מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
משתמשים.ות-צעירים.ות
אבקש לכתוב בעברית.
כלומר, בסתמא עברית זה זכר. וזהו. אין צורך להזכיר גם לשון נקבה. ואם חשקה נפשך, תעשה את זה עם \ ולא עם נקודה שבאה לטשטש הכל ולהרוס (נקודה א-מגדרית).
גם ברמה הפשוטה, הרבה פחות קריא עם הנקודה@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
טוב צר לי שכמה המשתתפים פה מתממים דבר ראשון לא דיברתי על גוגל צ'אט אלא על המרחבים המשותפים שבהם אין שום עניין של פרנסה דבר שני זה לא תאוריה אלא שתי מקים שאני אישית נתקלתי בהם ועוד מלא מקרים שמבירורים שערכתי ולהגיד שאמורים לחסום זה התעלמות מהמציאות כי לא חוסמים דברים שבאישי כי א''א לדעת מי שולח לבד ויש את זה בכל הקבוצות
וכידוע בכל הפורומים אסור להשאיר מייל בפומבי בדיוק בגלל הדבר הזה אני תקווה שמנהלי נטפרי יתעוררו ויחסמו את הקבוצות ולא את האישי ששם לא אמור להיות שום בעיהאני חושב שזה איזון עדין בין כמה תחסום לבין השימוש. (מי שמשתמש בנטפרי לא מחייבים אותו לשים גם וויפרי, נכון? ואפילו מי ששם וויפרי, לא חוסמים לא את הUSB שלא יוכל להכניס דיסק און קי עם קבצים בעייתים, נכון?)
בסופו של דבר, זה שהיו כמה מקרים בודדים בעיני זה לא ראיה לשום דבר.תסלח לי אבל ההשוואה לדיסק און קי היא השוואה מטופשת לא דובר פה על אחד ששם לעצמו תועבות במחשב דיברו על מישהו שמטריד אנשים לשלוח לו או ששולח לאחרים תועבות לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
-
@יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
תסלח לי אבל ההשוואה לדיסק און קי היא השוואה מטופשת לא דובר פה על אחד ששם לעצמו תועבות במחשב דיברו על מישהו שמטריד אנשים לשלוח לו או ששולח לאחרים תועבות לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
אם יש מישהו כזה בקבוצה אני ממליץ לך להתנתק ממנה
אם בחרת להישאר בקבוצה כזו למרות הסיכון זו בעיה שלך
בקבוצות מקצועיות דברים כאלו לא מתרחשים בגלל שאתה יודע עם מי אתה מחובר -
@ברצינות אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
תסלח לי אבל ההשוואה לדיסק און קי היא השוואה מטופשת לא דובר פה על אחד ששם לעצמו תועבות במחשב דיברו על מישהו שמטריד אנשים לשלוח לו או ששולח לאחרים תועבות לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
אם יש מישהו כזה בקבוצה אני ממליץ לך להתנתק ממנה
אם בחרת להישאר בקבוצה כזו למרות הסיכון זו בעיה שלך
בקבוצות מקצועיות דברים כאלו לא מתרחשים בגלל שאתה יודע עם מי אתה מחובר== אם אתה פותח אתר תועבה, תתנתק ממנו. באתרים מקצועיים (בפרט כאלו של מתכנתים) לא רואים מה שרואים באתרי תועבה.
למה צריך סינון?
העובדה היא שיש פירצה של תועבה שמעדויות רבות ששומעים כבר כמה שנים היקפה אדיר
והפירצה הזו קוראת - דרך השרתים של נטפרי - לגנב, או במקרה הזה לעשרות ומאות בחורי (או אברכי) חמד וקוברת אותםזו. עובדה.
עכשיו השאלה מה עושים איתה.
נ.ב. @יוסי-אלי אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:לא נראה לי שהיית רוצה שאיזה טיפוס כזה ישלח לך או לילדך חומרים כאלו או יבקש מבנך לעשות דברים נוראיים
הערת אילוסטרציה: יש משתמשים שאתה צריך להפנות את האמירה הזו לאבא שלהם...
-
בעיניך היא מטופשת. בעיני ממש לא.
לכל שימוש - אפילו אם תהיה במסלול מייל בלבד - יש אופציות רעות מאוד. גם במייל בלבד תוכל לקבל דברים רעים למייל.
השאלה היא האיזון. בעיניך הסיכון בקבוצות רב על התועלת, ובאונקי התועלת רבה על הסיכון.
בעיני גם בקבוצות זה ככה. -
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
== אם אתה פותח אתר תועבה, תתנתק ממנו. באתרים מקצועיים (בפרט כאלו של מתכנתים) לא רואים מה שרואים באתרי תועבה.
למה צריך סינון?
העובדה היא שיש פירצה של תועבה שמעדויות רבות ששומעים כבר כמה שנים היקפה אדיר
והפירצה הזו קוראת - דרך השרתים של נטפרי - לגנב, או במקרה הזה לעשרות ומאות בחורי (או אברכי) חמד וקוברת אותם
זו. עובדה.
עכשיו השאלה מה עושים איתה.זה די ברור שלצ'אט (וגם למייל) יש שימוש מעורב -
שימוש מקצועי לצרכי עבודה, ושימוש פסול לצרכי בידור.
השוואה של כלי מעורב שימושים לאתר תועבה אינה נכונהולכן, מי שמשתמש בצ'אט לצרכי עבודה יודע למי הוא מחובר
ובכך הוא נמנע מחשיפה לטיפוסים מפוקפקים.
בקבוצת צ'אט שנפתחה לצרכי בידור
בדרך כלל המשתמשים אינם מכירים אחד את השני
ומשכך קיים סיכון מוגבר לחשיפה לטיפוסים מפוקפקיםהפתרון לזה הוא לסגור את קבוצות הבידור ולהשאיר רק את הקבוצות המקצועיות
בדיוק לשם כך נועד כפתור הדיווח בצ'אט -
אני לא מבינה משהו בסיסי:
בתוך כל מרחב משותף , אין אחד בעל חוש אחריות קצת מפותח שידווח?
מובן שזה לא פותר לגמרי את הבעיה כי מי שכבר יש לו כתובת מייל של מישהו ששולח לו סרטים וכד' , אבל בכל זאת... זה גם פתרון מסויים -
@ברצינות אני יגיד שוב פשוט מציאות בשטח שיש קבוצות רבות מאוד של דברים חמורים והמון המון ממשתמשי נטפרי שם ולא דיווחו וכיום זה הבעיה והפריצה הכי גדולה בנטפרי ואין לי מושג מי התיר לנטפרי לפתוח את המרחבים המשותפים שברור לי כשמש בצהרים שרב הנזק מהתועלת כי גם בצ'אטים עם התכנים הכשרים הם ממכרים וגורמים לקשרים והתכתבויות עם אנשים שונים ומשונים שלא מכירים וכו' וכו'
-
@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@ברצינות אני יגיד שוב פשוט מציאות בשטח שיש קבוצות רבות מאוד של דברים חמורים והמון המון ממשתמשי נטפרי שם ולא דיווחו וכיום זה הבעיה והפריצה הכי גדולה בנטפרי ואין לי מושג מי התיר לנטפרי לפתוח את המרחבים המשותפים שברור לי כשמש בצהרים שרב הנזק מהתועלת כי גם בצ'אטים עם התכנים הכשרים הם ממכרים וגורמים לקשרים והתכתבויות עם אנשים שונים ומשונים שלא מכירים וכו' וכו'
בקיצור, אתה טוען שהפיתרון של נטפרי - לדווח על קבוצה - לא עובד?
זו טענה שונה מזה שהעלה פותח האשכול - שכתובות המייל בקבוצה חשופות לכולם -
ובדרך אגב ישנו בית דין שבראשות הבי''ד עומדים הגאונים הגדולים רבי עזריאל אויערבאך ורבי נתן קופשיץ שליט''א שכתבו בתקנון שאין להשתמש בצ'אט כלל,
-
@ברצינות וזה לא סותר יש המון בעיות במרחב המשותף,
ובפן האישי לי אישית היה נקיפת מצפון להגן על כזה דבר שאומרים לי שזה מפיל מאות ואלפי נשמות בחורים ואברכים, -
ובדרך אגב ישנו בית דין שבראשות הבי''ד עומדים הגאונים הגדולים רבי עזריאל אויערבאך ורבי נתן קופשיץ שליט''א שכתבו בתקנון שאין להשתמש בצ'אט כלל,
נטפרי מתנהלת על פי הנחיות ועידת הרבנים לביצור חומות הדת
אני מאמין שהם אישרו את הפתרון של פתיחת הצ'אט בכפוף להצהרה ואפשרות לדיווח
https://netfree.link/wiki/נטפרי#פיקוח_רבנים -
@ברצינות מי זה?
-
ובפן האישי לי אישית היה נקיפת מצפון להגן על כזה דבר שאומרים לי שזה מפיל מאות ואלפי נשמות בחורים ואברכים,
גם מייל יכול להפיל.
שוב, זה שאלה של איזונים.@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
ויש גם תלמידי חכמים שעומדים מאחורי רימון\אתרוג.
לנטפרי יש את הרבנים שלה (ואומנם זה לא הרבנים שלי) והם אלו שקובעים את הסטנרדטים. -
@ברצינות אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
נטפרי מתנהלת על פי הנחיות ועידת הרבנים לביצור חומות הדת
אני מאמין שהם אישרו את הפתרון של פתיחת הצ'אט בכפוף להצהרה ואפשרות לדיווחאם רואים שהפתרון הזה לא מושלם כי אנשים לא מדווחים , [לפחות במקרים מסויימים] אולי כדאי לחפש פתרון חדש.
הפתרון של לחסום את הכתובות מייל שת המשתתפים נשמע טוב, אבל מורכב לביצוע -
@מישהו12 נכון זה שאלה ששל איזונים אבל אין כאן אף אחד שמוכן להעיד על בעיות ספצפיות ואמתיות של מייל בשונה מצ'אטים שהבעיות שלהם רבות על הדברים הטובים שהם מביאים לעולם.
-
אין כאן אף אחד שמוכן להעיד על בעיות ספצפיות ואמתיות של מייל
נגמרו כל הבעיות במייל?
אפשר להוריד את הסינון? -
@ברצינות ח''ו אבל לא בהשוואה לצ'אטים וזה לא ויכוח כלל
-
זה סוגיא גדולה הנושא הזה. ההיקף של התופעה לא ברור ולא ידוע.
גם האחריות לא ברורה. אי אפשר להתחבר בלי חברים רעים. שאולי אפשר למצוא אותם בפרומים שונים. כזה סוג של פורום נחסם לאחרונה.
אולי אפשר להביא לצורך הבנת האחריות את זה שגם ללכת לישיבה יש סיכון כי אפשר להתחבר שמה לבחורים רעים. ולא שמעתי שאומרים שצריך לסגור את הישיבות. -
איך שאני רואה את זה, יש שתי קבוצות שנטפרי משרתים, יש את הקבוצה שצריכים גלישה נקייה עבור עצמם, ויש את הקבוצה שלוקחים אחריות על הגלישה של אחרים כגון הורה על ילדיו או חדרי מחשבים
הקבוצה השנייה חייבת לחסום את הגישה למקומות מסוכנים
עבורם הכרחי להשתמש במסלול מופחת סיכונים או מסלול דומה
אני לא יודע באמת אם יש מסלול בנטפרי שמתאים עבור מי שרוצה לקחת אחריות על שימוש של אחרים
במידה ויש, ייתכן שהם חייבים לחסום גם את מרחבים המשותפים של גוגל -
@magicode אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אולי אפשר להביא לצורך הבנת האחריות את זה שגם ללכת לישיבה יש סיכון כי אפשר להתחבר שמה לבחורים רעים. ולא שמעתי שאומרים שצריך לסגור את הישיבות.
בלי לחוות דעה לעצם הדיון בפוסט הזה.
לדעתי, גם אם נסכים לכך שקיים סיכון בישיבות או בכל מקום מפגש עם אנשים.
עדיין, ממש אי אפשר להשוות, בין הסיכון הקיים בצ'אט, לסיכון הקיים בישיבות.בישיבה:
- אפשר להיחשף לכמה מאות אנשים גג.
- כולם מגיעים פחות או יותר מאותו סגנון.
- כולם מוכרים בשמותם ובזהותם. אין אנונימיות.
לעומת זאת בצ'אט וכדו':
- אפשר להיחשף לאין סוף אנשים.
- אנשים מכל הסוגים בעולם.
- מעטה אנונימיות כבדה (גם המייל הוא על שם בדוי...)
זה מבחינת החשיפה.
בנוסף, גם מבחינת הסיכונים.
הסיכונים הוירטואליים הם מסוג שונה וחמור יותר מכמה היבטים, מאשר הסיכונים הפיזיים.