צורך באנטי וירוס במכשירים עם 'נטפרי'.
-
לאחרונה שמעתי שבמכשירים עם סינון של ‘נטפרי’, החשש לפישינג, רוגלות, וירוסים ועוד, הוא הרבה יותר קטן מאשר במכשירים עם סינון פחות קפדני.
מי שיש לו מידע בעניין, או מקור מידע, שאליו יוכל להפנות אותי, אודה לו מאוד.
אני משלם ל-‘ESET’, סכום גדול על התוכנה הכי טובה שיש להם להגנה ביתית.
זה עשוי לחסוך לכלל הציבור, הוצאות כספים גדולות ומיותרות. -
@שדה-שלום
אין כל סתירה.
רבים מוירוסי הכופר מגיעים מאתרים מפוקפקים.
רובם המוחלט חסום בנטפרי.
[כמדומני שהיה פעם גם איזה סיפור שנטפרי לא רצו לפתוח אתר כי הוא היה מפוקפק - אבל אני לא זוכר זאת באופן ברור].
אם כי, וירוסים יכולים לעבור באלף צורות, ויש מספיק מנוטפרים שנפלו בזה.
גילוי נאות: אני מסתפק בדפנדר. -
ישנם מספר סיבות לכך
ראשית רוב האתרים המפוקפקים עם רוגלות וכו' חסומים כמו שהזכירו למעלה
שנית גם במקרה שבו ישנו וירוס במחשב של סוס טרויאני, והוא מנסה להוריד למחשב תוכנת כופר וכדומה הוא נתקל בשגיאה 418
שלישית הרבה פעמים פישינג מפנה לאתר מתחזה עם סיומת קצת שונה והאדם לא מבחין, אך בנטפרי הוא יקבל שגיאה.
עם זאת עדיין יתכן לקבל וירוס ע"י תוכנות פרוצות או קובץ במייל לכן מי שנזהר לא צריך ESET ומי שלא מומלץ שיהיה לו הגנה יהיו שיטענו שדפנדר מספיק -
באמת מחשב עם נטפרי חשוף להרבה פחות וירוסים, אבל לא חסין לחלוטין.
באמת טכנאי מסוים אמר לי שהוא שם לכל האנשים את המובנה הרגיל של ווינדוס וזה בסדר.
אני אישית חושב שESET יותר טוב. -
@3-פינות אמר בצורך באנטי וירוס במכשירים עם 'נטפרי'.:
אני אישית חושב שESET יותר טוב.
איש לא חולק ע"ז. השאלה אם צריך, בנטפרי.
מה ש @יהודי-חכם כתב, באמת חכם, אם כי יש לציין שרוב הוירוסים שמצפינים קבצים מצפינים גם אופליין, אלא שהצפנה זו חזקה פחות ובמקרים מסויימים ניתנת לפריצה, בעוד שכשיש להם גישה לקשת כמעט בלתי אפשר לפענח את ההצפנה. -
@3-פינות
גם ב-'ESET', יש כמה סוגים של תוכנות.
צריך לבדוק האם צריכים את התוכנה החזקה ביותר, או שמספיק משהו פחות מזה.
כמו"כ, ייתכן שגם במחשבים/מכשירי אנדרואיד עם 'נטפרי', זה משתנה מאחד לשני, היינו:
מערכת ההפעלה של המחשב.
תוכנות אחרות המותקנות על המחשב ומשמשות גם כאנטי וירוס.
ועוד הרבה דברים שאיני מבין בהם, או שאיני יודע מקיומם. -
@שדה-שלום
וירוסים מגיעים ממקורות שונים ומגוונים..
אכן אחד היתרונות בנטפרי זה מטבע הדברים מקורות הורדה מפוקפקים כנראה חסומים
אבל ההגנה ממש לא מושלמתלענ"ד כל מחשב שעובדים בו עם חומרים פיננסיים / יקרים לבעליהם חובה אנטי וירוס נורמלי כגון ESET
כעת עצום עיניים ודמיין שכל החומרים שלך הוצפנו / ונפרצו לך חשבונות הבנק... תמשיך בדמיון שאם היה לך אנטי וירוס בתשלום של פחות מ10 ש"ח לחודש ככה"נ כל זה היה נמנע..
כעת תפתח את העינים ותמשיך לשלם על ESET
-
@שדה-שלום האם האנטיוירוס של ווינדווס מספיק?
-
א' לגבי הסכום, נכון שעד היום היה קל יותר להשיג אותה מפוצחת ובתקופה האחרונה יוצא לי יותר לספק אותה ללקוחות ממוכרים זולים יותר מהחברה .
בסביבות 100 ש"ח ל3 שנים
במתמחים תוכל למצא קטגוריה ל ESET , נסה את הפתרונות ששם, לחלק עבדו .לנוגע לשאלה עצמה,
אכן מי שנמצא מאחורי נטפרי מוגן יותר , גם מהסיבות שהזכירו , שזה אתרים מפוקפקים שחסומים
וגם בזכות העובדה שכל משתמש סטנדרטי שלא בקש IP חיצוני נמצא בחממה של הספק שלו ,
מה שנקרא מאחורי NAT שזה די דומה לשימוש ב VPN לצורכי אבטחה.ברגע שאתה ברשת פנימית אין אפשרות לגשת למחשב/ציוד שלך ישירות מהאינטרנט ולא לתקוף אותך באמצעות סריקות של כתובות IP
כי כולנו מאחורי IP של הספק שהוא אמור להיות מוגן עד כמה שהם יכולים .כמובן שעובדה זו לא תעזור לך אם הפעלת בעמצך כלי מזיק שפונה החוצה לכתובת של התוקף
שאז אתה פתחת לו פתח , כמו anydesk למשל .רוב המקרים שפגשתי שבהם משרדים הותקפו ע"י וירוס כופר היו כאלו שפתחו גישה לבחוץ (ולרוב RDP)
ולספקים שחוסמים עידכונים מסויימים יש מעלה נוספת של "וירוסים" של החברות הגדולות ששולחות לנו עידכונים שהרבה פעמים יותר מזיקים ממועילים
כמו דרייברים שפתאום לא מתפקדים או תוכנות פיראטיות שפתאום נחסמות וכדו' -
@amir1 לגבי התוכנות לשליטה מרחוק, כמעט כל אחד מחזיק כזה דבר, האם אין להם הגנה?
-
סליחה אם לא הבהרתי מספיק, לא התכוונתי לומר שanydesk היא מזיק או כלי שניתן לפריצה ודרכו פורצים,
אלא להביא דוגמה לתוכנית שמאפשרת תמיכה מרחוק בקליק בין שני מחשבים
מבלי הצורך בכתובות ip או הפניות וכו' וזאת בזכות העובדה ששניכם משתמשים בשרת שלישי שמקשר ביניכם. -
@amir1 אמר בצורך באנטי וירוס במכשירים עם 'נטפרי'.:
סליחה אם לא הבהרתי מספיק, לא התכוונתי לומר שanydesk היא מזיק או כלי שניתן לפריצה ודרכו פורצים,
אלא להביא דוגמה לתוכנית שמאפשרת תמיכה מרחוק בקליק בין שני מחשבים
מבלי הצורך בכתובות ip או הפניות וכו' וזאת בזכות העובדה ששניכם משתמשים בשרת שלישי שמקשר ביניכם.נכון, אך חשוב להדגיש כי חלק מהאנידסק הפרוצים מכלים בתוכם אפשרות להשתלטות ע"י תוקפים.
-
@amir1 אמר בצורך באנטי וירוס במכשירים עם 'נטפרי'.:
א' לגבי הסכום, נכון שעד היום היה קל יותר להשיג אותה מפוצחת ובתקופה האחרונה יוצא לי יותר לספק אותה ללקוחות ממוכרים זולים יותר מהחברה .
בסביבות 100 ש"ח ל3 שניםתוכל לשתף איפה משיגים במחיר של 100 שח ל3 שנים?
-
קניתי מכאן בחמישיות
ודבר עם הסוכן הזה , הוא יתן לך קופון שמוריד ל 540
0529151770https://techmax.co.il/product/eset-nod32-antivirus-2023-איסט-אנטי-וירוס-רישיון-ל-5-מכשירים/