קו טלפון ביתי
-
@יוד Google Voice על Obi עובד עם VPN המוגדר בהגדרות הנתב, ובדפדפן עם sim 019. אין לי דרך לבדוק אם זה עובד עם ספק.
האם אתה רוצה ספציפית ספק VOIP מקומי? ל- Localphone.com יש תוכניות בפחות מ-₪30 ($3.60 ל-600 דקות + $5 למספר ישראלי נכנס = $8.60, אתה יכול גם לחסוך $2.50 אם אתה משתמש בספק אחר עבור המספר הנכנס).
אני מכיר אנשים בחו"ל שמשתמשים בבזק בינלאומי עם המכשיר שלהם. האם בזק לא מוכרת את זה בתוך ישראל? -
@shloimy95
אני עם יוסי תקשורת ופרטנר,אני כרגע לא מצליח עם GV על הOBI אך ייתכן שאני צריך לאפס הגדרות ולנסות להפעיל מחדש, בגדול בעבר הרבה התעסקתי עם זה מול נטפרי והיו תקופות שזה די תפקד אך אח"כ שוב התחיל לזייף ככל הנראה הגדרה בנטפרי או משהו כזה, בסופו של דבר התייאשתי ואני מרים את השיחות ישירות מהמחשב בעת הצורך.. (כאמור אנסה לאפס ולהגדיר מחדש דרך הממשק של הOBI אולי כעת זה יעבוד)
בנוגע לספק מקומי, אני מעדיף חבילה גדולה יותר כמו 2000 -3000 דקות שיהווה תחליף לקו מקומי רגיל, כמו"כ ארצה לנייד את המספר שלי לקו הזה במידה ואכן יתפקד, בזק בינלאומי נשמע מעניין, אשמח לשמוע יותר פרטים, אם הם לא מוכרים בארץ, אני יכול לקנות מהם גם בחו"ל... כמובן כ"ז שהמחיר משתלם. -
בעקרון גם החברות בארץ מספקות חשבונות SIP
אולי האיכות לא תמיד משהו.המחיר הגולמי של השיחות זה לרוב קצת יותר מקש"ג שזה 1 אג' נייח, 7 אג' נייד + עמלה של החברה.
ושיחות נכנסות זה בחינם, אבל בגלל ההתעסקות עם הנהלת חשבונות + שרתים + תיווך אז לרוב זה יוצא יותר יקר
אבל אם יש ביקוש אפשר לנסות לבנות חבילה מול ספק או חברה
השאלה האם זה קל למשתמש הפשוט לקנפג את הOBI אחרת יהיה הרבה כאב ראש של שירות לקוחות.
@clickone מה אתה אומר? -
@nigun אמר בקו טלפון ביתי:
אולי האיכות לא תמיד משהו.המחיר הגולמי של השיחות זה לרוב קצת יותר מקש"ג שזה 1 אג' נייח, 7 אג' נייד + עמלה של החברה.
ושיחות נכנסות זה בחינם, אבל בגלל ההתעסקות עם הנהלת חשבונות + שרתים + תיווך אז לרוב זה יוצא יותר יקר
השאלה האם זה קל למשתמש הפשוט לקנפג את הOBI אחרת יהיה הרבה כאב ראש של שירות לקוחות.
@clickone מה אתה אומר?א. האם יש מצב לחבילה לדוג' 3000 דקות נייח/נייד ב 30 ש"ח ללא ספירת אגורות..
ב. האיכות בהחלט נתון חשוב, אם יצטרכו כל כמה זמן להתעסק עם ניתוקים או רעשים, לא נראה לי שיהי לזה קיום.
ג. יש לי את המתאם ולכן אם יהיה רצון לבצע ניסוי, אוכל אולי להתנדב. -
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@shloimy95
אני עם יוסי תקשורת ופרטנר,אני כרגע לא מצליח עם GV על הOBI אך ייתכן שאני צריך לאפס הגדרות ולנסות להפעיל מחדש, בגדול בעבר הרבה התעסקתי עם זה מול נטפרי והיו תקופות שזה די תפקד אך אח"כ שוב התחיל לזייף ככל הנראה הגדרה בנטפרי או משהו כזה, בסופו של דבר התייאשתי ואני מרים את השיחות ישירות מהמחשב בעת הצורך.. (כאמור אנסה לאפס ולהגדיר מחדש דרך הממשק של הOBI אולי כעת זה יעבוד)
בנוגע לספק מקומי, אני מעדיף חבילה גדולה יותר כמו 2000 -3000 דקות שיהווה תחליף לקו מקומי רגיל, כמו"כ ארצה לנייד את המספר שלי לקו הזה במידה ואכן יתפקד, בזק בינלאומי נשמע מעניין, אשמח לשמוע יותר פרטים, אם הם לא מוכרים בארץ, אני יכול לקנות מהם גם בחו"ל... כמובן כ"ז שהמחיר משתלם.עדכון בנוגע ל GV: עדכנתי כעת קושחה למתאם, וכרגע הכל עובד טוב.
נמשיך לעקוב בעז"ה. -
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@clickone מה אתה אומר?א. האם יש מצב לחבילה לדוג' 3000 דקות נייח/נייד ב 30 ש"ח ללא ספירת אגורות..
יש ספקים למרכזיות שמתמחרים את זה בחבילות, זה הרבה יותר קל לכולם מאשר תמחור לפי דקה
ב. האיכות בהחלט נתון חשוב, אם יצטרכו כל כמה זמן להתעסק עם ניתוקים או רעשים, לא נראה לי שיהי לזה קיום.
רוב המרכזיות העסקיות משתמשים בVOIP, אבל צריך ספק טוב עם קו אינטרנט יציב
מעל נטסטיק לא נראה לי שתקבל איכות טובה.ג. יש לי את המתאם ולכן אם יהיה רצון לבצע ניסוי, אוכל אולי להתנדב.
יש לי מרכזיה אבל לא נראה לי שיש אצלי משהו מוכן לתמחור שיחות יוצאות לפי לקוח
אני אבדוק ואם יש אפשרות כזו אז אפשר לעשות ניסוי. -
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
יש ספקים למרכזיות שמתמחרים את זה בחבילות, זה הרבה יותר קל לכולם מאשר תמחור לפי דקה
רוב המרכזיות העסקיות משתמשים בVOIP, אבל צריך ספק טוב עם קו אינטרנט יציב
מעל נטסטיק לא נראה לי שתקבל איכות טובה.ג. יש לי את המתאם ולכן אם יהיה רצון לבצע ניסוי, אוכל אולי להתנדב.
יש לי מרכזיה אבל לא נראה לי שיש אצלי משהו מוכן לתמחור שיחות יוצאות לפי לקוח
אני אבדוק ואם יש אפשרות כזו אז אפשר לעשות ניסוי.הספק שלי הוא קווי (יוסי תקשורת+ פרטנר קווי) לא סלולרי, אני חושב שהוא די יציב ועם מהירות מספקת.
השאלה הגדולה היא היכן אוכל לקבל הגדרות שאני אמור להגדיר במתאם ולבדוק האם הקו מספק את הסחורה.
-
@יוד
אני גם עם יוסי תקשורת + פרטנר
ואני מוציא שיחות על VOIP דרך תוכנה על המחשב (לא זוכר האם בדקתי שיחות נכנסות)
לא רואה סיבה למה המתאם לא יעבוד -
@shloimy95 @nigun @clickone
אולי יש מישהוא שיודע לפענח את ההגדרות של אחת מחברות התקשורת שמשווקות קו VOIP כמו פרטנר, בזק בינ"ל, נטוויז'ן, וכדו', ואז נוכל להזמין את הקו שלהם ולשלוט על ההגדרות במתאם שלנו, השאלה היא גם האם יש ביננו בעל מקצוע עם ידע רחב בתחום שמוכן לתת את השירות הראשוני לפחות (בתשלום כמובן) כמו"כ איך אפשר לדעת שבסופו של דבר במתאם שלנו זה כן יתפקד כמו שצריך, אולי הבעיה של הקווים האלו הם ברמת הקו שהם משווקים. -
@יוד
לא רואה סיבה למה המתאם לא יעבודדרך איזה ספק VOIP אתה מוציא את השיחות?
-
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד
015
-
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד
015
והכל חלק? כמה זמן אתה עם זה? האם אין ניתוקים או רעשים וכדו'?
-
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד
015
אני לא מחייג עם זה החוצה ביום יום
אני מחייג בעיקר לשרת בשביל דיבוג, ומידי פעם מקבל שיחה חיצונית
אבל באופן כללי הקווים שלהם בסדר (לפחות בשיחות נכנסות לא אמור להיות הבדל ביוצאות) -
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד
015
אני רואה שהם משווקים רק שיחות לחו"ל.
-
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד
015
זה הכסף מהמשתמש הפשוט
למרכזיות הם משווקים גם שיחות בתוך הארץ -
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד אמר בקו טלפון ביתי:
@יוד
015
זה הכסף מהמשתמש הפשוט
למרכזיות הם משווקים גם שיחות בתוך הארץטוב, אנחנו כעת מחפשים קודם כל קו פשוט, עכשיו עולה לי רעיון אחר, לי יש כרגע קו VOIP של הוט עסקים, זה מוגדר במתאם שהם סיפקו כחלק מהחבילה, יש לי עם זה הרבע בעיות ולאחר הרבה פניות וביקורי טכנאים , אני מבין שיש בעיה בתשתיות הוט באזור שלי, כעת אני חושב שאולי אוכל להעביר את הקו שיפעל דרך המתאם שלי (OBI202) שישב על תשתית בזק שיש לי דרך יוסי תקשורת, השאלה רק מי יכול להדריך אותי איך להגדיר את המתאם, אני מניח אוכל להכנס למתאם של הוט בכדי לראות נתונים שמוגדרים שם.
-
@יוסי-תקשורת אמר בקו טלפון ביתי:
שלום רב
עקב הביקוש הגובר לקו טלפון ביתי מוזל
אנחנו מעלים פילוט של קו טלפון ע"ג רשת האינטרנט [לבעלי תשתית קווית או משתמשים בראוטר סלולרי עם חיבור כבל רשת ]
הפיילוט פתוח ללקוחות מכל החברות ומכל הספקים
דרישות לפיילוט- לאפשר לנייד את הקו טלפון אלינו
- חיבור אינטרנט פעיל 40 מגה לפחות או חיבור סלולרי עם ראוטר [ סימים של סלקום / פלאפון / פרטנר - בלבד]
- חבילת שיחות מוגבלת עד 3000 דק בחודש
במסגרת הפיילוט
המשתמש מקבל מתאם אונולוגי שאותו מצד אחד יש לחבר לרשת מצד שני את הטלפון הביתי מצד שלישי לחשמל
[מצו"ב תמונה]
הפילוט הוא למשך 60 ימים והוא בחינם
הפילוט מוגבל עד 25 משתמשים.להרשמה לפיילוט יש לשלוח מייל ל b038010333@gmail.com לציין מספר טלפון ליצירת קשר ומספר טלפון של הבית לבדיקת זכאות לניוד
תודה רבה
כאמור בהודעות קודמות, לי יש מתאם OBI202, אולי אוכל להשתתף בניסוי ע"י שאגדיר קו טלפון שלכם אצלי במתאם ונראה אם זה מספק את הסחורה?
-
ניסיתי כבר כמה פעמים להסניף את התעבורת רשת של מתאם שיחות של פרטנר ולהוציא את היוזר והסיסמה וממה שראיתי הם שולחים את הסיסמה מוצפנת, לפחות בדגמים שבדקתי.
עוד דבר שהם עושים במתאם האחרון שלהם, זה שאחרי איפוס יש חשבון מנהל, שהטכנאי יכול להביא יוזר וסיסמה (אם מבקשים ממנו יפה....), אבל אחרי שמכניסים הגדרות VOIP, זה חוסם את היוזר הזה לשימוש מקומי אלא רק לתמיכה מרחוק על ידי התמיכה או למשתמש מוגבל מקומי.
זה חסימה שמובנית מראש במכשיר בשביל למנוע מצב שמשתמשים יוציאו את הפרטים.
בגדול הדרך להסניף נתונים היא מאוד פשוטה עם תוכנת wireshark -
@3-פינות אמר בקו טלפון ביתי:
ניסיתי כבר כמה פעמים להסניף את התעבורת רשת של מתאם שיחות של פרטנר ולהוציא את היוזר והסיסמה וממה שראיתי הם שולחים את הסיסמה מוצפנת, לפחות בדגמים שבדקתי.
עוד דבר שהם עושים במתאם האחרון שלהם, זה שאחרי איפוס יש חשבון מנהל, שהטכנאי יכול להביא יוזר וסיסמה (אם מבקשים ממנו יפה....), אבל אחרי שמכניסים הגדרות VOIP, זה חוסם את היוזר הזה לשימוש מקומי אלא רק לתמיכה מרחוק על ידי התמיכה או למשתמש מוגבל מקומי.
זה חסימה שמובנית מראש במכשיר בשביל למנוע מצב שמשתמשים יוציאו את הפרטים.
בגדול הדרך להסניף נתונים היא מאוד פשוטה עם תוכנת wiresharkבסופו של דבר, אני מבין שהגעת למסקנה שלא ניתן להגדיר את הפרטים במתאם פרטי, לפחות לא בפרטנר שאותם בדקת, אני מניח שזה ככה בכל החברות, ממה שקצת בררתי נראה שהחברות שומרים על הפרטים בסודיות ועושים כל מה שביכולתם שלא יוכלו להשתמש בקוים שלהם במתאמים (ו/או תוכנות) שאינם שלהם. ככל הנראה יש להם חשבון מסחרי בעניין.
א"כ לכאורה נותר לו רק את האפשרות לפתוח קבוצה נפרדת ע"י התארגנות עצמית משהוא בסגנון שפותח האשכול התחיל לבדוק, או אולי משהוא בסגנון שעלה ע"י @nigun (אולי דרך חברת 015 באמת) -