מחשבי Chromebook בנטפרי
-
-
עיין כאן
http://netfree.link/wiki/התקנת_תעודה_במחשב_ChromeBook
תשאל את @MacroShadow, נדמה לי שיש לו מעט נסיון בעניין -
למעשה אני רואה שיש פתרון
אז לקנות?,
האם יש כאן אחד שהתנסה כבר בענין
-
תקרא שוב
-
מצאתי דרך לעשות נעטפרי כל Chromebook על ידי Google enterprise אם משתמשים בvpn יש בעיה שיכולים להשתמש ל ג רגעים ראשונים בלי הסינון.
פרקסי (proxy) אם יש לי config pac
השאלה אם יש פרקסי שעובד טוב? ואם יש config pac ? -
פרוקסי אם יש לי conifg pac אמור לעבוד היטב ללא כל בעיה
-
-
@yzahn אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
ג) לפי כתבה זו יש מצב שבעתיד הלא רחוק יתוקן נושא ה-VPN בכרומבוק.
זה קיים כבר, וזה לא עוזר זה משהו בהגדרת משתמש הניתן לביטול בקלות ו@BYK מחפש משהו ברמת ניהול של גוגל אנטפרייס,
תכליס כל מה שנצרך זה PAC, השאלה האם נטפרי יכולים לבדוק ולהכים קובץ PAC (משהו לא מסובך בכלל)
-
@משה-זוכמיר
יש לי Acer Chromebook Spin 513 LTE. אני משתמש ב-Netfree 019 sim.
לא ניתן להתקין Wifree.
להגדרה הראשונה צריך wifi לא מסונן כדי ליצור חשבון משתמש. (ובכל פעם שאתה רוצה להוסיף חשבון). הכניסה לא עובדת בזמן חיבור לאינטרנט Netfree אבל לאחר הכניסה הראשונה זה עובד מצוין להתחבר בזמן ניתוק מהאינטרנט.
התקנת תעודת אבטחה בדפדפן גוגל כרום זהה למחשב.
עדכוני מערכת ודפדפן לא יורדו ב-Netfree.
דפדפן גוגל כרום, יישומי חנות האינטרנט ו-pwa פועלים בדיוק כמו במחשב. (לאחר הוספת תעודת אבטחה).
חנות Google Play לא עובדת. ניתן להתקין אפליקציות אנדרואיד באמצעות adb בטרמינל. זה לא קל לרוט אז רק אפליקציות שאינן דורשות תעודת מערכת פועלות. (ניתן להתקין כתעודת משתמש בהגדרות אנדרואיד). Wifree עבור אנדרואיד וחנות Netfree לא עובדות.
אפליקציות לינוקס עובדת, יש להתקין תעודת אבטחה בנפרד באמצעות פקודת linux בטרמינל.
שילוב כונן גוגל באפליקציית הקבצים לא עובד (אתר כונן גוגל עובד). -
@shloimy95 מה הכוונה אפליקציות לינוקס? קבצי deb?
-
@מישהו12
פשוט קובץ בינארי שמותאם לתצורת לינוקס
קובץ deb זה סך הכל חבילת התקנה של הפצות מבוססות דביאן -
@nigun ניתן להתקין קבצי .deb על ידי הפעלה באפליקציית הקבצים, אולם לא כולם עובדים. ניתן להתקין כל דבר במאגר debian באמצעות הפקודה sudo apt install <שם אפליקציה> ואמור לעבוד.
ישנם הדרכות מקוונות להתקנת הפצות לינוקס אחרות בקונטיינרים.
אם אתה רוכש chromebook עבור לינוקס, אלה עם מעבדי אינטל תומכים ביותר אפליקציות לינוקס מאשר ARM. (מצד שני מעבדי ARM עובדים טוב יותר עם אפליקציות אנדרואיד).
אפליקציות לינוקס לא יכולות להשתמש במצלמה (המיקרופון עובד). -
@shloimy95
חשבתי שchromebook זה הפצה נקיה, מעניין. -
@nigun ChromeOS לא ממש כמו הפצת לינוקס רגילה. למרות שהוא מריץ את ליבת הלינוקס הוא מאוד נעול. התמיכה ביישומי לינוקס היא באמצעות VM מוגדר במיוחד, כאשר הפצות לינוקס רגילות פועלות במיכלים מבודדים בתוך זה. זה דומה יותר ל-WSL, אולם היישום והשילוב של ה-GUI עם התוכנה המקורית של Chrome OS טובים בהרבה מ-Windows.
-
@משה-זוכמיר אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
למעשה אני רואה שיש פתרון
כניסה כאורח...
(או שמישהו עם אינטרנט פרוץ יכניס אותך לחשבון שלך) -
@יוסי-מחשבים כניסה כאורח אינה פתרון שמיש עבור רוב האנשים שכן בכל פעם שאתה מתנתק כל הקבצים נמחקים, אפליקציות מוסרות ומאופסות הגדרות. אתה גם צריך להתקין את תעודת האבטחה בכל כניסה.
כבר כתבתי אם אתה מתחבר בפעם הראשונה באמצעות אינטרנט לא מסונן פעמים לאחר מכן אתה יכול להתחבר בזמן מנותק לחלוטין, כלומר לכבות את ה-WiFi והנתונים הניידים במסך הכניסה, להיכנס, ואז להפעיל אותם מחדש.
(אם אתה מתחבר באמצעות openVPN אתה יכול להתחבר כרגיל מכיוון שאפליקציית openVPN connect מתחילה רק לאחר שהמשתמש נכנס אפילו עם חיבור מחדש באתחול וseamless tunnel מופעלת). -
@shloimy95 אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
@יוסי-מחשבים כניסה כאורח אינה פתרון שמיש עבור רוב האנשים שכן בכל פעם שאתה מתנתק כל הקבצים נמחקים, אפליקציות מוסרות ומאופסות הגדרות. אתה גם צריך להתקין את תעודת האבטחה בכל כניסה.
אתה לא מכיר את המושג "שלוש נקודות"?
-
יש אפשרות לבנות גרסה של chromeOS עם תעודה של נטפרי בפנים
או שהChromebook יזהה שזה גיסה לא מקורית? -
@יוסי-מחשבים אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
@shloimy95 אמר במחשבי Chromebook בנטפרי:
אתה לא מכיר את המושג "שלוש נקודות"?
מה זה?
-
@nigun אם אתה רוכש chromebook (מחשב עם chrome OS מותקן מראש) לא תוכל לשנות את רוב הגדרות המערכת מבלי להיכנס למצב מפתח, מה שמקשה על השימוש במחשב לשימוש יומיומי.
ישנן גרסאות של Chromium OS שבהן אתה יכול להתקין מחשבים רגילים נתמכים כמו שאתה יכול להתקין לינוקס. על אלה אולי זה אפשרי.