תוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה
-
האם עדיין יש תעודה נפרדת לכל ספק?
-
ודאי, זה רק תוכנה חדשה להתקנת התעודה.
(אם היו משנים משהו בתעודות, היית כבר יודע כי היית מקבל הרבה שגיאות אבטחה...) -
@shraga אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
ממשק חדש, מובן יותר, ונעים יותר לעין.
כמה הערות
-
תוקן באג זה
-
לפי רוח הזמן זה ב-HTML (אנגולר, אם זה מעניין מישהו...), לפחות זה לא electron...
-
לפחות כך מתאפשר לי ללכוד הסטוריית הפעולות ע"י wireshark, כי דרך הממשק א"א כי זה מכוסה... (אולי להוסיף devtools כך יקל העבודה? לא יודע עם אפשר ב-MSHTML )
Feature Request
- אולי לתת אפשרות להמשיך בלי לסגור דפדפנים? (לא בא לי לבצע MITM...) נניח שהתקנתי את התעודה ואני רוצה להתקין שוב רק בשביל JAVA, למה אני חייב לסגור דפדפנים?
-
-
@yzahn אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
אולי לתת אפשרות להמשיך בלי לסגור דפדפנים? (לא בא לי לבצע MITM...) נניח שהתקנתי את התעודה ואני רוצה להתקין שוב רק בשביל JAVA, למה אני חייב לסגור דפדפנים?
למה לסבך את האפשרויות בתוכנה בשביל האופציה הזו? הרעיון המרכזי הוא שזה יהיה כמה שיותר קל למשתמש מאותגר טכנולוגית.
-
@shraga הסברתי את הצורך. אם יש לי 12 טאבים פתוחים, זה קצת משגע שצריך לסגור את הדפדפן בלי צורך.
שיהיה כתוב כך:לפני שאתה ממשיך מומלץ לסגור את כל הדפדפנים.
- chrome
- edge
[לחצן|סגור בשבילי את הדפדפנים והמשך את ההתקנה]
[לחצן|המשך בלי לסגור (ייתכן שהפעולה לא יחול בלי לסגור ולפתוח שוב את הדפדפן)]
-
אם יש לי 12 טאבים פתוחים, זה קצת משגע שצריך לסגור את הדפדפן בלי צורך.
אתה מייבא תעודה לjava אחת ליומיים? לענ"ד כל תוספת אפשרות תסבך את המשתמש המבולבל.
-
@shraga
א) אף אחד לא משתמש בתוכנה זו כל יומיים. האם בגלל זה לא נעשה אותו הכי טוב שאפשר?
ב) לא הוספתי אפשרות. להיפך, הורדתי את האפשרות של [המשך] שלא מובן בשביל מה הוא קיים. זה לא מוסיף כלום, כי הלחצן השני סוגר את הדפדפנים (במידה והם פתוחים) וגם ממשיך הלאה, ואין הבדל כלל בין סגירת הדפדפן ע"י התוכנה או ע"י המשתמש (לכן אין ענין לתת למשתמש לסגור את הדפדפנים בעצמו, וגם אם הוא ירצה לסגור בעצמו, הוא יכול להמשיך באצעות הלחצן השני). -
@yzahn
אפשר תמיד לשחזר את הטאבים שהיו פתוחים על ידי צירוף המקשים Ctrl+Shift+T (גם אחרי הפעלת מחשב מחדש/כיבוי בטעות וכדו'). -
מה זה האיום המפחיד הזה:
מירב הסיכויים שיש בה באגים ובעיות שעלולים לשבש לכם את פעילות המחשב
???
-
@ליכט
זה היה כתוב גם בתוכנה הקודמת.
זה משפט שנכון לכל תוכנה. איך מנסחים את זה נכון "תוכנה שעדיין לא נמצאו בה באגים". -
@magicode
בכל תוכנה יש באגים, אבל "שעלולים לשבש לכם את פעילות המחשב", זה נראה קצת מוגזם. -
@shraga
דוגמא. התוכנה הקודמת שיבשה את תוכנת GIT מלפעול תקין. בגלל שהיא לא התקינה את התעודה בצורה נכונה. -
@magicode
מירב הסיכויים שיש באגים מילא.
אבל מירב הסיכויים שזה ישבש את המחשב ?!על כמה אחוז ממשתמשי נטפרי שמעת שזה שיבש להם את המחשב ?
אגב, אאל"ט, תוכנת GIT לא היתה פועלת תקין גם לולי התקנת התעודה.
אלא שלמרות התקנת התעודה (בתוכנה הקודמת) זה עדיין לא פעל תקין, אך לא שהתוכנה הזיקה. -
@ליכט אמר בתוכנת התקנת תעודת אבטחה חדשה:
אגב, אאל"ט, תוכנת GIT לא היתה פועלת תקין גם לולי התקנת התעודה.
התוכנה גרמה שבלי נטפרי זה לא יעבוד.
-
היה הזיקה. היא גרמה ש GIT יעבוד אך ורק עם התעודה של נטפרי. לא עם תעודות אחרות.
-
אפשר לנסח את זה יותר עדין. (למצוא קופירייטר...) "אנחנו מתאמצים להגיש לכם תוכנה מושלמת בלי באגים אך למרות מאמצינו עדיין ייתכנו באגים (ואפילו כאלה שישבשו את פעילותה התקינה של תוכנות מסויימות במחשב), אנחנו לא מקבלים אחריות על נזקים כאלה."
(ולהוסיף שאפילו אם יש "נזק" זה לא בלתי הפיכה, זה רק ענין של הגדרות) -
בעדכון הבא יהיה כדאי להוסיף שפות נוספות
-
@Chocolate
זה בתוכנית.
כרגע עדכנו בחיפזון. כי התוכנה הקודמת היתה מזוהה כוירוס ע"י כל מיני אנטיוירוסים. -
אולי לתת אפשרות להמשיך בלי לסגור דפדפנים? (לא בא לי לבצע MITM...) נניח שהתקנתי את התעודה ואני רוצה להתקין שוב רק בשביל JAVA, למה אני חייב לסגור דפדפנים?
אני איש פשוט, לא מבין בטכנולוגיה, התחברתי לאינטרנט כדי לקבל תמונות מהילדים במייל, אמרו לי שצריך להתקין תוכנה כדי שיהיה אפשר לגלוש, הורדתי את התוכנה, וכשהיא ביקשה לסגור דפדפנים מזערתי את הדפדפן לתחתית המסך ולחצתי בביטחון "המשך".
כשההתקנה סיימה, חזרתי לדפדפן וניסיתי לראות את התמונות במייל, לא ראיתי כלום, התקשרתי לבזק, שהפנו אותי לספק, שהפנה אותי לנטפרי, הייתי על הקו עם תומך כמה דקות עד שהוא הצליח להבין מה הבעיה שלי שאני לא רואה את התמונות במייל, וכשהוא שאל אם התקנתי תעודת אבטחה הצהרתי בודאות שהתקנתי לפי ההוראות ואפילו סגרתי את הדפדפן.
הסאגה הסתיימה כשהתייאשתי וכיביתי את המחשב, למחרת בבוקר כשהדלקתי את המחשב הבעיה כבר נפתרה והצלחתי לראות את התמונות..**מבוסס על סיפור אמיתי**
-
איך מתקינים את זה???