מה קרה שחסמו את ספריא?
-
@אריק-ra מה אתה רוצה שיציגו לך את המידע ותיחשף לדברי כפירה ח"ו
תודה לאלו שעושים את העבודה השחורה בשבילינו
תודה תודה אין מילים -
@yp אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@אבצן אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@yp אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@אחד-תם אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
האם זה אתר נוצרי, או יהודים ליברליים? (כמו בנט למשל)
@אבצן אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
רק שמאד התפלאתי שמדובר באתר נוצרי - דבר שאין לו שום 'רמז' באתר עצמו, או אולי זה גוף הענין, להסוות, כמקובל אצל המיסיונרים שמנסים להכנס דרך הדלת האחורית כאילו הם כביכול 'תנכיי"ם' ויהודים...
@ויקיפדיה אמר בהמכלול:
ספריא (באנגלית: Sefaria) הוא מלכ"ר המפעיל אתר אינטרנט המשמש כספרייה דיגיטלית מקוונת של טקסטים יהודיים חופשיים ובקוד פתוח. היא נוסדה בשנת 2011 על ידי ברט לוקשפייזר (Brett Lockspeiser), לשעבר מנהל מוצר בחברת גוגל, והעיתונאי והסופר ג'ושוע פואר.
אז אולי כדאי לעדכן זאת בויקיפדיה ובהמכלול? לציין שהאתר כולל גם טקסטים נוצריים וכו'?
קריינא דאיגרתא וכו'
מה שמעניין שבאמת מצויין שם שם שהאתר מכיל טקסטים יהודייםהייתי מוכן להיות פרוונקא אם הייתי נחשף בעצמי והייתי יכול להעלות דוקומנטים, אבל לכתוב על סמך ששמעתי, זה לא רציני.
-
פוסט זה נמחק! -
@magicode האם אני יכול לפרסם את הפוסט שמחקתי ?
-
עוד אתר עם ספרים:
http://mobile.tora.ws/ -
@yp ובקיצור
אפשר לומר בצורה ברורה - אין שום קשר לנוצרים
מישהו כנראה טעה או הטעה
נא ונא להחזיר את המצב לקדמותו
ממש לא ברור למה אפשר לצנזר את יוטיוב וויקיטקסט ולא אתר שהוא תורני לגמרי. ושימושי מאוד. -
@לא-מבין איך שאני מבין, מדובר באתר שמנוהל על ידי יהודים "חופשיים". יש שם תוכן נוצרי שנכתב על ידי יהודי "חופשי".
(המילה "חופשיים" בגרשיים להדגיש את העובד שאין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה) -
@לא-מבין אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
@yp ובקיצור
אפשר לומר בצורה ברורה - אין שום קשר לנוצרים
מישהו כנראה טעה או הטעה
נא ונא להחזיר את המצב לקדמותו
ממש לא ברור למה אפשר לצנזר את יוטיוב וויקיטקסט ולא אתר שהוא תורני לגמרי. ושימושי מאוד.אני לא מבין אותך, אתה לא מפחד ? לא למדת משנה א' של סנהדרין י :
כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, שנאמר (ישעיה ס, כא) ועמך כולם צדיקים לעולם יירשו ארץ נצר מטעי מעשה ידי להתפאר.
ואלו שאין להם חלק לעולם הבא, האומר אין תחיית המתים מן התורה, ואין תורה מן השמים, ואפיקורוס.
רבי עקיבא אומר, אף הקורא בספרים החיצונים, והלוחש על המכה ואומר (שמות טו, כו) כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני ה' רפאך.
פי ברטנורא :
בספרים החיצונים - ספרי מינים, כגון ספרי אריסט"ו היוני וחביריו
אתה מבין מה כתוב שם ? אדם מפסיד את הכל על שטות כזאת. עדיף לא ללמוד מללמוד בספרים של אפיקורסים. וועדת הרבנים העידו שהכניסו פירושים משלהם. אני מזדזע רק על עצם זה שהשתמשתי בזבל שלהם.
ואפשר להוסיף מה שכתב הרמב"ם הלכות יסודי התורה פ"ו ה"ח
כתבי הקדש כולן ופירושיהן וביאוריהן אסור לשורפם או לאבדם ביד והמאבדן ביד מכין אותו מכת מרדות בד"א בכתבי הקדש שכתבם ישראל בקדושה אבל אפיקורוס ישראל שכתב ספר תורה שורפין אותו עם האזכרות שבו מפני שאינו מאמין בקדושת השם ולא כתבו לשמו אלא שהוא מעלה בדעתו שזה כשאר הדברים והואיל ודעתו כן לא נתקדש השם ומצוה לשורפו כדי שלא להניח שם לאפיקורוסים ולא למעשיהם אבל עובד כוכבים שכתב את השם גונזין אותו וכן כתבי הקדש שבלו או שכתבן עובד כוכבים יגנזו.
דעתי שצריך לסמוך על וועדת הרבנים בעניים עצומות, גם אם לא למדת את מקורות הללו, הם יודעים הלכה, ודווקא רוצים שאנשים ילמדו תורה. הם שקלו את הדבר ויודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב ומה לא טוב.
-
אנו פותחים לעת עתה את תא שמע המקוון לשימוש חופשי.
לאחר ההרשמה תוכלו לצפות בכל הספרים
תא שמע המקוון -
@jewishoffice-gmail-c תודה רבה לכם. האמת שהיתרון הגדול שהיה לספריה לעומת האתרים האחרים, זה היה האפליקציה שלהם שהיה ניתן להשתמש בלי חיבור לרשת, היה ניתן להוריד הכל מראש. תוכלו לעשות את זה ?
-
@לא-מתייאש
רוצים מאוד בע"ה
דברים כאלה דורשים תקציב גדול.
לספריא יש מימון, לנו אין. -
@jewishoffice-gmail-c זה היה "אירגון" עצום, הם היו 18 אנשים שרק עובדים על האתר. הם השקיעו המון כסף להכניס את הטומאה שלהם בספרים שלנו.
-
מישהו יכול להביא ולו דוגמא אחת של שינוי שהם הכניסו בספרי קודש?
כי אני לצערי עדיין משתמש בו אפליקציה, למרות שהיתי מאד מעדיף תחליף.
ולגבי כל הטיעונים ההלכתיים והציטוטים, לא ברור שזה דומה להלכה.
אני כמובן משתמש רק בספרי הקודש.ושוב, הכל בהנחה שמדובר להבנתי יותר ביהודים ליברליים, ולא במיסיונרים חס ושלום.
לכן אני שואל ומבקש דוגמא של התערבות בספרי הקודש.
-
@לא-מתייאש
התגובה שלך לא מתייחסת למה ששאלתי.
חוץ ממה שצריך 'לסמוך בעיניים עצומות'. על זה נאמר 'לא יוכל אדם לדון עם שתקיף ממנו'. כנראה שצריך לזה המחשבה מדי פעם.
אין בעיה לכתוב שהאתר לא מתאים. אבל לא לשקר. זה רק מרגיז אנשים.לעצם השאלה שלך. אין שום בעיה להשתמש באתר, ואין שום צורך בצער על זה. כל הדורות הדפיסו ספרי קודש אצל הנוצרים. ולא ראו בזה חשש.
יהודים מסורתיים אינם מינים. מין זה הדבוק לע"ז לפי רש"י שמתכוון לשם ע"ז. ולפי הרמב"ם גם אפיקורס. כאן מדובר באנשים שמחשיבים את התורה. עד שבנו בשביל זה אתר שלם בשביל להפיץ דברי תורה ולא בשביל שום דבר אחר.ובלחש אומר, שיתכן שהחטא כאן היה שהאתר הזה יותר מדי הצליח. וד"ל.
-
@אחד-תם אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
מישהו יכול להביא ולו דוגמא אחת של שינוי שהם הכניסו בספרי קודש?
לכן אני שואל ומבקש דוגמא של התערבות בספרי הקודש.
ואם מדובר בנוצרים ו(עדיין)לא התערבו אפילו פעם אחת בספרי קודש
זה כן מותר??בספר תורה שכתבו מין מדובר שהוא נכתב לפי כל כללי ההלכה וללא שום שינוי...
-
@אקסס
עכשיו ראיתי שגם את האפיקורס של הרמב"ם פירש הש"ך שהוא מין שדבוק לע"ז ומכוון לשם ע"ז.
אם כן הלכה למעשה אין שום בסיס לאיסור המחודש שהמציאו בעלי החומות.
אין לי עניין שעכשיו יסגרו את כל האתרים התורניים ברשת. אבל עושה רושם שזה הכיוון כאן. -
@אקסס אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
ואם מדובר בנוצרים ו(עדיין)לא התערבו אפילו פעם אחת בספרי קודש
זה כן מותר??אני לא אמרתי מותר או אסור
ביקשתי דוגמא להתערבות, כי ברור שאם יש כזה דבר אז מדובר בסוגיא אחרת לגמרי, וכל הסוגיה של ס"ת שכתבו מין לא רלוונטית.בספר תורה שכתבו מין מדובר שהוא נכתב לפי כל כללי ההלכה וללא שום שינוי...
שם הנושא הוא כתיבה בידיים, וקדושת האותיות. זה לא קשור הלכתית בכלל לכאן מכמה וכמה חילוקים, ואין כאן המקום.
אותי באופן אישי מענין אם בעלי האתר הוא ליברל שמכניס למאגר שלו הכל, או גוף פסול כגון נצרות או מסיון, שאם כן יש בשימוש בזה שתי בעיות, או חשש התערבות בספרי קודש חס ושלום, וגם אם לא, יש כאן בעיה של סיוע והחזקת ידי עוברי עבירה.
-
@magicode אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
כי פה הם מכניסים פירושים ותיקונים לפי הנצרות
אפשר דוגמא אחת?
אני רוצה להבהיר, אני לא שואל בשביל נטפרי, ועידת הרבנים היא הגוף המוסמך של נטפרי.
אני שואל בשביל לדעת באופן אישי אם להמשיך להשתמש במאגר הלא מקוון שנמצא במכשיר שלי.
-
@לא-מבין אמר במה קרה שחסמו את ספריא?:
לעצם השאלה שלך. אין שום בעיה להשתמש באתר, ואין שום צורך בצער על זה.
יש לנו את הפסק הלכה של וועדת הרבנים, ואת הפסק של @לא-מבין. הבוחר יבחר.
חשוב להדגיש שלפי "שיטת" ה@לא-מבין, יהודי מסורתי שמכניס תוכן נוצרי בתורה ומפרסם אותו, זה לא מין, עיין מה שכתב.ואם הבנתי נכון, יש איזה חשש שבגלל שהאתר יותר מידי הצליח, בוועדת הרבנים כולל נטפרי החליטו לחסום אותו ולהוציא לעז על "צדיקים" הללו שפרסמו תורה. וועדת הרבנים אינם יודעים כלל חומרת האיסור של לשון הרע, וראו בזה הפסד כלכלי, לכן חסמו אותו ושקרו.
למסקנה, אתה לא שם אימון בוועדת הרבנים אבל שם אימון בכופרים הללו, שהם רק יהודים מסורתים, ומתוך זה, בא להגיד לנטפרי מה לעשות.
-