אחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?
-
@WWW אני לא רוצה להיות באמת אגרסיבי, ולכן לא אכתוב כאן...
שלח לי מייל ואכתוב לך מה מוזר לי -
@clickone אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
אא"כ, זה אכן כך, והשרת נמצא אצלך בבית. (מה שאני לא מאמין בעולם שיכול להיות. וגם לא משמע מדבריך שזה כך....)
ואני התכוונתי, שכנראה השרת שלך נמצא בבית... אולי במחסן...
-
@clickone יכול להיות שהוא סה"כ נציג של החברה ולא מתמצא בפועל
-
@WWW אצלו זה יותר חמור אם זה יהיה בבית. אני לא נותן שירותי אירוח.....
רק להוציא מליבם של תועים, אצל @LowcHost השרתים לא נמצאים בבית!! הם בחווה כמו שצריך להיות.
ואני בהחלט ממליץ על השירות שלהם. המחירים נראים ממש טובים, והתגובות על השירות נראות מציינות....שלי בכל מקרה נמצאים בחווה מסודרת, למרות שניסו מאד לשכנע אותי להקים שרת בבית.
(רק להשוואה, מחיר של שרת פיזי שייתן לי את המענה שאני צריך יכול לעלות סכום מועט של כסף מאשר שאני מתארח. אבל אני לא לוקח סיכונים בפרודקשיין של לקוחות....) -
@aiib אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
@clickone יכול להיות שהוא סה"כ נציג של החברה ולא מתמצא בפועל
נכתב פה איפשהו בפורום שהוא הבוס!
-
@clickone קבלת את המייל?
-
@WWW כן.
מגיב לך כעת... -
משום מה @LowcHost מאז שהתחלת את הטענות שלך לא מגיב
מוזר לא?! -
@clickone אם זאת אפליקציה שאתה כותב, בתור בנאדם מאמין, לא עדיף להגדיר לה מראש לבצע את פעולות החיוב שלה בימים שהם לא שבת? למפתח אפליקציות הדבר הוא קלי קלות. אגב - אתה לא קהל הלקוחות שלנו, שים לב שאנו פונים לחברים שמשתמשים באחסון שיתופי, רובם לא מכירים הרבה מעבר לפאנל הניהול אותו הם מקבלים ובניית אתרים על ידי מערכות ניהול תוכן (לא בא לזלזל חלילה בידע שלהם, אך מי שיש לו ידע נרחב כמו שלך - עושה את הדבר שהוא יכול לעשות ומנהל את השרתים שלו לבד)
אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - זה לא עובד כך. או שאתה מכין מראש את האתר שלך בצורה שיהיה תומך שבת ומאחסן אותו בשרת תמוך שמירת שבת. או שאתה רוצה אפליקציה שעושה פעולות בשבת (שאתה בתור מתכנת האפליקציה יכול למנוע) ואז תאחסן אותה על שרת שאינו שומר שבת. כמו שכבר הסכמנו, אנשי האחסון השיתופי לא מסנכרנים את נתוני הביטקויין העולמי ביניהם, לא יקרה דבר אם האתר יהיה כבוי 24 שעות - מי שמגיע לשירות הזה יודע למה הוא מגיע. אם הוא מעוניין שרת שעובד כרגיל בשבת - לא חסרים כאלה.לגבי מיקום השרתים, אם אני מעוניין להביא שרת ייעודי עם 6 ליבות שיספיק לי לנושא? זה לא חייב להיות על VPS.
בכל מקרה אני לא משחק בהשערות ובאם ובכאילו - אם שרת עובד בשבת - הוא יצרך בסופו של דבר גם תחזוקה בשבת - אם דעתך שונה - נסכים לא להסכים. ואין לזה שום עניין באיך שרתים עובדים. כי אם אני מביא שרת ייעודי רק בשביל הענין הזה אז כן, כאשר אנתק אותו מהרשת הוא עדיין יכול להמשיך לעבוד, קצר במכשיר חשמלי קורה בלי אזהרה, אחרת היינו מתוכננים לכך.
אני לא מתיימר לדעת הכל - ויש לי עוד הרבה מה ללמוד בתחום השרתים@aiib סליחה אם לא הגבתי מהר מספיק, יש לי גם עסק ובית לנהל
-
@clickone שאלת אגב: אם היית מפעיל שרתים מהבית, איזה רוחב פס של אינטרנט היית יכול להביא לשם תיאורטית?
-
-
@למדן-וידען אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
@LowcHost אני לא מתחום הSEO אבל יתכן שאם השרת פשוט לא יגיב זה עלול לדפוק את הדירוג של גוגל..
מאידך, אם הוא כן מגיב (כמו האפליקציות ש @clickone הביא) אז הוא בעצם כבר לא באמת שומר שבת..
צריך לשאול רב שבקיא בתחום הוובאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מי שמחפש אחסון שומר שבת הולך על זה מתוך בחירה מלאה ומוותר ביודעין על " ההטבות" של שרת פתוח בשבת. לפחות עד שגוגל יתחילו גם לשמור שבת.
-
@LowcHost אם זה מה יש אז ברור.
-
@clickone
דווקא אפשר להשים שרת בבית. RL לפני כמה שנים. היה מאחסן את הספק והשרתים בבית שלו. הוא עשה חיבור מיוחד של סיבים אופטים. ואפשר להגיע לזה עד לפחות ל 10G .
אבל זה ממש יקר. -
@5566NEWbrs הכל תלוי בתקציב, אם תיפרד מכמה עשרות אלפי שקלים בחודש תקבל סיב אופטי עד הבית
קו רגיל של ספק לבית כיום הוא 100 מגה ביט נכנס, שזה אחלה, אך שרתים צריכים קו שליחה גבוהה גם. בקו הביתי מדובר בדרך כלל על 2-5 מגה ביט במקרה הטוב. וברוב המקרים גם לא סימטרי.
לא מומלץ בכלל לאחסן שרת לשימוש מסחרי בבית. אין תחליף לחווה איכותית. -
קודם כל @LowcHost כל הכבוד על היוזמה
לגבי הseo בתכלס זה בעיתי כי בעצם אתה אומר אני לא פונה לא לאתרי מכירות ולא לאתרים שצריכים קידום בגוגל וזה כמעט כל אחד וצריך לשאול רב מוסמך מה נכון בזה
ודרך אגב אני מחפש הרבה זמן רב משלנו (כונתי כמו רבני נטפרי) שמבין באינטרנט אם זה לגבי שבת (שיכול לענות גם על הנידון באשכול הזה) ודינים רוחניים ואם זה עניינים ממוניים
שהרבה מהדברים בעולם הוירטואלי שונים מהתנהלות הרגילה
אשמח אם מישהוא יוכל להפנות לרב המתאים אוליי @administrators או הרב @magicode -
-
@aiib אמר באחסון אתרים כשר בעזרת נטפרי, מה זה אומר?:
@shukiha @clickone טוען שהדבר מותר ושהוא בירר את ההלכה תוכל להתייעץ איתו
@clickoneאני מחפש רב לא בשביל זה ספציפית אלא לכל מיני דברים שמתעוררים גם ממוניים