הצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode
-
@mdy אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@yzahn
כתבת גוגל "חיות טרף"?!
למה? כי הרוויחו ממך כסף בלי לקחת ממך כלום?!
די הגזמת!!!גם לגוגל מגיע מילה טובה, הם נותנים לנו גם שירותים ששוים אלפים, בחינם! וזה כל כך טבעי.
ושוב התחושה, שהם רק מנצלים אותנו ועושים כסף על הגב שלנו...אמנם אין שום השוואה, כי אם לגבי גוגל יש את המחלוקת המפורסמת בין ר' יהודה ורשב"י (תיקנו גשרים וכו').
לגבי נטפרי כו"ע כר"י.אבל בכל זאת לא צריך להתרגל לחיות כמו בהמה.
-
@אחד-תם לגבי גוגל אין כל מחלוקת. הם לוקחים מהציבור מידע ששוה מליונים ונותנים לך שירות שעולה להם הרבה פחות מכך. ויעידו שורת הרווח בדוחות הכספיים שלהם
-
@aiib אתה צודק, רק המילה מיליונים לא קשורה. מדובר על מיליארדים. גם המידע, ועאכו"כ השירות
-
@aiib אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@אחד-תם לגבי גוגל אין כל מחלוקת. הם לוקחים מהציבור מידע ששוה מליונים ונותנים לך שירות שעולה להם הרבה פחות מכך. ויעידו שורת הרווח בדוחות הכספיים שלהם
זה בדיוק היה כך גם בפלוגתא ההיא... ר' יהודה לא היה תמים ח"ו.
-
@אחד-תם שם הטענה הייתה שעושים זאת לטובת עצמם שיגידו שהם טובים כך שבסופו של דבר אפשר לייחס זאת כטובה באמת אבל אף אחד לא חושב שלסלקום מגיע להם תודה על זה שהם מרוויחים ממך
-
@aiib מה פתאום, הכל היה ביזנעס. גם שם היה מדובר במליונים וכו' כך כתוב בגמ'.
-
ופה באמת טמון ההבדל בין חברה מסחרית למלכ"ר - מוסד ללא כוונת רווח.
-
יש סברא שלמלכ"ר יש סיבה להרוויח מהמשתמש יותר מאשר חברה, כי הרי זה ללא כוונת רווח והם צריכים מקור הכנסה, ויש סברא הפוכה, כי החברה באופן מוצהר רוצה להרוויח, והם מביאים שירות חינמי על סמך שירוויחו בדרכים עקיפות. משא"כ מלכ"ר האדם לא חושב שהם מרוויחים עליו "ח"ו".
-
@אחד-תם לא מסכים איתך בהבנת הסיפור אבל זה כבר מתאים לפורום לתורה...
-
@aiib
הנה הציטוט שבת ל"ג ב"נענה רשב"י ואמר כל מה שתקנו לא תקנו אלא לצורך עצמן תקנו שווקין להושיב בהן ... גשרים ליטול מהן מכס..."
-
@קול-הקורא כתבתי את מה שכתבתי אחרי עיון בגמ' שם
אגב הנושא הכספי הוא רק לגבי גשרים וגם שם אני מתווכח קצת.
אבל עזוב זה לא המקום וזה לא כ"כ משנה -
שנית, גוגל אולי לא חיות טרף אבל הם בולשים אחריך ברמה שאתה לא מדמיין ואח"כ מוכרים את המידע הזה. מה היית אומר על חברה ששולחת אחריך עוקבים לכל מקום שאתה זז מצלמת אותך קוראת את כל ההודעות שלך מסתכלת על כל התמונות שלך מכירה את כל מחשבותך וכו' על זה הדרך ואח"כ הולכת ומוכרת את זה לחברות מסחריות?!????
זה בהחלט מרגיז וגם לא הוגן כל כך לעשות את זה בחשאי.
אבל! גם גוגל לא מגיע אליך הביתה. לא עוקבת אחריך ברחוב. ולא מחטטת לך בתיבת הדואר (הפיזית).גוגל, עוקבת אחריך כאשר אתה משתמש חינם במנוע החיפוש המהפכני שלהם, שהצעיד אותך כמה דורות קדימה בנגישות לכל דבר.
גוגל עוקבת אחריך בשימוש בתיבת הדואר המורחבת שאתה מקבל מהם חינם. (אגב, באמת הם חופרים שם? לא נראה לי).
וכך בעוד אין ספור שירותים סופר שימושיים שאתה מקבל מהם בחינם. ונהנה עלהכיפאק.מפריע לך? תחרים אותם! ושיהיה לך יום כתום.
איך אומרים? לדפוק את גוגל.
-
@אחד-תם גם חברת המעקב שעוקבת אחריך ברחוב לא עשתה שום דבר שלא כהוגן...
גוגל עוקבים אחריך גם בתיבת המייל.!!! -
-
@מ-פינחסי אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
דעתכם?
@ליכט @shraga
http://wiki.netfree.link/index.php?title=פרטיות_ומידע_אישי&curid=34&diff=6582&oldid=6354כל זה כמובן בלי שהמשתמש "הפעיל" קאשבק משלו.
לענ"ד צ"ל: כל זה אך ורק אם המשתמש לא "הפעיל" קאשבק משלו -
@אחד-תם אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
איך אומרים? לדפוק את גוגל.
אני מזמן ביקשתי שיפתחו את מנוע החיפוש של DuckDuckGo, מנוע חיפוש שלא אוסף עליך מידע ולא מנווט אותך לאן שהוא רוצה.
אבל בנטפרי מעדיפים להשקיע במנוע חיפוש אחד ומוכר. -
@yits גוגל מטרידים את מנוחתך?
-
@yits גוגל מטרידים את מנוחתך?
לא,
אבל מנוע החיפוש של דקדקגו יותר נוח, התוצאות יותר מדויקות וגם אין דפים אלא גלילה.
וגם אני לא עובד של גוגל... והם לא צריכים כל הזמן לבדוק את ה MacAddres ואת המיקום שלי, ושל השכנים שיש להם WiFi -
@MacroShadow
הקאשבק של נטפרי הוא רק באתר אלי אקספרס ? -
@ליכט זכור לי שראיתי פעם שנסגר החשבון באיביי.
בעצם, אתה זה שאמור לדעת...