טאבלטים
-
א. מייקר את העלות לצרכנים.
כשרות עולה כסף
ב. מחייב יצירת קושחה מיוחדת שגם זה עולה כסף וגם טעון עבודה מיוחדת.
נראה לי שהרבה ממביני האנדרואיד בפורומים החרדיים ישמחו לעזור בהתנדבות.
אני למשל, בלי נדר.ג. מחייב שינויים תכופים בגלל שדור של מכשירים כאלה הוא בערך שנה, אז כל שנתיים בערך יצטרכו לייצר משהו חדש לדגמים חדשים.
או שלא תמיד נהיה על הכי עדכני
@6262 יש חסרון באנדרואיד
שהתקנת קושחה חדשה, משאירה את כל הנתונים וההגדרות בדיוק כמו שהיה.
ולמי שיודע לעשות את זה, אין דבר קל וקצר מזה.אם נטפרי לא יתנו מענה לזה, אנחנו בבעיה קשה.
תמיד יש טכניקות לחסום צריבות.
יש לי בראש אחת יותר נכון הטכניקה שלי היא יותר בכיוון של לנעול מכשיר שעבר צריבה.
אבל לא אפרט כרגע, בטח שהיא צריכה הרבה שדרוג וניתנת לפריצה בעצמה.הדבר הכי פשוט זה לצרוב גירסה חדשה, ולהשאר עם הכל בדיוק כמו קודם - רק בלי נטפרי.
מי שיטרח ללכת, לחפש קושחה לדגם, להכניס את המכשיר למצב הורדה, לחפש תוכנת צריבה ודרייברים, אולי אנחנו לא כל כך צריכים לחשוש לכזה מקרה.
@a0533057932 אמר בטאבלטים:
@a0533057932 אמר בטאבלטים:
ולדעתי חוץ מכל זה, תמיד צריך לחשוב מה האלטרנטיבה שיש לאנשים.
במצב הנוכחי אין משהו נורמלי שיכול למנוע מעבר לרשת אחרת או שימוש בסים ללא סינון, בלי איפוס ובלי התקנת שום דבר.יש
ווייפרי לאנדרואידוויפרי לאנדרואיד למיטב ידעתי מגביל את המכשיר מאד ולא מתאים לכל מקרה וגם לא לכל מכשיר.
הוא לא מתאים ומגביל בגלל החוסר בתעודת אבטחה
אם יצליחו לפתור את זה הוא מעולהלא רק
הוא גם מגביל התקנה של אפליקציות
הלואי ויסירו את ההגבלה הזואיזה כשרות או סינון נותן התקנה ללא הגבלה?
נטספארק.
ונטפרי או מי מטעמם (כמו שאני יודע לעשות זאת) ישאבו את הקושחה ויערכו אותה, יכניסו תעודות ואת הוויפרי וזה כמובן יישאר גם אחרי איפוס , ואז לא יוכלו לצרוב רום מקורי מחמת הסיבה הפשוטה שאין רום בנמצא לרוב המכשירים הסיניים,
זה לדעתי רעיון לא טוב... MTK לא מסובך לשאוב. ואז הקושחאות של נטפרי יופצו ברשת וילמדו לעקוף אותם, וגם לכל מכשיר של נטפרי מיד יופץ בפורומים הרום המקורי.
SPD? נטפרי יצטרכו למצוא בעצמם את הקושחה.
Qcom? ברוב המקרים לא פשוט לשאוב. ואם כן אז זה חוזר לבעיה של MTK.
ותראה לי מכשיר סיני עם Qcom
לכאורה הפיתרון הוא לנעול את הצריבה עם FRP\MDM.
@a0533057932 אפשר לטפל בסמסונגים גם אחרי פתיחת בוטלואדר, על אותה דרך שעשו ליאנג הכשר (שם כמובן אין בכלל בוטלואדר)@a0533057932 אמר בטאבלטים:
@a0533057932 בסדר, אין שחור ואין לבן
אבל יש אלף גוונים של אפורהגנה שצריך האקרים מומחים בשביל לפרוץ
היא הגנהומה שמספיק ידע כמו שיש לי כדי לפרוץ
זו בדיחההגנה שמתבססת על נוקס
היא הרבה יותר חזקה מכל מה שיהיה למכשירים סיניםזה פיתרון מעולה.
אבל רק לסמסונג.לדעתי מוצר חכם הוא מוצר שיידע להתלבש על כל מכשיר קיים בלי שתדרש רכישה של דגם ספציפי
המחיר ש2% מהאוכלוסיה יוכלו אולי לפרוץ הוא מחיר נמוך מידי למצב כיום שאין הגנה ראויה מספיק לטאבלטים.השאלה אם זה 2% או 20%.
-
@אחד-תם אמר בטאבלטים:
הדבר הכי פשוט זה לצרוב גירסה חדשה, ולהשאר עם הכל בדיוק כמו קודם - רק בלי נטפרי.
מי שיטרח ללכת, לחפש קושחה לדגם,
ללכת??? לחפש??? לא שמעת על גוגל?
להכניס את המכשיר למצב הורדה,
וואו. זה כבר באמת מסובך...
לחפש תוכנת צריבה ודרייברים,
נו באמת
אולי אנחנו לא כל כך צריכים לחשוש לכזה מקרה.
האמת, אולי במכשירים סיניים זה מסובך, אין לי ניסיון
יש לי רק ניסיון עם מכשירים של סמסונגכל מה שכתבת זה נכון רק למי שעושה את זה פעם ראשונה בחיים.
-
א. זה כבר טירחה.
ב. אני מדבר לא על סמסונג שלהם יש אתר עם קושחות מסודרות... אלא על מכשירים שצריך ללכת לחפש ולך תמצא להםוואו. זה כבר באמת מסובך...
זה פשוט עוד שלב.זה כבר לא לחיצה אחת שהבנאדם עושה, להחליף קושחה.זה תהליך.לא כל החלקים בו מורכבים, אבל זה תהליך.
נו באמת
כנ"ל לא סמוסנג...
כל מה שכתבת זה נכון רק למי שעושה את זה פעם ראשונה בחיים.
וגם ליותר מזה.כל מכשיר זהדבר אחר.
ונו באמת... מי שילך לצרוב גרסא, זה כבר משהו אחר.
כמו ש @magicode אומר הרבה פעמים.
האחריות על הבנאדם.אם הוא מנסה לפרוץ, שיערב לו.
יש לבנאדם אחריות על עצמו.
נ.ב הפיתרון הכי טוב הוא לכאורה סמסונג נעול עם knox. -
א. זה כבר טירחה.
ב. אני מדבר לא על סמסונג שלהם יש אתר עם קושחות מסודרות... אלא על מכשירים שצריך ללכת לחפש ולך תמצא להםוואו. זה כבר באמת מסובך...
זה פשוט עוד שלב.זה כבר לא לחיצה אחת שהבנאדם עושה, להחליף קושחה.זה תהליך.לא כל החלקים בו מורכבים, אבל זה תהליך.
נו באמת
כנ"ל לא סמוסנג...
כל מה שכתבת זה נכון רק למי שעושה את זה פעם ראשונה בחיים.
וגם ליותר מזה.כל מכשיר זהדבר אחר.
ונו באמת... מי שילך לצרוב גרסא, זה כבר משהו אחר.
כמו ש @magicode אומר הרבה פעמים.
האחריות על הבנאדם.אם הוא מנסה לפרוץ, שיערב לו.
יש לבנאדם אחריות על עצמו.
נ.ב הפיתרון הכי טוב הוא לכאורה סמסונג נעול עם knox.הבעיה היא
א. סמסונג יקר
ב. לסמסונג כבר יש פתרונות סינון הרמטיים (ואם יש ביקורת על אפליקציות פתוחות ניתן ליצור מסלול נטפרי בחברות הקיימות) -
-
@548499758
כמה שאתה שם פחות הגבלות, יש פחות סיבה לאנשים לחפש לפרוץבמחשב, נטפרי מאפשר להתקין תוכנות, באנדרואיד לא.
במחשב אפשר להתקין מערכת חדשה, ואכן יש על כך מדריכים בלי סוף, (אף אחד לא אומר שהוא עושה את זה בשביל לעקוף את הסינון).אז מה נשאר לבנאדם בעיה עם נטפרי? נטו שהוא רוצה אינטרנט פרוץ.
וזה אכן מיעוט, והפורומים לא יאפשרו מדריכים כאלו.אבל באנדרואיד, יכול להיות הרבה סיבות לצרוב גירסה חדשה או לאפס, ואף אחד לא יגביל פרסום של מדריכים, או בקשות קושחה לדגם מסויים.
-
אין לי מה לתרום בנושא הטכני.
אבל הצורך בטאבלט מסונן באמת, זה ממש חשוב.
ואני שמח שמג'יקוד שוקד על פתרון.אני כבר עם מכשיר הדרן. אבל אם יצא מכשיר של נטפרי, סיכוי טוב שאני עובר.
(דווקא מבחינת סינון, אני חושב שזה בסדר גמור. רק מבחינת חתירה למגע במציאת פתרונות, וגם מבחינת שירות וזמינות, אני חושב שנטפרי יותר הוכיחה את עצמה)לשאלה: אם צריך לחשוש לאנשים שיפרצו את זה? לא יודע.
כמו שאמרו פה קודם, יש פעמים שעושים פירמוט למכשיר בגלל סיבות אחרות, ואז על הדרך עלולים להשאיר אותו בלי הסינון.
אבל גם לי נראה שהסנקציה הכספית, וגם ההתראה למייל על מכשיר לא מסונן - אמורים לתת פתרון מצוין. -
רציתי להציע שאם באמת יש חשש מפריצות, אפשר לנתק פיזי את הויפיי, ולא יהיה מצב של נסיון רגעי לאדם לאפס/לפרוץ את החסימה
כי ללכת לקנות סים לא כשר זה כבר מאד רחוק -
רציתי להציע שאם באמת יש חשש מפריצות, אפשר לנתק פיזי את הויפיי, ולא יהיה מצב של נסיון רגעי לאדם לאפס/לפרוץ את החסימה
כי ללכת לקנות סים לא כשר זה כבר מאד רחוקחזק...
ושנטפרי לא יתקינו את התוכנה אם יש וויפי
ועוד חסימות שלא יהיה אפשר לשים סים אחר
(אפי' שאפשר לפרוץ את זה - עדיין להרחיק את האדם מהעבירה)גאוני לדעתי!!!
גם זה יעזור שאדם יתבייש ללכת עם סמארטפון שיש בו וויפי כי ידעו שזה לא נטפרי!!!
-
@דנדי
לא חזק ולא גאוני בשביל לקלקל את המכשיר לא צריך את נטפרי
הווייפי הוא רכיב נצרך, מה גם שבהרבה מכשירים זה אותו רכיב יחד עם הבלוטוס -
@אחד-תם מה זה משנה? אם זה האופציה היחידה שיש זה מה שצריך לעשות בשביל להשתמש במכשירים המזעזעים האלו!!!
-
@דנדי
מי אמר שזה האופציה היחידה? וממה הזעזוע? -
@שקוע-בתורה אני לא מצאתי בכל הנושא הזה שום אופציה טובה
ו"מזעזעים" אני מתכוון שהמכשירים האלו בעיקרון הם כאלה -
-
-
נא להגיב באשכול רק מי שיש לו רקע ולו מנימלי בתחום.
-
-
אחד הסוגיות המורכבות בטאבלט זה רמת ההקשחה שנראה הציבור מצפה שיהיה בטאבלט.
בעוד במחשב אפשר להתקין וויפרי וזה חוסם את הוויפי. אפילו שאין רמת הקשחה גבוהה זה לא נחשב בעיה. כי ככה מקובל בציבור.
אולי בגלל שבמחשב התקנה מחדש מצריכה אחר כך יותר מאמצים לסדר את המחשב לאיך שהתרגלנו אליו.
אולי סתם בגלל שזה סטנדרט.
בפועל 99 אחוז מהאנשים מוגנים היטב גם במצב הזה.הבעיה העיקרית שבגללה נמנענו בנטפרי עד היום מלהוציא פיתרון טוב לטאלבט כי המטרה להקשיח את הטאבלט בצורה מוחלטת היא מאוד קשה. ודורשת מאיתנו הרבה.
כי בהרבה מכשירים מוטמע בתוך המעבד עצמו אפשרות איפוס שמאפשרת להחזיר את המכשיר לאיך שהוא יצא מהמפעל.
כדי לחסום את זה בכל זאת. זה דורש להתמקד בדגמים ספציפים ויקרים. או לייצר מכשיר מיוחד. בכל מקרה זה נטל מאוד כבד גם על נטפרי וגם על הציבור כשהיתרון שיש לזה הוא נמוך.
והיתרון הוא בעיקר תדמיתי. שלא יוכלו להגיד "הצלחתי לפרוץ נטפרי לא שווה כלום". כי במקרה הזה אין לזה ערך . זה דומה שיגידו הצלחתי ללכת לקולנוע למרות שיש לי נטפרי.העניין באנדרואיד שיש אפשרות קלה לאפס אותו דרך ההגדרות וממילא מתאפס כל המכשיר.
יש לו גם ניידות גדולה. ולכן המכשול פה שאם מישהו נמצא נניח בנופש. במקום שיש וויפי פתוח. וגובר עליו יצרו. יש חשש שהוא יאפס את המכשיר ויגלוש בלי סינון.מה שנטפרי יכולים לעשות כרגע זה קצת להתפשר. וזה אומר שיהיה אפשר לסדר הרבה סוגי מכשירים בצורה טובה. עם תעודה בפנים. ואם יעשו איפוס דרך המכשיר החסימה של נטפרי עדיין תישאר.
אבל בחלק מן המכשירים עדיין תישאר האפשרות לאנשים שמבינים בתחום לאפס דרך חיבור למחשב.התקנה כזאת היא מורכבת ודורשת טכנאי. ותצטרך לעלות עלות טכנאי.
בנוסף חשבתי על רעיון שכדי להוסיף סיבוך על איפוס דרך המחשב. אפשר לקבוע שמי שאיפס את ההתקנה של נטפרי. לא יוכל להתקין שוב על אותו מכשיר אלא אם כן ישלם קנס של 500 שקל. ככה לא יהיה משתלם לשחק עם זה גם למי שמבין.
אני יודע שפה בפורום יש הרבה שמבינים באנדרואיד. חשוב לנו שתגידו את דעתכם האם זה נכון שבמקרה הזה זה דומה למה שכתוב מן הזהירות שלא תרבה להיזהר.
כלומר שלפעמים הזהירות היתרה גורמת שלא יהיה לנו פתרונות לבעיות. ואז נהיה נזק כי אנשים נשארים עם טאבלטים ללא חסימה של וויפי.פשוט שישימו לנטפרי הרשאת מנהל על המערכת ובמקרה של איפוס לצורך מקרה שמחייב זה יקבל את אישור התמיכה של נטפרי ובהשגחתם
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!