רעיון לנטפרי
-
חשבתי אולי נטפרי תוכל לעשות איזה ניתוק פיזי שהמכשיר עצמו לא יוכל להתחבר לשום וויפי מלבד של נטפרי [כי הוויפרי ניתן לאיפוס], שתחליף לו לחלוטין את הכרטיס רשת [אם אפשרי דבר כזה...]
-
@eli3250 נטפרי לא מתעסקים בחומרה, רק בתוכנה.
-
@אלמוני_צר אני לא יודע אם זו תשובה נכונה, נטפרי לא מתעסקים בתוכנה או בחומרה, הם מתעסקים באמצעיים טכנולוגיים לסינון אינטרנט.
לגבי עצם הרעיון, נראה לי שזה רחוק מאוד מלהיות מציאותי. אשמח להיות מופתע שאני טועה.
-
אני חושב שזה לא נכון למסגר את נטפרי להתעסקות בתחום מסויים. ולכן תחום העיסוק של נטפרי לא סיבה למה לא.
אבל אני מסכים עם @yzahn שזה מאוד רחוק מלהיות מציאותי. -
@magicode
תמיד יהיה הרבה יותר פשוט להחליף כרטיס רשת, מאשר לאפס מחשב
כך שגם על הצד הרחוק, אין שום הצדקה להשקעה. -
@אחד-תם יש משהו בזה שחומרה פחות נגישה, אתה צריך פיזית להשיג רכיב, לעומת תוכנה. אבל אתה צודק גם לצד השני.
-
@אחד-תם כדי לעשות משהו שלא ניתן לעקוף אותו כלל,צריך לעשות משהו כמו שאפל עשו עם IOS, דהיינו לייצר גם חומרה וגם תוכנה, ושהמערכת הפעלה תהיה מאוד סגורה. (וגם את זה הצליחו לפרוץ - ג'יילברייק אבל זה מאוד קשה)
וגם אם נגיד שיהיה לנטפרי אפשרות לעשות דבר כזה, אני לא חושב שהאנשים יסכמו לא להשתמש בווינדוז.
סה"כ, זה לא אי אפשרי, רק כמו שאמר @magicode , זה מאוד רחוק... -
אני יותר בעד לעשות סוג של ענישה למי שעוקף את וויפרי, דהיינו שכשמתקינים וויפרי, ירשם בתוך המערכת של נטפרי שמחשב זה התקין וויפרי , וכל פעם שמתחבר לרשת של נטפרי , יהיה בדיקה אם וויפרי תוקן או לא. אם המערכת מזהה שאין וויפרי, זה יסגור לו אוטומטי את המנוי ועליו לשלם כנס כדי להתחבר מחדש. חשבתי שאולי אפשר להוסיף בתוכנה שמתקינה את התעודת אבטחה גם פונקציה בשביל זה, ושיהיה כתוב בתנאי השימוש כשאדם נרשם לנטפרי שהוא מסכים לדבר הזה שלא יהיה בעייה עם החוק.
-
פליז, נסחפתם...
100 ש"ח זה סכום שמצד אחד לא יורידו את הוויפרי על כל דבר קטן, ומצד שני מי שבאמת צריך להוריד יוכל להוריד..
כפי ש @MEGGICODE כתב כמה פעמים, נטפרי באים לעזור למי שרוצה לגלוש בצורה מסוננת, והם לא תחליף ליראת שמים שכל אחד צריך...
-
@יהודי-פשוט-וטוב מה שאתה אומר לדעתי זה היה נכון בזמן ווינדוס 7 כשהיה לוקח 3-4 שעות לאפס את המחשב והיה צריך להתקין מחדש הכל בידיני שזה נחשב גדר גדול, אבל היום למי שיש לו מחשב חדש עם מעבד שהוא קצת חזק ו-SSD NVME, זה לוקח 20 דקות ואין לו מה לעשות בכלל. כל טיפש יכול לאפס את המחשב שלו. יש כאלו שהשכנים שלהם מזכים את הרבים עם וויפי פתוח, לכן היום לדעתי זה לא עניין של יראת שמיים אלא של גדר שהוא נצרך למי שתקף יצרו, 20 דקות זה כלום בפרט שהיום, אפשר לאפס את המחשב ולשמור את כל נתונים בקליק (חוץ מהתוכנות שוא לא התקין מהחנות של מיקרוסופט).
קח גם בחשבון שבעוד 5 שנים זה יקח 5 דקות. כבר היום יש מלא וויפי שהם פתוחים, תדמיין מה יהיה בעוד 5 שנים. הם רוצים שהאנשים יהיו תמיד מחוברים, לא משנה איפה הם נמצאים. -
@לא-מתייאש ב-BIOS אתה יכול להשבית את האתחול מכונן שאינו הפנימי, ולהגדיר סיסמת מנהל כדי למנוע מאחרים לאפשר זאת.