טרולים בפורום
-
@yp
אפשר לעשות שאם זה נושא שהם פתחו שיכתבו כמה שהם רוצים -
@דובדבן אמר בטרולים בפורום:
@yp
אפשר לעשות שאם זה נושא שהם פתחו שיכתבו כמה שהם רוציםלאאא...
לדעתי- שפשוט ישאירו איך שזה עכשיו, מה רע?
ואם משהו מטרלל מרחיקים אותו כמו עכשיו, ונגמר הסיפור.
מה הדרמה? -
@yp אמר בטרולים בפורום:
@אביב אמר בטרולים בפורום:
באמת...
כמה הודעות יש למשתמש חדש "רציני" לכתוב?
אחד ביממה למשך כמה ימים - לא יספיק לו?
לא.
בדר"כ אנשים באים לשאול על תקלה, ואפשר להגיע בקלות ל5 הודעות נצרכות מיד לאחר ההתחברות.אי משום הוא
אפשר להגביל את כמות הנושאיםאבל אני מסכים
שלא מדובר בבעיה אקוטית
טרולים בפורום כאן זה דבר די נדיר -
@אביב
הזכרת מוניטין כמגבלה (אמנם אתה כתבת לעניין נתינת מוניטין, אבל אני אתייחס למה שנהוג כאן בפורום שאי אפשר לכתוב כך וכך פוסטים עד שיש 2 מוניטין), אפרופו מוניטין,
אני לא מבין,
בגלל שאנשים לא מפרגנים לו על מה שכתב, מגבילים אותו?
זאת אומרת,
אפילו אם שום פסול במה שכתב - הדברים לא נמדדים לכשעצמם, אם הם טובים או הפוך, רק הם נמדדים ומקבלים 'אישור' אם אנשים אחרים מפרגנים!
לדעתי זה היפך דעת תורה,
אנחנו יודעים שבודקים כל דבר לגופו, ולא מודדים דבר לפי כמה שזה מצא חן בעיני פלוני ואלמוני.
כך היא דעתי ומחשבתי,
והיה אם מישהו יכול לתת לי כיוון מחשבה אחר שמתקבל על הדעת בעניין 'מגבלת המוניטין', אשמח לקרוא. -
@רב-הנסתר
נראה לי שמגבלת המוניטין היא פונקציה מובנית במערכת הפורומים, ולא משהו שנטפרי החליטו להגדיר אותה.אבל לענ"ד יש בזה הגיון פשוט.
הפורום הוא לא כולל או ישיבה, שצריך מישהו שיפסוק בדע"ת האם הניק ראוי להתקבל לכאן.
גם אין מקום לדון האם הוא כתב דברים 'טובים' או 'לא טובים'.
גם לא האם דבריו קיבלו 'אישור'.הפורום הוקם במטרה, והוא - וכל הניקים שנרשמים אליו - אמורים לשמש למטרה זו.
ניק שקיבל מוניטין, זה מדד די נכון לכאו', לכך שהוא הביא תועלת לפורום ולמטרתו.מי שהודעותיו אינן מביאות תועלת למטרה לשמה קיים הפורום,
גם אם הוא כותב דברים 'טובים', ואפילו 'טובים מאוד', הוא לא אמור לכתוב אותם בפורום הזה.נ.ב. הדברים נכתבו על דעת עצמי, ואיני מייצג בזה את נטפרי.
-
@רב-הנסתר אמר בטרולים בפורום:
כנראה שלרוב זה לא בגלל חוסר פרגון
אלא אינדיקציה עניינית
(על כל פנים מבחינה סטיטסטית) -
פוסט זה נמחק! -
כמו שכתבתי שאשמח לקרוא עוד כיווני מחשבה,
אכן קראתי מה שכתבו אחד תם וליכט,
ומה שכתבו אינם מתקבלים על דעתי כלל וכלל.
וכי בגלל לייק אחד או יותר נמדדים?
וכי ברשתות חברתיות עסקינן?
יודעים היום שאחד מהבעיות הגדולות ביותר ברשתות החברתיות הוא עניין הלייקים.
נער מודד את עצמו לפי הלייקים שהוא מקבל.
וכפי איך שזה נראה, גם כאן נכנס דבר הזוי זה,
כמו שרואים שיש מי שכותב בחתימה של הפוסט "תצביע עבורי!"
הוא ממש מבקש ומתחנן: אנא תן לי לייק, שאני ירגיש שאני חשוב.
עד כאן לבינתיים. ואני חושב שזה מספיק. -
כמו שכתבתי שאשמח לקרוא עוד כיווני מחשבה,
אכן קראתי מה שכתבו אחד תם וליכט,
ומה שכתבו אינם מתקבלים על דעתי כלל וכלל.
וכי בגלל לייק אחד או יותר נמדדים?כנראה לא קראת מה שכתבו כי אם היית קורא את
@ליכט אמר בטרולים בפורום:הפורום הוקם במטרה, והוא - וכל הניקים שנרשמים אליו - אמורים לשמש למטרה זו.
ניק שקיבל מוניטין, זה מדד די נכון לכאו', לכך שהוא הביא תועלת לפורום ולמטרתו.היית מבין ששתי מוניטין זה עוד לא אומר ש
יודעים היום שאחד מהבעיות הגדולות ביותר ברשתות החברתיות הוא עניין הלייקים.
נער מודד את עצמו לפי הלייקים שהוא מקבל.כי 2 מוניטין זה עוד לא בהגדרה הזו אלא רק אינדקציה מינימלית ששתי אנשים הרגישו שהוא מועיל לפורום
לגבי
וכפי איך שזה נראה, גם כאן נכנס דבר הזוי זה,
כמו שרואים שיש מי שכותב בחתימה של הפוסט "תצביע עבורי!"
הוא ממש מבקש ומתחנן: אנא תן לי לייק, שאני ירגיש שאני חשוב.אדם שמשקיע מזמנו ומסייע בפורומים (לא כותב מוסר לאחרים אלא סיוע על חשבון זמנו הפרטי) רוצה לראות שהוא באמת מועיל לאנשים והאינדקציה הכי טובה זה שההוא יראה לו את זה בהצבעה שהפוסט הועיל לו.
אגב האינדקציה הכי טובה כמה אתה מועיל בפורום כל שהוא זה לבדוק את היחס פוסטים/מוניטין... -
@רב-הנסתר
אם מדובר בפורום שנועד לקשקוש ("רשת חברתית"), אזי המוניטין אכן מעידה בסה"כ על רמת קשקוש גבוהה.
בפורום שיש לו מטרה אחרת, המוניטין אמורה להעיד לגבי אותה מטרה, וכפי שכבר הארכתי. -
@אינו-יודע-לשאול אמר בטרולים בפורום:
אגב האינדקציה הכי טובה כמה אתה מועיל בפורום כל שהוא זה לבדוק את היחס פוסטים/מוניטין...
לא לגמרי, כי יש פורומים שעל בדיחה מקבלים הרבה מוניטין (בפורום הספציפי הזה לכתוב בעד נטפרי)
יש כאלה שלא נותנים כמעט מוניטין לאחרים ולכן אינם מקבלים למרות שההודעות שלהם מלאות תוכן
אבל הרבה פעמים זה אכן אינדיקציה -
@יהודי-חכם אין לי מושג מי נתן לי מוניטין וזה לא מידי מעניין אותי
אני נותן מוניטין לפי כמה אני חושב המידע מועיל למשתמשי הפורום -
-
איזה חמוד....
זה לא מכוון -
@אחד-תם חזק!!!
לקח לי דקה להבין -
@י-ב
לקח לך דקה למצוא את השלוש
או את הרביעי? -
@רב-הנסתר אני לא רציתי להגיב עד עכשיו כי אני לא אוהב להתערב במריבות שלא שלי אבל שמתי לב שאתה כל הזמן דן אנשים איך הם עונים מה הם אומרים על מי הם חושבים וכו'
ואני אענה על שאלתך האחרונה קודם ואז אני אלך לפי הסדר אחורה@רב-הנסתר אמר בטרולים בפורום:
אלא מה חשבת?? איפה אתה נמצא אם לא ברשת חברתית של משתמשי נטפרי??
ומכיוון שבכל רשת חברתית בפרט של טכנולוגיה אין לשום אדם דרך לדעת אם הניק ענה לו תשובה נכונה או לא אלא רק ע"י כמה מוניטין יש לאותו ניק@רב-הנסתר אמר בטרולים בפורום:
וכי בגלל לייק אחד או יותר נמדדים?
כן כי כמו שאמרתי קודם זה הדרך הכמעט יחידה (חוץ מהיכרות עם הניק בצורתו האנושית) לדעת האם הוא דובר אמת או לא
לא נכון לקרוא לזה הגבלה, אתה היית מעדיף פורום עם הרבה הודעות ריקות מתוכן?
וכן, אם אנשים לא 'מפרגנים' זה אומר שאולי מה שהוא כתב לא היה נכון\צודק\מתאים וכו'@רב-הנסתר אמר בטרולים בפורום:
אנחנו יודעים שבודקים כל דבר לגופו, ולא מודדים דבר לפי כמה שזה מצא חן בעיני פלוני ואלמוני.
אדרבה, תמצא לי מישהו שבא לשאול שאלה כמו "למה לא עובד לי הראוטר?" שיודע להבדיל בין התשובות ולדעת מה היא התשובה הנכונה
וכן גם לצד השני כשהשואל יש לו קצת מוניטין אני מנחש שהתשובה לא תיהיה "צריך להכניס את הראוטר לחשמל" או "צריך לחבר את הראוטר לקו"
אני יכול להרחיב עוד אבל אני מקווה שהבנת
ואם תשאל את עצמך למה אני עונה לך בכזה ביטחון תבדוק את המוניטין שלי (לעומת כמות הפוסטים שלי פה) וגם אתה יכול למצוא את המשתמש שלי במתמחים טופ תחת השם @יעקב-מ-פינסנ.ב. @אחד-תם אני לא מצאתי את הרביעי
-
@יעקב-פ
בהצלחה רבה. -
@יעקב-פ
בהצלחה רבה.אמן
אני מבין מהתגובה שהבנת מה שכתבתי למרות שקשה לך לקבל את זה
אבל אין מה לעשות צדיק החיים קשים -
@רב-הנסתר
לפעמים אני מרגיש שיש כאלו שצריך להעיף אותם מהפורום, ואני לא מנסה לחשוב מה הסיבה.
עצם העובדה שאני מרגיש שכל נושא הם נהיים לא עניניים, זה כבר מרגיש לי שצריך לשלוח אותם לריענון קצר.חבל שלא אני זה שמחליט מי נשאר כאן ומי לא. אולי אתה תחשוב שבעצם מזל שכך...