בזק מצב מהירות האינטרנט
-
@danielmayost נטפרי ? קשה להאמין.
-
@רמיזא
רק בגלל שגירת אותי לבדוק, להלן התוצאות:
יש לציין שיש לי תוכנית 600/100 למי שעוקב -
@רמיזא נטפרי דרך בזק. גם שהייתי דרך ITC זה היה ככה.
-
@איש-צדיק מאיזה איזור אתה? מיותר לשאול אם זה דרך כבל? ככה זה תמיד?
-
זה לא נכון שיש בעיה
אבל צריך שהשרתים של נטפרי יתחילו להשתדרג -
@אנוממי מצחיק שאתה שולח צילום מסך של מהירות 370 וכותב שזה לא נכון שיש בעיה...
(אלא א"כ יש לך מסלול של 500 ולא של 1000).בכל מקרה, במקרה הטוב זה אמנם מגיע למהירות הזאת, אבל לצערי הרבה פעמים זה צונח למהירות הזויה של 40 ואפילו 30, ואז אני פשוט לא יכול לעבוד!!!!
-
@davd אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
@אנוממי מצחיק שאתה שולח צילום מסך של מהירות 370 וכותב שזה לא נכון שיש בעיה...
(אלא א"כ יש לך מסלול של 500 ולא של 1000).בכל מקרה, במקרה הטוב זה אמנם מגיע למהירות הזאת, אבל לצערי הרבה פעמים זה צונח למהירות הזויה של 40 ואפילו 30, ואז אני פשוט לא יכול לעבוד!!!!
יש לי 600
ולי זה אף פעם לא מגיע לפחות מ200
-
אם כבר אני שואל האם אין אפשרות להוריד את הפינג ליותר נמוך???
מה עם השרתים של נטפרי
זה הכי משמעותי -
@אנוממי עיקר הבעיה היא התשתית/ספק, כך עולה מהבדיקה הזאת:
http://185.217.99.139:43210/אם שם זה גם לאט, זה לא קשור לנטפרי.
-
@danielmayost דברים הגיוניים
אבל מה לעשות שבזק מחליפים לך את הספק בספק אחר, ללא סינון הכל מסתדר פלאי פלאים, אז מה לעשות? לאיזה הגיון להקשיב?אני מאמין שהאמת היא היכן שהוא באמצע, משהו כמו "השרתים שהוקדשו למשתמשי נטפרי בבזק", וזה גם מסביר למה בבדיקות שאתה מציע לא רואים הבדל כי בסוף הגלישה מתבצעת על אותם שרתים.
מצד שני הבעיה היא לא בסינון, אלא בשרתים ולכן בחברות אחרות לא קורה הבעיה.
ולכן גם ברגע שמחליפים לך את הספק, והגלישה בעצם מתחילה על שרת אחר של בזק, הכל מסתדר...ואם זה נכון, אז השאלה המזדעקת היא, למה לוקח כ"כ הרבה זמן לעלות על הבעיה, ולפתור אותה אחת ולתמיד, שיעבוד כמו בכל חברה אחרת, ולא יחזור לסורו..
-
@danielmayost אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
@איש-צדיק מאיזה איזור אתה? מיותר לשאול אם זה דרך כבל? ככה זה תמיד?
למען ההגינות זה היה בלי כבל, ולגבי האזור אני מאזור חדרה.
לגבי תמיד, אני לא בודק באופן יומיומי אבל כן בודק מידי פעם המציאות היא שלעיתים רחוקות אני חוזה במחוג חוצה את רף ה300 מ"ב (מתוך 600 כאמור) ובד"כ בימים כתיקונם המהירות נעה סביב ה170-180 מ"ב.המציאות הזאת של 30-40 הייתה רווחת יותר לפני התקלה הגדולה שדובר עליה כאן בעבר, אבל מאז מידי פעם אני עדיין נתקל בזה.
ודבר נוסף בהתייחס לשאלה:
@danielmayost דברים הגיוניים
אבל מה לעשות שבזק מחליפים לך את הספק בספק אחר, ללא סינון הכל מסתדר פלאי פלאים, אז מה לעשות? לאיזה הגיון להקשיב?אני מאמין שהאמת היא היכן שהוא באמצע, משהו כמו "השרתים שהוקדשו למשתמשי נטפרי בבזק", וזה גם מסביר למה בבדיקות שאתה מציע לא רואים הבדל כי בסוף הגלישה מתבצעת על אותם שרתים.
מצד שני הבעיה היא לא בסינון, אלא בשרתים ולכן בחברות אחרות לא קורה הבעיה.
ולכן גם ברגע שמחליפים לך את הספק, והגלישה בעצם מתחילה על שרת אחר של בזק, הכל מסתדר...ואם זה נכון, אז השאלה המזדעקת היא, למה לוקח כ"כ הרבה זמן לעלות על הבעיה, ולפתור אותה אחת ולתמיד, שיעבוד כמו בכל חברה אחרת, ולא יחזור לסורו..
התשובה היא כנראה שזה יהיה תלוי בסבלנות ובאורך רוח שלנו, הסיבה שכנראה אני נשאר בבזק היא שחוץ מכל התלאות שעברתי בדרך אני גם מבין שמבחן הכדאיות של הדבר הזה מבחינת בזק הוא הביקוש של הציבור, ואני חושב שאם יראו ששווה להם להשקיע בסיבים דרך נטפרי הם ישקיעו את המאמצים המתאימים להתייחס לזה ברצינות הראויה ולהקצות לזה את המשאבים הראויים.
בקיצור, כל קול קובע כמו שכבר אמר כאן בעבר @magicode הדברים אמורים להשתפר ככל שיעבור הזמן וצריך לתת לזה צ'אנס, וכאחד שכבר חווה הרבה וגם ככה אין לי כוח עוד פעם לעבור חברה (רק שבזק לא ישמעו) אז אני מוכן להמתין בסבלנות עוד כמה חודשים עד שאזכה לגלוש במהירות האור -
עכשיו ניסיתי עם כבל וזה גם אמצע הלילה, עת רצון...
להלן התוצאות:
-
@איש-צדיק אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
עכשיו ניסיתי עם כבל וזה גם אמצע הלילה, עת רצון...
להלן התוצאות:
הלווואי עלי כאלו מהירויות איזה דבר נהיה איטי אצלכם שאתם הולכים לבדוק את המהירות?
-
למען ההגינות אצלי המהירות בשעות הצהריים היא באיזור 200 Mb/s, אני עובד יותר בשעות הערב.
בואו נבדוק את זה אחת ולתמיד, שכל אחד יכנס לבודק פרטי משתמש ויראה על איזו מכונת סינון הוא יושב, אם אתם יושבים על אותה אחת כמו שלי, ואצלי אין את הבעיה, אז הנושא סגור מבחינת השרתים של נטפרי.
בודק פרטי משתמש: https://netfree.link/app/#/user-details
שלי: bezeq108netfree35 -
@magicode
האיטיות היא לרוב בשעות היום וכמו שציינתי זה נע לעיתים סביב ה40 (אבל רק לפעמים), הבדיקה והתוצאה שהעלתי מאמצע הלילה הייתה רק בגלל הטענה שגם במצב טוב עדיין מקבלים רק שליש מהחבילה (אני על 600) ,במצב הזה בגדול מזמן הייתי עובר לחבילה של 300 וחוסך 20 ש"ח כי גם ככה אני לא מקבל יותר מזה, רק הפחד שלי שבחבילה כזאת הממוצע ירד גם הוא בחצי...ולגבי מתי אנחנו חווי את האיטיות שאנחנו רצים לבדוק, למען האמת זה אשתי עושה הרבה בדיקות באמצע העבודה, היא מריצה בקשות API כבדות ומסובכות שדורשות גלישה במהירות גבוהה, כך שלפעמים מתחת ל200 מ"ב השרת שהיא עובדת עליו מחזיר ERROR רק בגלל הסיבה הזאת.
(גם לי זה נשמע קצת מוזר ש json ישקול כל כך הרבה, כנראה שזה יותר מזה כי זה משהו יותר מאובטח, אף פעם לא התעסקתי יותר מידי עם בקשות מסובכות כאלו) -
bezeq107netfree35
-
@אנוממי
אצלי
מכונת סינון:
bezeq107netfree32
אי פי קבוע
מהירות על 100 הורדה במקום 600
זה לא איכפת לי כל כך כי יש לי במקום 3 תשתיות של סיבים 2 של בזק אחת של אר אל (גם סיבים).
מה שאנחנו משתמשים בעיקר זה אר אל.
בקיצור
"אל יתהלל חוגר כמפתח".אני בניגוד אליכם לא חושב שזה בעיה של נטפרי אלא של בזק, [לענ"ד השרת סינון תוקע את המערכת, ולכל חברה כידוע יש שרת (אחד או יותר) משלה וכנראה שם הבעיה].
והראיה שאר אל עובד מעולה ...בדיקה באותו הזמן על ספק אר אל על תשתית סיבים של בזק באותו המקום ובאותו הזמן מקבל 425 הורדה.
-
@יהודה-12 אז הבעיה בספק, לא בתשתית ולא בנטפרי (לא כ"כ הבנתי את ההערה שלך בסוגריים מרובעות, אתה מאשים את השרת סינון ולא את נטפרי?)
-
@danielmayost היה לי היום שיחה עם נציג תפעול של בזק, (הוא לא ידע איך הפנייה שלי הגיעה אליו, אבל אני שמחתי שזה הגיע למישהו שיושב בתפעול השרתים..)
אני יגיד את הסיכום.
- אין וויכוח שבמנוע הסינון של נטפרי עצמו אין בעיה (הרי בחברות אחרות אין הבעיות שיש בבזק).
- כמו"כ אין וויכוח שבזק מהצד שלהם משהו תקוע (הרי אם נותנים לך יוזר לא מסונן, כל הבעיות נעלמות).
הבעיה היא בתפעול השרת הספציפי של נטפרי בתוך בזק, כלומר, כאשר בזק התחילו לשווק חבילות נטפרי, זה היה אחרי שבזק הקצו שרת (או כמה שרתים) בשביל היוזרים של נטפרי, ועל השרתים האלו מתקינים את מנוע הסינון.
ובכן מי שאמור לתחזק את השרת ולתפעל אותו, ולדאוג שהכל ירוץ כמו שצריך, לא עושה זאת!!!, (ייתכן ולא מאפשרים לו לעשות זאת, מסיבות טכניות או בירוקרטיות, וייתכן והוא לא יודע מה הוא אמור לעשות, או כל מיני סיבות אחרות, אבל בסוף זה מה שקורה), ולכן אחת לפרק זמן מסוים, עלולים להתעורר בעיות ניתקים ואיטיות. -
ובכן מי שאמור לתחזק את השרת ולתפעל אותו, ולדאוג שהכל ירוץ כמו שצריך, לא עושה זאת!!!, (ייתכן ולא מאפשרים לו לעשות זאת, מסיבות טכניות או בירוקרטיות, וייתכן והוא לא יודע מה הוא אמור לעשות, או כל מיני סיבות אחרות, אבל בסוף זה מה שקורה), ולכן אחת לפרק זמן מסוים, עלולים להתעורר בעיות ניתקים ואיטיות.
נו, ו...
ככה סיכמת עם העובד, הוא אישר לך, ו...
לא התבייש לפחות?