פקס עם נטוויזין
-
בעבר היה בעיה עם שליחה או קבלה של פקסים ללקוחות שהתחברו עם נטוויזין.
מישהו יודע האם הבעיה קיימת?
@administrators -
@frize37 אני יודע שקיימת (אצל חבר), נדמה לי בשליחה.
-
קיימת בשליחה, ולפעמים גם בקבלה.
-
לי בהתחלה הייתה את הבעיה הן בשליחה והן בקבלה פניתי לתמיכה של נטויזון והם התחברו אלי מרחוק וטענו שהכל אמור לעבוד.
בפועל אחרי כמה ימים פתאום התחיל לעבוד כרגיל שליחה וקבלה. -
אני ב RL ועובד לי טוב שליחה וקבלה
-
@clickone אולי תפתור את התעלומה.
לאחד עובד לשני לא. -
באם יש בעיה להתקשר לנטוויזן הם יבדקו אצל מי הבעיה (הם יעבירו את הראטור לספק שלהם ויבדקו האם הפקס עובד)
-
@WWW אני משתמש בפקס נכנס ויוצא דרך המרכזייה שלי, ולכן לא מרגיש את הבעייה הנ"ל, אם כי שמעתי שיש בעיות. אבל לא יודע לומר איפה
-
@clickone
דרך אגב, עכשיו הייתי בקשר עם נטוויג'ן כמה שעות, בגלל ניתוקים שיש לי בקו, שב019 טענו שזה קשור לראוטר, והם כל הזמן אמרו לי שהם לא יכולים להתחבר לראוטר, בגלל ש019 הגדירו NAT, ושאבקש מהם להסיר לי את הNAT.
מה זה הNAT הזה?
יש לי הרגשה שזה קשור לסינון, אבל @magicode כתב שהוא פתח את הכתובות שיוכלו להתחבר. -
NAT זה טריק להעביר הרבה מחשבים על כתובת איפי אחת.
נגמרו מאגר כתובות איפי בעולם. יש פחות מ 4 מליארד . וזהו אין אפשרות לקבל הקצאה יותר.
ולכן המחיר של הכתובות עולה כל הזמן בגלל המחסור. זה עולה בערך 10 שקל לצרכן.
בקיצור לספקים הקטנים או כאלה שגודלים אין כתובות איפי. ולכן הם צריכים להשתמש ב NAT.
חברת RL קונה כתובות מחברת 012 ונותנת אותם תמורת תוספת תשלום.בהתחלה מערכת נטפרי לא תמכה בריבוי כתובות. כרגע המערכת תומכת. והמגבלה נמצאת רק אצל הספק.
לקריאה אודות NAT קיראו פה.
https://he.wikipedia.org/wiki/Network_Address_Translationאגב NAT באופן עקיף משמש כחומת אש די חזקה. ויש מקומות שמשתמשים איתו לכתחילה.
-
@WWW תגיד להם שיתחברו למחשב שלך בשליטה מרחוק ומשם לראוטר....
-
@clickone אמרתי לו, אבל הוא קודם ניסה להתחבר, ואז הוא ראה שלא הולך, אז הוא אמר לי לאפס את הראוטר, ואז זה חזר לשם משתמש שלהם, ואז הוא כבר יכל להתחבר, ומשום מה זה הלאה הסתבך.
אבל אני לא מבין מה זה קשור לNAT ולIP?