רובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים
-
הרבה מאוד הזדמן לי לראות בעת שחיפשתי בגדים באתרים השונים, שיש עמודים שלמים שנחסמים, בגלל מילה לא ראויה שמופיע כנראה שם, ולפעמים צריך לקפוץ ארבע או חמש דפים כדי שיוכלו להמשיך לחפש, ומיד אחרי דף או שניים שוב פעם הסיפור חוזר על עצמו,
אז ברצוני להציע,
שבאתרי קניות מובילים לבגדים, במקרה שהרובוט מזהה מלל שחוסם את כל הדף, אז הוא רק ימחוק את כל המשפט או תיאור המוצר, אבל לא יחסום את כל העמוד, הרי בכל מקרה גם התמונות מסוננות, כך שלא יהי פה מפגע לא ראוי, ועם כל זה יהיה אפשר ברוגע להמשיך ולחפש , ושלא יחסמו עמודים שלמים אחד אחרי השני בגלל מלל לא ראוי, אלא הרובוט רק ימחוק אותו
@administrators
@magicode -
נראה אכן הצעה מועילה.
ואפרש יותר, הרי הסיבה לחסימת דף שלם בגלל מלל שלילי, הוא עקב החשש שמא כל הנאמר בדף זה פסול מעיקרא, ואם נסמוך על הרובוט שיאקסס, יתכן וסביר להניח שיאקסס רק חלקים, וישאיר את עיקרו ורובו בלתי מאוקסס.
משא"כ, בדף של מוצרים, סביר להניח כי ריבוי המלל השלילי שזיהה הרובוט הוא מכיון שבמקרה מוצגים בדף זה 3-4 מוצרים שכתוב מתחתיהם מלל שלילי, אך לא בגלל שיש בעיה בדף עצמו, ובמקרה הזה לכאו' הרובוט כן יאקסס את כל המלל השלילי, וישאיר את הדף נקי. -
מסכים לגמרי (ראו https://netfree.link/user#/tickets/ticket/440740)
-
@ליכט אמר ברובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים:
נראה אכן הצעה מועילה.
ואפרש יותר, הרי הסיבה לחסימת דף שלם בגלל מלל שלילי, הוא עקב החשש שמא כל הנאמר בדף זה פסול מעיקרא, ואם נסמוך על הרובוט שיאקסס, יתכן וסביר להניח שיאקסס רק חלקים, וישאיר את עיקרו ורובו בלתי מאוקסס.
משא"כ, בדף של מוצרים, סביר להניח כי ריבוי המלל השלילי שזיהה הרובוט הוא מכיון שבמקרה מוצגים בדף זה 3-4 מוצרים שכתוב מתחתיהם מלל שלילי, אך לא בגלל שיש בעיה בדף עצמו, ובמקרה הזה לכאו' הרובוט כן יאקסס את כל המלל השלילי, וישאיר את הדף נקי.@ליכט
לעניות דעתי אין אפשרות לצמתת טוב יותר את מה שהצעתי, הייתי משנה את שם הפרופיל שלך ל פירוש רש"י (להבדיל אלפי הבדלות..) בכל מקרה ליכט-אור זה גם משהו בכיוון....
תודה -
פניה שלי בנושא:
אני לפני חודש
https://www.agora.co.il/toGet.asp...................
הקישור הנ"ל אמור להציג רשימה של מודעות על חפצים למסירה אך בפועל מוצגים רק איקסים.
תודה רבהשרגא לפני חודש
נחסם בצדקאני לפני חודש
ברור, השאלה האם אפשר שלא יחסם כל העמוד בגלל מודעה אחת אלא רק המודעה הבעייתית.שרגא לפני חודש
לא אפשרי טכנית -
איך נדע מבחינה תיכנותית האם הדף הוא דף מוצרים או דף רגיל.
ואגב אם אתם רוצים אני יכול להדגים לכם שיש הרבה דפי מוצרים שטוב שהם נחסמים רק לפי מילה אחת. ככה שההגיון של "אוי לרשע ואוי לשכנו" נכון גם בדפי מוצרים. -
@magicode מבחינה תיכנותית אפשר להגדיר שכל האתרים שנמצאים בקטגוריית קניות יכנסו להגדרה המדוברת
מסימום אפשר להגדיר שהאתרים לקניות הגדולים כמו אמזון אלי אקספרס איביי וכו' יכנסו להגדרה -
@aiib
אבל כאשר אתה פותח דף של מוצר מסוים, ויש בדף הזה מלל שלילי בכמות ובאופן שהרובוט חוסם נכון להיום את כל הדף, אין מן הראוי להחריגו.
וע"ז שאל @magicode שאלת חכם: איך ניתן להבחין בין דף מוצרים (דהיינו קטלוג) - ששם אולי היה ניתן להחריג - לבין דף שאינו כזה ?@magicode צריך לבדוק כל אתר לגופו, אך יתכן מאוד וסביר להניח שלפחות בחלק מאתרי הקניות המובילים יש איזשהו מילה בקישור מיד אחרי הדומיין הראשי שמשמש תמיד רק לדפי מוצרים.
-
@magicode אמר ברובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים:
איך נדע מבחינה תיכנותית האם הדף הוא דף מוצרים או דף רגיל.
ואגב אם אתם רוצים אני יכול להדגים לכם שיש הרבה דפי מוצרים שטוב שהם נחסמים רק לפי מילה אחת. ככה שההגיון של "אוי לרשע ואוי לשכנו" נכון גם בדפי מוצרים.אולי המערכת יכולה לזהות את כמות המילים החסומה, בהנחה שיש את הכלים לשער ממוצע מילים למוצר.
ואני מאמין שמעל 3 מוצרים בדף, כדבריך, מסתבר שכל הדף ראוי לחסימה.@אלי-TZA הערת אגב, בדף https://www.agora.co.il/toGet.asp באגורה לא מצאתי איקס אחד לרפואה.
-
בכל מקרה אני פוסל את הרעיון לגמרי כי אני מכיר הרבה מקרים מהדיווחים שהלוואי וזה היה נחסם כמו שאמרתם.
לכן כרגע לדעתי זה האיזון המתאים.
אם כי צריך לחשוב על רעיון לשיפור הרובוט. שאז זה יאפשר יותר פתיחות. -
@מעלה-ומוריד אמר ברובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים:
@aiib הערת אגב, בדף https://www.agora.co.il/toGet.asp באגורה לא מצאתי איקס אחד לרפואה.
זה אני, ראה שם דף 8
-
@magicode
הרעיון אכן כבר נפסל.
אך אם תועיל להחכימני (לידיעה בעלמא), הרי גם בפיתוח הייחודי בנקסט, ההגדרה חלה רק על דפי מוצרים ולא על דפים פנימיים של מוצר, איך זה עובד שם מבחינה תכנותית ? -
@ליכט אמר ברובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים:
@magicode
הרעיון אכן כבר נפסל.
אך אם תועיל להחכימני (לידיעה בעלמא), הרי גם בפיתוח הייחודי בנקסט, ההגדרה חלה רק על דפי מוצרים ולא על דפים פנימיים של מוצר, איך זה עובד שם מבחינה תכנותית ?מוגדר ידנית. לא זיהוי אוטומטי.
אני יודע שאפשר להגדיר ידנית. רק היה נשמע מדברכם שהמערכת זהה אוטומטית שזה דפי מוצר ולפי זה תפעל. שאלתי הייתה איך היא תזהה. -
@magicode אמר ברובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים:
בכל מקרה אני פוסל את הרעיון לגמרי כי אני מכיר הרבה מקרים מהדיווחים שהלוואי וזה היה נחסם כמו שאמרתם.
לכן כרגע לדעתי זה האיזון המתאים.
אם כי צריך לחשוב על רעיון לשיפור הרובוט. שאז זה יאפשר יותר פתיחות.אולי במקרה זה יהיה ניתן לשלוח פנייה ללא נקודה כמו בדיווח? אם תשאל למה לא עם נקודה, כי המשתמש כלל לא יודע מה יש בדף והוא סבור שזה נחסם מסיבה נכונה וכן הבא אחריו, כך שאם הדף בעייתי שייחסם לגמרי ואם לא שייפתח.
-
@ליכט לא הבנתי. איביי זה אתר מכירות? אלי אקספרס גם? למה א"א להחריג אותם ואת דומיהם?
-
@aiib
אין טעם לדון בזה יותר, אחרי שהבוס כבר פסל את הרעיון.
רק אחזור על מה שכבר הסברתי.
א"א להחריג את אתרי הקניות מכל וכל, כי גם בהם יתכנו דפים שצריכים להיחסם לגמרי (ולדוג' דפים של מוצרים ספציפיים מסוימים שיש בהם הרחבה שלילית סביב המוצר), כל הרעיון היה רק להחריג דפים שמרכזים מוצרים (קטלוגים, דפי חיפוש) שבהם בד"כ יש רק כותרות ושמות המוצרים ללא הרחבה. -
@ליכט נכון שאין טעם אבל לפעמים אם אתה פותר בעיה אחת אפשר גם לפתור אח"כ את שאר הבעיות.
אתה צודק שיש לפעמים תוכן שלילי אבל זה בדיוק ההצעה -שיהיו איקסים על כל המילים בעמוד נגוע באחוזים גבוהים והתמונות בכל מקרה נשלחות לבדיקה אז איזו בעיה יכולה להיות?
ולאו דווקא אתרי קניות אלא בכל האתרים במקום שהרובוט יקפוץ ויכריז שהוא חוסם כי יש תוכן בלתי ראוי שייפתח את הדף והכל יהיה איקסים מחומרא והתמונות ישלחו לבדיקה. -
@magicode נכון שאוי לרשע ואוי לשכנו אבל אם כל המלל נחסם והתמונות נשלכות לבדיקה איזה מכשול יכול להיות?
-
@aiib אמר ברובוט מיוחד לאתרי קניות בגדים:
ולאו דווקא אתרי קניות אלא בכל האתרים במקום שהרובוט יקפוץ ויכריז שהוא חוסם כי יש תוכן בלתי ראוי שייפתח את הדף והכל יהיה איקסים מחומרא והתמונות ישלחו לבדיקה.
הרעיון יפה.
אבל מבחינה טכנית, זה עדיין לא פתרון.
כי כל הקישורים גם יהפכו לאיקסים? וכו'. -
@WWW שיהפכו לאיקסים לחיצים
לא כך?