רשימת ערוצים הפתוחים ביוטיוב
-
@shraga לפי זה ההצעה שלך בעבר שוידאו טוב תמשוך מהויקי את הערוצים הפתוחים לא תקפה כ"כ...
-
@מורשת-מרן אוסיף אחרי שתהיה הכרעה פה בפורום...
-
@נטפריס
אדרבא תמצא הגדרה נכונה.
הבעיה של @shraga התחילה (אם ניחשתי טוב) עם הערוץ הזה: https://www.youtube.com/channel/UC9xfrIkkqZFEhweAM1ZipSQ/featured?pbjreload=10... -
@ליכט אני לא רואה בעיה בערוץ שהבאת, אדרבא הוא גם שימושי. בוודאי ובוודאי שאיני רואה בעיה בערוץ של ש"ס, מלבד שבשניהם יש אלמנט של בזבוז זמן במיוחד שכשרשימה ארוכה מסוג זה נמצאת בדף אחד.
אני אכן גם מסכים שבלי ספק זה רק עניין של זמן שיהיו ערוצים שיהוו מקור איתן עוד יותר לבזבוז זמן ו/או זילות הציבור לשים אותם במקום ציבורי.
בשביל אלו צריך דבר ראשון לשנות את הכותרת למעלה ל"רשימה חלקית של ערוצים שימושיים הפתוחים בנטפרי"
שנית צריך הגדרה חכמה שתמנע מהדף להפוך למשחית זמן. אני בספק מה ההגדרה שצריכה להיות. ואני חושב שכמעט כל הגדרה תסיר כמה מאלה שכבר קיימים שם. -
@נטפריס אולי רק תורני וזהו?
-
@נטפריס אמר ברשימת ערוצים הפתוחים ביוטיוב:
@ליכט אני לא רואה בעיה בערוץ שהבאת, אדרבא הוא גם שימושי.
נכנסתי כעת לערוץ, וראיתי שאכן מאז שהערוץ נפתח בנטפרי, הוא כבר קיבל קצת גיוון, בזמנו היו היו בו רק כמה סרטונים משעממים (סליחה על הביטוי) שכולם כללו פרסומת זהה לאותו אחד, ותו לא.
-
מלבד זאת יש שמה ערוצים שאני לא מצליח שום הגדרה שתסביר למה הם כן וזה לא...
ואלו הם?
-
@shraga אמר ברשימת ערוצים הפתוחים ביוטיוב:
מלבד זאת יש שמה ערוצים שאני לא מצליח שום הגדרה שתסביר למה הם כן וזה לא...
ואלו הם?
לפני שאפרט, תנסה לחשוב למה מישהו רוצה/צריך להיכנס לערות של ש"ס?
א. סקרנות
ב. לדעת מה באמת "הבטחות הבחירות שלהם"
ג. כדי לחמם ליבו/ידידיו למערכה
ד. כדי ללמוד את הקריאייטיב
וכו'.כעת תסביר לי במה זה יותר פרסומת או במה זה פחות שימושי למשל משתי ערוצי המוזיקה שמופיעים שם.
אולי אצלך מוזיקה זה משהו מאוד שימושי, יש אנשים שעבורם ערוץ בחירות זה יותר שימושי. לכל הדעות זה גם יותר תורני וגם הרבה יותר נחוץ ממגבית צדקה לפי הרבנים שמורים שמצוה להצביע. -
@נטפריס
הבעיה שאם יתחילו להכניס לדף ערוצים שבהגדרתם הם "פרסומת", זה לא יגמר כאן. ויבוא ההוא מהערוץ של" בעלי מקצוע" וישאל במה שונה הערוץ שלו מהערוץ של ש"ס, ואין לדבר סוף. -
@shraga אולי תפתח 2 דפים.
אחד רק לפי הכללים תורני וכו, ושהוא יהיה גלוי.
והשני תקבור את הלינק אליו איכשהוא, וששם יהיו כל הערוצים הפתוחים.
אכן כל מי שיהיה לו את הלנק השני יבזבז זמן. מצד שני, הוא גם ימצא דרך להגיע לבד לערוצים האלו -
אני חושב שההגדרה מה צריך ליהיות בויקי זה דברים שיכולים להועיל לציבור כמו תורני שזה ודאי מועיל, וכן מקצועי שזה לא מיועד בהגדרה ל'בזבוז זמן' אלא יש בו תועלת, שיש בו למידה בכל תחום שהוא
זה נקרא שימושי. -
@shraga אני לא יודע מה עמדותיך האישיות. אבל זה ברור שגדולי ישראל ראו בבחירות עניין של "קיום התורה". המפלגות החרדיות הם לא סתם "פוליטיקה", הם קיום התורה!
תאר לעצמך שש"ס לא הייתה קמה, ממילא לא היו מאות תלמודי התורה שלה, וממילא עולם הישיבות היה קטן יותר, וחלק נכבד מציבור בני התורה בכלל לא היה קיים.
אם גדולי ישראל מבזבזים מזמנם ועוסקים ב"פוליטיקה", אינני חושב שיש משהו שיכול להגיד שהדבר לא ראוי. אנחנו לא מצביעים לכנסת בשביל ח"כ כזה או אחר, אנחנו לא מבזבזים את זמן הלימוד בשביל להצביע לעוד יו"ר, אנחנו משקיעים זמן וכוח בשביל התורה הקדושה! בשביל שלילדים שלך ושלי ושל כולם יהיה חינוך יהודי טהור (ולא כאן המקום להיכנס לוויכוח האידאולוגי בין הפלגים והקבוצות השונות בציבור החרדי, אני מדבר על דעתם של גדו"י חברי מועצת חכמי התורה).
יש אנשים, גם מהציבור החרדי, שעדיין לא הולכים לצערנו להצביע ולשכנע בכל הכוח - דבר הכרחי ביותר להצלחת המפלגות החרדיות, הקמפיינים והוידאו מזרימים בהם אנרגיה, ומה לעשות, הדברים עובדים.
@shraga תחשוב טוב, האם אתה לוקח על עצמך את האחריות על "קול אחד" שיכול להגיע מכך ולא הגיע?
וכבר ידוע מה שאמר החזו"א, שבכל קול שמצביע למפלגה חרדית יש קידוש ה' גדול, עוד קול שמכריז שהוא דבק בה' ובתורתו.
האם אתה חולק על כך? -
@מורשת-מרן אני מסכים עם כל מילה שלך אבל זה טענו חיטין והודה לו בשעורים.
צריך למצוא הגדרה ממצה ומדוייקת ואח"כ לדון מה עם הערוץ המסויים.
לפי שרגא א. ההגדרה היא שהערוץ מטרתו שימוש הציבור ולא פרסומת, ב. לדבריו ערוץ מפלגה זו פרסומת בהגדרתה. אני לא חושב ככה, אבל הטיעונים צריכים להיות נטו סביב הנקודות היבשות הללו ולא להיגרר לדיונים אחרים. שרגא לא צריך להיות במצפון אם הוא עומד על הכללים, כי אם לפי הכללים זה לא נכנס אז אין שום תביעה למה שמו ולמה לא שמו וכמה קולות וכו'. -
@מורשת-מרן אני מסכים עם כל מילה שלך אבל זה טענו חיטין והודה לו בשעורים.
צריך למצוא הגדרה ממצה ומדוייקת ואח"כ לדון מה עם הערוץ המסויים.
לפי שרגא א. ההגדרה היא שהערוץ מטרתו שימוש הציבור ולא פרסומת, ב. לדבריו ערוץ מפלגה זו פרסומת בהגדרתה. אני לא חושב ככה, אבל הטיעונים צריכים להיות נטו סביב הנקודות היבשות הללו ולא להיגרר לדיונים אחרים. שרגא לא צריך להיות במצפון אם הוא עומד על הכללים, כי אם לפי הכללים זה לא נכנס אז אין שום תביעה למה שמו ולמה לא שמו וכמה קולות וכו'.א. ברור שיש כאן שימוש של הציבור, יש כל מיני פעילים שמחפשים חומר הסברה וכדו', וחשוב שיהיה להם מקום מסודר. ראיתי את זה בבחירות לרשויות המקומיות האחרונות, הגיעו לנו הרבה פניות במייל לעמותה בבקשה לחומר מצד הפעילים. (חשוב לציין שאנחנו לא עובדים מטעם תנועת ש"ס בצורה רישמית, העמותה שלנו עוסקת במורשתו של מרן הגר"ע יוסף, ובכ"ז אנשים פונים אלינו).
ב. לפי הנ"ל זו לא פרסומת. לפי הדברים האלו, כל ערוץ יוטיוב הוא בעצם פרסומת. ללא "אינטרס" באשר הוא יהיה, שום אדם לא יפתח ערוץ. אלא מה, למרות שזו פרסומת, יש בדבר תועלת לטובת הכלל, ולכן מאפשרים להכניס אותו לדף.
אני חושב שה"ה לכאן. -
אשמח לדעת מה דעתו של @magicode
-
החילוק עדין מידי ולא מספיק מוגדר. מה נקרא תועלת לציבור? מה זה תוכן? למה תשדירי בחירות זה פרסומת ולא תוכן?
פשוט, ערוץ שאנשים מחפשים אותו הוא תועלת הציבור, ערוץ שהוא מחפש את האנשים הוא פרסומת.
(כן כן, ברוב הערוצים יש אלמנטים של שניהם, אבל בד"כ אפשר להבחין מה הרוב)
-
@yzahn אמר ברשימת ערוצים הפתוחים ביוטיוב:
החילוק עדין מידי ולא מספיק מוגדר. מה נקרא תועלת לציבור? מה זה תוכן? למה תשדירי בחירות זה פרסומת ולא תוכן?
פשוט, ערוץ שאנשים מחפשים אותו הוא תועלת הציבור, ערוץ שהוא מחפש את האנשים הוא פרסומת.
(כן כן, ברוב הערוצים יש אלמנטים של שניהם, אבל בד"כ אפשר להבחין מה הרוב)
ברור שאנשים מחפשים את החומר הזה, ואתה לא יודע כמה!!
אני רואה את זה בחיפושים שמגיעים אלינו לאתר "מורשת מרן", עם הביטויים של החיפוש של הקמפיינים האלו. -
@מורשת-מרן מצויין, דברתי בכללי לא על ערוץ זה ספציפי.
-
יש מרצה בתחום מקצועי שבו אני מתעסק שיש לו ערוץ ביוטיוב, איך אני יכול לבקש לפתוח סרטים ממנו, הרי אין כלל גישה ,
בעבר הייתי בנתיב ושם ראו את הסרטים ויכולתי לבקש לפתוח כיום אני יכול לבקש בנטפרי רק סרטים שיש באתרים אחרים או שיש לי את הקישור -
@משה-fvi תוכל לשלוח פניה דרך מערכת הפניות וישלחו לך מסמך עם כל הלינקים של הוידאו ושקיימים בערוץ.