מידע על שימוש חודשי
-
שלום,
כיוון שכדי לברר כמה תעבורה צרך המשתמש כל חודש צריך להתקשר לספקית ומידע זה אינו זמין בקלות, חשבתי להציע שיהיה אפשרות בנטפרי להציג את המידע הזה, ולדוגמה אדם שמשתמש בסטיק שמוגבל בכמות יוכל לדעת האם באפשרותו לצמצם את החבילה ולחסוך כסף. ובכלל אולי המידע הזה יהיה לו שימושים אחרים.
-
אין לנטפרי את המידע הזה אז איך נטפרי תציג את זה?
-
@magicode אמר במידע על שימוש חודשי:
אין להם כרגע את המידע הזה או שאין להם יכולת טכנית לאסוף אותו?
לכאורה הם יכולים לאסוף את המידע הזה אם רק ירצו. (אני לא ממליץ לעשות את זה, רק רוצה להבין את התשובה) -
@DorY אמר במידע על שימוש חודשי:
כיוון שכדי לברר כמה תעבורה צרך המשתמש כל חודש צריך להתקשר לספקית ומידע זה אינו זמין בקלות, חשבתי להציע שיהיה אפשרות בנטפרי להציג את המידע הזה, ולדוגמה אדם שמשתמש בסטיק שמוגבל בכמות יוכל לדעת האם באפשרותו לצמצם את החבילה ולחסוך כסף. ובכלל אולי המידע הזה יהיה לו שימושים אחרים.
יש תוכנות שעושות את העבודה, ובווינדוס 10 [בגרסאות האחרונות] יש את זה מובנה. בד"כ גם בממשק של הנטסטיק אפשר לראות את המידע. (אצלי זה לא שימושי כי אין דרך להגדיר שיתאפס באמצע החודש).
-
נכון לעכשיו,
אך אולי אפשר ליזום שיתוף פעולה עם הספקים שיאפשרו לנטפרי גישה למסד נתונים שלהם לצורך זה, וזה יופיע באיזור האישי בנטפרי וכדו' -
@shraga
לא צריך שיתופי פעולה,
בחשבונית החודשית מהספק מופיעה החבילה המשולמת והניצול שלה -
@shraga כל התעבורה עובר דרך המכונה של נטפרי, הלא כן? אז למה א"א לשמור מידע על כמות התעבורה של כל משתמש, כל מערכת לינוקס כולל יכולת כזו (אני אומר את הדברים בביטחון בלי לבדוק איך ומה וכו' אבל אני בטוח שזה קיים).
(שוב אני לא מלחיץ לממש הצעה זו רק רוצה להבין את התשובה.) -
במערכת הפעלה הרגילה במחשב אין אפשרות לבדוק את זה?
-
@מ.-פינחסי בגירסאות אחרונות של ווינדוס 10 יש אפשרות. אבל פה מדובר על משהו הרבה יותר מסובך כי מדובר על הרבה משתמשים וצריך לייחס את השימוש של כל משתמש למשתמש הנכון. במערכת לינוקס בלי הקמת מערכת מיוחדת אפשר לראות רק כמות התעבורה לכל מתאם מאז הדלקת את המחשב (לא מידע מדוייק אבל זה הכיוון).
-
גם אם נעשה ספירה איך נדע שהספירה שלנו אותה ספירה. ואיך נדע את היום הראשון לספירה.
-
@magicode
אולי אפשר לתת אפשרות לראות גלישה לפי ימים, דהיינו לראות בדיוק כמה גלשו בכל יום.
ואז יהיה ניתן לבחור גם סיכום מתאריך עד תאריך.
?? -
@ליכט אמר במידע על שימוש חודשי:
@magicode
אולי אפשר לתת אפשרות לראות גלישה לפי ימים, דהיינו לראות בדיוק כמה גלשו בכל יום.
ואז יהיה ניתן לבחור גם סיכום מתאריך עד תאריך.
??אני חושש מהקהילות שהם ירצו לראות את הנתון הזה.
כי זה יכול להיות אינדקציה איזה תכנים הגולש צרך במהלך הימים האלו. -
@magicode
אינדיקציה די מעורפלת....בכל אופן, אולי תגדיר שהלקוח יוכל להגדיר האם יופעל אצלו המונה.
-
גם אם נעשה ספירה איך נדע שהספירה שלנו אותה ספירה.
באמת א"א לדעת בדיוק אבל בקירוב. כמה אתה יכול לסטות מהספירה שלהם? ראיתי פעם שיש ספקים שלא מונים DNS, איפה עוד יש מקום לסטיות?