דחוף חשוב נחוץ "וקריטי"
-
@עילום אמר בדחוף חשוב נחוץ "וקריטי":
@איצ אמר בדחוף חשוב נחוץ "וקריטי":
או פשוט להגדיל את האפשרות להוסיף עד 5/6 נק' לכל פניה..
זה באמת רעיון טוב!
הרעיון הקודם
אני לא רואה כ''כ מהר
בקושי מסתדרים עם התשלומים להוספת נקודותמלהוסיף עוד נקודות לא מרויחים כלום כי אז אנשים יתנו יותר נקודות על הדחופים שלהם ובעצם אין באמת שינוי בדירוג ודו"ק וק"ל.
הרעיון שהועלה הוא בעצם לבקשה עוקפת נקודות שנבדקת מיד.
למי שהיה צריך פעם אתר להרגע מבין מה העניין, (ואני יודע שבשום סינון אחר אין צד שכזה דבר יעלה וזה לא הנושא). -
אני גם חושב שזה רעיון מעולה אבל אני לא חושב שאפשר בפועל ליישם את זה
מה יקרה כשאני אשלח בשתיים בלילה / ערש"ק / מישהו מחו"ל וכו' כאילו אם זה שאני משלם אז אני ארצה תוצאה מיידי ואני לא חושב שנטפרי יכול להתחייב על זה -
@chocolate אם באמת רוצים אפשר לסדר א"ז.
ניח שאם הפניה לא טופלה בתוך זמן קצוב, הוא לא יחויב מעבר ל-3 נקודות לדוגמא (ועצם הנכונות של אדם לשים 10-20 ש"ח על פניה מראה שזה באמת דחוף ויש לקדם אותה מבחינת עדיפות).
בהחלט יכול להיות שימושי. לדעתי יש בהצעה הרבה היגיון. -
@דוד-ד
אני חושב שמי שצריך כאן והרגע ועכשיו דחוף , כדאי שיזמין אמבולנס
נטפרי לא מספקת שירותי חירום,
רק לשם המחשה:
לחברות התקשורת יש חוזה מול הלקוחות ומול משרד התקשורת בהם הם מתחייבים לטפל בפניות כדלהלן:
אם מדובר בתקלה שמהותה הפסקת השירות (הקו בכלל לא עובד) החברה מחויבת לטפל בתקלה בתוך 3 ימי עסקים ,
אם מדובר בבקשת תמיכה שאינה בעקבות הפסקת שירות החברה מחויבת לטפל בתקלה בתוך 6 ימי עסקים,נטפרי אינה חברה , אך זמן הטיפול בפניות הוא יחסית מהיר , אם יש צורך תצרפו נקודות , אם זה מאד דחוף אולי תציינו על כך במערכת הפניות בתוכן הפניה שזה דחוף, (יטופל בכל מקרה לפי תור),
זו דעתי האישית
-
לי אישית כבר קרה לי שהפסדתי כסף בגלל שלא קיבלתי מענה מיידי, ואז הייתי מוכן לשלם כסף לקבל מענה מיידי.
זה דווקא רעיון טוב שמי שרוצה יוכל להירשם לשירות מהיר ודחוף וישלם סכום חודשי מסויים, ואם ישתמש עם השירות הזה, ישלם תשלום נוסף על כל אתר.
-
@957 לי ידוע שכמעט כל נותני השירות מחזיקים נציגים לתמיכה באינטרנט (כמעט) 24/6.
ויתכן מאד שדוקא בגלל שרוב השירותים נעשים דרך האינטרנט משרה"ת נותן להם יותר זמן?! -
@איצ אמר בדחוף חשוב נחוץ "וקריטי":
או פשוט להגדיל את האפשרות להוסיף עד 5/6 נק' לכל פניה..
אני משדרג.. אפשר לתת אפשרות להוסיף 1/2/3/6 נק'.
הרעיון שבשביל להיפרד מ6 נק' צריך קצת יותר מאמץ וממילא זה לא יהי' כ"כ נפוץ וחלק מהבעיות דלעיל יפתרו. -
@איצ
זה לא בהכרח נכון זה רק יעלה את רף הנקודות הכללי וממילא זה יחזור כמעט לאותו מצב.
-
@957 אני סבור שמכיון שרוב האנשים לא עברים את ה15 המוקנות להם ולא מחפשים להוסיף על כך כסף הם כמעט לא ישתמשו באופציה הנ"ל.
-
@איצ לא מזמן מישהי כתבה פה ש-15 נקודות זה לא מספיק. היא פשוט שלחה על כל פניה 3 נקודות, ואז התלוננה שזה לא מספיק.
אנשים דופקים נקודות בלי לחשוב. (אולי זו הסיבה שמי שצריך משהו קריטי לא תמיד נענה בזמן.)
הרעיון של תשלום יותר מוצלח לפי דעתי.אבל מה שכבר כתבו פה הרבה, מניסיון אין הרבה הבדל בין נקודה 1 לשלוש נקודות. זה פשוט תלוי כמה עומס יש על המערכת. אם פנוי, נקודה אחת תיענה בתוך שעה, ואם לא, 3 יחכו יום.
הרעיון של הקריטי שהפניה הזו תהיה מקום ראשון (תשלום + 4 נקודות, כי בשום אופן שום דבר לא דחוף יותר מפניה של דיווח על תוכן בעייתי שהיא 5).
אבל אנחנו בונים מגדלים פורחים באוויר. אין פה שום תגובה מהמנהלים. -
@dLive תכתוב @administrators
וגם דעתי בזה שצריך איזשהו דרך למשהו קריטי ?!?
אולי שלכל משתמש יהיה אפשרות של 3 פעמים בחודש נקודה מיוחדת שמגיעה מידיי לנותן שירות וכך כל אחד יחשוב מתי צריך להשתמש בו
אני שמעתי מכמה שפעם הפסידו טיסה בגלל שדף התשלום נחסם וכן הסוכן הפסיד כסף וכו'
זשה רעיון לא רע וגם אולי דרך נוסף לנטפרי לעשות כסף קל לכסות תהוצאות -
@מיציבושי כנראה שנטפרי לא מחפשת לעשות כסף קל, והרעיון הוא שלא תהיה נקודה מיוחדת לכולם, כי אז תפסיד את כל הרעיון.
יש אנשים שאין להם שיקול דעת, ובשביל פתיחה של אתר שאת הקישור שלו הם קיבלו בפרסומת במייל, הם ישלחו בדחיפות הגדולה ביותר.
הרעיון הוא שיש אנשים (כתבו על זה כמה פעמים) שמוכנים לשלם כסף על תמיכה מהירה. אני חושב שזה סוג של תמיכה, שתמורת תשלום נוסף אתה מקבל שירות בעדיפות ראשונה.
זה כנראה משהו שלא כולם ישתמשו בו, רק אלו שצריכים באמת. -
זכור לי ש @administrators עצמם העלו רעיון דומה בעבר
(בפורום הישן לא הצלחתי למצוא עכשיו, אז אולי רק שמעתי מהם בע"פ בזמנו).זה הי' עוד טרום עידן התשלומים
ואף עדיין לא הי' הגבלה על כמות הנקודות בחודש
ואז הם חשבו על רעיון לפתוח מסלול vip, שכל מי שישלם תשלום חודשי, הפניות שלו יקבלו זכות קדימה. -
כיום כולם משתמשי VIP
-
עד לא מזמן אני ממש הייתי חותם פה על כל שאלה תמיהה או רעיון אבל כעת זה השתנה. לפני שלושה שבועות בערך התחלתי לראשונה להיות תומך בנטפרי.
עד אז הכרתי את התמיכה רק מהצד הנתמך - אף שתמיד היה לי הכרות קרובה עם הארגון ואף הייתי חלק מכמה פרויקטים - אבל תמיד הייתי כמו משתמש רגיל בבקשת תמיכה.
ואכן הרבה פעמים תהיתי: א. כמה הנקודות משנות את המהירות - לא הרגשתי הבדל של ממש. ב. מה עושים כשה דחוף ממש ממש - חוץ מלבקש פרוטקציה - השתמשתי באופציה הזאת פעמים ספורות ממש.
ג. למה לא עושים "מסלול זהב". תרום 25/100/50000 ש"ח ויעמדו איתך בטל' עד לפתרון.
כעת מהצד התומך די נהיר לי מה שקורה.
לעניין הנקודות: ריבוי נקודות עוזר דרמטית. אבל קשה להיווכח בזה ביחס לפניה אחרת בתקופה אחרת.
הסיבה - הפניות מסודרות לפי תאריך פניה. כלומר ככל שהפניה ותיקה יותר כך היא מופיעה בראש הרשימה. אבל, לפני כן מתבצע מיון לפי נקודות. למשל אתמול בלילה חיכו מאות פניות שחלקם מיום חמישי ואף לפני. אבל בראש הרשימה עמדו פניות מהדקות האחרונות! למה? כי הם היו עם יותר נקודות ממאות אחרות שוותיקות מהם ביומיים.
אבל ביום אחר בו יש פחות פניות, בכל מקרה תוך כמה שעות הרשימה מתדלדלת אז פניה עם נקודה ופניה עם שלוש נקודות שתיהם מסודרות בהפרש של דקות.עניין הדחיפות ואי טיפול בזמן סביר בפניות בעלות שלוש נקודות:
לשולח הפניה אין מושג האם הפניה שלו "פשוטה" או מסובכת. בד"כ פניה פשוטה מקבלת מענה הכי מהר.
הצרות מתחילות בפניות לא פשוטות.
פה קבור הכלב: נטפרי לא כופה את שום עובד לטפל בכל פניה. לא מתאים לך - עבור הלאה.
הנציג של נטפרי אם זה בודקת אתרים ואם זה נציג תמיכה, מדלגים על "תיקים" מוסבכים. כהסיבוך הוא טכני וברור מעבירים מייד לבכירים ועל זה אכתוב בהמשך, אבל הרבה פעמים מסובך זה כולל ההחלטה האם זה מסובך...
שלקוח יחכה לא יקרה כלום. שיעשו טעות זה מסוכן. הרבה פעמים גם מיעוט הסבר או שפה לא נעימה או אנגלית גורמת לפניה להיות בעדיפות שניה מבחינת הנציג. אחרי ש"השלחן מתנקה" ונשארת הפניה שהעובד קיווה שהיא תטופל בידי אחר ובלית ברירה לטיפול בפניות קלות יותר, העובד נכנס ובוחן ומחליט האם הוא מסוגל להתמודד. הרבה פעמים הוא יבקש תוספת הסבר קל - כמו הקלטת תעבורה או איפה זה קורה, או מה לא עובד לכם, דבר שיכניס את הפניה לתרדמת עד שהלוקח יגיב. וזה ייתכן גם במקרה שהבירור מתברר כמיותר לגמרי אחרי סיבוב ארוך של בירורים...
ומה קורה עם התיקים המסובכים? אלה שחד משמעית מסובכים מופנים לעובדים הבכירים. זה אף פעם לא כיף לעבוד על פניה סבוכה - כך שגם העובדים הבכירים נוטים לבכר פניות סטנדרטיות מאשר פניות לא סמפטיות או מורכבות או מצריכות בירור טרחני.
חוץ מזה לעובדים הבכירים יכולה פניה פשוטה לגזול כמה שעות עבודה. זה יכולה להיות פניה עם נקודה אחת... וזה לא "אשמת" הלקוח שהפניה היא מסובכת (לפעמים זה כן... אבל סד"כ לא).בקיצור זה בעיה אובייקטיבית שלא כ"כ קלה לפתרון של זבנג וגמרנו - יש לנטפרי מה להתייעל, יש לאנשים מה להתייעל ועדיין לכאורה יהיו פניות שיחכו על אף דחיפותם.
המסקנה הכי חשובה היא הפרקטיקה של אופן הפניה -
- כתבו פניה בשפה ברורה ונעימה, אל תחסכו בפרטים.
- אם ישנו צד שתתבקש הקלטה, חסכו מעמכם זמן ובצעו זאת מייד.
- השתדלו שההקלטה תקיף את זמן הבעיה (לא להתחיל הקלטה אחרי ש"זה מתיל לעשות בעיות" אלא רגע קודם לפני שמתרחש הסימפטום/החסימה).
- ומאידך השתדלו לתמצת אותה: לא להפעיל אותה עשר דקות לפני הנקודה הבעייתית ולא להמתין אחרי הכשלון. כמו"כ עדיף שכל מיני יישומים ודפי אינטרנט שמתקשרים עם הרשת לא יהיו פעילים - המלצה זו תקפה בהקלטות שצריכות להיות ארוכות.
- אם ישנה דחיפות תסבירו אותה: כרטיס טיסה למחר, וכדומה. אל תפריזו בדחיפות כי אתם עלולים להפסיד - העובד יכול לומר לעצמו שתוך שעה אין סיכוי אז ממילא הפניה הזאת היסטורית. העובד רואה את ה"דחוף!!!!" אבל זה כבר די שחוק לו. כולם רוצים הכל ומהר.
- תפרגנו נקודות. ייגמר לכם? תתרמו ותוסיפו. נקודות גם מעלים אותכם לראש התור במקרי עומס וגם מראים על דחיפות לא רק במילים אלא גם במעשים.
- אל תסמכו על הידע של הנציג:
- "הוא בטח רואה את המס' שלי" נכון יש לנו את הטל' איתו נרשמת זהו. לוקח זמן עד שאנו מחליטים לעשות בו שימוש (כי בפעם הקודמת נפלנו על הבחור בצפון שנרשמו על המס' שלו), והיה מאוד קל אם היית כותב מס' טלפון ושעות נוחות. סתם ככה זה כדאי לכתוב זאת בכל פניה בהם יש חשש של צורך באינפורמציה נוספת.
- "תראה מה שכתבתי בפניה הקודמת" - חור בראש - אין לנו דרך נורמלית להגיע לפניה קודמת של לקוח - וטוב שכך. מה זה ענייננו? נטפרי שומרת בקנאות על פרטיות הלקוחות. תגיב בפניה הקודמת או תביא לינק אליה.
- "זה לא עובד". אין לכם מושג כמה המילים האלה מתסכלות. תתאר מה כתוב, מה רואים, מה ההודעה, משהו קצת יותר מתאר מאשר המסקנא הכה מופשטת "זה פשוט לא עובד". פניה עם המילים האלה לוקחת בהכרח הרבה יותר זמן מפניה עם שנכתבה בסגנון "ואז מופיע ריבוע גדול עם הלוגו של נטפרי".
בנוגע לסיפור של אי המציאותיות של מסלול VIP: א. הלקוח לא יכול לדעת אם פנייתו מסובכת עד כדי המתנה של שלושה שבועות (יש כלאה של חודשים) או עניין של כמה שעות עד יום. ב. אין מי שיכול להגיד לו את זה מראש, כולל עובד נטפרי שרואה לראשונה את הפניה בד"כ לא יכול לזהות מייד בעיית עומק ועד כמה. ג. גם אם יישרנו את כל הבעיות, העובד הבכיר היחיד (יש יותר מאחד, אבל להמון בעיות יש אחד ייחודי לפי אופיים. ברובם זה MAT) שמתאים לבעיה זו עסוק בעשרה (לפעמים הרבה יותר) פניות בוערות בסדר דחיפות דומה! אז בכל מקרה זה נדחה למחר. והואיל ונדחה.... קשה לטפל SOS כל היום בהמון פניות. יש גבול לכוחות, וגם רגשית קצת נשחקים...
שוב איכות הפניה מועילה דרמטית.טוב הארכתי... אולי עוד חודש יהיו לי עוד תובנות.
-
@נטפריס
חן חן על דברי הטעם הארוכים והמפורטים.
לגבי פניות שדורשות מתכנת בכיר אולי כדאי פשוט לענות ללקוח בצורה פשוטה כרגע המערכת שלנו לא תומכת באפשרות הנ"ל , אם הנכם מעונינים נוכל להכניס את הפניה לתור של בקשות לפיתוח / תמיכה מיוחדת , לידיעתכם הטיפול בפניות מסוג זה עלול לקחת זמן רב ולעיתים אף מספר חודשים. ופה להכניס משהו שנראה לי ש @magicode לא כ"כ אוהב אבל אין ברירה חייבים את האפשרות הזו , ניתן להעלות את דירוג הטיפול בפניות מסוג זה ע"י תרומה חד פעמית לנטפרי, פנייתכם תדורג לאחר התרומה מחדש באופן יחסי במערכת,לגבי הפניות מהסגנון של לא עובד לי וכו זה אכן נורא קשה (רק היום התקשר אלי לקוח לא נפתח לי המייל בכל המחשבים , לאחר שיחה של 5 דקות (!!) הצלחתי להבין שהמחשבים כלל לא נדלקים בגלל שקפץ מפסק בלוח החשמל...)
אולי מישהו מרים את הכפפה וכותב בצורה ברורה באתר המדריכים נטפרינדס עמוד "איך כותבים פניה" שם יוסבר בצורה ברורה איך כותבים פניה , כיצד מתארים בעיה בשפה ברורה ונוחה שתובן גם לכאלו שאינם בקיאים במחשבים וכדו', קישור לעמוד הזה יוצב במערכת הפניות באיזור האישי, אולי יעזור משהו, -
-
@נטפריס אמר בדחוף חשוב נחוץ "וקריטי":
לעניין הנקודות: ריבוי נקודות עוזר דרמטית. אבל קשה להיווכח בזה ביחס לפניה אחרת בתקופה אחרת.
הסיבה - הפניות מסודרות לפי תאריך פניה. כלומר ככל שהפניה ותיקה יותר כך היא מופיעה בראש הרשימה. אבל, לפני כן מתבצע מיון לפי נקודות. למשל אתמול בלילה חיכו מאות פניות שחלקם מיום חמישי ואף לפני. אבל בראש הרשימה עמדו פניות מהדקות האחרונות! למה? כי הם היו עם יותר נקודות ממאות אחרות שוותיקות מהם ביומיים.
אבל ביום אחר בו יש פחות פניות, בכל מקרה תוך כמה שעות הרשימה מתדלדלת אז פניה עם נקודה ופניה עם שלוש נקודות שתיהם מסודרות בהפרש של דקות.- תפרגנו נקודות. ייגמר לכם? תתרמו ותוסיפו. נקודות גם מעלים אותכם לראש התור במקרי עומס וגם מראים על דחיפות לא רק במילים אלא גם במעשים.
האם גם בפעימה השניה של ההתכתבות עם הנציג הניקוד הגבוה משפיע?? (משומה אם 3 נק' התגובה הראשונית במהירות האור, והשניה במהירות החושך)
טוב הארכתי... אולי עוד חודש יהיו לי עוד תובנות.
נו... יש חדש??
-
@administrators שאלה שתמיד עולה לי בעקבות מה שכתב @נטפריס, שלפעמים אחרי כמה שעות ששלחתי פניה (ועדיין לא נעניתי) ואני שולח על הפניה העשרה נוספת כמו הקלטה נוספת וכדו' האם השעה מתאפסת והפניה עוברת לתחתית הרשימה?
-
@למדן-וידען מצטרף להנ"ל