הצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי
-
@a0533057932 אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
ועל זה הוספתי שאם יש לך דוגמא לאתר שמבחינה הלכתית אמור להיות פתוח והוא סגור זה דוגמא של סטיה מהכלל ואם כך אתה לכאורה צודק בתחושה
בתגובתי הראשונה לא חשבתי שאגיע לכזה פולמוס, אני מניח שאם לא אעצור בשלב מסויים זה לא ייגמר.
לגופם של דברים, שחמט אינו אסור!!! וגם לא דברים דומים!!!
זה שנטפרי לא הותנת לאברך לבלות על המחשב זה עדיין לא אסור מדינא דשו"ע כמו שציינת -
@by6199 לא נכון, דעת הרב אולמן זצ"ל, שגלישה באינטרנט שלא מחמת צורך מוגדר אסורה. (לפי"ז גם אסור לגלוש בפורום כאן)
-
@מאןדהו אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
@by6199 לא נכון, דעת הרב אולמן זצ"ל, שגלישה באינטרנט שלא מחמת צורך מוגדר אסורה. (לפי"ז גם אסור לגלוש בפורום כאן)
מבלי להפוך לדיון הלכתי, לא מעט פוסקים (ייתכן מקילים מאוד לא יודע) התירו לשמוע מוזיקה בימים אסורים למבודדים, נראה לי שלעבור על שו"ע חלק ז' ודאי מתירים.
לענין הרב אולמן, האם הפסק שלו נאמר באינטרנט חסום לחלוטין גם? (שואל) -
@יוסף-ג אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
לכן נטפרי צריכים להקל, ובזה יגרמו שמי שצורך אינטרנט יהיה לו סינון טוב ומי שלא צורך אז הם לא יגרמו לו לצרוך.
לכן אם אתה צודק נטפרי צריכה להחמיר לו להקל וכך לא יהיה להם מה לחפש באינטרנט וגם אם כן הם וודאי לא יגעו לשום דבר בעייתי
-
@by6199 אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
@מאןדהו אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
מבלי להפוך לדיון הלכתי, לא מעט פוסקים (ייתכן מקילים מאוד לא יודע) התירו לשמוע מוזיקה בימים אסורים למבודדים, נראה לי שלעבור על שו"ע חלק ז' ודאי מתירים.
לענין הרב אולמן, האם הפסק שלו נאמר באינטרנט חסום לחלוטין גם? (שואל)על זה כבר נאמר שנטפרי מצייתת לוועדת הרבנים לביצור חומות הדת
וזה שהרב שלך צתיר לך דברים אחרים לא קשור לנטפרי
והם לא אמורים לשנות רבנים כדי לקבל תשובות אחרות -
@by6199 אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
לגופם של דברים, שחמט אינו אסור!!! וגם לא דברים דומים!!!
זה שנטפרי לא נותנת לאברך לבלות על המחשב זה עדיין לא אסור מדינא דשו"ע כמו שציינתאם זה אסור לאברך? זה אסור גם למי שעובד.
בכל אופן בהרבה מהמחשבים יש תוכנת שחמט
מה חסר בזה? -
@nigun לא יודע.
אם אין הבדל אז אולי כבודו יסביר, אולי בהתקנת וויפרי זה גם ימחק משחקים מהמחשב אם יש -
פוסט זה נמחק! -
@a0533057932 תגובתי נאמרה למי שחושב שיש מי שאוסר שימוש בשחמט בדפדפן אבל במחשב זה בסדר, אם לא זו היתה הכוונה אז לא לשם כיוונתי.
וכמו שלא עולה על דעתך שאם זה תוכנה על המחשב שעובדת על האינטרנט זה בסדר אבל בדפדפן לא -
שחמט סודוקו וכדו' לא חוסמים.
יותר חוסמים אתרים שכל כולם משחקים כמו מרוץ מכוניות וכדומה. -
@magicode אשמח לדעת מה הכללים של משחק שפתוח ומה לא.
אני בטוח שלא יורדים לרזולוציות לשאול רבנים על כל משחק ומסבירים אלא יש קו כלשהוא שנקבע על ידי מאן דהוא -
פוסט זה נמחק! -
@פלורידה זה נקרא חוסמים אתרים שאומרים להיות פתוחים? לא נבדקו?
-
מה קרה לאשכול שלי?
-
@yzahn אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
מה קרה לאשכול שלי?
זה חלק מההתפתחות של הפוסט שלך.
אל תיפול ברוחך!!... -
@aiib אין שום קשר ואין כל התפתחות. זה סטיה מוחלטת מהנושא.
גם אם @by6199 ייצא מפה מאושר שהתחשבו בחמשת הפעמים שנטפרי תקעה אותו ואת עמיתיו, אף מילימטר לא נעשה בקשר לבעיה ש@yzahn הציב.
אני חושב שסיכום דברי @yzahn הם שיש צורך ללקוחות שהההחלטות שעומדות בדרכם, ומפריעות להם
א. לא יפתיעו אותם - יהיה מקום מסודר בו יהיה ניתן לעיין ולהסיק לבד מה לבן מה שחור ומה אפור אצל נטפרי.
ב. יהיו להם הגיוניים - יהיה באותו המקום נימוקים והפניה להסברה שתשכנע ותסביר את נחיצות כל עיקרון ואת נחיצות העקשנות עליו
ג. יהיה מתן אפשרות לערער על סגירת אתר - שיוך אתר לאחד מעקרונות הסגירה.הדגשתי את המילה מסודר כי לענות פה בפורום ל@by6199 למה משחקים סגורים יפתור את הבעיה בפרספקטיבה של לקוח אחד, ובעיה אחת, ולעת מסויימת - זה פתרון קצת צר...
הבעיה של שקיפות זה שהיא מחייבת וכובלת ומסבכת בהרבה מקרים. -
פוסט זה נמחק! -
@פלורידה אני מאמין לך שזה מה שקיבלת אולם כל אחד שמסתכל באתר רואה שהוא לא נחסם
אלא עדין לא פתוח
באם האתר דחוף לך
תן 3 נקודות
תפרט מה האתר ואם לא יפתחו זה מטרת הפוסט המוקרי
כתובת שאליה ניתן לפנות במקרה של חסימה שגויה -
@נטפריס אמר בהצעה: השלב הבא במעגל החיים של נטפרי:
הבעיה של שקיפות זה שהיא מחייבת וכובלת ומסבכת בהרבה מקרים.
זה ליבת העניין.
משתמשי נטפרי היקרים: היכונו!
במקום שהרב @magicode יהיה עסוק יומם וליל כיצד לשפר את הסינון ולהמשיך להציל את עם ישראל,
הוא הולך להתעסק מהבוקר עד הלילה עם סעיפי קטן של תקנונים וויכוחים "מסודרים" על מה כן לפתוח ועל מה לא....אני בעד הסברת פנים יותר מהמצב היום (בעיקר הסברה, גם בלי פנים),
אבל בבקשה, אל תהפכו את נטפרי לזירת הויכוחים המגזרית על כמה צריך להיות פתוח או להשקיע בפרומקייט. -
@מטעמים אם יש יותר עבודה מוסיפים צוות, לא?
אבל זה יפתור רק את הבעיה שאתה ציינת.
הבעיה הגדולה יותר היא ש"שקיפות מחייבת וכובלת ומסבכת בהרבה מקרים"... אין פתרון קל לזה. אבל ייתכן שיש פתרונות לא קלים...