הקרב לסגירת ויקיפדיה.
-
@ש.-סמט אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
אם כבר שיעבור אוטומטית לערך של המכלול
במקום לויקיזה השלב הבא... סבלנות
-
@magicode אתה מכיר את ה'איש אחד' של המכלול?
אם כן, הכל בסדר. -
גם אני מצטרף ל@WWW
-
אני נהנה שאתם סומכים עלי. אני יקח את העול הזה יותר ברצינות.
-
מזכיר לי משהו...
-
@GolanArt אהבתי את הנקיפדיה....
-
@magicode
אנחנו סומכים עליך לחלוטין, אבל כדאי לסכם (אם עדיין לא סכמתם) שבכל מקרה של חילוקי דעות בקשר לתכנים תהיה ועדת הרבנים שלכם קובעת. כי זכור לי שרפרפתי שם בעבר והיו לי אי אלו צרימות מהתוכן -
אינני רוצה חלילה לצנן את האמבטיה, אהל יש כאן נקודה שלא הועלתה.
חלק מהמעלה הגדולה של ויקיפדיה היא לא רק ההיקף העצום שלה אלא גם העדכון השוטף שלה. אביא דוגמא: ביום שהיה את הפיגוע בלאס וגאס ב7 בערב באותו היום כבר ראיתי שם ערך ע"כ. זו אולי דוגמא קיצונית, אבל אני מתכוון שיש כאן בעיה יותר שורשית: הפתגם אומר 'לא צריך הרבה כסף לקנות אוטו, צריך המון כסף להחזיק אותו'. יש עכשיו המון מרץ, ואני בטוח שהמיזם יושלם הרבה לפני ארבעת החודשים המצופים. אבל אח"כ?! אח"כ זה יצלע, ואח"כ ידשדש, ואח"כ... ויעוין ערך 'וידיאו טוב'...
בקיצור, צריך תחליף הוגן, למשל מישהו (בתשלום!) שיהיה אחראי לעדכן בכל התחומים. לא יודע אם זה מעשי, אבל בכ"א זו נקודה למחשבה.
סליחה אם קלקלתי למישהו את החגיגה, אבל דברים טובים לא נמדדים בחודשיים, ו'סוף מעשה במחשבה תחילה'! -
@זהיר אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
חלק מהמעלה הגדולה של ויקיפדיה היא לא רק ההיקף העצום שלה אלא גם העדכון השוטף שלה. אביא דוגמא: ביום שהיה את הפיגוע בלאס וגאס ב7 בערב באותו היום כבר ראיתי שם ערך ע"כ. זו אולי דוגמא קיצונית, אבל אני מתכוון שיש כאן בעיה יותר שורשית: הפתגם אומר 'לא צריך הרבה כסף לקנות אוטו, צריך המון כסף להחזיק אותו'. יש עכשיו המון מרץ, ואני בטוח שהמיזם יושלם הרבה לפני ארבעת החודשים המצופים. אבל אח"כ?! אח"כ זה יצלע, ואח"כ ידשדש, ואח"כ... ויעוין ערך 'וידיאו טוב'...
בקיצור, צריך תחליף הוגן, למשל מישהו (בתשלום!) שיהיה אחראי לעדכן בכל התחומים. לא יודע אם זה מעשי, אבל בכ"א זו נקודה למחשבה.
סליחה אם קלקלתי למישהו את החגיגה, אבל דברים טובים לא נמדדים בחודשיים, ו'סוף מעשה במחשבה תחילה'!דברים של טעם. אם כי בשונה מוידאו טוב, מכלול בנוי מעוד אנשים, לא רק אנחנו...
את וידאו טוב צריכים לרענן קצת באמת. -
יומרני?
יתכן.
אך כך חשבו גם בתחילת דרכם של בית יעקב, עתונות חרדית, טלפון כשר, (וק"ו בן בנו של ק"ו נטפרי, מאי קס"ד? אינטרנט כשר?), וכל השאר.
בשם ה' נעשה ונצליח! -
בקיצור, צריך תחליף הוגן, למשל מישהו (בתשלום!) שיהיה אחראי לעדכן בכל התחומים.
בעזר ה' יהי' גם את זה.
(צריך גם מישהו בויקיפדיה שיעדכן את ערכי הקודש המיושנים שלהם על פי המידע החדש שיש ויהיה בהמכלול...) -
שלום לכל חברי הפורום.
זכיתי להימנות על חברי המכון לאוריינות וידע כהלכה, שהוא המפעיל של אתר המכלול.
לפני כשנתיים הוזמנתי על ידי עמיתי, הרב יוסף קמינר, לבנות ולעצב את המכלול על מנת להגיש אנציקלופדיה כשרה ועשירה לכל בית יהודי. במהלך תקופה זו השקענו המון בבניית הפלטפורמה, בלמידת המערכת ובהכרת השטח. עקבנו מקרוב אחר המתרחש בוויקיפדיה, ויצרנו קשר עם ותיקים ובכירים מתוך המערכת הוויקיפדית.
אני קורא כעת את הדיון ושמח לראות כי נוגעים בהרבה נקודות חשובות. נקודות אלו הבהבו לנו בראשית דרכנו, ועל כל אחת מהן נערכו דיונים רבים ומפותלים תוך התייעצות עם כאלו המכירים את התחום מקרוב.
זומנתי לכאן עם פתיחת תת־פורום זה, ואשמח להשיב ולהכיר את "מאחורי הקלעים" של אתר המכלול, כפי שאוכל בעז"ה. -
חזקו ונתחזקה בעד ה' אלוקינו.
צריך להחדיר לראש שויקיפדיה זה מעוז היוונים.
אין להם מינימום שיקולי אינצקלופדיה כשיש צל של צל של כבוד למי שאמר והיה העולם. אם רק שייך להסיר מדינה מהמפה או כוכב בשביל למעט בכבוד שמים, זה יעשה ישירות לשמה, במלאכת מחשבת במתכוון ולא במתעסק, ואנחנו נבקר בדף בתום לב ונאכל מפרי הביאושים של נמרוד.
הרבה פעמים אנו צריכים לדעת את דעת האקדמיה ללא כחל ושרק לצורך טכני לגמרי אבל גם אז ויקיפדיה תהיה בעוכרינו שכן הדעה תהיה לא לפי הרווח בפרוזדורי מקדשי השכל הטמאים שלהם, אלא הדעה הכי מתאימה לאג'נדה שהאדם יצר את עצמו וכדי לסבר את אוזן עצמו הוא מחבר מידי יום תיאוריה.
היוונים היו נראים כבעלים המוחלטים על השכל וכל ההמצאות נזקפות לחכמיהם, אבל אנו לא צריכים את חכמתם החומרית כי אנו יודעים כל מה שצריך ישירות ממי שחנן לאדם דעת, ומעולם לא התבייש יהודי יושב אהלים בחכמתו מרעהו היוני או האקדמאי. ראיתי בעבר בחוש שמאה חכמי אקדמיה ועשרות דפי ויקיפדיה מהוללים שווים קליפת השום בעד שכל טהור שלא משוחד בנושאים האלה (בבועה של עיוות דומה אפשר לראות גם בנושאים פוליטיים ימין ושמאל וגם זה בעקיפין ניזון משנאת ד').ואין סיכוי בעולם להכשיר את הויקיפדיה. וחוץ מזה שגם כעת הוא מידי חסום מחד לצרכים מקצועיים. בקיצור המצב היום זה קרח מכאן (רוחנית) ומכאן (צורך מקצועי).
אבל מלבד זאת אנחנו יותר גם מספרית אם נשים לב ליחסים של אוחזי העט ומטי השכם באוכלוסיות היעד. נכון שאצלנו יש פחות רופאים ופחות מהנדסי ננו אלקטרוניקה וכו' אבל המעט שיש אצלנו (ויש ה-כ-ל) לא יתעצלו בסייעתא דשמיא.
הויקיפדיה ישן ולא מעודכן באינסוף נושאים. המון ערכים קצרים (כי הם לא חשובים כמו קורות חייו של מרים משקולות תאילנדי), המון עיוותים והשחתות שעוברים מתחת לרדאר (אני נפגש המון). זה בהחלט לא מופקע לדעתי מצב שאנשים חילוניים יפנו למכלול לקבל מידע מעודכן ומדוייק אפי' בנושאים חילוניים מובהקים.אני חושב שהמערכה הזו חשובה כסינון התמונות. אנחנו צריכים להחזיק ידיים. אנו צריכים לתת את כל התמיכה למכלול גם אם יש סיכוי שמישהו ייקח קרדיט על עמלנו או זוטות כאלה, כי כונתו ברורה והרי הוא כמסתער הראשון על פלוגת שודדים שלא ידונו בהתאמתו. מה גם שבפועל @magicode לא הכריז לפני שבירר את העניין ואף נפגש עימם וסיכם איתם עניינים.
-
סליחה אם קלקלתי למישהו את החגיגה, אבל דברים טובים לא נמדדים בחודשיים, ו'סוף מעשה במחשבה תחילה'!מכלול על הכביש הרבה זמן, והוא הוכיח את עצמו שהוא איננו התלהבות חולפת.
העדכונים בזמן אמת לדעתי ממש לא דרושים ורק מראים על רמתה של הויקיפדיה. למה לעשות מאה עריכות ולא לחכות להתבהרות העניינים.
בקשר לתשלום אני בעד אבל אני משאיר זאת למכלול. אולי הם כבר עושים זאת.
בקשר ל"סוף משעה במחשבה תחילה" אתה לגמרי צודק אבל פה הרבה אנשים חשבו הרבה הרבה זמן. -
תכל'ס חבר'ה, תכל'ס.
התקשקשנו כאן מספיק. עכשיו לעבודה.
אני מצטרף. יש לי ידע בעריכה תורנית ועוד.
מה צריך לעשות בשביל זה?@מוסיף-והולך אולי תשיב כאן על כל השאלות שהועלו עד כה?
-
חלילה לא התכוונתי לזלזל, רק כאחד שלעיתים נצרך מאד לויקיפדיה היה לי חשוב לברר שהענין רציני, ולא שאחרי שבועיים הוא יקפא לנצח.
כפי המשתמע כרגע, מדובר ביזמה רצינית ביותר, עם גוף חיצוני שמתפעל אותה (שלא כוידיאו טוב בשעתו).
כאחד שסלד מהכפירה המוחצנת בויקיפדיה - רק אברך בברכת הצלחה! -
ובכן, כעורך פעיל במכלול, אשמח להביע חלק ממה שיש לי להגיב:
ראשית, לדעתי הדבר הכי חשוב במכלול לדעתי הענייה, והוא לדעתי גם המענה הכי חשוב על כל מה שהועלה פה, זה השיקול דעת המעמיק, סוף מעשה וכו'. ביודע ומכיר קאמינא, הפרוייקט נעשה כולו מתוך שיקול דעת מעמיק והסתכלות אטרטגית לטווח ארוך, על כל הבחינות, כך שכל אחד מהנוקודות הנכונות שהועלו כאן כבר נטחנו ולובנו אין ספור פעמים בידי האנשים העומדים מאוחרי הפרוייקט. שום דבר לא נלקח בקלות, שום דבר לא מבוטל כאחר יד, אין הנחות. וברוך ה' - הם רק מתפיעים, נמצאו עד עכשיו פתרונות והצלחות לדברים שהיו נראים לא מעשיים.
היזם של הפרוייקט הוא אדם עם ראש יצירתי מאוד, והניסיון הוכיח שהוא כבר נמצא כיום רחוק רחוק לפני כל מי שזלזל בתחילת הדרך - כולל אני עצמי.לגופם של דברים - התייחסות קצרה:
-
הדגש העיקרי במכלול הוא איכות, ומתוך מתינות ולא קיצוניות, נקודת המוצא היא לא לנקוט בחומרא המביאה לידי קולא. מאידך (וזו דוגמא מצויינת ליצירתיות) נמצאו פתרונות גם לאלו החפצים להות מכוסים "לכתחילה שבלכתחילה" ולהחמיר על עצמם.
-
כמי שעבר על למעלה מ15 אלף ערכים (!) מוויקיפדיה אחד אחד, אני יכול לומר שהכפירה והפריצות ושאר מרעין בישין מוטמעים שם עמוק ממה שניתן לחשוב - לצנזר את ויקיפדיה בצורה ראויה באמת באמצעות כלים סטנדרטיים מהסוג שהוצע פה - זה חלום באספמיה. הקמת ויקיפדיה חרדית מאפס זה חלום עוד יותר באספמיה. המכלול - שמקים מחדש אבל בהתבסס על ויקיפדיה - זה הפתרון המציאותי היחיד.
-
החששות בנוגע לעתיד המיזם - ביודע ומכיר קאמינא, אם היתם מכירים את המנהלים הייתם רגועים. אבל מ"מ יש לדעת שמדובר בעמותה, בדיוק כמו קרן ויקימדיה. עמותה עם חברים כללים ונהלים חוקיים. גם הכללים בויקימדיה יכולים להשתנות תיאורטית.
-
מידע בסיסי על המכון והמכלול ניתן למצוא כאן .
-
עדכניות - ראשית, כדאי לדעת את מה שידוע לי כמי שעבר שוב על כמות ערכים כה גדולה, ויקיפדיה כלל וכלל אינה עדכנית כפי שהיא נראית. אמנם ערכי חדשות הנושאים חן בעיני הויקיפדיים מתעדכנים מיידית, אך ערכי אנציקלופדיה אמיתיים מסוגלים לשכב 10 שנים ולסבול מחוסר עדכניות משווע. שנית גם לעניין העידכון הועלו שלל רעיונות יצירתיים, ולבטח יושבי הפורם הזה יוכלו לעזור אם יכנסו לעובי הקורה, לעת עתה זה עדיין לא נכנס לביצוע כי עדיין אוחזים בהקמה על סמך מה שקיים. עם זאת בתחומים רבים אנו כבר כיום מעודכנים ואיכותיים מוויקיפדיה, כמו ערכי יהדות רבים ו(כן, כן) ערכי מתמטיקה ובלשנות.
סליחה על החיפזון וחוסר הסדר, אשמח לענות של שאלות או לשתף פעולה אם הצעות
-
-
@davidnead כל הכבוד על התגובה המפורטת.
האם העמותה מוגדרת ככזו שלא למטרות רווח, או שיש תכנון עתידי למכירת מנויים וכדו'? -
@davidnead @מוסיף-והולך כיצד יתמודד צוות מכלול עם מלחמות עריכה וחילוקי דעות לגבי ערכים שנויים במחלוקת השקפתית פוליטית ועובדתית (ככל שהמיזם יתפתח ויהיה מנת חלקו של פלח נרחב יותר בציבור החרדי, ההתמודדות תהיה קשה יותר) ?
-
התפקיד של ויקיפדיה/המכלול איננה להיות מקור לחדשות, לכן העדכנות בערכי חדשות איננה חסרה כל כך, משא"כ בשאר הערכים.