האתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד
-
@אנוממי אני בסיבים 019 ועובד.
-
timeout באתרים זה בדרך כלל חומת האש של האתר. כלומר הבעיה נמצאת באתר שחוסם גישה.
לפעמים לספק שיש לו שליטה על כתובת האיפי החיצונית יכול לפתור את זה על ידי החלפת איפי. אבל זה לא מחובותו לעשות את זה. אם הוא עושה את זה זה שירות מעבר למה שמתבקש ממנו. -
@magicode השאלה האם האתר לא חוסם גישה בגלל שהספק שם יותר מידי משתמשים על אותה כתובת IP וזה נראה לאתר כמתקפה, ואם כן זה נגרם באשמת הספק?
-
לא ידוע לי על כמות שהיא יותר מידי או פחות מידי.
אז אני לא יודע לענות על השאלה.
אני מסתכל על מי שחוסם כגורם האחראי על החסימה. -
@magicode
לא רוצה להרגיז, וגם לא תשרגיש שאני מאשים אותך.
אבל יש כאן טיעון הגיוני: אנחנו בעצם מסתתרים מאחורי הכתובת של נטפרי, ככל שהבנתי מגעת. אבל מצד שני זה גורם לאתרים לחשוב שאנחנו תוקפים אותם. לא כדאי להכפיל את הכתובות [ואולי אני כותב שטויות? או שהעלות עצומה? אין לי כל מושג]. -
@מודה-אני
בשביל להיות חכם ולא דווקא צודק.
זה כיוון מחשבה טוב בשביל הספקים שנתקלים בבעיות האלו.
לא יודע אם זה יפתור את הבעיות אבל שווה לנסות.
בכל מקרה אני לא רואה בזה הגדרה שהם מספקים אינטרנט פחות טוב. -
@מודה-אני אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
אבל יש כאן טיעון הגיוני: אנחנו בעצם מסתתרים מאחורי הכתובת של נטפרי, ככל שהבנתי מגעת.
מבלי קשר לעצם הטיעון, שאליו @magicode כבר התייחס.
רק תיקון קטן: הלקוחות מסתתרים מאחורי כתובת של הספק, ולא כתובת של נטפרי.
(ראה כאן:https://netfree.link/wiki/דרישות_מספק_אינטרנט_שרוצה_לספק_נטפרי
סעיף 3). -
@אנוממי לי עובד, יוסי תקשורת
-
@magicode אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
בכל מקרה אני לא רואה בזה הגדרה שהם מספקים אינטרנט פחות טוב.
אינטרנט שניתן בצורה שגורמת לאתרים לחסום אותך הוא עובדתית פחות טוב מאינטרנט שניתן בצורה שלא גורמת את זה
עד כמה זה גרוע/האם זה מצופה מהם, על זה כבר אפשר להתווכח -
אצלי גם לא עובד אבל עם ERR_CONNECTION_CLOSED או "אתר לא מואבטח" לסירוגין (אפרופו, גם האתר עליו התלוננתי לא מזמן חזר לא לעבוד ושמה עם ERR_EMPTY_RESPONSE).
אני גם ביוסי עם סיבים. אני חושב שבמקרה הזה החלפת אייפי לא תעזור כי בסיבים של יוסי תקשורת האייפי החיצוני מתחלף בתדירות גבוהה (לפחות הסיביות האחרונות שלו), ודי ברור לי שהוא שונה משל האחרים פה (אם רוצים לוודא, שלי נגמר נכון להרגע ב38).
ברור שייתכן שיש חסימה של טווח, אבל זה כבר כנראה לא יהיה קל לספק לשנות. -
@נטפריס אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
אצלי גם לא עובד אבל עם ERR_CONNECTION_CLOSED או "אתר לא מואבטח" לסירוגין (אפרופו, גם האתר עליו התלוננתי לא מזמן חזר לא לעבוד ושמה עם ERR_EMPTY_RESPONSE).
אני גם ביוסי עם סיבים. אני חושב שבמקרה הזה החלפת אייפי לא תעזור כי בסיבים של יוסי תקשורת האייפי החיצוני מתחלף בתדירות גבוהה (לפחות הסיביות האחרונות שלו), ודי ברור לי שהוא שונה משל האחרים פה (אם רוצים לוודא, שלי נגמר נכון להרגע ב38).
ברור שייתכן שיש חסימה של טווח, אבל זה כבר כנראה לא יהיה קל לספק לשנות.אתה צודק מדובר על חסימה של טווח כתובת
העברנו לנתיב אקספרס
פניה לפתוח את הטווח הרלוונטי -
@צדיק-תמים
אני רואה שאוהבים כאן פילוסופיה
הספק הוא זה שנותן את הכתובת
וכתובות זה משאב מוגבל ויקררוב ספקי האינטרנט עובדים בצורה הזו
אתה יכול לפנות לחברה שחוסמת עם הכתובת שלך ולספר שאתה לקוח לגיטימי ושיואילו בטובם לפתוח
זה קשור רק אליך ולאתר שאתה גולש
זה לא קשור לנטפרי או לספק -
@yoel אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
@צדיק-תמים
אני רואה שאוהבים כאן פילוסופיה
הספק הוא זה שנותן את הכתובת
וכתובות זה משאב מוגבל ויקרזה נשמע שאני מקבל את האינטרנט בחינם ולא משלם עליו לספק יותר מ150 שקל בחודש
@yoel אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
רוב ספקי האינטרנט עובדים בצורה הזו
עובדים עם NAT, השאלה כמה לקוחות שמים על כל IP
בספקי נטפרי אני רואה הרבה יותר תלונות על חסימות IP מאשר לדוגמה ברימון (ולא בגלל שלרימון אין פורום, כי יש מתמחים טופ וכדומה) -
@צדיק-תמים אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
בספקי נטפרי אני רואה הרבה יותר תלונות על חסימות IP
מכיוון שהדיון הפך לפילוסופי, אני חושב שלחלק מהאתרים אפשר לפתור את זה אם נטפרי ישדרג לתמיכה בגלישה עם ipv6.
אני יודע עם נתיב אקספרס במיוחד שזו לא הסיבה כי הם לא תומכים ב-ipv6. אני גם לא יודע אם רימון תומך בזה. עם זאת מניסיון גלישה באירופה ובאנגליה (כשלא השתמשתי בנטפרי) מצאתי הרבה יותר מטרדים בשימוש ב-ipv4 בלבד, לא רק שגיאה כזו, גם הצורך להוכיח שאני לא רובוט על ידי בחירת תמונות או אימות באמצעות שיחת טלפון/הודעה מרגישים הרבה יותר נפוצים בעת גלישה ב-ipv4 מאשר ב-ipv6 -
@shloimy95 אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
@צדיק-תמים אמר בהאתר של חברת נתיב אקספרס לא עובד:
בספקי נטפרי אני רואה הרבה יותר תלונות על חסימות IP
מכיוון שהדיון הפך לפילוסופי, אני חושב שלחלק מהאתרים אפשר לפתור את זה אם נטפרי ישדרג לתמיכה בגלישה עם ipv6.
אני יודע עם נתיב אקספרס במיוחד שזו לא הסיבה כי הם לא תומכים ב-ipv6. אני גם לא יודע אם רימון תומך בזה. עם זאת מניסיון גלישה באירופה ובאנגליה (כשלא השתמשתי בנטפרי) מצאתי הרבה יותר מטרדים בשימוש ב-ipv4 בלבד, לא רק שגיאה כזו, גם הצורך להוכיח שאני לא רובוט על ידי בחירת תמונות או אימות באמצעות שיחת טלפון/הודעה מרגישים הרבה יותר נפוצים בעת גלישה ב-ipv4 מאשר ב-ipv6כנראה שכאן צריך לתייג את @magicode או לפנות למערכת הפניות.
-
@yoel ההיפך הוא הנכון, אתה זה שמתפלסף.
אנשים רוצים סה"כ לגלוש, ולא מעניין אותם הויכוחים הטכניים מי "אשם".
הספק בנטפרי לא נותן ולא יכול לתת שירות לאתר שלא עובד (אם הוא היה מנסה לתת שירות לאתרים שלא עובדים הוא היה קורס מיידית, לא רק שאין לו את הכח אדם, רוב התקלות באמת לא בידיים שלו), בפרט אם נטפרי לא מצביעים עליו כאשם.
במילים אחרות, בעוד ספק מחוץ לנטפרי הוא המתמודד היחיד בזירה מול הלקוח והוא יחשוב אם הוא רוצה לעבוד ולשמר לקוחות (למרות שהבעיה היא למשל שלאתר יש חומת אש מפגרת),
בספק של נטפרי הוא בכלל לא בטוח שהוא אחראי לעניין, ויש לו יכולת לשנות משהו, בפרט כשנטפרי נמנעים מהלצביע עליו (יפה מצידם). -
@יוסי-תקשורת
אז כרגע זה עדיין לא עובד
ואין מה לעשות? -
@אנוממי
לצערנו הנהלת האתר לא משתפת איתנו פעולה
הבטיחו לטפל בבעיה ונעלמו.. -
@יוסי-תקשורת
עכשיו זה כן עובד
בא נקווה שימשיך להאריך ימים