שרשור המלצות רבנים על נטפרי
-
@ליכט @magicode
משום מה ההיתממות פה נראית מוזרה בעיניי.
האינכם מכירים אנשים שסומכים בכגון דא רק על רבותיהם?
ברור שעדיף להתחבר בתחושה רעה. אבל פה מדובר על יהודי יר"ש, שאת התחושה הרעה כבר יש לו, אבל היות והוא
נצרך אז הוא מחפש המלצות מרבנים כדי להיות עם תחושה טובה. מה מוזר בזה?את המספר שאינטרנט זה דבר לא טוב - הבנו כולנו, וגם הוא הבין (והראי' - שהוא מחפש המלצות)
@משרדי כמה אחוזים מהיראי שמים בארץ הקודש מכירים את הועדה הנ"ל.
כמה אחוזים מהרבנים מכירים את נטפרי?האם לא מובן לכל בר בי רב דחד יומא שככל שיש יותר רבנים שסומכים את ידיהם על נטפרי אז זה יגרום שאנשים לא ישתמשו בסינונים פחות טובים??
-
@מ.-פינחסי אמר בשרשור המלצות רבנים על נטפרי:
האם לא מובן לכל בר בי רב דחד יומא שככל שיש יותר רבנים שסומכים את ידיהם על נטפרי אז זה יגרום שאנשים לא ישתמשו בסינונים פחות טובים??
מובן לכל בר בי רב שאם רב יכתוב שנטפרי זה הכשר ביותר מחר ירוצו להתחבר לאינטרנט כאלה שעד עכשיו הייתה להם תחושה ששום סינון זה לא גלאט, ומעתה נראה להם אחרת.
אם אתה מדבר על אנשים באינטרנט עם סינון אחר, א. עדיין, לא על חשבון הסוג הקודם ב. איזה אנשים וסינון מדובר, תרחיב. -
@מ.-פינחסי
ההיפך ההיתממות שלך מדהימה. נראה כאילו אתה חי על כדור אחר.
צא בחוץ ותשאל אנשים מה הם אומרים על מכתבים אמירות וכדו' שיוצאים מבתי הרבנים. -
-
@מ.-פינחסי
לא ידוע לי הרבה רבנים שמכירים באופן אישי הסינונים למיניהם.
ואלא סומכים על עסקנים בענין.כל העסקנים נמצאים כאן וכולם ממליצים על נטפרי.
-
@מ.-פינחסי
שאלתי אותך מקודם ולא ענית לי.
אם הוא לא יקבל מכתבים מרבנים בעד נטפרי, לאיזה אופציה הוא ילך ? -
איני מכיר אותו באופן אישי. אחרי שחיברתי את המחשב בבית ההורים שלי לנטפרי אז התחילו ההמלצות, וב"ה זה מתפשט.
מישהו בבית ביקש ממני לברר.
אני ספציפית חיברתי את המחשב בבית לנטפרי בעיניים עצומות, אבל אם ביקשו לברר אז למה לא.
אני מאמין שזה לא שאלה של האם יהיה אינטרנט או לא, אלא איזה חסימה לעשות. -
@magicode אמר בשרשור המלצות רבנים על נטפרי:
@גדול-קטן
אבל המשמעות של זה שאפשר לעשות אינטרנט. וזה לא טוב.אבל צריך אישור הלכתי שזה מותר.
-
נולדה כאן חיה חדשה: המלצה ללא המלצה...
צריכים למצוא לזה שם... -
@GolanArt אמר בשרשור המלצות רבנים על נטפרי:
צריכים למצוא לזה שם...השם הוא: 'שאלת חכם הבקיא בדינים אלו'.
-
בזמנו לפני המכתב של הרב סילמן והרב רוזנברג שאלתי רב (ידוע, שמתעסק קצת בדברים האלו) אם לעבור לנטפרי, והוא אמר שאם אין פיקוח לא לעבור
ואגב @GolanArt השם הוא 'פיקוח'...
והאמת היא שהבנתי שאחרי שהתקבל הפיקוח נהיה קצת שינויים בהגדרות... (כך כתבו בזמנו כאן או בפרוג, למיטב זכרוני)
לעניות דעתי הגדר הוא שיש 2 סיבות שאנחנו לא משתמשים באינטרנט פרוץ, א. כדי לא להיכשל, ב. כי הרבנים אסרו, וממילא אם אין פיקוח של רבנים זה לא מועיל לח"ב אע"פ שמצד ח"א התועלת מרובה יותר.
ואמר לי אחד מרבני שכונתי בשם רבו ה"שבט הלוי" שבעצם צודקים אלו שאומרים שבני אדם יכולים לשמור את עצמם, רק שאחרי שהם עברו על תקנת חכמי הדור כבר אין להם את ה"עוזרו" של הקב"ה, כי הם בתוך העבירה (וכהיסוד של הגר"ח במצאם שחוטין...). -
@GolanArt אמר בשרשור המלצות רבנים על נטפרי:
צריכים למצוא לזה שם...הלכה ואין מורין כן.
מוטב שיאכלו ישראל בשר תמותות שחוטות ואל יאכלו בשר תמותות נבילות. -
@חיפושית
לא זוכר שהיה שינויים בהגדרות.תמיד מתחילת נטפרי התיעצנו עם הרבנים במוקד של ועידת הרבנים לביצור חומות הדת.
אבל הם לא מסכימים שנשתמש בעובדה הזאת כדי לשווק את נטפרי. -
אבל הם לא מסכימים שנשתמש בעובדה הזאת כדי לשווק את נטפרי.
הדבר אומר דרשני...
-
@WWW אמר בשרשור המלצות רבנים על נטפרי:
אבל הם לא מסכימים שנשתמש בעובדה הזאת כדי לשווק את נטפרי.
הדבר אומר דרשני...
אני סומך עליך שאתה תוכל למצוא מלא הסברים שיניחו את הדעת לגמרי למה הם לא מסכימים.
אם יהיה לך בעיה תודיע ואני יעזור לך. -
אם יהיה לך בעיה תודיע ואני יעזור לך.
איזו נכונות!...
טוב, אני התלבטתי אם להמשיך את המשפט, אבל היה לי הרגשה, שזה לא בגלל סיבות טובות...
ייתכן שאני טועה. -
@WWW אמר בשרשור המלצות רבנים על נטפרי:
אבל היה לי הרגשה, שזה לא בגלל סיבות טובות...
ההרגשה שלך מסבירה למה יש הרבה אברכים יראי השם שמשתמשים בחברה מסויימת ולא מבינים עד כמה זה בעייתי.
-