מרחבים משותפים אסון רוחני
-
@ברצינות וזה לא סותר יש המון בעיות במרחב המשותף,
ובפן האישי לי אישית היה נקיפת מצפון להגן על כזה דבר שאומרים לי שזה מפיל מאות ואלפי נשמות בחורים ואברכים, -
@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
ובדרך אגב ישנו בית דין שבראשות הבי''ד עומדים הגאונים הגדולים רבי עזריאל אויערבאך ורבי נתן קופשיץ שליט''א שכתבו בתקנון שאין להשתמש בצ'אט כלל,
נטפרי מתנהלת על פי הנחיות ועידת הרבנים לביצור חומות הדת
אני מאמין שהם אישרו את הפתרון של פתיחת הצ'אט בכפוף להצהרה ואפשרות לדיווח
https://netfree.link/wiki/נטפרי#פיקוח_רבנים -
@ברצינות מי זה?
-
ובפן האישי לי אישית היה נקיפת מצפון להגן על כזה דבר שאומרים לי שזה מפיל מאות ואלפי נשמות בחורים ואברכים,
גם מייל יכול להפיל.
שוב, זה שאלה של איזונים.@יחיד-המיוחד אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
ובדרך אגב ישנו בית דין שבראשות הבי''ד עומדים הגאונים הגדולים רבי עזריאל אויערבאך ורבי נתן קופשיץ שליט''א שכתבו בתקנון שאין להשתמש בצ'אט כלל,
ויש גם תלמידי חכמים שעומדים מאחורי רימון\אתרוג.
לנטפרי יש את הרבנים שלה (ואומנם זה לא הרבנים שלי) והם אלו שקובעים את הסטנרדטים. -
@ברצינות אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
נטפרי מתנהלת על פי הנחיות ועידת הרבנים לביצור חומות הדת
אני מאמין שהם אישרו את הפתרון של פתיחת הצ'אט בכפוף להצהרה ואפשרות לדיווחאם רואים שהפתרון הזה לא מושלם כי אנשים לא מדווחים , [לפחות במקרים מסויימים] אולי כדאי לחפש פתרון חדש.
הפתרון של לחסום את הכתובות מייל שת המשתתפים נשמע טוב, אבל מורכב לביצוע -
@מישהו12 נכון זה שאלה ששל איזונים אבל אין כאן אף אחד שמוכן להעיד על בעיות ספצפיות ואמתיות של מייל בשונה מצ'אטים שהבעיות שלהם רבות על הדברים הטובים שהם מביאים לעולם.
-
אין כאן אף אחד שמוכן להעיד על בעיות ספצפיות ואמתיות של מייל
נגמרו כל הבעיות במייל?
אפשר להוריד את הסינון? -
@ברצינות ח''ו אבל לא בהשוואה לצ'אטים וזה לא ויכוח כלל
-
זה סוגיא גדולה הנושא הזה. ההיקף של התופעה לא ברור ולא ידוע.
גם האחריות לא ברורה. אי אפשר להתחבר בלי חברים רעים. שאולי אפשר למצוא אותם בפרומים שונים. כזה סוג של פורום נחסם לאחרונה.
אולי אפשר להביא לצורך הבנת האחריות את זה שגם ללכת לישיבה יש סיכון כי אפשר להתחבר שמה לבחורים רעים. ולא שמעתי שאומרים שצריך לסגור את הישיבות. -
איך שאני רואה את זה, יש שתי קבוצות שנטפרי משרתים, יש את הקבוצה שצריכים גלישה נקייה עבור עצמם, ויש את הקבוצה שלוקחים אחריות על הגלישה של אחרים כגון הורה על ילדיו או חדרי מחשבים
הקבוצה השנייה חייבת לחסום את הגישה למקומות מסוכנים
עבורם הכרחי להשתמש במסלול מופחת סיכונים או מסלול דומה
אני לא יודע באמת אם יש מסלול בנטפרי שמתאים עבור מי שרוצה לקחת אחריות על שימוש של אחרים
במידה ויש, ייתכן שהם חייבים לחסום גם את מרחבים המשותפים של גוגל -
@magicode אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
אולי אפשר להביא לצורך הבנת האחריות את זה שגם ללכת לישיבה יש סיכון כי אפשר להתחבר שמה לבחורים רעים. ולא שמעתי שאומרים שצריך לסגור את הישיבות.
בלי לחוות דעה לעצם הדיון בפוסט הזה.
לדעתי, גם אם נסכים לכך שקיים סיכון בישיבות או בכל מקום מפגש עם אנשים.
עדיין, ממש אי אפשר להשוות, בין הסיכון הקיים בצ'אט, לסיכון הקיים בישיבות.בישיבה:
- אפשר להיחשף לכמה מאות אנשים גג.
- כולם מגיעים פחות או יותר מאותו סגנון.
- כולם מוכרים בשמותם ובזהותם. אין אנונימיות.
לעומת זאת בצ'אט וכדו':
- אפשר להיחשף לאין סוף אנשים.
- אנשים מכל הסוגים בעולם.
- מעטה אנונימיות כבדה (גם המייל הוא על שם בדוי...)
זה מבחינת החשיפה.
בנוסף, גם מבחינת הסיכונים.
הסיכונים הוירטואליים הם מסוג שונה וחמור יותר מכמה היבטים, מאשר הסיכונים הפיזיים. -
@ליכט זה יכול להיאמר למי שמחפש 100 אחוז ביטחון מנטפרי.
וגם לדעתי רוב הקשרים בצאטים מתחילים מהישיבות עצמם. כאילו לי לדוגמא אין מושג שיש צאט שמעדכנים שמה על נושא מסוים. אבל בחורים מעבירים מאחד לשני. ואיך הם מכירים אחד את השני. דרך הישיבה.
יש גם כאלו בישיבה שאין להם סינון או שיש להם סינון שאפשר להעביר דרכו דברים בקלות יותר והוא משמש כבלדר לכל החברים בישיבה. -
@מישהו12 נכון זה שאלה ששל איזונים אבל אין כאן אף אחד שמוכן להעיד על בעיות ספצפיות ואמתיות של מייל בשונה מצ'אטים שהבעיות שלהם רבות על הדברים הטובים שהם מביאים לעולם.
א. כן? הרי כל הבעיה שהתלוננו עליה כאן בצ'אט זה זה שמבקשים ממישהו לשלוח למייל דברים בעייתיים.
@ברצינות ח''ו אבל לא בהשוואה לצ'אטים וזה לא ויכוח כלל
עובדה שזה כן ויכוח כאן...
זה סוגיא גדולה הנושא הזה. ההיקף של התופעה לא ברור ולא ידוע.
גם האחריות לא ברורה. אי אפשר להתחבר בלי חברים רעים. שאולי אפשר למצוא אותם בפרומים שונים. כזה סוג של פורום נחסם לאחרונה.
אולי אפשר להביא לצורך הבנת האחריות את זה שגם ללכת לישיבה יש סיכון כי אפשר להתחבר שמה לבחורים רעים. ולא שמעתי שאומרים שצריך לסגור את הישיבות.בדיוק; שאלה של איזונים.
וגם לדעתי רוב הקשרים בצאטים מתחילים מהישיבות עצמם. כאילו לי לדוגמא אין מושג שיש צאט שמעדכנים שמה על נושא מסוים. אבל בחורים מעבירים מאחד לשני. ואיך הם מכירים אחד את השני. דרך הישיבה.
יש גם כאלו בישיבה שאין להם סינון או שיש להם סינון שאפשר להעביר דרכו דברים בקלות יותר והוא משמש כבלדר לכל החברים בישיבה. -
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
א. כן? הרי כל הבעיה שהתלוננו עליה כאן בצ'אט זה זה שמבקשים ממישהו לשלוח למייל דברים בעייתיים.
זה הבעיה הקטנה
הבעיה היותר חמורה זה כשהוא שולח לרשימת תפוצה בלי שיבקשו -
@nigun אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
@מישהו12 אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
זה הבעיה הקטנה
הבעיה היותר חמורה זה כשהוא שולח לרשימת תפוצה בלי שיבקשוושוב, את רשימת התפוצה הוא לא השיג דרך הצ'אט של העבודה...
-
@ברצינות אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
ושוב, את רשימת התפוצה הוא לא השיג דרך הצ'אט של העבודה...
הוא חשב שהוא נכנס לצאט של מוזיקה ופתאום קיבל במייל סרטונים יפים ופתח מסקרנות, ואף אחד לא הזהיר אותו לפני......
-
יש גם כאלו בישיבה שאין להם סינון או שיש להם סינון שאפשר להעביר דרכו דברים בקלות יותר והוא משמש כבלדר לכל החברים בישיבה.במחילה ממע"כ.
אבל לא הבנתי כלל מה הטענה הזאת נותנת לנו.
לפי דבריך, צריך גם להפסיק מלהגן ולהתריע על כל בעיה (אופנה חדשה, מושגים חדשים, וכו') שנכנסת אצל בחורים.
כי הלא מקורה בישיבה, ולא סגרו את הישיבה...זה שבישיבה הוא נתקל בחבר לא (כ"כ) טוב, שעזר לו למצוא חבר (עוד יותר) לא טוב, שעזר לו להגיע ל.... וכו'
זו בהחלט לא סיבה לסגור את הישיבה, והיא אפי' לא יוצר מקום לדיון אם זה סיבה לסגור.אבל היא כן סיבה לדבר על זה שצריך ליזהר מחברים לא טובים.
ולנסות להקטין את אפשרויות הסיכון שאפשר להגיע אליהם בעקבות החברים.ושוב, לא באתי לחוות דעה למעשה לגבי הצ'אט.
רק היה חשוב לי לחדד את מקומו. -
במצב הנוחכי יש כפתור דווח
אם יחסמו את צאט \ מרחבים משותפים, ימצאו פתרונות אחרים לקבוצות ולא יהיה אפשרות דיווח
והרי את המייל לא יחסמו -
@ליכט
לא יודע איך אתה מבין את דברי. דיברתי כסוגיא על מרכיב האחריות. ולדעתי ההבדלים שהבאת הם הבדלים שמקטינים את הבעיה אבל לא משנים את מהותה. אם תחשוב תמצא גם מרכיבים שמגדילים את הבעיה. כלומר היכרות פיזית. אפשרות יותר לסמוך על החבר שלא יסבך אותך. -
@yp אמר במרחבים משותפים אסון רוחני:
כמדומני שנטפרי באופן רשמי לא מיועדת כלל וכלל לבחורי ישיבות בכל הקשר שהוא
ומוזיקה - על זה אחז"ל אין קטיגור נעשה סניגור. באת לסנגר על הצ'אט או לקטרג עליו שיחסם?...למה לא קשורה לבחורי ישיבות???