פתיחת דברים כשרים בוויפרי.
-
@משרדי אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
למיטב ידיעתי התוכנה של נתיב, קלה יותר להפעלה.
מה הכוונה "קלה"
-
@shraga נתקלים בפחות תקלות.
-
@davd אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
רעיון שגם מחשב שחסום עם וויפרי יהיה פתוח דברים כשרים, לפחות בסיסיים, לדוגמה מייל, בנקים וכו'.
כמובן הכי טוב שהכל מה שפתוח בנטפרי היה גם פתוח בוויפרי.רעיון מעולה, ניתן אולי לפתוח למשימות כבדות שאין מקום בסים לבצע. לדוגמא שיהיה ניתן לעדכן ווינדוס דרך זה, להעלות תמונות לגוגל דרייב [אם רוצים לחסום כי א"א לסנן, ניתן לאפשר להעלות ולא להוריד], לעשות גיבוי ענן וכדו'. לי יש רק 10GB לחודש, ואין מקום בסים לעשות פעולות אלו וכן הוא מידי איטי לכמות חומר כזו, אך יש לי מקום להתחבר דרך WIFI לא כשר אך זה חסום לי.
ניתן אולי לצורך זה לחסום אפי' את הדפדפן ולאפשר רק לתוכנות ספציפיות להשתמש בזה. -
@shraga אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@משרדי הבנתי, אבל הרעיון בפועל שמבחינה טכנית יכול להיות מיושם זה הרעיון של השילוב, ואין הבדל בפועל מבחינת חווית משתמש בין הרעיונות
אני חושב שVPN יותר נתון לתקלות, וגם צריך יותר משאבים (הרי צריך שרת והגדרות חיבור פרטניים לכל משתמש אם אני לא טועה) אך לכאורה הרבה יותר קל לביצוע היות וזה כבר קיים, אך תוכנה זה יצריך הרבה יותר השקעה בפיתוח אך הרבה פחות משאבים בהמשך לכאורה... ולכאורה גם יהיה הרבה יותר יציב בכל מקום בעולם ובכל רמת חיבור.
-
@יוד אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
הרעיון הוא פחות או יותר ליצור תוכנה כמו שקיים בנתיב שחוסם את המחשב ללא צורך בVPN.
-
@יוד אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
יותר השקעה בפיתוח אך הרבה פחות משאבים בהמשך לכאורה
אפשר באותה מידה גם להשקיע בפיתוח הvpn כך שיהיה יציב יותר בכל מקום בעולם ובכל רמת חיבור
-
@לחיל-אומר
יש לי רעיון אחר "VPN בלי בעיות חיבור". רעיון גאוני רק אני לא יודע איך עושים אותו.....
-
בעיקרון vpn של נטפרי כבר קיים, יש לנטפרי תוכנה שאפשר לגלוש דרכו דרך כל אינטרנט בעולם ולעבור דרך הסינון המלא של נטפרי, אבל כמובן שזה מחיר נפרד.
כוונתי בהצעה/בקשה/רעיון זה הוא שיהיו פתוחים קישורים מסוימים, לדוגמה מייל, עידכוני ווינדוס ועוד מה שאנשים יבקשו ושיהיה אפשרות לפתחם בלי סינון. -
רעיון חזק אולי כדאי להוסיף גם דפים שא"א להתחבר ב vpn כשמתחבירם לwifi לדוגמא במלונות שהוא מבקש אישור לתנאי השימוש בשביל לגלוש, ואי אפשר להכנס כי אין רשת מצד נטפרי וחוזר חלילה.
כמו"כ אם אפשר לעשות את הרעיון שהוצע פה, כמו שכבר כותבים פה-אפשר לעשות אתזה על כל האתרים, במקום ה vpn שידוע כמלא בעיות- בכל המקומות -
@shraga אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@יוד הרעיון שלך זה בעצם להטמיע את הVPN בוויפרי
אם אני לא טועה, ככה זה בנט-נקי (רימון) עכ"פ ככה זה היה אי פעם...
בכל מקרה ההרגשה האישית שלי היא שאם כבר מחפשים פתרון כזה, הרעיון של תוכנה עדיף, כי ההסתמכות על VPN לא נראה לי כ"כ בריא... אך ייתכן שהפיתוח של תוכנה כזאת היא מסובכת יותר ומסוכנת יותר.., יבואו @administrators ויגידו. -
@לחיל-אומר אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
אולי כדאי להוסיף גם דפים שא"א להתחבר ב vpn כשמתחבירם לwifi לדוגמא במלונות שהוא מבקש אישור לתנאי השימוש בשביל לגלוש, ואי אפשר להכנס כי אין רשת מצד נטפרי וחוזר חלילה.
אני חושב שכיום זה כבר עובד, אתה פשוט אמור להכנס לדף הבית של נטפרי Netfree.link וזה פתוח,
ואז אתה מנותב לדף הכניסה של הראוטר. -
@yits רק במידה ומדובר בכתובת ברשת הפנימית, הרבה פעמים זה מנותב מיד לדף אישור נוסף ברשת הרגילה, וזה נחסם על ידי wifree
-
@shraga @magicode
בעבר אני ניסיתי קצת להבין איך בונים תוכנה כמו של נתיב K9 וכדו',
יש שתי אפשרויות- בדיקת של URL אם הוא ברשימה, אם כן לפתוח, אם לא דף חסימה.
וככה אני חושב שעובד K9 (ויש עוד חברות שמתבססות ע"ז). - ניתוב של התעבורה דרך שרת אחר - שזה הגדרה של פרוקסי.
וככה עובד הסינון של נתיב (לפי מה שהבנתי).
האופציה הראשונה כבר קיימת בתוך הוויפרי, אבל מוגדר שם רק דף אחד (Netfree.link),
ויש בעיקרון אפשרות טכנית לעשות שליפה מרשימה כדי אבל הבעיה שהסינון כאן שונה מסינונים אחרים,
מכיוון שלא הכל שחור ולבן (וא"א להתערב בתוכן שמתקבל בצורה הזאת.האופציה השניה היא המתאימה לסינון של נטפרי מכיון שאנחנו רוצים התערבות בתוך הדף (הזרקת קוד, החלפת תמונות, צנזור טקסט)
ובשביל זה צריך להשתמש בפרוקסי. ומכיוון שאנחנו מעוניינים שזה לא יהיה בהגדרות של המחשב אלא כתוכנה,
בשביל זה צריך לפתח פרוקסי שקוף (כדוגמת TOR).ויש קוד דוגמא בגיט ובעוד מקומות, אם יהיה מישהו שיסכים לעבוד ע"ז כדי להתאים אותו למערכת והרב @magicode יאשר, אני יוכל לתת את הקישור לפרוייקטים.
- בדיקת של URL אם הוא ברשימה, אם כן לפתוח, אם לא דף חסימה.
-
@yits אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
ויש בעיקרון אפשרות טכנית לעשות שליפה מרשימה כדי אבל הבעיה שהסינון כאן שונה מסינונים אחרים,
רשימה שלא מתעדכנת, או רשימה אונליין?
אם זה אונליין, אפשר לפתוח רק URL נקיים לגמרי, וז"א ללא תמונות כמעט.
(בקיצור, 'נתיב'). -
-
@yits זה מה שהתכוונתי, שזה חלק מה'עניין' של נטפרי, ואם לא הר"ז 'נתיב'...
-
@WWW
אבל זה הכרחי עבור מאות ואולי אלפי עובדות בתחום ההיטק,
שם אין לך אפשרות להפעיל VPN מכיוון שיש כבר VPN,
וגם יש צורך לאפשר גישה חוטפשית לשרתים / אתרים של החברה. -
@yits שישתמשו עם נתיב...
-
פוסט זה נמחק! -
@yits אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@WWW
הרב @magicode אמר לי בעבר, שהוא לא מעוניין לספק לאדם תוכנה כמו נתיב לבד,
כדי שלא יהיה מצב שלאדם עצמו יהיה כשר אבל השכן שגולש על ה WiFi שלו יהיה לו ...ולכן זה לא התקדם - כי לא מעוניינים לתת לאנשים אופציה כזאת,
כמו שה VPN לא מופיע בדף הראשי של נטפרי.לכן הצעתי להגביל את השימוש באופציה הזו רק למי שיש לו חיבור קווי פעיל בנטפרי, וזה ישמש רק כהשלמה.
כך ייצא שגם כשהוא גולש על ה WIFI של השכן, בית קפה, אוטובוס, מטוס, שדה התעופה וכו' הוא יהיה עם נטפרי ולא להיפך ח"ו.