חדש!!! ספק + תשתית 019 בנטפרי 68 ש"ח
-
חובה לברר...
זה בכלל לא פשוט המונח הזה שקוראים לו "היתר עיסקא", ורק בתנאים מסויימים מתירים אותו, ולא לכל דבר.
בפרט שכאן הדבר רחוק מאוד מהמונח "עיסקה"... היות שזה קניית מוצר שלא מניב רווחים או להיפך. אלא מוצר קיים. ראוטר. מה שייך כאן "עיסקא".בקיצור, כדאי מאוד מאוד, אולי אפילו בגדר "חובה", לבדוק את הנושא.
כידוע, על עסקי ריבית נכסיו של אדם מתמוטטים וכו'...וזה שיש ב019 אנשים שנקראים בפי ההמון "חרדים", זה לא מעלה ולא מוריד...
-
@רמה-פלוס אפרופו.. לחברת חשמל, ארנונה, מים וכ"ו אין היתר עיסקה..
-
ודאי שחובה לברר לגבי ההיתר עיסקא,
אבל בלי קשר יש כאן גם "בל תשחית" על ה60 ש"ח הפרש בין תשלומים לתשלום אחד... -
לפי הידוע לי( אצלינו אחרי שאלת רב ככה עובד)
אם המחיר המקורי (שזה מה שמוצג ללקוח) זה 360 ב36 תשלומים ויש הנחה לתשלום במזומן אז זה בסדר אבל אם זה הפוך זה ריבית ברורה
מה שאפשרי למי שיש השפעה שיגיד להם שיציגו את זה כך שגם מבחינה שיווקית זה יותר הולך להציג כ10 שקל לחודש למשך 36 או הנחת מזומן
או לפחות כך הסוכן יכול להציג את זה -
@shukiha
המחיר המקורי של המוצר הוא 360יש הנחת מזומן ל300 בשביל לממש הנחת מזומן צריך אישור מיוחד בכל פעם,
-
אגב לקוחות שיש להם ראוטר של בזק יכולים להשאר איתו ואם הם לא יחיזרו את הציוד בתוך שבועיים בזק מחייבים אותם 200-350 שח בגין הראוטר וזהו , וקניתם ראוטר ב200-350 שח
-
@957 אמר בחדש!!! ספק + תשתית 019 בנטפרי 68 ש"ח:
@shukiha
המחיר המקורי של המוצר הוא 360אז כמו שכתבתי אין בעיה ולפי הידוע לי זה לכל השיטות אבל יתכן ואני טועה
יש הנחת מזומן ל300 בשביל לממש הנחת מזומן צריך אישור מיוחד בכל פעם,
-
@shukiha אמר בחדש!!! ספק + תשתית 019 בנטפרי 68 ש"ח:
@shukiha
המחיר המקורי של המוצר הוא 360אז כמו שכתבתי אין בעיה ולפי הידוע לי זה לכל השיטות אבל יתכן ואני טועה
יש הנחת מזומן ל300 בשביל לממש הנחת מזומן צריך אישור מיוחד בכל פעם,
ציטוט מספר ריבית הלכה למעשה /ברית פנחס פרק י' הלכה ח'
מפרסם בכתב
ח. וכן אם המוכר מודיע זאת בכתב, כגון כשתלויה מודעה בחנות
המודיעה על שני האפשרויות, או כשדבוקה תווית מחיר על החפץ,
או שהמוכר מפרסם זאת בעיתון וכדו׳, ג״כ אסור לשלם את
המחיר היקר בגין האיחור׳.ככל הידוע לי זה אסור לכל השיטות, ולא להיפך, וההגדרה שזה הנחה על מזומן, ולא תוספת על תשלומים אין לה שום משמעות הלכתית, כי בסופו של דבר זו הנחה למי שלא לווה. אופני ההיתר כמבואר בפוסקים הם רק כשהמחיר השני לא מפורש ועוד שני תנאים .
-
@yonig20
אכן כמו שאתה כותב
כוונתי היתה שזה יוצג בתור 360 ב36 תשלומים
ואת בהנחת מזומן יומרו אח"כ
וכמו שכתב 957 שצריך לזה בכלל אישור
אבל צריך לבדוק איך גובים את ה36 האם הריבית מהלקוח ואז זה רשמית ריבית גם בלי שיכתבו בפרסום
או שמבחינת הלקוח זה ללא ריבית ולהם יש מכיון שוברים שאז הם משלמים את הריבית וזה לא קשור ללקוח -
@957 השאלה היא האם מותר לכתחילה לעשות את זה..... כי אם מבקשים לקנות מהם את הראוטר הם לא נותנים כזה אפשרות....
-
תשלם מזומן
כתוב שאם עוברים על ריבית נכסיו מתמוטטים.
בכל מקרה גם לגבי התנהלות כלכלית נכונה עדיף העניין ואיםכאן המקום להאריך
-
- כמעט לכל החברות הגדולות במשק יש היתר עיסקא.
- כמו שהזכירו.. היתר עיסקא לא מועיל כאן כיון שאין זה עיסקא.
- כשחברת חשמל גובה ריבית הבעיה העיקרית היא שלהם.. אך לא רק.
- העצה להינצל בכ"ז מאיסור ריבית. לתת לחבר לשלם את החשבון ולהחזיר לו חוץ מכנגד הריבית (לרוב זה גרושים) ואז זה לא מלווה למלווה.
\הד"ת לכבוד יום הדין הקרב..]
-
@frize37 אמר בחדש!!! ספק + תשתית 019 בנטפרי 68 ש"ח:
לחברים דכאן
לגבי הספק + תשתית של 019 התהליך הוא כזה
א. א''א להתחבר אלא א''כ יש כבר תשתית של בזק קייםהאם אין חבילה ביחד עם תשתית?
-
@שי
בוודאי שיש, אך צריך שיהיה תשתית פיזית של בזק במקום. -
@למדן-וידען שם זה שונה בתכלית, היות שאמנם החברה קוראת לזה ריבית, אבל אנחנו קוראים לזה קנס בשביל הסדר הטוב, שלא יהיו איחורים בתשלומים וכדו'. מה שאין כן כאן, מדובר במכירה, ולא שייך כאן היתר עיסקה [כמעט] באופן הזה.
@shukiha לא מדוייק. אם המוכר קוצץ שהמחיר הוא X ואם תשלם מיידית המחיר נמוך יותר, זה עלול להיות בעצם פסיקה בהוזלה, יעוי' איזהו נשך כמדומני דף סה, א. אין ליידי גמרא עכשיו.
בכל אופן, זה מסוכן.
שאלה נוספת שמאוד חשובה לי לדעת,
כידוע ב019 סלולאר אין אפשרות לעבור לתוכנית לא כשרה, בשביל למנוע פרצות.
האם גם ב019 נייח זה ככה? -
לא למדתי הלכות ריבית בכל אופן לא לעומק
מה שפסק לנו הרב זה אם אם המחיר שאותו אנחנו מפרסמים וגם בו מוכרים ב36 תשלומים (כמובן ללא ריבית )ובא לקוח ועושים הנחה על מזומן אז אין בעיה אבל אם אמרתי מחיר ללקוח אחרי הנחת מזומן ובסוף הוא רוצה תשלומים יש לי בעיה
אבל על זה נאמר אין למדים הלכה ממעשה וכל אחד ישאל את רבו -
@957 אם אני לא טועה כתבת בעבר שאם לא מחזירים את הראוטר לבזק הם מחייבים 200 ש"ח. עכשיו מישהו בירר מול בזק ואמרו לו שגובים ממנו 350 ש"ח
-
@frize37
יתכן שזה תלוי בציוד וכדומה
ויתכן שהם סתם מפחידים בכדי שלא יעזבו (כך ראיתי באינטרנט שאמרו למישהו שיגבו ממנו 450 ובפועל גבו 200 )
בכל מקרה אני התנתקתי וזה מה שגבו לי -
:tone4: לשואלים: יש אפשרות לכתובת IP קבועה בתוספת של 15 ש"ח :tone4:
-
:tone4: לשואלים: יש אפשרות לכתובת IP קבועה בתוספת של 15 ש"ח :tone4:
סליחה על הנדנוד שנובע מ'בורות' בנושא.
האם מדובר בדבר שימנע את הבעיה שהייתה עם 'יד2' ?