המכלול, סתימת פיות
-
@אמיתי14789
לא בא לך לענות לי בשביל מה אתה צריך את ויקיפדיה? -
לעניות (במלוא מובן המילה) דעתי. ויקיפדיה הוא אתר מקצועי, שנכון אולי לא לפתוח אותו באופן גורף. אבל צריך לתת לפתוח אותו על פי בקשה חריגה
-
@magicode אמר בהמכלול, סתימת פיות:
@אמיתי14789
לא בא לך לענות לי בשביל מה אתה צריך את ויקיפדיה?הוא אמר שהוא שלח פנייה, אולי שם הוא מוכן להסביר.
-
אני רוצה גם לומר משהו.
הנושא של סגירת הויקיפדיה עלה כבר לפני 8 חודשים פה:
@magicode אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:הרבנים אמרו לנו שזה לא בסדר שויקיפדיה פתוח. בגלל אוירת הכפירה שיש שם שבעיקר מכניסים ספקות ושאלות.
בגלל שהסברנו להם שיש לזה שימוש נצרך. הם אמרו לנו לדאוג לתחליף כשר.
לכן אנחנו רוצים להמציא תחליף כדי שנוכל לסגור כמה שיותר מהר את ויקיפדיה.
חיפשנו תחליף ומצאנו את המכלול. אתר שבא להחליף את ויקיפדיה בהשקפה תורנית.שימו לב לתהליך. הרבנים אמרו שצריך לסגור, נטפרי מציעה וחושבת על תחליף כשר עבור אלה שיש להם בזה שימוש נצרך.
התהליך עבר כמה שלבים. הקרב לסגירת ויקיפדיה 1 - הקרב לסגירת ויקיפדיה 2 - הקרב לסגירת ויקיפדיה 3
כרגע, כתוצאה מהוראת הרבנים ולאחר שנטפרי הצליחה להגיע לתחילת הפתרון החלה הפנייה למכלול לערכים שכבר יובאו מויקיפדיה.
יש ניקים שמעוניינים להעלות חסרונות ובעיות בתהליך ועושים את זה בצורה של התקפה. זה לא במקום כי אף אחד לא מחייב אותם להישאר, ובעיקר בעיקר לא יעיל!
מה כן אפשר ויעיל?- לכתוב במערכת הפניות את הבעיה.
- להעלות את הנושא ע"י פתיחת אשכול בקטגוריה הזו: http://forum.netfree.link/category/14/דיונים-בנושא-רעיונות-וחידושים-בנטפרי
שם יוכלו לדון על נחיצות העניין, ללבן פתרונות אפשריים, להציע תחליפים ולחדד נקודות, ולדחוף למציאת פיתרון לבעיות.
כמובן שתצטרכו לשכנע שם שהבעיה המדוברת היא אכן נצרכת לפיתרון וחשובה, ובמידה ואכן כך זה יוכל לעלות להצבעה ע"י המשתמשים.
ממש דומה לויקיפדיה...
ושוב, העלאת הנושא תוך ביקורת ונימה התקפית, לא רק שהיא לא במקום - כי מדובר על הוראת רבנים ולא בגחמה של נטפרי להקשות עליכם, אלא גם ובעיקר לא תועיל כלום.
מכיוון שזה כך, משתמש שמעלה את הנושא בצורה התקפית וביקורתית זוכה ובצדק לחשדנות על מניעיו וכתוצאה מכך בתגובות לא נחמדות... -
אם מאן דהוא רואה את דברי בתור התקפה על נטפרי טעות בידו, אני מודה לד' שיש סינון איכותי ברמה כזו שעוזר לאנשים כמוני שצריכים לגלוש ברשת ומאפשר להם להיכנס ולצאת בשלום.
בסך הכל העליתי תמיהה אם ישנו אתר מסונן למה שלא ישאר פתוח בניגוד לאנציקלופדיה כתובה שבה לא היה ניתן לסנן, אתר ויקיפדיה מסונן, כך שלא יצא כל מכשול לאדם הגולש בו, איך שהתרשמתי מטרת המכלול לספק אנציקלופדיה ממוחשבת אפילו ללא חיבור לרשת (תוכנת קיווקס), ושוב אני חוזר זה דבר מבורך, אך לדעתי היא תתקשה להתחרות בויקיפדיה ברמת איכות התוכן ועדכונו, (כמה רופאים, מתמתיקאים היסטוריונים אתם מכירים שיסכימו לערוך במכלול? בויקיפדיה יש כבר את התשתית של בעלי ידע במגוון תחומים שעורכים ומעדכנים את הערכים שיש להם בהם עניין) בסקירה קצרה מצאתי כמה ערכים שבויקיפדיה נערכו ועודכנו כמה פעמים ובמכלול הם קפואים מיום העברתם...
לדעתי ויקיפדיה תישאר מעודכנת גם בעתיד בעוד המכלול ידשדש.
אני רוצה ויקיפדיה כי הוא אתר איכותי שמתעדכן כל הזמן ומביא את המידע המעודכן ביותר, אולי בעוד כמה שנים המכלול יכיל את אותם מספר עורכים כמו ויקיפדיה ויוכל להשתוות למקור, עד אז אשמח לדלות את המידע שלי מויקיפדיה מסונן ללא חשש. -
@by6199 אמר בהמכלול, סתימת פיות:
@magicode זה שבוצעה חסימה מובן ובסדר, השאלה היא האם ההפנייה למכלול חייבת להיות? התרשמותי שמכלול גם לא נקי ב100% ומסתמא אולי לא חייבים להציג אותו כמהודר, אולי כדאי להגיע לדף חסימה עם קישור למכלול? בעבר כבר נטפרי צעדה לכיוון המכלול ומשום מה חזרה בה, אם זה יקרה שוב הקישור יבוטל ואז יתלוננו שוב למה בוטל? כל עוד אין רווח מהותי מההפנייה למי זה חסר? אם יש סיבה לכך מקווה שזה לא יתחלף כל תקופה והציבור יעבור ממקום למקום
דבריך מעוררים תימהון: אתה לא מתנגד שיחסמו את ויקיפדיה, אבל מפריע לך ההפניה למכלול. כלומר אתה מעדיף דף חסימה מדף עם תוכן חילופי. אתה מסביר: א"א לדעת כמה התחליף כשר, וכמה אפשר לסמוך עליו לטווח הרחוק וכו', אבל השורה תחתונה, שאתה רוצה שלא יפנו אותך. הבנתי טוב?
גם הכותרת שבחר לו פותח האשכול גם הולכת בכיוון הזה. אני תמה האם הבעיה היא סגירת הויקיפדיה או זר התהילה שלדעתכם נחל המכלול איתו יש לכם כנראה דבר או שניים.
-
@אמיתי14789 פתאום לבשת עור כבש ואתה מדבר לעניין.
אלמלא ש @magicode היה מעכב בידי היית נמחק מהפורום רגע אחרי פרסום ההודעה. זו לא סתימת פיות זה מינימום ניהול תקין. רוצה לדבר? בקשה, תעשה זאת כמו שהוכחת שאתה יודע לעשות בהודעה אחרונה.טענותיך (האחרונות) הועלו בדיונים רבים שנעשו. פה בפורום גם, משתמש חדש (?) ויקר, נשפך על זה הרבה. תוכל לחפש לפני שאתה מניף דגלי מלחמה ושלום לסירוגין, ולראות בדיוק מה הצדדים ומה הסיכויים.
בכל שלב, אם תוכיח שויקיפדיה עוזרת לך מעבר למכלול, או שהמכלול לקוי בצורה משמעותית, התכנית תרד מעל הפרק (ואם זה יותר פרסונלי ייתכן שיפתחו לך חריגה).לא היית צריך לפתוח בצעקות על אנשים שעושים הכל בשביל שיהיה לשכמותך הכי טוב, בלי לחנך ובלי כלום. ויקיפדיה מלאה טינופת גם אחרי מאה סינונים, ומלבד זאת אלפי ערכים שם לא שמישים כי הרובוט חוסם את כל הדף.
בהצלחה לך, וטיפ לחיים: דרך ארץ.
-
@נטפריס אמר בהמכלול, סתימת פיות:
@by6199 אמר בהמכלול, סתימת פיות:
@magicode זה שבוצעה חסימה מובן ובסדר, השאלה היא האם ההפנייה למכלול חייבת להיות? התרשמותי שמכלול גם לא נקי ב100% ומסתמא אולי לא חייבים להציג אותו כמהודר, אולי כדאי להגיע לדף חסימה עם קישור למכלול? בעבר כבר נטפרי צעדה לכיוון המכלול ומשום מה חזרה בה, אם זה יקרה שוב הקישור יבוטל ואז יתלוננו שוב למה בוטל? כל עוד אין רווח מהותי מההפנייה למי זה חסר? אם יש סיבה לכך מקווה שזה לא יתחלף כל תקופה והציבור יעבור ממקום למקום
דבריך מעוררים תימהון: אתה לא מתנגד שיחסמו את ויקיפדיה, אבל מפריע לך ההפניה למכלול. כלומר אתה מעדיף דף חסימה מדף עם תוכן חילופי. אתה מסביר: א"א לדעת כמה התחליף כשר, וכמה אפשר לסמוך עליו לטווח הרחוק וכו', אבל השורה תחתונה, שאתה רוצה שלא יפנו אותך. הבנתי טוב?
אני לא מבין מה לא ברור, כתבתי דברים ברורים
בענין כשרות ויקיפדיה אין מקום לוויכוח כי המקום לא נקי, גם אם יש מי שסבור שזה צריך להיות פתוח זה לא יקרה כי הוחלט אחרת.
בכל מקרה ענין ההפנייה תמוהה כאילו המכלול כשר ונקי, לענ"ד אמ ור להיות חסימה עם קישור למכלול, הפנייה היא בעצם המלצה על אתר נקי לחלוטין לפחות ככה הוא מוצג בעיני.
2 כמו שהיה נתיב והיה אתרוג, יש נטפרי כיום, בעבר כל גרפיקאי בנתיב קיבל פתיחה של תמונות במקומות בעייתים כי הוא גרפיקאי ועוד, כיום נמצא הפתרון של נטפרי.
המכלול היום הוא ברמה של רימון +- ואני לא חושב שנכון להפנות לשם כהמלצה, האם בעתיד המכלול יהיה יותר טוב, או שמישהו אחר ירים את הכפפה אז תחשבו על הפנייה -
@by6199 הדברים הברורים שלך מדברים בעד עצמם. מילא ויקיפדיה כפי שהיא עד היום, אבל הפניה? ד' ישמור, זה מכשיר את השרץ. הפניה = המלצה. טענה ממש מעניינת.
אתה מדבר כאחד שמכיר את המכלול לפני ולפנים וכל מה שנטפרי ישבו ונשאו ונתנו חודשים עימם, ודחו אף הסכמות שניתנו עד שהכל בוצע לשביעות רצון לא נחשבת בעיניך כלל שיקול דעת, ו"ידוע זה רימון+-". מה אומר לך, אולי תחת רושם של שפע הניקים האחרונים, אני מפקפק בכנות דבריך.
אבל גם אם אני טועה, אם יש לך טענות קונקרטיות על תכנים לא כשרים במכלול תוכל להתלונן ולעזור לפתור את הבעיות מול מרכז הפניות.נ.ב. נטפרי יותר ממליצה, לכל מי שאכפת לו, ויש לו דרך ארץ מחד, וידיעות וכתיבה טובה מאידך, ליטול חלק במהפכה הכשרה ולהצטרף לתרומות עריכה וכתיבה במכלול.
-
איני יודע למה אתם רומזים, רק אתמול נודע לי לראשונה על קיומו של הפורום הזה (אם יש כאן מנהלים אולי הם יכולים לאמת את זה ע"י כתובת הIP של המחשב), לתומי סברתי שמטרתו להביע דעות של המשתמשים על המערכת, יתכן שטעיתי כמו שכתב אחד שלו היה באפשרותו היה חוסם אותי, על מה איני מבין, אולי איני מבין מה זה דרך ארץ?.
לגופו של עניין אם אתר ויקיפדיה לא טוב חִסמו אותו לגמרי. שמי שיגלוש יקבל הודעה שהמקום לא נקי וכו' אבל אתם לא עושים את זה, וכמו שהבנתי ממה שכתב לי אחד מכם שהרבנים הבינו שזו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה, אם כן פתחו אותה תחת סינון ואל תפנו אותי בעל כורחי לאתר שלא ביקשתי להכנס אליו.
למען הגילוי הנאות אני עוסק בעריכת מאמרים רפואיים (אקדמאים) וחסימה כזו תיאלץ אותי לצערי לעבור לספקית סינון אחרת דבר שאיני מעוניין לעשות מכיון שאני מעוניין בחסימה הטובה של נטפרי. -
@אמיתי14789 המלצה!
יש לך צורך מיוחד בויקפדיה דייקא? שלח פניה למערכת הפניות תסביר את הצרכים ותקבל את היחס המתאים. -
בכל שלב, אם תוכיח שויקיפדיה עוזרת לך מעבר למכלול, או שהמכלול לקוי בצורה משמעותית, התכנית תרד מעל הפרק (ואם זה יותר פרסונלי ייתכן שיפתחו לך חריגה).
-
@by6199 הדברים הברורים שלך מדברים בעד עצמם. מילא ויקיפדיה כפי שהיא עד היום, אבל הפניה? ד' ישמור, זה מכשיר את השרץ. הפניה = המלצה. טענה ממש מעניינת.
אתה מדבר כאחד שמכיר את המכלול לפני ולפנים וכל מה שנטפרי ישבו ונשאו ונתנו חודשים עימם, ודחו אף הסכמות שניתנו עד שהכל בוצע לשביעות רצון לא נחשבת בעיניך כלל שיקול דעת, ו"ידוע זה רימון+-". מה אומר לך, אולי תחת רושם של שפע הניקים האחרונים, אני מפקפק בכנות דבריך.
אבל גם אם אני טועה, אם יש לך טענות קונקרטיות על תכנים לא כשרים במכלול תוכל להתלונן ולעזור לפתור את הבעיות מול מרכז הפניות.נ.ב. נטפרי יותר ממליצה, לכל מי שאכפת לו, ויש לו דרך ארץ מחד, וידיעות וכתיבה טובה מאידך, ליטול חלק במהפכה הכשרה ולהצטרף לתרומות עריכה וכתיבה במכלול.
אני מבין שהדיון הפך במקום להיות ענייני הוא הפך על "עובדות" מי ש"יודע" או "לא יודע" מבחינתי א"כ הדיון הסתיים כאן.
מכאן והלאה לא נותר אלא למי שרוצה להשתמש שישתמש ומי שלא לא, מי שירצה להתלונן שיתלונן וכו' דיון ענייני ומעשי כבר לא יהיה, מקווה שביום מן הימים המציאות תשתנה או שהעיניים יפקחו (אני מכיר טוב את מה שאני אומר) -
אחיי ורעיי
משתמשי הפורום הניקיים מרבב!
ישנה הרגשה שהמנהלים לא אוזרים אומץ לסלק את הטרול
ויש פה טרול, זה ברור.
אי אפשר לדעת אם הוא מישהו שמסוכסך עם המכלול, או איזה אחד מסינון אחר שרוצה להזיק לנטפרי.בקשתי הצנועה מכולם: הטרול, צריך אוכל בשביל להתקיים.
אחד שיצעק צעקות ואף אחד לא יתייחס, יפסיק עם זה.
אז אל תאכילו את הטרול, אל תגיבו אפילו מילה אחת לאשכוליו ופוסטיו!
הוא יפתח עוד אשכול שניים, יגיב תגובה שניים, אם לא נתייחס, זה ייפסק.שני סיבות לעשות זאת: א. קצת לעמוד לצד אלו שעומדים לצידנו תמיד. ב. חבל לבזבז משאבי אנוש יקרים על איזה משועמם.
בהצלחה.