגיע לאנגלית. -
@נטפריס אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
לגשש בחיפוש גוגל ואז להגיע לאנגלית.
כל מה שמדברים כאן בחודשים האחרונים על חסימת ויקיפדיה מתייחס רק לויקיפדיה העברית ?
-
@ליכט ברור. כיון שהמכלול כרגע הוא רק בעברית
-
קדימה, בא נגרום לכך שויקיפדיה יעיינו במכלול לבדוק אמינות ולא להיפך.
זה ייקח עוד הרבה שנים. אנחנו מדברים על הרגע. אם היה איזשהו פיתרון לראות את דף ההיסטוריה בויקיפדיה זה היה טוב יותר. אני מסכים שזה הקרבה קטנה יחסית לתועלת.
-
@אליצור-יחיאל התלוננת על כך שחסמו את ויקיפדיה "פתאום" (ראיתי בפרופיל שלך הודעות שפרסמת) בתור קוריוז אני מפנה לאזהרה על כך שהתפרסמה בויקיפדיה
זה כמובן לא היה מספיק למי שלא היה בקשר איתי שם. אבל מוכיח שזה היה צפוי. -
@ראובן זה מחיר קטן מאוד. גם כשבנו את ויקיפדיה העברית לא היה מקור לבדוק. ומקורות הויקיפדיה הם שטויות לרוב גם מפי כותבים אדוקים במקורות.
נכון, יש פה הקרבה, זמנית. קדימה, בא נגרום לכך שויקיפדיה יעיינו במכלול לבדוק אמינות ולא להיפך.זה יקרה כשאנחנו נהיה הרוב במדינת ישראל
צריך לפחות להעתיק גם את דף השיחה
ערך בלי דף השיחה שלו הוא חצי ערך -
@אבק אי אפשר להעתיק את כל דפי השיחה. לפעמים יש בהם שטויות או ויכוחים לא ענייניים. עדיף לחכות קצת עם זה. בינתיים יש במכלול את המידע למי שרוצה לראות בלי העמקה, ועדיין קיימים המקורות בהערות השוליים וכו'. מי שיש לו הערות יכול בעצמו לכתוב בדף השיחה של הערך.
ומה אם היינו בונים את הכל מהתחלה כמו שהרבה רוצים, וכמו ויקיפדיה עצמה? הרעיון של הייבוא המהיר הוא לתת מענה ראשוני לכמה שיותר אנשים. זה גם ימשוך עוד קוראים שמתוכם יש פוטציאל לעורכים טובים. מה שאין כן בניסיון ללקט אחד אחד על ידי פירסומת. ואת ויקיפדיה כבר מזמן רצו לסגור. -
לי חשוב מאוד לראות 'תרומות' כלומר היסטורית עריכות של משתמשים וכתובות איי פי, אשמח אם לפחות את הדבר הזה יסדרו.
-
@חמד-ילד תשלח פניה למערכת הפניות ותסביר להם למה זה חשוב לך.
לכלל המשתמשים הם לא יפתחו. -
הבקשה היא שיסגרו את ויקיפדיה רק אחרי שיגמרו סופית את הפרויקט של המכלול, ויקיפדיה הוא אתר מאוד מאוד נחוץ במקרים רבים, הרבה פעמים אנחנו צריכים ידע לצורכי עבודה או צרכים אחרים, המקור מידע הכי טוב בדרך כלל ועכ"פ הכי קל למציאה בלי הרבה חיפושים זה ויקיפדיה, זה אתר נחוץ מאוד ולא סתם לצרכי סקרנות, לכך הבקשה מכל מי שקשור לבקשה זו שסגירת אתר ויקיפדיה יעשה רק אחרי גמר הפרויקט,
אני מציע שנושאים מסויימים ישארו פתוחים, ויקיפדיה מחולקת לקטגוריות, קטגוריה למשל כימיה פיזיקה מתמתטיקה וכדו', לא אמורים להיות בעייתים אף פעם, והם מאוד מאוד מועילים הרבה פעמים, חבל שיצטרכו לרעות בשדות זרים כשיש צורך בערכים מעין אלו,
אני מקוה שכל ערך שנערך מחדש או ערך חדש ג"כ נכנס מיד למכלול, -
@כן-כבודו ויקיפדיה עדיין לא סגור, אלא כל ערך שיש לו ערך מקביל במכלול, מופנה אוטומטית לשם.
-
@כן-כבודו אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
הבקשה היא שיסגרו את ויקיפדיה רק אחרי שיגמרו סופית את הפרויקט של המכלול, ויקיפדיה הוא אתר מאוד מאוד נחוץ במקרים רבים, הרבה פעמים אנחנו צריכים ידע לצורכי עבודה או צרכים אחרים, המקור מידע הכי טוב בדרך כלל ועכ"פ הכי קל למציאה בלי הרבה חיפושים זה ויקיפדיה, זה אתר נחוץ מאוד ולא סתם לצרכי סקרנות, לכך הבקשה מכל מי שקשור לבקשה זו שסגירת אתר ויקיפדיה יעשה רק אחרי גמר הפרויקט,
אני מציע שנושאים מסויימים ישארו פתוחים, ויקיפדיה מחולקת לקטגוריות, קטגוריה למשל כימיה פיזיקה מתמתטיקה וכדו', לא אמורים להיות בעייתים אף פעם, והם מאוד מאוד מועילים הרבה פעמים, חבל שיצטרכו לרעות בשדות זרים כשיש צורך בערכים מעין אלו,
אני מקוה שכל ערך שנערך מחדש או ערך חדש ג"כ נכנס מיד למכלול,ויקיפדיה מלאה בזבל בכל ערך, הידעת שבערכים של פירות וירקות חלק גדול מהם מצוין שהם הומצאו לפני למעלה מ10.000 שנים ועוד, בכל מקום שלא חלמתי שיש כפירה או דברי שטות והבל נתקלתי שגם ש זה קיים.
-
@כן-כבודו אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
אני מקוה שכל ערך שנערך מחדש או ערך חדש ג"כ נכנס מיד למכלול,לא הבנתי את הטענה "חבל שיצטרכו לרעות בשדות זרים" ולכן אתה רוצה שויקיפדיה תשאר פתוחה? אדרבה אם כל ערך שיש שם מפנה למכלול אז יותר לא רועים בשדות זרים. כמובן כל ערך שאין במכלול ונכתב שם משתדלים להביא אותו מיד. אם בכל זאת חסר לך אתה יכול לבקש במכלול. וחוץ מזה, אז זה לא חסום לך בויקיפדיה.
עם הערך לא מתעדכן ובויקיפדיה שינו את הגירסה בערכים כמו כימיה וכו' אז יש אפשרות (ו-MAGICODE עושה את זה בד"כ) להביא את הגירסה החדשה.
אני אגב אוהב להתפאר בעריכות שלי במכלול ששיפרו אותו ביחס לויקיפדיה. ראו למשל את הערך ציאנוגן במכלול. אני יצרתי את חלקו בויקיפדיה ואף אחד לא טרח לעדכן. הגרסה שיובאה למכלול מויקיפדיה היא הגירסה הנוכחית שם. גם בערך פרדוקס הערימה התמונה היא שלי. ועד אז היתה תמונה שלא ממחישה את הפרדוקס כראוי. -
כאחד שעוסק בתחומים הרלוונטיים אני יכול לומר שנטפרי עשו רק טוב במה שהם עשו הפנייה למכלול.
יש בויקיפדיה הרבה חומר של כפירה, לעג לדברי חז"ל, פרשנות ההיסטוריה ואך יותר מכך, בצורה הלועגת לכל דבר שבקדושה רח"ל. כמו כן יש הרבה דיעות חיצוניות ופוליטיקה לא חיובית בשיחות שם. ואם את האתרים בנקראים "חרדים" כל אחד מבין שהם לא פתוחים בנטפרי כי הקשר ביניהם ובין נטפרי הוא כרחוק מזרח ממערב, וכל שכן השיחות בויקיפדיה אין להם שום שייכות ואחיזה בנטפרי.
חז"ל החמירו מאוד בענין הקורא בספרים החיצונים ואמרו הקורא בספרים החיצוניים אין לו חלק לעוה"ב. ופירשו הראשונים שהם ספרים שפירשו המינים על פי דעתם את התורה. ובמדרש רבה כתוב הקורא בספר שאינו מכ"ד ספרים אין עפרו ננער בתחיית המתים. על מה זה נאמר.
ובשורה התחתונה נטפרי השקיעו הרבה בשביל שיצא הדבר שנקרא "המכלול" שזה מעין כמו חברת בת של נטפרי, וזה ממש לא יפה אחרי כל ההשקעה -
@אבק אמר בחדש בנטפרי? הפניה מויקיפדיה למכלול:
זה יקרה כשאנחנו נהיה הרוב במדינת ישראל
א. יעויין בתפילת על ניסים דחנוכה
ב. אנחנו כבר הרוב בכמה תחומים - למשל שימוש בתחבורה ציבורית
אנחנו בודאי רוב הקוראים, רוב הכותבים, רוב המעיינים ועוד כמה תעודות.
אני בטוח שכל עריכה במכלול היא מצווה, ובמצוות אנחנו בטח מנצחים. כן, גם באיכות אנציקלופדית. -
@נטפריס בדרך הטבע, לעולם לא יהיה מצב שהחרדים יהיו רוב העורכים בויקיפדיה (רק כשיבוא משיח ו"יכוף כל ישראל לילך בה")