נוסטלגיה
-
@חים האמת שמצחיק לקרוא פוסטים של עצמיך לפני 5 שנים אני מאמין שהייתי עורך בהם הרבה היום
-
הרבה השתנה מאז
פתאום אני רואה את ליכט כמנהל
ושרגא בחוץכבר לא דרכתי כאן הרבה מאוד זמן
חוץ כשיש עקשןפעם היה הרבה על מה להתווכח או להתייעץ ולייעץ
כהיום המערכת זורמת ב"ה -
@yzahn גם אני הייתי כאן פעם...
וגם תקופה בשם אחר (נהנה לקרוא ולראות את ההשפעה...)
באמת חושב בראש איך פלוני נהייה מנהל ונותן הוראות למנהל מעליו...
ואיך מי שהיה בנהלה כהיום הוא לכאורה אדם רגיל, אבל כותב למנהל הראשי...וכמובן עקב הנושא הטעון שעלה (חבר עידכן אותי) ואני מחפש לקרוא מידע כאן ומידע שם להבין מה קרה פתאום.
המשיכו והצליחו.
-
מזדהה עם כל מילה, (עדיין זוכר את השיחות באמצע הלילה לסדר את החיבור לurivpn במכשיר נוסף) ,
עדיין זוכר שנתנו לי פטור גורף מסינון בכל התת דומיינים של האתר שלי על סמך ההיכרות מההתכתבויות בתמיכה, דבר שפחות נותן לו סיכוי שיקרה היום.
ובמקביל לי זה מרגיש תהליך אבולוציוני של כל גוף קטן שבמשך הזמן מרחיב את הפעילות שלו ולא ברור לי אם זה טוב או רע, ייתכן ואין ברירה ברגע שזה כזה גדול וייתכן שזה משהו אחר.
(לדוגמא הסינון של ועדת הרבנים לענייני תקשורת בטלפונים הכשרים גם עבר תהליך דומה במשך השנים)אבל החלט שהטור הזה העלה לי זכרונות מהימים ההם.
-
@הגוף-והנפש אמר בנוסטלגיה:
באמת חושב בראש איך פלוני נהייה מנהל ונותן הוראות למנהל מעליו...
זה כמובן לא משהו שקרה באמת.
@magicode כתב למשתמשים שאני אסרתי, לא שאני אסרתי עליו.
אל תגזים....אני בסה"כ בצוות הניהול כאן בפורום, אני לא מהנהלת נטפרי...
-
בכל אופן, המצב הזה שנטפרי חדרה גם לשכבות הכי שמורות בציבור, הביא עם הזמן ובהדרגה לדרישה של הציבור מנטפרי להתמקד גם בענייני השקפה והתאמת כלל התכנים הנגישים דרך נטפרי לבית החרדי בכדי שלא יהיה מצב שיהיה ניתן לגשת לתרבות רחוב או להשקפה לא ראויה באמצעות האינטרנט של נטפרי שנמצא בכל בית.
כאן טמון איזשהו מוקש, כי כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות, ובציבור החרדי מגוון הדעות והניואנסים עומד על סקאלה רחבה ביותר (מעבר לדברים שבקונצנזוס די מוחלט). ונטפרי נדחקה בעל כרחה למקום בו היא נדרשת להכריע בדקויות אלו כשכל הכרעה כזו (לכל כיוון) יוצרת אנטגוניזם בקרב אלו שעומדים בקצה השני של הסקאלה.
בקיצור, לא מקנא במנהלים שצריכים לקבל את ההחלטות.אולי הגיע הזמן לפתוח מסלולים מרכזיים נוספים מלבד "מופחת סיכונים". משהו מעין מסלול השקפה. אולי עם חלוקה בין בני ברק לירושלים...
-
בכל אופן, המצב הזה שנטפרי חדרה גם לשכבות הכי שמורות בציבור, הביא עם הזמן ובהדרגה לדרישה של הציבור מנטפרי להתמקד גם בענייני השקפה והתאמת כלל התכנים הנגישים דרך נטפרי לבית החרדי בכדי שלא יהיה מצב שיהיה ניתן לגשת לתרבות רחוב או להשקפה לא ראויה באמצעות האינטרנט של נטפרי שנמצא בכל בית.
לדעתי זה לא נכון. נטפרי לא השתנתה בכלל מאז שהוקמה עד היום.
השוני היחיד הוא שהיא יותר חכמה ויותר קשה לעבוד על המערכת.
התומכים השתדרגו ולמדו מניסיונות העבר.
פעם היו פותחים דברים בצורה רחבה בלי לדעת את ההשלכות וזה יצר פתיחות לא מכוונות, ולכן חשבו שנטפרי היתה יותר חפיפניקית פעם. -
נושאי "ס'פאסט נישט/לא מקובל" כמו זמרים בסגנון לא הכי חרדי או תכנים אחרים דומים כמו דעות השקפתיות שונות מהמיינסטרים וכהן הלאה מאיזור החיוג הזה פחות העסיקו את המערכת (אם כי כן היו מספר עקרונות בנושא כמו כיכר השבת שהיה חסום מאז ומעולם והשאיפה הכללית בנושא וכו'), שהתמקדה כאמור בדברים הדחופים יותר ובבשורת הנקיות שהייתה מספיק גדולה ומעבר לסטנדרט המקובל.
הבט נוסף שהציבור נותן ציונים לאתרים לפי זה האם הם פתוחים בנטפרי או לא (לא שזה נכון אבל זה קורה)
ולכן בעל כורחה כנראה נאלצת נטפרי להכנס לתחום ה"ס'פאסט נישט/לא מקובל" -
שלום חברים,
אני יחסית חדש כאן, בפורום ובכלל בנטפרי.
אבל בדיוק כשהתחברתי התחיל הבלאגן של פרוג, ותוך כדי שאני עובר על ההודעות אני רואה את האזכורים על ההתחלה של נטפרי בפרוג וכו'.
זה כבר ממש סקרן אותי, והתחלתי לפשפש בהיסטוריה איך הכל התחיל, בעיקר מפוסטים ישנים כאן בפורום.
ולא האמנתי למה שמצאתי. לס"ד העצומה שלא מפסיקה ללוות את הפרוייקט הענק הזה. לאישיות - שלא לומר אגדה - ששמה מג'יקוד, ואני לא מדבר כרגע על המקצועיות והכישורים אלא בעיקר על האישיות, העוצמה שלו, הכח להקים משהו מאפס נגד כל הסיכויים, הפשטות, הענווה, ה"לשם שמים" המרחף מעל כל במה (ולרושם האדיר שמתקבל שזה לא מהשפה ולחוץ), יחסי האנוש, ועוד המון המון מעלות, שכנראה גם הם עמדו לו להקים את הדבר הנפלא הזה.
התפעמתי מאד מההירתמות של בעלי מקצוע רבים - כל אחד בתחומו - ליוזמה הענקית הזו, לרצון שיהיה כמה שיותר מוצלח, ליוזמות, למעוף ולכישורים של כל אחד מהמקימים.
אומר את האמת: מאז שהתחלתי להתעניין בזה, קשה לי להפסיק לנבור בהיסטוריה כאן, וזה פשוט מפעים אותי כל פעם מחדש.
לראות את כל התהליכים והקשיים שעברתם, עד שפרצתם את המחסום ועפתם לגובה שאי אפשר להאמין. וכל זה ללא מטרות רווח!
ודגש מיוחד צריך לתת על הזמינות והאכפתיות של המנהלים: כמעט ואין נושא שהם לא מעורים בו. כמעט ואין נושא שהם לא מעוניינים לשפר את עצמם. לא ראיתי תגובה אחת שלהם מתנשאת או מזלזלת באחרים.
קשה למצוא פתיחות לביקורת כמו שיש כאן, ועם זאת שמירה על ניטרליות בד בבד עם הצבת גבולות.
ועכשיו, שראיתי את הנושא הזה, הרגשתי צורך להגיב, לחזק ולתמוך בכמה מילים.
אתם כבר ידידים מקדם ולכן אולי פחות מרגישים את התחושות הנ"ל, אבל כאשר בא משתמש חדש ונחשף להכל בבת אחת - אי אפשר שלא לתת להתפעלות לפרוץ.
ונקודה אחרונה: אל תתייחסו למשמיצים שיש כאן מדי פעם - לא אלו שמעירים אלא אלו שמשמיצים - תדעו לכם שכל אחד עם ראש על הכתפיים מחזיק לכם אצבעות.
עלו והצליחו!!! -
-
היו מתלוניים סדרתיים אבל הם היו יחידים, וכמו בכל משפחה סבלו אותם וענו להם מי בנחת ומי בעצבנות...
ברמת העיקרון לדעתי הבחינה הזאת של מתלוננים לא השתנתה הרבה באופן אחוזי.
כלומר אם נניח ועל כל 1000 משתמשים היו 2 מתלוננים. היום המשתשמים גדלו ואיתם המתלונינים- האחוזים לא בטוח גדלו.מה שכן לאחרונה בעיקבות המיתקפה הנוראית על סגירת פרוג. שלא היתה משחר הקמתה של נטפרי.
רבו טרולנים חדשים שהוציאו קיטור ארגסיבי ותוקפני.
הם הגיחו פלטו וכמעט נעלמו...ה פורום יחזור לתיקנותו.
מקווה מאד מאד שנטפרי והרבנים שהחליטו בענין, לא ישפעו משום שיימינג/לחץ לשנות את ההחלטה או להתפשר בנוגע לרשת החברתית הוירטואלית של החרדים.