זהירות
-
האם הנושא ראוי לדיון כאן?
-
@yzahn
אם המנהל לקח חלק בדיון לכאורה כן. -
@someuser
אז אתה מסכים שלומר שהעולם קיים 15 מיליארד שנים זה כפירה?למה כפירה? בגלל שהתורה קראה לשנים האלה ששה ימים? האם להשתמש בסמנטיקה שונה מהתורה כשאנו מדברים על אותו דבר בדיוק זה כפירה? אז גם לומר שכדור הארץ סביב השמש זה כפירה כי זו סמנטיקה שלא מופיעה בתורה?
לכאורה אתה צודק.
-
@someuser דבריך ידועים בשם הגרג"נ, אך לא זו הדעה המקובלת, ונטפרי שמשתדלים להיצמד לקונצנזוס לא אמורים להתחשב בזה.
מנגד, לא הגיוני לעשות איקסוסים על כל דבר, והיכא שמוזכר בדרך אגב דבר כה"ג, לא הגיוני ולא ברי לאקסס את זה. -
-
האם הנושא ראוי לדיון כאן?
אני כבר הרבה זמן חושב שצריך לתת מנת חיסון לכל מי שנכנס לאינטרנט.
שזה כולל הבנה יסודית במושגי האמונה כדי שלא נתבלבל חס וחלילה מכל מיני משפטים שמופיעים שמה.
אני חושב שלסתום פיות בנושא הזה ולהתעלם רק נותן תחושה שליהדות אין באמת מה לענות את זה.
ולטווח ארוך זה מסוכן.
כדי להבין את זה צריך להבין מה ההגדרה של תהו ובהו מה ההגדרה של בריאת העולם.אני מכיר 3 דרכים להבין שממצאים שנראה עליהם שקיימים מליוני שנה שזה לא סותר את מה שכתוב בתורה.
- שהקב"ה ברא עולם כבגיל מסויים. כמו שברא אדם כבגיל 20.
- שהקב"ה ברא עולמות ומחריבם שהבנת מושג קיום העולם הולך על קיום האנושות ובעלי החיים. ושתהו ובהו זה אחרי חורבן של עולם אחר שהיה קיים קודם לכן. ולכן יתכן ממצאים מעולם אחר.
- שכל יום בששת ימי בראשית לקח הרבה זמן.
כל צורות להבין את זה במיוחד ההסבר הראשון שהוא הכי פשוט מבניהם מובילות למסקנה שלא באמת צריך לאקסס מליוני שנה או מליארדי שנה.
-
-
דבריך ידועים בשם הגרג"נ, אך לא זו הדעה המקובלת
כמדומה שמעכ"ת לא צודק, הנידון באשכול הזה האם זה כפירה לומר שהעולם קיים מליארדי שנים, וכלפי נידון זה אין שום קונצנזוס ושום דעה מקובלת שזה כפירה, כולם מסכימים שלא צריך לטמון את הראש בחול ולהתעלם מהמציאות הנשקפת דרך עדשת הטלסקופ, התורה לא צריכה להבהל מהמציאות, היא המפה של המציאות.
אמנם יש הבדלי גישות איך להסביר את התורה עם המדע, ומה שאני כתבתי זה שיטה אחת (שאני חושב שדוקא היא השיטה המקובלת יותר וגם הכי מתקבלת על הלב), ואני יודע שיש הסברים אחרים כמו שכתב @magicode
אדרבה, תמצא שיטה כזו שאוחזת שזה כפירה, אני אשמח להכיר אותה. -
@someuser עיקר הסיבה שהכופרים טוענים שגיל העולם הוא מיליארדים של שנים היא כדי לטעון שהאדם בא מהקוף וממילא מותר להם כל מה שמותר לקוף, פחמן 14 ושאר "הראיות" הדומות לו הם לא המניע העיקרי לטענה. שכידוע עיקר הכפירה היא כדי להתיר את כל האסור, ולא מפני אהבת האמת ודבקות במחקרים אובייקטיביים...
הכופרים באים ואומרים שכל הצמחים ובעלי החיים נוצרו 'מאליהם' על ידי 'ברירה טבעית' וכל מיני מוטציות ותאוריית האבולוציה, וכדי שזה יקרה הם טוענים שצריך מליארדים של שנים, וזו הכפירה.
דבר ראשון יש להבהיר שתהליך כזה לא יתכן שיקרה גם במליארדי מליארדים של שנים, לרוב מורכבותם של הצמחים ובעלי החיים ובפרט גוף ונפש האדם, וכל יחסי הגומלין שיש בבריאה שלא יתכן שחלק ממנה יתפקד בלי חלק אחר, כך שברור שהכל נברא בסמוך אחד לשני.
וכאשר אנו אומרים שהעולם נברא לפני כ6 אלף שנה אנו סותרים את הכפירה הנ"ל, אבל כאשר אומרים בסתם ובלי לפרט [את מה הסבירו כאן לעיל] שהעולם קיים מיליארדי שנים זה נשמע כפירה כי זה בעצם מחזק את תורת האבולוציה. -
עיקר הסיבה שהכופרים טוענים שגיל העולם הוא מיליארדים של שנים היא כדי לטעון שהאדם בא מהקוף וממילא מותר להם כל מה שמותר לקוף, פחמן 14 ושאר "הראיות" הדומות לו הם לא המניע העיקרי לטענה. שכידוע עיקר הכפירה היא כדי להתיר את כל האסור, ולא מפני אהבת האמת ודבקות במחקרים אובייקטיביים
טעות ידועה, גם אם העולם קיים 13.8 מליארד שנים, כדור הארץ קיים הרבה פחות, חסידי האבולוציה לא חולקים על זה, אין שום קשר בין גיל העולם לתורת האבולוציה
-
יש לי עוד כמה שאלות על המדיניות של נטפרי לגבי הסינון, אפשר לשאול אותם באשכול הזה?
-
פוסט זה נמחק! -
יש לי עוד כמה שאלות על המדיניות של נטפרי לגבי הסינון, אפשר לשאול אותם באשכול הזה?
אין פה שאלות ותשובות לגבי המדיניות יש פה דיון.
ומה שכתבתי זה לא תשובות. זה דברים שאני באופן אישי חושב.
אגב אני חושב שצריך להגיע למצב שהמדיניות של נטפרי תהיה ברורה יותר ושיהיה אפשר לשאול על זה גם פה בפרום.
אבל עדיין זה לא המצב. -
@magicode אני חושב שהעמדה שלכם בנושא יכול להפתיע הרבה אנשים שלא מורגלים לגישה זו בנושא זה.
אני חושב שכדאי שיהיה דף בויקי שיסביר את העמדה של נטפרי (של היהדות?) בנושא.
משהו בסגנון זה:גיל העולם וקבלת ישראל
קיימות הוכחות מדעיות לגיל יותר מופלג ממה שאפשר להבין לפי פשוטם של הפסוקים. לדעתנו (לדעת גדולי ישראל?) אין סתירה גמורה מן התורה לדעת המדענים בנושא. מכיון שהדעת נוטה שיש אמת כלשהו בטענת המדענים וזו לא דרך התורה לטמון את הראש בחול, ולהיפך זה יכול לגרום לזלזול בתורה לכן החלטנו להשאיר את הדברים. להסברים נוספים בנושא התאמת קבלת ישראל עם הוכחות המדע עיין..."
(ועם זאת, אני עדיין דוגל בזה שעצם הנושא של הפשט בפסוקים והתאמתה למדע המקובל היום לא אמור להיות נדון פה בפורום... אני מדבר על המטה-נושא ולא על הנושא עצמה...)
-
@רחמים את רוב דבריך שמענו גם אנו בשיחות מהמשגיח זצ"ל, ובהרצאות של זמיר כהן.
לגופו של עניין, הכופרים, שהחליטו על גיל העולם, הם בסך הכל מדענים טכנוקרטים, שיודעים שאיקס בשניה שווה y, ובין השאר גם גילו את הgps והאטום וגם הגיעו לירח, ועוד.
ניתן להאשים באינטרסים את שתי הצדדים, ככה שזה לא טענה.
וגם לי ייחשב הדבר לפליאה גדולה זה שיש נושא כזה בפורום נטפרי, ולא נחסם. שהלוא רוב הדברים הנאמרים כאן ייחסמו אם יופיעו במקום אחר, ואילו בפורום של נטפרי הם מופיעים. וצ"ע. -
מה זה יש מריבה בין מנהלי פרום נטפרי
-
@רחמים זה פרנואידי למדי, לא כל העולם עובד רק כדי לסתור את התורה
אין קשר מדעי בין קוסמולוגיה לאבולוציה וגאוכרונולוגיה, לאורך השנים הם גם סתרו זה את זה לא מעט -
לפי הפניות שאני מקבל אני מבין שהנושא רגיש מידי.
אני כנראה טעיתי בהמשכת הנושא, הנושא היה לי פשוט ולא ראיתי שזה מעורר רגישות.
בכל מקרה אני חושב שגם הנושא די מוצה. וכל הצדדים אמרו את כל דברם.
ולכן אני ינעל את הנושא.
אם מישהו חושב שיש לו משהו חשוב מאוד להוסיף שישלח לי מייל.