טלפון כשר במחיר הוגן
-
@magicode איך כל זה קשור לנטפרי הרי אתם תמיד דוגלים שבפורום הזה לא להכניס דברים שלא קשורים?
-
-
@יעקב.ק למה כשפרוג לא תיפקד נתנו לכתוב כאן כמו בפרוג? כי זה צרכי ציבור ולא היה תחליף. גם הורדת מחירי הסלולר הכשר זה צרכי ציבור ולא ראינו מישהו שלקח יוזמה עד ש-@magicode עשה את זה.
-
@shraga
גם בנטפרי אין מסמך דרישות מאתר כדי שהוא יהיה פתוח.
קשה להגדיר את הדברים האלו במסמך. וגם יכולים להפתיע אותך.אתה לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין את הדרישות.
צריך שיהיה מכשיר כמו המכשירים שיש היום. יש לך משהו חדש? משהו שונה? אז הם יתכנסו על זה לדיון.
ככה נראה לי לא בדקתי את העניין הזה מולם.והיום דיברתי עם המנהל חשבונות של סים כשר. הייצרנים והיבואנים של K21 ו K34
והוא אמר לי שוועדת הרבנים גובה על הכשרות 2 שקל למכשיר דור 2 ו 3 שקל למכשיר דור 3. -
@magicode אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
והיום דיברתי עם המנהל חשבונות של סים כשר. הייצרנים והיבואנים של K21 ו K34
והוא אמר לי שוועדת הרבנים גובה על הכשרות 2 שקל למכשיר דור 2 ו 3 שקל למכשיר דור 3.אתה מדבר על עלות של חותמת.
יש פער נוסף שלא הוועדה גובה אלא סתם עסק צדדי שמתווך בין היבואן לחנות שקוראים לו שפי תקשורת, ובמקרה הוא עוסק מורשה רשום על שם ד.
-
@by6199 קראתי את מה שכתבת שני פעמים לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה. אז ממילא אני לא יכול להגיב.
אני סבור ומשוכנע קצת שונה ממה שמוצג על ידך המצב כיום, עם זאת ציינתי כי אין לי כל רצון להתווכח על המצב בפועל כי זה לא ייגמר.
רציתי שני דברים
1 אל תקבע מחיר הוגן תציין מחירים בדף זה יוביל לתחרות ולמחיר הוגן יותר, ניתן לקבוע רף עד מתי ניתן להיכנס לדף, כלומר עד 405 ש"ח ניתן להיות רשום מעבר לזה החנות לא תירשם.
2 להוסיף פסקה או דף שיכלול אופציות נדרשות מטלפון כשר, אולי דף זה יניע מאן דהוא לייבא/לייצר משהו נורמלי על בסיס דרישות הציבור -
@by6199 אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
1 אל תקבע מחיר הוגן תציין מחירים בדף זה יוביל לתחרות ולמחיר הוגן יותר, ניתן לקבוע רף עד מתי ניתן להיכנס לדף, כלומר עד 405 ש"ח ניתן להיות רשום מעבר לזה החנות לא תירשם.
זה בדיוק המצב
-
@magicode לפי מה ששמעתי, יש כמה חנויות שהכנסת ברשימה, שהם שייכים למשווק הראשי או מי מטעמה,
אם זה באמת כך, אז אין פלא שהם יכולים למכור את זה במחיר הרבה יותר זול מהחנויות.
כמעט כל מכולת מרוויח יותר מ25% על מוצר.וזה לא חכמה שמהיום והלאה כולם יבואו לקנות מכשירים רק שם, כי אז תוכל לסגור את כל חנויות המכשירים הכשרים והצרכנים יהיו המפסידים הישירים, ולא הועילו חכמים בנידון זה כלום. (כמו שכתבת כאן..)
@יעקב-ק כל מה שכולל במטרות העמותה קשור לפה. -
@מלא אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
יש כמה חנויות שהכנסת ברשימה, שהם שייכים למשווק הראשי או מי מטעמה,
יש בדיוק שתיים... כלומר לדבריך שתיהם שלו
-
החלטתי להעלים מהפורום את הנושא "טלפון כשר במחיר הוגן".
אני דווקא חשבתי שיצא מזה דברים טובים. אבל אנשים נפגעו ונעלבו מזה.
לכן אני מסיר את זה לבנתיים.צריך לתקן את הקישור בויקי, שמפנה לאשכול ז"ל שנמחק.
וגם - למה הנושא ההוא לא נמצא בתוכן הענינים בויקי? - לא כאן ולא ב'תוכן האתר' שבצד ימין שם. @MacroShadow @ליכט @shraga @משרדי
-
והיום דיברתי עם המנהל חשבונות של סים כשר. הייצרנים והיבואנים של K21 ו K34
והוא אמר לי שוועדת הרבנים גובה על הכשרות 2 שקל למכשיר דור 2 ו 3 שקל למכשיר דור 3.אתה מדבר על עלות של חותמת.
יש פער נוסף שלא הוועדה גובה אלא סתם עסק צדדי שמתווך בין היבואן לחנות שקוראים לו שפי תקשורת, ובמקרה הוא עוסק מורשה רשום על שם ד.
אני לא העלמתי את הנתון הזה כתבתי אותו במפורש.
שוועדת הרבנים מינו משווק מטעמם שישמור על על האינטרסים שלהם ושל הציבור תקרא למעלה.
העמלה שלו גם ברורה ומוגדרת בין 5 ל 10 תלוי במחיר המכשיר. -
@by6199 קראתי את מה שכתבת שני פעמים לא הצלחתי להבין מה אתה רוצה. אז ממילא אני לא יכול להגיב.
אני סבור ומשוכנע קצת שונה ממה שמוצג על ידך המצב כיום, עם זאת ציינתי כי אין לי כל רצון להתווכח על המצב בפועל כי זה לא ייגמר.
רציתי שני דברים
2 להוסיף פסקה או דף שיכלול אופציות נדרשות מטלפון כשר, אולי דף זה יניע מאן דהוא לייבא/לייצר משהו נורמלי על בסיס דרישות הציבור- זה מטרת האשכול אני בעצמי כתבתי כאן שהחנויות הלינו על נטפרי מי שמך להגיד מה זה מחיר הוגן.
- רעיון. יעלה לך תבצע אותו. גם אתה יכול לערוך בויקי.
-
@מלא אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@magicode לפי מה ששמעתי, יש כמה חנויות שהכנסת ברשימה, שהם שייכים למשווק הראשי או מי מטעמה,
אם זה באמת כך, אז אין פלא שהם יכולים למכור את זה במחיר הרבה יותר זול מהחנויות.
כמעט כל מכולת מרוויח יותר מ25% על מוצר.וזה לא חכמה שמהיום והלאה כולם יבואו לקנות מכשירים רק שם, כי אז תוכל לסגור את כל חנויות המכשירים הכשרים והצרכנים יהיו המפסידים הישירים, ולא הועילו חכמים בנידון זה כלום. (כמו שכתבת כאן..)
@יעקב-ק כל מה שכולל במטרות העמותה קשור לפה.זה לא נכון. זה סתם שמועות.
-
@אלי-TZA אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
זה בדיוק המצב
ממש לא, בדף יש מחיר מרבי, לא מצויין כמה זה עולה בכל חנות
-
@by6199 לפי ההסבר שלך מתברר שלא הבנתי אותך, מתנצל.
-
@6262 אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
אולי אפשר לעשות מעין זאפ לטלפונים כשרים.
הרשימה תציג את המחיר של כל החנויות כל חנות תוכל לעדכן את המחיר שלה והציבור ישפוט על מה הוא מוכן לשלם.המיזם להוזלת מכירי המכשירים הכשרים.
הערכה שלי, עצם הדבר הזה יגרור ירידת מחירים.
יש זאפ שכזה
קוראים לו "כוח הפרסום", "פרסום חזק", וכו' כל עיר מחזיקה זאפ משלה
זה הזאפ של המגזר החרדי.
לרוב המגזר ב"ה אין עדיין גישה לאינטרנט.
בטח שלא בצורה נגישה לעשות בדיקה כשצריך ללכת לרכוש מכשיר. -
@מעמד אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
חבל ש @magicode מחק את האשכול הקודם, היה שם הסבר מפורט על המחירים והרווח של המכשירים הכשרים מפי @Itshe
תודה, אנסה לשחזר.
אולי @magicode יכול להעתיק לפה את התגובה מהאשכול ההוא -
@מעמד אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
האם מכניסים בחישוב את הוצאות עובד שנותן שירות. או שכירות המקום וכו'.? ואם זה מקום יקר יותר ולכן השכירות יקרה יותר?
זה מה שקורה בפועל.
וזה לא רק בפלאפונים, אלא בכל תחום. אם בגד מסוים עולה בקניון 600 ש"ח, יהיה אפשר למצוא אותו בשליש ופחות באיזה חנות נדחת בקצה העיר.
או נגיד בגד ללא תוית ועם תוית מחירו כפול שתים שלוש.
וכיון שהמוכרים רוצים גם לא להפסיד וגם להרויח אז המחיר בהתאם.אין מטרתי לדון במחירים ללא סוף, אבל אותו מכשיר טיפש שנמכר ב300-400 שקל עם רוווח מינימנלי כנראה כדי שהמוכר חס ושלום לא יפסיד המוכר יכול למכור מכשירים חכמים במחיר דומה ששם הוא כנראה מפסיד הרבה מאוד כסף.
אני יגלה לכם סוד יש שיתו"פ בין כלל החנויות בארץ אותו מפעיל משרד התקשורת ומסבסד, למכור מכשירים חכמים במחירי הפסד בשביל שהציבור יעבור לזה, זו גם הסיבה שיש פער במחירים, לצערי אני נותן אמון בבדיחה הזאת בדיוק כמו התירוצים מה המחירים של הכשרים
אני לא בטוח שאתה מודע למחירי הסמרטפונים. הרווח שם לא מתקרב לרווח של הכשרים.
אם מכשיר כשר נמכר ברווח של 25%-120%, הרי שבסמרטפון שעולה 2500 ש"ח לא תמיד יש למוכר אפילו 20% -
@קלוגר אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@by6199
השאלה מי עושה את הכסף הגדול, קשה להניח שאלו בעלי החנויות.בוא ותסביר מכשיר שחנות רוכשת ב145 ש"ח ומוכרת ב300 ש"ח.
החנות מרוויחה יותר ממה שלקחו ביחד היצרן, היבואן, המשווק, וכל מי שנמצא בשרשרת... -
@Itshe אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
@6262 אמר בטלפון כשר במחיר הוגן:
אולי אפשר לעשות מעין זאפ לטלפונים כשרים.
הרשימה תציג את המחיר של כל החנויות כל חנות תוכל לעדכן את המחיר שלה והציבור ישפוט על מה הוא מוכן לשלם.המיזם להוזלת מכירי המכשירים הכשרים.
הערכה שלי, עצם הדבר הזה יגרור ירידת מחירים.
יש זאפ שכזה
קוראים לו "כוח הפרסום", "פרסום חזק", וכו' כל עיר מחזיקה זאפ משלה
זה הזאפ של המגזר החרדי.
לרוב המגזר ב"ה אין עדיין גישה לאינטרנט.
בטח שלא בצורה נגישה לעשות בדיקה כשצריך ללכת לרכוש מכשיר.אם פתחו כאן דבר כזה כנראה שיש לזה ביקוש, ואם כך הצורה של זאפ היא לכאורה הנוחה ביותר שגם לא פוגעת בבעלי החנויות כל אחד יפרסם את המחיר שלו כרצונו בלי שום תיוג, וגם מועילה לצרכנים.
לא מצאתי עד היום בכח הפרסום מחירים כמו שיש כאן, ואל תשכח שזה גם זמין מאד בקלות ובנוחות בחיפוש כולל חיפוש בגוגל.
לגבי רמת החשיפה של המגזר בא נשאיר את זה ככה אני די סקפטי להשערה שלך וכותלי בתי הדואר בכל הערים החרדיות יוכיחו... אבל לא רלוונטי לענין.