די להחרים את הסמרטפונים??
-
קראתי את הדיון באופן חלקי, בין השאר נכונים הדברים כאן http://forum.netfree.link/user/מעלה-ומוריד אבל בשורה תחתונה, לדעתי, לפני שעושים מעשים (כפי שהכותבים תובעים כאן) יש להתייעץ עם דעת תורנית מגדולי הדור, כי יש הרבה צדדים למטבע,
אני סבור, שכל הנושא האם בטוח שבעוד X שנים נשתמש בסמטרפון או לא ? הוא תלוי בדבר אחד, בעקשנות שלנו!! אם נהיה עקשנים אז זה לא יקרה ואם לא נהיה עקשנים אז בטוח ב-100% שזה יקרה.
רק היום היתה כתבה בעתונות על כוונה של משרד התחבורה לשלם ברב קו במכשיר החכם, ולצידה קריאה של הרב מקלב שזה יפגע בציבורים חלשים ובחרדים!! אז כנ"ל אם נהיה עקשנים, אז נוכל לתבוע את שלנו ולהצליח, ואם לא אז...
אני חושב שכל אחד מבין, שעדיף בלא סמטרפון, איך שלא ננמק ונתפלסף, שאלות של חזות העתיד לפני שעושים מעשים על פיהם, צריכות להיות מגובות בדעת תורנית, כי כל חזות עתידית עלולה להיות טעות, מהרבה סיבות גם בנוגע לנושא ספציפי זה (וגם מהסיבה הנ"ל שזה תלוי בעקשנות).
אני אישית סבור, שאם כי מתחת לפני השטח טוב לחשוב מה לעשות כאשר יקרה מה שיקרה, מעל פני השטח יש להמתין, ואל לנו להקדים את המאוחר כמה שאפשרי.
יש לזכור, שישנם סינונים כל שהם על הסמרטפונים, ברמה נמוכה יותר, בין כה וכה, הרבה אנשים שמחוברים לסמרטפון לא יקחו סינון של נטפרי, אז מי שרוצה את הסינון כבר קיים, ומי שלא רוצה כלל סינון אז אין מה לעשות, ומי שעל הגדר אז אולי במקרה זה, עדיף לקוות שבגלל שאין סינון טוב אז הוא לא יקנה.ואסיים במילה אחת, נסעתי לפני כמה שנים עם נהג מונית שאינו משלנו, הוא שאל אותי מה לא טוב בסמרטפונים, אמרתי לו שיש שם דברים לא טובים, הוא שאל, זה נכון לילדים אבל מה בנוגע למבוגרים, עניתי לו, המתנתי כמה פעמים בתקופה האחרונים בתחנת רכבת, ואני מסתכל סביבי ורואה את כולם 'נוגעים' כל הזמן במסך, זה נראה לך נורמלי ?? כך שאלתי. הוא מיד אמר אתה צודק!! והמשיך את דברי.
מקרה דומה, שהייתי במשרד חילוני, והתגלגלנו לנושא התקדמות הטכנולוגיה בעולם, הם אמרו שהם היו ממליצים לכל הילדים שלהם את הטלפונים הכשרים, כי זה הרבה יותר טוב להם מכל הסיבות יחד. לדעתי, לכל הדעות (רק יותר קשה להודות בזה), זה גם טוב למבוגרים לא רק לילדים. וההמשך כנ"ל. -
@שואף ישנו תהליך בחלק הפחות סגור בציבור החרדי.
שמתחיל ע"י רכישת מכשיר נוסף לאשה (דרישה של העבודה..) שמחיל רק בסמס וואצאפ חסום חסום ע"י XYZ
ואח"כ השמיים (= התהום) הם הגבול. -
גדול מהחיים!!!
כל מילה פנינה, איזה יופי של כתיבה חכמה ומתוחכמת.
אהבתי מאוד!!
והכי חשוב, מעביר את המסר לכל החכמים בעייני עצמם. -
@שואף
נו ........באמת בקלות נטפרי ממציאים סינון לואטסאפ והם יתאמצו לזה אם ירצו בכל הכוח
הכל עניין של השקעה כספית בתוכנת הסינון וכגון ש 5 דקות כל הודעה מתעכבת ובינתיים נטפרי מסננת הכל איכות -
@שואף באמת מאמר יפה (אם כי קצת מוקצן, אבל זה היופי)
אני חושבת שקל לנו לכתוב מאמרים כאלו, אבל צריך להזהר שלא לגלוש יותר מידי לראייה אגואיסטית.כרגע, במצב הקיים אנחנו עדיין יכולים להימנע מסמארטפון , ויחסית בקלות.
אז קל לנו לעצום את העיניים מול החצי השני של הציבור שנופל לשם .
קל לדבר, וגם קל לזלזל.
בעוד 8 -6 שנים כשנהיה מוכרחים סמארטפון , יהיה כבר פתרון כשר של נטפרי, ולנו -כשנהייה חיבים - יהיה פתרון גם טוב וגם כשר. אבל מה איתם ? אם כל אלו שקשה להם לוותר על זה עכשיו?
מה עם כל הנשמות שנאבדות? להם לא מגיע אכפתיות ופתרון טוב?אני חוששת שאנחנו דואגים בעיקר לעצמינו, כלומר, לאנשים שנשמעים לרבנים ונמנעים ככל יכולתם מטכנולוגיה מיותרת. אבל מה עם פתרון בשביל כולם ?
ושוב, גם לי קל לדבר.. אבל הייתי תורמת עבור פתרון כזה של נטפרי לסמארטפון. -
האם עוד 10 שנים יהיו חייבים סמארטפון או לא :
כנראה שתמיד יהיו עקשנים . השאלה עד כמה זה יהיה קשה.
כבר עכשיו אני רואה סביבי כמה עקשנים שאני מעריכה אותם מאד.
חלק מהם אפילו נכנסו לספר הטלפונים הכשר (המאחד את אלו שאין להם אף גישה לאינטרנט באף מקום )אבל אם הם, העקשנים , מתקשרים אלי כדי שאבדוק את התור בועדה לביטוח לאומי / אעשה תיאום מס / אקבע תור למשרד הפנים .. כנראה שאין להם קיום בלי עזרה. וזה לא פתרון לכולם.
כבר עכשיו שכאני מבקשת ממישהו עזרה שיפתח לי חשבון בנק באפליקציה, אני מדמינת את עצמי עוד 10 שנים מסתמכת על טובות של אנשים בשביל להזמין מונית , ומבינה שזה לא פתרון לכלל.
-
@548499758 אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אני חושבת שקל לנו לכתוב מאמרים כאלו, אבל צריך להזהר שלא לגלוש יותר מידי לראייה אגואיסטית.
כשם שפרצופיהם שונים וכו'
אבל אני מאמין שדווקא הקו מחשבה הזה, האגואיסט, הוא זה ששומר אותנו.
אולי צריך לרחם על האחרים, להתפלל עליהם, אולי אפילו לפתח פתרונות בשבילם.
אבל ביננו לבין עצמנו, אנחנו צריכים להתחזק ואפילו ללעוג להם, ולחשוף את הנבזות של חלק מהמשתמשים, כדי שאנחנו נישאר רחוקים. -
הערה: תדמיין שאתה עוסק עם הציבור ולפתע בא אליך אברך שאומר לך "מצטער, אין לי פלאפון". איך אתה מסתכל עליו?
אז ככה יסתכלו על כל אלו שלא יהיה להם סמארטפון בעוד X שנים.
בואו מעכשיו נתחיל להעריך את אלו שמתעקשים לשמור על הדרך הישנה, כדי שנוכל להעריך את עצמינו בעתיד... -
השבוע לפני כמה ימים באתי אל איזה מישהו לצורך איזה עניין אדם משלנו המחזיק סמרטפון לצורך עבודתו,
מה אומר ומה אדבר השיחה ממש לא קלחה הוא כל רגע היה צריך להיזכר מחדש מה הוא אמר לי לפני שניה- הוא היה שקוע ראשו ורוב במסך, בווצאפ וכו' באמת שריחמתי עליו ורק ניסיתי לחשוב מה עושים אשתו והילדים או שגם הם נראים כך..... -
@MERS אני בעל אינטרנט אתה יודע כמה פעמים ביום אני מקבל טלפון תעשה לי X תעשה לי Y תבדוק לי Z?
והם כולם מתפארים בזה שאפילו מחשב אין להם בבית
אומרים בשם האדמור מקרלין (אין לי מושג האם זה נכון) שאם היו משקיעים את המאמצים במלחמה באינטרנט במלחמה לסנן אותו לא היה היום בעיה באינטרנט
נ.ב.
רק תראה את הפיילוט החש באוטובוסים אין רב קו אין כלום
יש סמארטפון ובסוף החודש מתחשבן אוטומטית מה היה הכי זול ולפי זה נגבה
שרות התשלומים של אפל מתחיל לפעול בישראל
לישראכרט יש גם משהו דומה
העולם בין אם רוצים ובין אם לא מתקדם לכיוון איבוד עצמו לתוך הרשת
נטפרי פיתחו סוף סוף הגנה לטאבלטים
אולם אני מאמין (ומקווה) שלא ירחק היום והם יתחליו למכור מכשירים כעין הדרן ונתיב
ומחכה ליום שבו יהיה ניתן להביא אישו מרב מוכר ולקבל סים נטפרי עם שיחות
אפשר לכתוב הרבה דברים @שואף ולקנא באלא אשר יכולים להמשיך להתנהל כך
אולם צריך לצד זה לדאוג לפתרונות לאלו שאינם יכולים \ רוצים להתנהג כך -
@MERS אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
הוא היה שקוע ראשו ורוב במסך, בווצאפ וכו' באמת שריחמתי עליו ורק ניסיתי לחשוב מה עושים אשתו והילדים או שגם הם נראים כך.....
בדיוק בשביל זה קניתי מכשיר קטן שמשבש תדרים וקליטה, ולוקח את זה לכל פגישה שאני הולך, וכך הפגישה מתנהלת כמו שצריך...
-
@מתמחה-במחשבים אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
הוא היה שקוע ראשו ורוב במסך, בווצאפ וכו' באמת שריחמתי עליו ורק ניסיתי לחשוב מה עושים אשתו והילדים או שגם הם נראים כך.....
בדיוק בשביל זה קניתי מכשיר קטן שמשבש תדרים וקליטה, ולוקח את זה לכל פגישה שאני הולך, וכך הפגישה מתנהלת כמו שצריך...
מאיפה וכמה זה עולה ? -
יש באלי אקספרס מלא סוגים
לא חיפשתי משהו חזק לשיבוש האזנת סתר ליד הבית שלי, רק משהו פשוט למטרים הקרובים אלי -
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@רוח
נכון שיש תופעה של התנגדות למכשירים. אבל אני סבור שזה לא כזה חזק במציאות.
לדעתי עם הזמן העולם ילמד לחיות עם זה בשלום. לדעתי זה לא יגיע לרמת ההיזק של סיגריה.
זה שיש פה ושם סיפורים זה לא מוכיח על הכלל.
לכן אני סבור שהעולם לא יתנגד לזה. בכלל. אני חושב שההיפך הוא יראה בזה התנהגות נורמלית וזהו. וזה בדיוק מה שקורה לכל אתרי התועבה. התחושה שלי לפחות שהעולם איבד את הערכים בזה. ולא רק השלים עם המציאות אלא הצטרף למציאות.נפש האדם לא בנוי לזה
והמצב שלאט לאט אוחזים את הנזקים שסמרטפון גורם לנפש
והצרכים של הנפש לא ישתנו [לחום, קשר אנושי וכו']ובכלל, אדם מכור - הנפש שלו במצוקה, זה לא מצב טבעי..
וגם אם בהתחלה לא שם לב
בסוף זה מתפוצץ
וד"לותשאלו את האנשים שעוסקים בזה
[מה ששומעים זה אפילו לא אחוזון] -
יש באלי אקספרס מלא סוגים
לא חיפשתי משהו חזק לשיבוש האזנת סתר ליד הבית שלי, רק משהו פשוט למטרים הקרובים אליאתה יכול לתת לי קישור,
תודה -
אשריך,
-
@a0533057932 אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@MERS אני בעל אינטרנט אתה יודע כמה פעמים ביום אני מקבל טלפון תעשה לי X תעשה לי Y תבדוק לי Z?
והם כולם מתפארים בזה שאפילו מחשב אין להם בבית
אומרים בשם האדמור מקרלין (אין לי מושג האם זה נכון) שאם היו משקיעים את המאמצים במלחמה באינטרנט במלחמה לסנן אותו לא היה היום בעיה באינטרנט
נ.ב.
רק תראה את הפיילוט החש באוטובוסים אין רב קו אין כלום
יש סמארטפון ובסוף החודש מתחשבן אוטומטית מה היה הכי זול ולפי זה נגבה
שרות התשלומים של אפל מתחיל לפעול בישראל
לישראכרט יש גם משהו דומה
העולם בין אם רוצים ובין אם לא מתקדם לכיוון איבוד עצמו לתוך הרשת
נטפרי פיתחו סוף סוף הגנה לטאבלטים
אולם אני מאמין (ומקווה) שלא ירחק היום והם יתחליו למכור מכשירים כעין הדרן ונתיב
ומחכה ליום שבו יהיה ניתן להביא אישו מרב מוכר ולקבל סים נטפרי עם שיחות
אפשר לכתוב הרבה דברים @שואף ולקנא באלא אשר יכולים להמשיך להתנהל כך
אולם צריך לצד זה לדאוג לפתרונות לאלו שאינם יכולים \ רוצים להתנהג כךאני לא ממש מסכים איתך ואין כאן המקום להיכנס לנידון רחב זה למרות שאני יודע שיש רבים שאוחזים ג"כ כך,
אני חושב שהיות אפשר להסתדר בלי שום חיבור לרשת [גם לא מייל] זה אולי יעלה יותר יקר אבל מנסיון הכסף מגיע מלמעלה [אין כאן המקום לסיפורים אבל ראיתי בחוש איך 'כל המקבל עליו עול תורה מעבירים ממנו עול ד"א' על כל הנכלל בזה],
אני אישית עד היום או שהייתי משלם יותר יקר ובדברים שהייתי חייב למלאות [כמו הבקשה למענק קורונה ארה"ב עכשיו- יש מי שממלא לי בתשלום- משרד שמתמחה בזה], יש לי כל מיני קרובי משפחה שיש להם חיבור לרשת והשתדלתי שלא לבקש מהם בכלל [לחלקם אין שום סינון רח"ל ואני חושב שיש בזה משום לפנ"ע כי מי יודע מה הפ יראו כשיעשו משהו בשבילי אע"פ שאני יודע שהם יעשו זאת בשמחה וכו'],
[גם היום יש לי רק חיבור זמני עקב כמה דברים ואני כמובן מסונן ע"י 'נטפרי']
בהצלחה -
נו נו יפה ראינו ככ הרבה דעות של אנשים שכן מסכימים וגם את אלה שלא אבל אני בתור אחד שגר באיזור בארץ שאין עדיין חשיפה מלאה ועדיין לא רואים מהצדדים שלך אנשים "חרדים" שיעיזו להוציא מהכיס את הסמרטפון לעיני כל, מה לגבי בסתר יש שיגידו שיש להרבה רק הם "צבועים" ויש שיגידו שאין להם "שעמך כולם צדיקים" אבל מה שאני כן רואה שבתור לכספומט או למשרדים ממשלתיים עומדים הרבה אברכים ואם תשאל אותם אני לא חושב שיש להם בעיה עם זה נכון שיש שיגידו שזה הרי ביטול תורה וביזבוז זמן אבל אני חושב שכל אחד שיקרא את כל הפוסטים שהיו מההתחלה עד עכשיו באשכול הזה יודע בתוכו שהדרך הנכונה היא לתת לגדולי הדור להחליט ואם הם החליטו בשבילנו שאנחנו צריכים לעמוד בתור בבנק ולא להחזיק את המכשיר הזה שכביכול היה יכול לתת לנו הרבה עזרה בחיי היום יום אז אני חושב שמיותר מאד שיהיו אנשים שצריך להסביר להם למה זה אסור בכלל.
עצה טובה קמ"ל כל בוקר שאתה קם והצלחת להחזיק מעמד עוד יום בלי הסמרטפון תכוון למצוות סור מרע "ועשית ככל אשר יורוך" חזקו ואמצו. -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@shraga אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אבל לי אין ספק, שמכשיר סמארטפון שימושי, אע"פ
שלא יכלול בו שום אפליקציה מיותרת ויהיה שימושי מאד, יביא איתו רגיעה ומניעה מהרבה
צעירים או יותר מצעירים שיושבים בדיוק על התפר, או קצת לפני, לקנות מכשיר טמא.מה יש לצעיר שיושב על התפר לעשות עם סמארטפון ללא תוכן בידורי?
חוץ מזה, חלק מהבעיה בפתרון שאתה מציג, זה ההתבדלות, כיום לא תראה ברחוב אנשים שמעונינים להגדיר את עצמם כחרדיים רגילים הולכים עם סמארטפון (גם האלו עם המוגן-מפוקח-וכו') משתדלים להצניעו במידת מה).
ברגע שיהיו סמארטפונים כשרים, ההבדל בין הכשר ללא כשר יטושטש במידת הניכרות, וכל אחד יאמר לך שהמכשיר שלו כשר והלא כשר יחדור למחנה...זה שכולם מצניעים, זה כמו שהרבה מפחדים לעלות על אופניים חשמליים למרות שזה פתרון שהיה ממש
עוזר להם כי... יצא לך לתפוס אברכים יקרים עושים בחופש, לא עלינו רחמנא לצלן, מנגל באיזה איזור נידח כדי שלא
יתפסו אותם?...אוי וי!
כמה אתה צודק!
כמה כואב לי עם האמת שאתה כותב!
עד מתי נחיה עם סטיגמות שונות ומשונות- אופניים חשמליות, משקפי שמש, מנגל ועוד ועוד ועוד...
עד מתי?????
אי אפשר ככה, אי אפשר! -
אני יודע שיהיו שלא יבינו נכון את הפוסט ויהיו אפילו שיכנו אותי אגואיסט וכדו' (וזכותם המלאה)
למרות זאת אכתוב את הדברים הבאים בכאב רב.אקדים ואומר.
אחד הדברים האהובים על כל אדם באשר הוא אדם (אא''כ הרס את זה לעצמו או שלא התנסה- מי שטועם מבין) ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעם הביישנים רחמנים וגומלי חסדים,
זה הענין של חסד.
לעזור לשני בכל מה שאפשר.לכן לכאו' החסד הכי כיף ונפלא שבעולם זה לעזור לאדם שזכה ואינו מחזיק אינטרנט בביתו ולנהל איתו יחדיו את הבית שלו. (ביטוי מוקצן ובצדק)
בנקים, ביטוח לאומי, קצבאות ומענקים, רישום ילדים ותאמינו לי שאפילו לא התחלתי.דא עקא, שלפעמים אתה נצרך לנהל בו זמנית כ''כ כ''כ הרבה בתים (וזה כמובן חוץ מהבית שלך)
והבעיה הגדולה שאנשים מרגישים שהכל הולך אצלך בשיא הקלות, ''רק לחיצת כפתור''
למעשה אתה יכול לבלות מול המחשב כמה שעות כל יום בשביל צדיקים שמתנזרים מהאינטרנט (אך לא מתנזרים מ'לא תרדה בו בפרך')
פעמים רבות לא מספיק מכבדים אותך וכמה שישמע הזוי גרוע מכך- דוחקים בך צועקים עליך וכו' וכו'וכמובן שהם הצדיקים פה.
לכם, חשוב להבין.
ניקים כותבים פה עוד x שנים לא נוכל בלי סמרטפון
ואני עומד וזועק,
רבותי! אתם אוחזים 15 שנה אחורה!
היום!!! היום ערב תשעה באב תש''פ אי אפשר בלי סמרטפונים!
כן! אני עומד מאחורי הדברים!
מה זה נקרא שאפשר בלי?
זה שאנחנו נושמים בלי סמרטפון זה אומר ש'אפשר בלי'???
זה שהאוטו מתניע בלי סמרטפון זה אומר ש'אפשר בלי'???
זה שהשמש זורחת בלי סמרטפון זה אומר ש'אפשר בלי'???
וכו' וכו' וכו' וכל אחד יוסיף כיד ה' הרחבה עליו.אי אפשר בדורינו 2020 לחיות בצורה תקינה בלי סמרטפון!!!
גם אני לא מחזיק סמרטפון
אבל אני רואה עד כמה קשה לי בחיי היום יום!!!מספיק כבר עם הצדקנויות המיותרות האלה שאפשר בלי סמרטפון וכו' וכו' וכו'
אנחנו לא שם!
מי שאוחז שם- מוזמן לחזור לפטיפון, לסוס ולעגלה ולשאר הצרות של שנות העבר ה''י.הדברים נכתבים מלב דואב וכואב ולא באים חלילה לזלזל במאן דהו.
כמובן שהכרעה צריכה לבוא מגדו''י ורק מהם.