תחליף לwifree לchromebook
-
שלום,
אני מחפש פתרון (זמני- בתקווה שwifree אנדרואיד יכסה גם את זה) מעין וויפרי שלא יאפשר גלישה שלא דרך הVPN של נטפרי
הגדרות פרוקסי שגויות יעילות, אבל הבעיה שצריך להגדיר את ההגדרות עבור כל מתאם רשת בנפרד, כך שאם מבוצעת התחברות למתאם רשת חדש זה לא יהיה חסום עד להגדרת הפרוקסי השגוי.
חומת אש שתחסום הכל חוץ מאת הIP של שרת הVPN של נטפרי זה לכאורה אפשרי בmac, בchromebook לא הצלחתי למצוא את האפשרות, אם כי קראתי שיש כזו אפשרות אבל לא הצלחתי להבין איך מגיעים אליה.אודה ואשמח לרעיונות.
-
קפיץ קפוץ
-
@shraga אתה יודע איך להפעיל מצב מפתחים (developer mode)? אתה יודע איך להגיע לטרמינל? (אין לי כרומבוק אבל לפי חיפוש ברשת נראה שמגיעים ע"י ctrl+alt+t).
אם התשובה ל-2 שאלות אלו הוא - כן, אז עברנו חצי הדרך.
עכשיו צריך למצוא א. את ההגדרות עבור iptables. וב. דרך להטעין אותם אוטומטי בשעת איתחול המחשב (init).
אם תביא לי מכונה וירטואלית (או אמיתי...) של chromeOS או ChromiumOS זה יעזור לי. -
@yzahn
האמת שיש לי שני בעיות כאן:- אני לא מכיר את הטרמינולוגיה של מערכת ההפעלה הזו, בכלל ובפרט לגבי חשבונות משתמשים וחשבונות ניהול (נראה שיש אפשרות לנעול את ההגדרות על ידי מנהל חיצוני, הרשת מלאה בדרכים "כיצד לעקוף חסימות ניהול chromebook של בתי ספר"), האם זו חסימה פיזית על המכשיר שאי אפשר לעקוף? או שאיפוס מאפס גם את הגדרות הניהול , והאם בכלל יש דרך לאפס במקרה שזה מכשיר מנוהל) - כיון שראיתי במכשיר ההוא שהוא מנוהל.
- הבעיה הגדולה שזה לא מכשיר שלי, לכן אני חושש מלעשות טעויות או צעדים דרסטיים... הגישה לdeveloper mode מוחק את כל חשבונות המשתמשים. אשאל אם הוא מוכן לתת לי לנסות.
chrome os אפשר להוריד מכאן:
https://chromium.arnoldthebat.co.uk/?dir=daily -
@shraga אמר בתחליף לwifree לchromebook:
chrome os אפשר להוריד מכאן:
https://chromium.arnoldthebat.co.uk/?dir=dailyנסיתי אתמול וזה לא עבד במכונה וירטואלית. אין לי עכשיו זמין דיסק אונקי לנסות על מכונה אמיתי... בהזדמנות בל"נ אני אנסה.
-
@yzahn אני מוכן לשלוח לך אונקי...
תודה בכל אופן על הנסיונות עד כה. -
@yzahn אמר בתחליף לwifree לchromebook:
אם תביא לי מכונה וירטואלית (או אמיתי...) של chromeOS או ChromiumOS זה יעזור לי.
זה עוזר לך?
-
@yzahn אמר בתחליף לwifree לchromebook:
עכשיו צריך למצוא א. את ההגדרות עבור iptables. וב. דרך להטעין אותם אוטומטי בשעת איתחול המחשב (init).
זה אמור להיות כמו בלינוקס רגיל?
אם כן, אולי ל @magicode @MacroShadow @clickone @נטפריס @Men770 וסליחה ממי ששכחתי.. הפתרונים?