בזק מצב מהירות האינטרנט
-
גם אני כנ״ל ,
יש לציין שנטפרי מטפלים בזה במסירות . -
תודה על התגובות.
מה שמציק לי זה העובדה שבבדיקת מהירות כן הכל טוב. אבל בפועל ממש לא.יש כאן מישהו ממנהלי נטפרי שיתן אור בעניין?
כי המצב כרגע ממש לא מזהיר.. -
@חיים-כהן בעבר היה מקרה הפוך בדיוק
היה איטיות ענקית ב019 בסלולר (אם אני לא טועה בזמן הקורונה)
והתלוננו שוב ושוב ו019 הודיעו שוב ושוב על שדרוגים בשרתים
אבל האמת שזה היה איטיות בכל הסלולר עקב עומס
יום אחד עשיתי עם סטיק סים פרטנר ללא נטפרי בדיקת מהירות ואז עם של 019 (על פרטנר) והתוצאות היו אותו דבר (אני חושב שזה היה בערך 1.38 מגה עם 200+ פינג בדור 4) אבל תוצאות הגלישה היו שונות לחלוטין, הגלישה בנטפרי היתה מהירה בערך פי 10 והיתה אפשרית לחלוטין אפילו במהירות כזו
המסקנה שלי היא שיש 3 שלבים דבר ראשון תשתית דבר שני שרתים של הספק דבר שלישי שרתים של נטפרי
בזמן הקורונה התשתית (האנטנה) לא עמדה בעומסים ולכן הפינג היה נוראי אבל ב019 שדרגו את השרתים ככה שאפילו עם העומס יוכלו להביא את המקסימום שאפשר במצב הקיים
עכשיו התשתית והספק הם במקסימום ולכן בבדיקת מהירות בזק תמיד מנצחת אבל פה מגיעים לשלב השלישי שהוא נטפרי שב019 נמצא במקסימום ולכן המהירות של הסינון היא במקסימום וזה יכול להיות יותר מהיר מבזק
אבל יש בעיה אחת עם התאוריה שלי
אם יש בעיה בסינון הפינג לא אמור לחזור מהר כי הוא צריך לעבור במכונת הסינון גם
אלא אם הפינג לא עובר סינון ואז אני חושב שאני צודק לחלוטין
@magicode אתה מבין פי אלף אבל אולי עזרתי -
@חיים-כהן אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
מה שמציק לי זה העובדה שבבדיקת מהירות כן הכל טוב. אבל בפועל ממש לא.
אני לא יודע אם זה תקף בישראל (אני מקווה שיהודים ישרים), נציג שירות לקוחות בבריטניה אמר לי שהשרתים שלהם מוגדרים לתעדף תנועה לאתרי בדיקות מהירות פופולריים
-
@shloimy95 אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
@חיים-כהן אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
מה שמציק לי זה העובדה שבבדיקת מהירות כן הכל טוב. אבל בפועל ממש לא.
אני לא יודע אם זה תקף בישראל (אני מקווה שיהודים ישרים), נציג שירות לקוחות בבריטניה אמר לי שהשרתים שלהם מוגדרים לתעדף תנועה לאתרי בדיקות מהירות פופולריים
נראה שעל פי חוק בישראל אסור לעשות זאת
https://www.hamichlol.org.il/נייטרליות_הרשת
אבל חוק לבד ומציאות לבד
נ.ב. יתכן ואתר מהירות פשוט לא עוברים סינון של נטפרי
וזה הסיבה להבדל -
-
@shraga בעיקרון לא אמור להיות הבדל בין הבדיקות?
כי אצלי יש הבדל של 0.42 Mb במהירות ההעלאה בין הבדיקות
זה לא תקין? לשלוח פניה?
-
בכל בדיקת מהירות (גם אם זה נעשה ע"י בדיקה המדמה גלישה ללא סינון), עדיין בגלל שהיוזר שלך משויך לקבוצה מסוימת הוא עובר דרך שרתים מסוימים, ולצורך העניין בזק הקצו כמה שרתים מיוחדים בחווה שלהם בשביל משתמשי נטפרי, שעל השרתים האלו מתקינים את מנוע הסינון.
ובכן, בדיקת מהירות של השוואה בין עם הסינון או בלי, יכול להציג לנו עובדות רק האם הסינון עצמו או מנוע הסינון גורם לבעיות, אך לא יציג לנו שום מידע האם השרתים שהוקצו למשתמשי נטפרי, הם באותה איכות משרתים אחרים, והאם בשרתים האלו אין שום באגים או כשלים בתוכנה או חומרה שיכולים לגרום לבעיות, ואז בשני הבדיקות נקבל את אותה תוצאה נמוכה!!! -
@davd
זה נכון מה שאתה אומר, וזה באמת בא לבדוק האם יש פער בתוך הקו זה.
אם אין פער ובכל זאת יש בעיה אז אנחנו יודעים שהבעיה בתקשורת בדרך כלל. -
@magicode
מה זה יעזור אם נבדוק בדיקה המדמה ללא סינון, הרי היוזר שלי הוא בשרת עם הסינון, ואם יש בעיה בשרת, מה זה יעזור לאיזה לינק אנו פונים בבדיקה? -
רוב הבעיות של האיטיות והניתוקים נמצאים בתשתית בדרך כלל. וזה עוזר לראות שגם זה איטי.
בדרך כלל אין בעיות בשרת וזה המהירות שמקבלים.
-
@magicode
גם כאן רואים הבדל בין בזק ל itc.... -
בבדיקות שאני עשיתי בעבר מה שזכור לי שההבדל בין בלי נטפרי ואם נטפרי הורגש בעיקר בפינג
-
שני קישורים לבדיקת מהירות
אחד עם סינון.
http://185.217.99.139:43211/ואחד בלי סינון
http://185.217.99.139:43210/ -
@magicode אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
רוב הבעיות של האיטיות והניתוקים נמצאים בתשתית בדרך כלל. וזה עוזר לראות שגם זה איטי.
- זה בדיקה מהשרת סינון?
- מה פשר הפינג הגבוה בספק בזק?
-
זה בדיקה לדוגמה משרת שלי:
הפינג אפסי.
-
@magicode אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
@magicode האם זה רוחב הפס של השרת? אם כן, כיצד זה מתחלק למאות או עשרות משתמשים (אם כל משתמש לוקח נניח בממוצע 100 mbps) ? או שיש הרבה שרתים?
-
מה שהכי מסקרן אותי זה ההמתנה בחיפוש גוגל.
המתנה של 2.5 שניות.
זה ממש לא מובן לי.לשם השוואה, באתר של נטפרי -
והפינג לשני השרתים -
PS C:\Users\Netanel> ping netfree.link Pinging netfree.link [51.89.182.69] with 32 bytes of data: Reply from 51.89.182.69: bytes=32 time=86ms TTL=44 Reply from 51.89.182.69: bytes=32 time=92ms TTL=44 Reply from 51.89.182.69: bytes=32 time=87ms TTL=44 Reply from 51.89.182.69: bytes=32 time=84ms TTL=44 Ping statistics for 51.89.182.69: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 84ms, Maximum = 92ms, Average = 87ms PS C:\Users\Netanel> ping google.com Pinging google.com [172.217.22.110] with 32 bytes of data: Reply from 172.217.22.110: bytes=32 time=11ms TTL=112 Reply from 172.217.22.110: bytes=32 time=11ms TTL=112 Reply from 172.217.22.110: bytes=32 time=18ms TTL=112 Reply from 172.217.22.110: bytes=32 time=11ms TTL=112 Ping statistics for 172.217.22.110: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 11ms, Maximum = 18ms, Average = 12ms
-
@nk אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
שני קישורים לבדיקת מהירות
אחד עם סינון.
http://185.217.99.139:43211/ואחד בלי סינון
http://185.217.99.139:43210/גלישה על וויפי ולא על כבל
עובד מעולה -
@shraga אמר בבמבחן המציאות, בזק לא הוכיחו את עצמם...:
(אם כל משתמש לוקח נניח בממוצע 100 mbps)ההנחה הזאת לא נכונה ולכן כל השאלה לא קיימת.
בכל מקרה אני לא בטוח שהבדיקות מהירות האלו נכונות במהירויות כאלו.