הצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode
-
@yzahn אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
אני לתומי חשבתי שמדובר בכסף שאף פעם לא יחזור אלי, רק השאלה אם יגיע לנטפרי, לצד שלישי, או לאיביי.
לא הבנתי, מה קרה לתומתך? נפגעה בתאונה קשה?
אם חששו של @טרוצער יתאמת זה יהיה בגדר באג הצריך תיקון. השאר בדיוק כמו מה כתבת לתומך.
ומחילה ממך, לפני שאתה כותב בכזה אשכול אתה צריך לדעת את הפרטים המציאותיים. ולא לכתוב לבסוף שהיית תמים. -
@yzahn הדבר היחיד שלא הצלחתי להבין זה שהרי נטפרי כותבים את זה בתנאי המשתמש, אז על מה התלונה.
-
@מ-פינחסי אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@yzahn הדבר היחיד שלא הצלחתי להבין זה שהרי נטפרי כותבים את זה בתנאי המשתמש, אז על מה התלונה.
מכיון שכולנו יודעים כמה לא קוראים את התנאים אז לדעתו היה צריך ליידע בצורה יותר "מיידעת".
כי אנשים חושבים שנטפרי רק מאפשרת גישה למידע והנה מתברר שהיא "מערבבת" בדרך. -
@נטפריס אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
ומחילה ממך, לפני שאתה כותב בכזה אשכול אתה צריך לדעת את הפרטים המציאותיים. ולא לכתוב לבסוף שהיית תמים.
המציאות שלא הכרתי פה הוא נושא שולי לגמרי, לא קשור לגמרי למה שכתבתי. המציאות ממש לא מעלה ומוריד לגבי מה שכתבתי. לא שיניתי את דעתי עכשיו שהתמימות נפגעה. רק כתבתי שעכשיו אני מבין למה אנשים חשבו שזה היה חוסר פירגון מצדי. זהו.
להסביר יותר, חשבתי שמדובר בכסף שלא שייך שיחזור אלי, רק השאלה אם יגיע לנטפרי, לצד שלישי, או לאיביי. לכן לא הבנתי איך נכנס לנושא חוסר פירגון. עכשיו הבנתי שאני יכול להפעיל את הקאשבק על הקניות שלי בעצמי. -
@מ-פינחסי אתה מוכן שנעשה לך מבחן על תנאי השימוש?
-
-
כי אנשים חושבים שנטפרי רק מאפשרת גישה למידע והנה מתברר שהיא "מערבבת" בדרך.
זה לא רק שאנשים חושבים כך, אני חושב שכך צריך להיות, שנטפרי משתמשת כצינור לתעבורה ומתערבת רק לצורך סינון.
-
זה לא רק שאנשים חושבים כך, אני חושב שכך צריך להיות, שנטפרי משתמשת כצינור לתעבורה ומתערבת רק לצורך סינון.
נכון, כי אתה לא חושב על כסף כמו שכתבת.
אבל אני בטוח שאם יעשו משאל כללי בין כלל משתמשי נטפרי, האם להכפיל את עלות הסינון לחודש, או לעשות כל מיני תרגילים כאלו. הנהלת נטפרי וכולם יודעים מה יהיו התוצאות.אגב, לפני שנים כשסיפרתי לאנשים על ה'מופת' הזה ששמו נטפרי, זה עדיין היה בהתחלה, וזה היה חינם לגמרי, והדיבור היה שזה ימשיך להיות חינם תמיד, שאלו אותי איך הם יתחזקו את עצמם, ואמרתי שאני סומך על הגאונות שלהם למצוא את השיטות. כמו שרוב נותני השירות ברשת מתפרנסים בעקיפין בלי לקחת את הכסף ישר מהכיס של הצרכנים שלהם.
לא שמעתי כך מהמנהלים אבל זה היה אצלי מושכל ראשון וסברא פשוטה שככה עובדים. כך שגם היום אני רואה בזה דבר לגיטימי לחלוטין.
אני חושב שמי שרואה את זה אחרת, זה בגלל שכל ההתנהלות של נטפרי הכניסה לו כל כך חזק לתודעה שנטפרי נועדה אך ורק בשביל לרדוף אחרינו ולתת לנו ולתת לנו ורק בהתנדבות.
וזו גדולתה.
-
ותסכים לשלם יותר בגלל זה ?
-
@חברה, בוא אני אסביר לכם משהו. אם רוצים להבין את דבריו של השני? (יש שלא מעוניינים), תמיד כדאי שתכירו אותו. אז נעשה קצת הכירות.
- אני לא אדם שהכסף בראש מעייניו. (כך הטבע שלי, זה לא צדקות).
-
@חכם אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
ותסכים לשלם יותר בגלל זה ?
למה לשלם, לא איכפת לי שהם מתערבים בתעבורה. אני רק טוען שאם המוצר לא מתנהג לפי המצופה מהמוצר, ראוי שיידעו את המשתמשים. איכפת לי שעושים את זה מאחורי הגו כביכול.
-
@yzahn
ציטוט א' :זה לא רק שאנשים חושבים כך, אני חושב שכך צריך להיות, שנטפרי משתמשת כצינור לתעבורה ומתערבת רק לצורך סינון.
ציטוט ב':
למה לשלם, לא איכפת לי שהם מתערבים בתעבורה.
מה הוחלט ??
-
החושבים שלי לא בא לאפוקי מה בפועל אלא לומר שלכן צריך גילוי.
ואת דעתי כתבתי לעיל, ועל אף שאתה אוהב טיעונים הגיוניים לא אמרת מנא אמינא לה בספק אינטרנט עצמו שכך הוא, למשל במוכר לחבירו כלי צריך להודיעו שהוא עשה בו מלאכה שאין בה אף חיסרון כגון ששקל כנגדו דברים וכיוצ"ב. כי לי פשוט שלא צריך, ולך צריך להיות אסמכתא לדרך ארץ הזו שאתה דורש מאחרים. -
למשל במוכר לחבירו כלי צריך להודיעו שהוא עשה בו מלאכה שאין בה אף חיסרון כגון ששקל כנגדו דברים וכיוצ"ב, כי לי פשוט שלא צריך,
גם לי פשוט, ואין הנידון דומה לראיה. שם זה היסטוריה שאין לה השלכות על היום. כאן מדובר על מספק שירות שעושה דברים שלא ביקשו מהם, זה פוגע באמינות אם אין הודעה מראש. הם אמורים לסנן ומשתמשים בכח שנותנים להם לדברים אחרים.
תעבורת אינטרנט זה דבר מאוד רגיש מבחינת פרטיות. אנחנו כביכול מפקידים את התעבורה הרגישה שלנו בידיהם של נטפרי, בהבנה שהם עושים עם זה בדיוק מה שהם מפרסמים שיעשו - דהיינו סינון. לא נעים לגלות שעושים עוד דברים חוץ מזה. אם היו מודיעים מראש בצורה ברורה היה נחסך האי נעימות.
הדבר מקבל יותר חשיבות עכשיו שיש שטוענים שיש באג וזה משליך ישירות עליהם. -
break;;;;;
-
-
@magicode ביקש להפסיק.
-
@האברך
בתיכנות break עוצר את הלולאה האין סופית.
הם לא גומרים לחזור על הטענות שוב ושוב. -
@magicode אבל עד שזה נהיה קצת בשפה תורנית, בדיוק עכשיו לעצור?
-
נימוס, ופגיעה באמינות, הם לא מושגים תורניים.