סינון תמונות לא ראויות באמצעות AI
-
@א לא יודע מה זה המודל שהשתמשת ולמתי הוא מעודכן
אבל חשוב לדעת שהתחום הזה משתפר כל העת
עכ"פ הוא ודאי יוכל לסווג חלק מהתמונות בצורה ודאית (כגון תמונות פשוטות של חפץ אחד ללא אנשים)https://chatgpt.com/share/6782c626-0574-800a-97b2-5126673bcf3c
-
@טרוצער
הנושא כבר נידון על גבי הפורום, לדוגמא כאן: https://forum.netfree.link/topic/9982
ותגובתו של @magicode -
התייחסתי לזה:
בעבר היה כאן כמה אשכולות בנושא
אך כידוע בשנה האחרונה חלה התפתחות אדירה בכל התחום של AI
ואין ספק שניתן להיעזר בAI עבור סינון תמונות -
יש סינון AI מסויים.
נסה להעלות צילו"מ ותראה כמה מהר הוא יפתח! -
@טרוצער אמר בסינון תמונות לא ראויות באמצעות AI:
אך כידוע בשנה האחרונה חלה התפתחות אדירה בכל התחום של AI
רק בתחום מודלי השפה, אבל זה לא רלוונטי לבדיקת תמונות.
-
-
@מודה-אני
אני לא מבין את השאלה. -
@hagai-w זה ממש ממש לא נכון!
הייתה התקדמות עצמוה בכל הכיוונים, כולל ווידאו, אודיו וכמובן תמונות. -
@מודה-אני
אוקיי אז אני דיברתי על מודלים מחוללים (transformers), הייתה בזה התקדמות עצומה, וגם המודלים אומנו על המון מידע.
בנושא עיבוד התמונה היו כל מיני חידושים מעניינים, אבל לא רלוונטיים לבדיקת תמונות.
היכולות של בינה מלאכותית למצוא האם תמונה מכילה נשים הייתה מרשימה גם לפני, אבל לא מדויקת מספיק בשביל לספק את נטפרי, וזה נשאר ככה.אם אתה מתכוון שאפשר להשתמש במודלים מחוללים בשביל לקבל תשובה האם תמונה מכילה נשים או לא, העלויות תהיינה הרבה יותר יקרות ממודל בינה מלאכותית שמותאם במיוחד לקיטלוג תמונות, וגם התוצאות תהיינה עוד פחות מדוייקות, ואתה יכול לעשות ניסוי כבר עכשיו עם תמונות שיש לך (תמונות משפחתיות עם נשים וכד') ועם chatGPT ולראות כמה הוא באמת מצליח.
עריכה:
אם אתה שואל אותי - בהנחה ונטפרי היו שומרים את התמונות שהם בודקים בשביל לאמן מודל, היה להם היום משהו הרבה יותר זול והרבה יותר מוצלח מהבדיקה הידנית, אבל נטפרי לא לוקחים את הסיכון.
בפועל נטפרי בכלל לא שומרים תמונות אלא רק את הגיבוב שלהן, ואי אפשר לאמן על זה מודל. -
@hagai-w אמר בסינון תמונות לא ראויות באמצעות AI:
בפועל נטפרי בכלל לא שומרים תמונות אלא רק את הגיבוב שלהן
נכון, אך מכיון שרוב התמונות נמצאות במעט אתרים [יחסית, כן?], לא יהי קשה לקבץ אותן בחזרה.
תעבור על כל הפורומים (במיוחד פרוג], אזורים מסוימים בעלי אקספרס [שייך?], אתרי חדשות, ועוד כמה שאני לא חושב עליהם כעת, ותצליח להוציא בקלות כמה מיליוני תמונות.
נטפרי יכולים גם להתחיל לשמור מהרגע, אם הם רוצים. -
@מודה-אני עד כמה שנטפרי לא מעוניינים בזה, אז אין מה לדון בזה.
רק הנקודה שבינה מלאכותית השתפרה ולכן אפשר להתחיל להשתמש בה לא נכון לבדיקת תמונות, אז זאת לא סיבה מספקת בשביל נטפרי לשנות את עמדתה. -
-
אפשר גם לעשות שהAI ימחוק את השטח בהתמונה של צורת האדם.
לפי דעתי הקלושה תמונות של זכרים גם המה מיותרות, יותר טוב אם יכולים לכסות כל שטח של צורות בני אדם, ולהשאיר השאר.
באופן זה אפשר לפטר כל הבודקים הגויים ולהשתמש רק בAI.
איזה חלום טוב הוא זה שלא נצפה עוד על כל תמונה יותר מרגע אחד. גם יתבטל הבעי' הגדולה של ה'קאש.