נטפרי ו-AI הילכו יחדיו?
-
@חינמי אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
@nigun אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
לסנן מלל עם LLM יהיה יקר מאוד
לא צריך לסנן עם LLM, אפשר לאמן מודל זיהוי עם משוב מ-LLM.
נכון
אבל זה דורש עבודה נוספת ואימון מספיק טוב וכו' -
@יהודי-חכם אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
@nigun ראשית כל אפשר להשתמש בבוט רק לאיסור וזה יוריד אחוז ממש משמעותי מהבדיקות (גם אם יקרה שהוא בטעות אסר תמונה לא בעייתית, מסתבר שזה שווה)
מה האחוז תמונות הנחסמות מתוך כל התמונות ברשת? בא נאמר 30%?
אז הורדת 30% מהעומס, ויקח 40 שניות לתמונה במקום 60, האם זה שווה את ההשקעה?כל המודלים הללו לא אומנו במטרה כזאת, ניתן לאמן בקלות על לינקים שחסומים בנטפרי ומן הסתם לשפר אותו מאוד.
יש בנטפרי מידי הרבה תמונות עם חסימה שגויה כך שזה רק יבלבל את המודל, בפרט כשאין תיוג לסיבה החסימה
-
@יהודי-חכם אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
שנית, כל המודלים הללו לא אומנו במטרה כזאת, ניתן לאמן בקלות על לינקים שחסומים בנטפרי ומן הסתם לשפר אותו מאוד.
למעשה מדובר במערך הנתונים הגדול ביותר לעולם לזיהוי תמונות לפי פרמטרי נטפרי
יש בנטפרי מידי הרבה תמונות עם חסימה שגויה כך שזה רק יבלבל את המודל, בפרט כשאין תיוג לסיבה החסימה
זה לא נכון. מדובר על אחוזים נמוכים וחסרי משמעות לחלוטין. אין שום מערך נתונים בעולם עם רמת דיוק של יותר מ-99%, ולמרות זאת המודלים המאומנים עליהם מצליחים להכליל היטב.
ניתן להניח בצורה סבירה שלפחות 50% מהתמונות באינטרנט שמכילים בני אדם, מכילים נשים
-
@יהודי-פשוט-מאוד אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
ושעות לתמונה וכ"ש וידאו בAI
על וידיאו לא מנסה אפילו.
קודם שתיפתחנה התמונות...מצד אחד אני מבינה את העומס בבדיקת התמונות.
מצד שני,
אנחנו בעידן ה-AI...אנשים היום עובדים עם הAI.
צריך לחשוב על פיתרון יצירתי .
-
@ליאורה
איפה אפשר להציע פתרונות לנטפרי? -
@nh-local אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
ניתן להניח בצורה סבירה שלפחות 50% מהתמונות באינטרנט שמכילים בני אדם, מכילים נשים
אבל כמה מהתמונות מכילים בני אדם?
-
זה לא נכון. מדובר על אחוזים נמוכים וחסרי משמעות לחלוטין. אין שום מערך נתונים בעולם עם רמת דיוק של יותר מ-99%, ולמרות זאת המודלים המאומנים עליהם מצליחים להכליל היטב.
אפשר להמשיך לדון על זה אבל נראה לי דיון מיותר כי לא נראה לי שנטפרי שמרו את התמונות אלא רק את ההאש שלהם (לשמור את התמונות עצמם לכאורה דורש אחסון של כמה פטה בייט....)
-
אפשר להמשיך לדון על זה אבל נראה לי דיון מיותר כי לא נראה לי שנטפרי שמרו את התמונות אלא רק את ההאש שלהם (לשמור את התמונות עצמם לכאורה דורש אחסון של כמה פטה בייט....)
יש אפשרות שלשית, URL
-
@חינמי אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
יש אפשרות שלשית, URL
אתה מדבר על כך שיעשו את זה מכאן ואילך?
כי לא נראה לי ששמרו את הURLים (לא רואה סיבה לשמור את זה) -
@NH-LOCAL
שלא תבין אותי לא נכון
אני לא אומר שסינון תמונות עם LLM לא אפשרי
אלא שבדומה לשאר הפעולות של מודלי AI שברגע הראשון חושבים שהולך להחליף מחר את כל המתכנתים או הגרפיקאיים ואז אחרי שעובר זמן מגלים את המגבלות, גם כאן לבנתיים נראה שאין מודל מוכן שאפשר לשלוף ועם פרומפט פשוט יחליף ב100% את הבדיקה האנושית. -
אדרבה. זה רק מחזק את הנקודה שלי. 70% מהתמונות יכולות להיות מסוננות בלי שום בעיה עם AI, שרק יתיג אותם כלא מכילים בני אדם. משימה פשוטה מעין כמוה.
מתוך ה-30% הנותרים, קרוב ל-15% יחסמו על ידי ה-AI לחומרה, ו-כל השאר יבדקו על ידי בני אנוש. (גם מיותר לדעתי, אבל ניחא) -
@NH-LOCAL
שלא תבין אותי לא נכון
אני לא אומר שסינון תמונות עם LLM לא אפשרי
אלא שבדומה לשאר הפעולות של מודלי AI שברגע הראשון חושבים שהולך להחליף מחר את כל המתכנתים או הגרפיקאיים ואז אחרי שעובר זמן מגלים את המגבלות, גם כאן לבנתיים נראה שאין מודל מוכן שאפשר לשלוף ועם פרומפט פשוט יחליף ב100% את הבדיקה האנושית.אני מבין. ואין חכם כמו מישהו שביצע בדיקות בעצמו. (אם כי חשוב לדעת: באיזה דור מודל?)
הנקודה היא, שכל דבר ניתן לשפר לכל היותר באמצעות בדיקה כפולה עם שתי מודלים שונים.
לדוגמה: אם מודל א' מדייק ברמה של 90%, ומודל ב' מדייק ברמה של 90%, בדיקה של מודל א' וב' יחד, תיתן רמת דיוק של 99%. בדיקה של 3 שכבות מודלים, תיתן רמת דיוק של 99.9% וכו'. -
אדרבה. זה רק מחזק את הנקודה שלי. 70% מהתמונות יכולות להיות מסוננות בלי שום בעיה עם AI, שרק יתיג אותם כלא מכילים בני אדם. משימה פשוטה מעין כמוה.
מתוך ה-30% הנותרים, קרוב ל-15% יחסמו על ידי ה-AI לחומרה, ו-כל השאר יבדקו על ידי בני אנוש. (גם מיותר לדעתי, אבל ניחא)דיברו על שימוש בLLM לחסימה בלבד ולא לפתיחה
לסמן תמונות שלא מכילים בני אדם בכלל זה משהו אחר שלכאורה היה אפשרי גם ע"י קלסיפיקציה@nh-local אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
אם כי חשוב לדעת: באיזה דור מודל?
התחלתי עם ג'מיני 1.5 והמשכתי עם 2.0 כשהוא יצא
הנקודה היא, שכל דבר ניתן לשפר לכל היותר באמצעות בדיקה כפולה עם שתי מודלים שונים.
לדוגמה: אם מודל א' מדייק ברמה של 90%, ומודל ב' מדייק ברמה של 90%, בדיקה של מודל א' וב' יחד, תיתן רמת דיוק של 99%. בדיקה של 3 שכבות מודלים, תיתן רמת דיוק של 99.9% וכו'.ואז יש לך יותר חסימות שגויות
-
דיברו על שימוש בLLM לחסימה בלבד ולא לפתיחה
לסמן תמונות שלא מכילים בני אדם בכלל זה משהו אחר שלכאורה היה אפשרי גם ע"י קלסיפיקציהנו, אז מצויין!!!
-
@מודה-אני אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
דיברו על שימוש בLLM לחסימה בלבד ולא לפתיחה
לסמן תמונות שלא מכילים בני אדם בכלל זה משהו אחר שלכאורה היה אפשרי גם ע"י קלסיפיקציהנו, אז מצויין!!!
הוצע כאן ולא ברור למה לא התקדם
עריכה: הניחוש שלי שלא רוצים להשקיע בכל הפיתוח והבדיקות אם זה לא יחליף את הבדיקה האנושית ב100%
https://forum.netfree.link/topic/9982/שימוש-בai-לבדיקת-תמונות -
@nigun
דווקא נאמר שם ש"עובדים על זה".
נשמח לשמוע מ@magicode התייחסות לעניין. -
@shraga אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
@nigun
דווקא נאמר שם ש"עובדים על זה".
נשמח לשמוע מ@magicode התייחסות לעניין.ראיתי כאלו שטוענים וגם אני שמתי לב לזה מידי פעם שתמונות בעייתיות נחסמות מיד
יתכן שמשתמשים במודל מסויים שחוסם דברים בעייתים ב100%אבל כל דבר כזה דורש עוד פיתוח וניסוי וטעיה וכו'
אני שילמתי לג'מיני כבר מעל 1000 ש"ח בחודשים האחרונים על בדיקת תמונות (בדקתי משהו באיזור ה150-200K תמונות, אבל חלק מהעלות היה בגלל באג שלי בקוד ששלח בקשות מיותרות)
ולא יודע כמה שעות השקעתי בזה (חלק מזה היה כתיבה של קוד ששולח את הבדיקות לבדיקה ומתמודד עם כל הפורמטים וכו' (יש LLMים אניני טעם שרוצים תמונות רק בפורמט מסויים)אני יכול לשער שחלק מהעניין שזה לא מתקדם בנטפרי זה העניין שכל שינוי כזה דורש הרבה בדיקות לבדוק שעומד בכל הדרישות ושאין תקלות וכו'
-
@shraga אמר בנטפרי ו-AI הילכו יחדיו?:
נשמח לשמוע מ@magicode התייחסות לעניין.
ממך לא ציפיתי לתיוג שאינו תיוג שכזה...
נשמח לשמוע מ @magicode התייחסות לעניין. -
אני שמתי לב לזה מידי פעם שתמונות בעייתיות נחסמות מיד
בעבר היה נראה לי שצילומי מסך נפתחו מיד. כיום אני לא בדיוק בטוח בזה, וצילומי מסך שאינם שורת-פקודה וודאי לא נפתחים מיד...
-
אני לא רוצה להגיב על זה. לא צריך לספר כל דבר.