תוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה
-
@yzahn
אפשר תמיד לשחזר את הטאבים שהיו פתוחים על ידי צירוף המקשים Ctrl+Shift+T (גם אחרי הפעלת מחשב מחדש/כיבוי בטעות וכדו'). -
מה זה האיום המפחיד הזה:
מירב הסיכויים שיש בה באגים ובעיות שעלולים לשבש לכם את פעילות המחשב
???
-
@ליכט
זה היה כתוב גם בתוכנה הקודמת.
זה משפט שנכון לכל תוכנה. איך מנסחים את זה נכון "תוכנה שעדיין לא נמצאו בה באגים". -
@magicode
בכל תוכנה יש באגים, אבל "שעלולים לשבש לכם את פעילות המחשב", זה נראה קצת מוגזם. -
@shraga
דוגמא. התוכנה הקודמת שיבשה את תוכנת GIT מלפעול תקין. בגלל שהיא לא התקינה את התעודה בצורה נכונה. -
@magicode
מירב הסיכויים שיש באגים מילא.
אבל מירב הסיכויים שזה ישבש את המחשב ?!על כמה אחוז ממשתמשי נטפרי שמעת שזה שיבש להם את המחשב ?
אגב, אאל"ט, תוכנת GIT לא היתה פועלת תקין גם לולי התקנת התעודה.
אלא שלמרות התקנת התעודה (בתוכנה הקודמת) זה עדיין לא פעל תקין, אך לא שהתוכנה הזיקה. -
@ליכט אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
אגב, אאל"ט, תוכנת GIT לא היתה פועלת תקין גם לולי התקנת התעודה.
התוכנה גרמה שבלי נטפרי זה לא יעבוד.
-
היה הזיקה. היא גרמה ש GIT יעבוד אך ורק עם התעודה של נטפרי. לא עם תעודות אחרות.
-
אפשר לנסח את זה יותר עדין. (למצוא קופירייטר...) "אנחנו מתאמצים להגיש לכם תוכנה מושלמת בלי באגים אך למרות מאמצינו עדיין ייתכנו באגים (ואפילו כאלה שישבשו את פעילותה התקינה של תוכנות מסויימות במחשב), אנחנו לא מקבלים אחריות על נזקים כאלה."
(ולהוסיף שאפילו אם יש "נזק" זה לא בלתי הפיכה, זה רק ענין של הגדרות) -
בעדכון הבא יהיה כדאי להוסיף שפות נוספות
-
@Chocolate
זה בתוכנית.
כרגע עדכנו בחיפזון. כי התוכנה הקודמת היתה מזוהה כוירוס ע"י כל מיני אנטיוירוסים. -
@yzahn אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
אולי לתת אפשרות להמשיך בלי לסגור דפדפנים? (לא בא לי לבצע MITM...) נניח שהתקנתי את התעודה ואני רוצה להתקין שוב רק בשביל JAVA, למה אני חייב לסגור דפדפנים?
אני איש פשוט, לא מבין בטכנולוגיה, התחברתי לאינטרנט כדי לקבל תמונות מהילדים במייל, אמרו לי שצריך להתקין תוכנה כדי שיהיה אפשר לגלוש, הורדתי את התוכנה, וכשהיא ביקשה לסגור דפדפנים מזערתי את הדפדפן לתחתית המסך ולחצתי בביטחון "המשך".
כשההתקנה סיימה, חזרתי לדפדפן וניסיתי לראות את התמונות במייל, לא ראיתי כלום, התקשרתי לבזק, שהפנו אותי לספק, שהפנה אותי לנטפרי, הייתי על הקו עם תומך כמה דקות עד שהוא הצליח להבין מה הבעיה שלי שאני לא רואה את התמונות במייל, וכשהוא שאל אם התקנתי תעודת אבטחה הצהרתי בודאות שהתקנתי לפי ההוראות ואפילו סגרתי את הדפדפן.
הסאגה הסתיימה כשהתייאשתי וכיביתי את המחשב, למחרת בבוקר כשהדלקתי את המחשב הבעיה כבר נפתרה והצלחתי לראות את התמונות..**מבוסס על סיפור אמיתי**
-
איך מתקינים את זה???
-
@someuser נו נו... אנשים כאלה שום דבר לא יעזור.
הנה סיפור משלי...תמיכה: נטפרי שלום, איך אוכל לעזור?
א: אני לא מצליח להתקין תעודה
תמיכה: באיזה שלב אתה נתקע ומה אתה רואה?
א: לחצתי "המשך" מליון פעם והוא לא נותן לי להמשיך
תמיכה: סגרת דפדפנים?-- נוסח א' --
א: אבל אני לא רוצה לסגור אותם!
תמיכה: אי אפשר להמשיך בלי לסגור את הדפדפן!
א: אז למה יש 2 לחצנים?!? חשבתי שהעליון נותן להמשיך בלי לסגור!?!
(זה קרה לי... בלי הקטע של ההתקשרות לתמיכה ובלי המליון לחיצות, הבנתי אחרי שתיים שלוש...)-- נוסח ב' --
א: ודאי! סגרתי את האינטרנט
תמיכה: מה כתוב לך ברשימה (כרום? אדג'?...??)
א: כתוב אדג'
תמיכה: תנסה לסגור את אדג'
א: מה זה אדג'?!? אני לא משתמש בזה!
תמיכה: אבל כתוב שזה פתוח...
א(לעצמו): תמיכה טכנית! כולם אותו דבר... למה לא מאמינים לי שסגרתי...
תמיכה: תלחץ על הלחצן השני להמשיך הלאה...
א: אז בשביל מה יש את הראשון?!? מה לא עשיתי נכון? סגרתי את הדפדפן!(רמז, אדג' פתוח ברקע גם כשלא רואים אותו...)
-
חחחח!
-
@yzahn כבר חשבתי שנכנסת לתמיכה
-
האם התוכנה החדשה מתקינה את התעודה של כל הספקים של נטפרי?
אם לא אז למה לא? -
@33men אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
האם התוכנה החדשה מתקינה את התעודה של כל הספקים של נטפרי?
אם לא אז למה לא?זה מתקין לכל אחד לפי הספק שלו.
זה לא מתקין את התעודה של כל הספקים מאותה סיבה שיש תעודה שונה לכל ספק (זה ממזער את הנזק במקרה של דליפת המפתח הפרטי לידיים לא נכונות.) -
@yzahn אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
(זה ממזער את הנזק במקרה של דליפת המפתח הפרטי לידיים לא נכונות.)
זה לא רק למקרה דליפה אלא גם מקטין את הכח שיש בידי הספק שיהיה רק מול לקוחותיו שלו שנתנו בו אמון.
magicode כתב פה בעבר שהוא חושב לעשות ביום מן הימים תעודה אחידה לכל הספקים בטכניקה שלא יהיו בה את החסרונות הללו. -
@נטפריס אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
אלא גם מקטין את הכח שיש בידי הספק שיהיה רק מול לקוחותיו שלו שנתנו בו אמון.
מה הכוונה?