תגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.
-
@avrech אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@baruch אמיתי לגמרי
![0_1500892634584_לכידה.PNG](העלאה 100%)
![0_1500892733074_אוצר.GIF](העלאה 100%)לא רואים את התמונה
את הסיומת של התמונה PNG תהפוך לאותיות אנגליות קטנות png -
@סופר אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
משא"כ בפורום תורני מסתובבים שם תלמידי חכמים שאינם נמנים על הציבור החרדים לדבר ה'
צריך להוסיף בעיקר ת"ח שאינם נמנים וכו' הרי ת"ח גדולים משלנו לא מחזיקים אפילו נטפרי...
-
@צפוני-אבוד יש גם ת"ח גדולים משלנו שמחזיקים בנטפרי [רמז: זה לא אני!] מידע!
-
המהלך נראה לי היתממות, יתכן שיש נושאים בעייתיים בפורום של אוצר החכמה, אבל ברור שיש מספיק אתרים שהבעתיות בהם גדולה פי כמה [לדוגמה האתר של הידברות לא יותר טוב, וזה לא תלונה על האתר שמיועד מלכתחילה לאנשים מבחוץ ולכך נתתי את הדוגמה הזאת דוקא]. אלא שהיה אחד שמסיבה כל שהיא [ולא משנה מה היא] הלך לרבנים עם צילומים מאוצר החכמה, ואם הוא יעשה את זה עם הרבה אתרים אחרים הן יורו לסגור גם אותם, אז זה גם אם זה נכון לסגור אותו זה כואב למי שהיה רגיל לגלוש שם וקיבל הרבה תועלת מהפורום ההוא.
ודרך אגב הוא לא פורום 'השקפתי' כמו שהתלונן פה אחד הגולשים, רובו של הפורום הוא תורני שהיו שם תלמידי חכמים גדולים והמון ידע תורני הלכתי מעניין ומפרה. ויש שם גם דיונים השקפתיים בדיוק כמו בפורום לתורה שישנם דיונים כאלה. ואם אחד ילך לרבנים עם הנושא 'צנזורה ביהדות' שנכתב ממש לאחרונה בפורום לתורה יתכן שיורו אף על סגירתו. -
@עוד-יהודי
א. חבל להעלות מחדש נושא שטחנו אותו עד דק באינספור דיונים
ב.אני גם חשבתי בעבר שאכן כל הענין הזה מוגזם. אך כשהצצתי שם [בהדרן זה פתוח] ראיתי בעלי דעות כוזבות שממש גולשים לאפיקורסות בדברי חז"ל. לא בהכרח במפורש אלא בין השיטין . לפעמים זה תחת דעות של אחרים מה להשיב להם כביכול [זכור לי שהיה אשכול שלם תחת הכותרת תסיסה רעיונית בקרב בני תורה בא"י] אני לכשעצמי למרות שזה פורום מעניין עד למאוד כבר תקופה ארוכה לא נכנס לשם -
האם פורום אוצר החכמה ניתן לפתיחה באופן פרטני עבור כתיבת ספר או מאמר תורני? [אולי במתכונת האונברסיטה הפתוחה]?
-
פוסט זה נמחק! -
@סופר השאלה האם זה ניתן בכלל
-
@aiib אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@סופר השאלה האם זה ניתן בכלל
בזמן שאתה שואל כאן אתה יכול לשאול אותם, זה לא עולה כסף, ואפילו לא נקודה.
-
@aiib אשמח אם תעדכן אותי אם יש מה לדבר איתם כי יש לי מכר שלא עובר לנטפרי רק כי הוא צריך את הפורום לעבודה.
-
@אלי-TZA אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
@aiib אשמח אם תעדכן אותי אם יש מה לדבר איתם כי יש לי מכר שלא עובר לנטפרי רק כי הוא צריך את הפורום לעבודה.
@סופר עכשיו אתה מבין למה כדאי שזה יהיה כדאי בפורום במקום לשלוח אותי לברר כזה דבר?!
-
פוסט זה נמחק! -
@סופר עכשיו אתה מבין למה כדאי שזה יהיה כדאי בפורום במקום לשלוח אותי לברר כזה דבר?!
להבנתי הוא לא אמר שזה לא צריך להיות בפורום אלא בסה"כ שבמצב הנוכחי שזה לא בפורום תקבל תשובה יותר מהר במייל שלהם מאשר כאן בפורום.
-
-
א. מגוחך לקרוא לפורום אוצר החכמה, 'פורום להשפה' מדובר מן הסתם במאגר הגדול בעולם של נושאים, דיונים, וסוגיות תורניות. תסגור את פורום פרוג לגרפיקאים - זה בערך אותו דבר למי שעוסק בתחומים תורניים.
ב. אני אישית מחזיק בחיבור נוסף המסונן שלא דרך נטפרי - בעיקר בגלל הפורום!
ג. אני גם גאה ומחזק את מנהלי נטפרי על ההיצמדות לדעת תורה - ללא פלפולים וסברות.
ד. עם זאת, עם כל הכבוד - ויש המון!- לא מן התבונה ללכת בעצימת עינים. אם דעת מנהלי נטפרי שהסברות יש בהם טעם, מהצדק שהם בעצמם יבדקו ויבררו ויעמידו את הצדדים ויגשו לרבנים לשאול.
ה. וכיצד אפשר לומר שאין בסברות טעם?? אתר קול חי (שבמאמר המוסגר - עד כמה שזכור לי יש כרוז של גדולי ישראל נגד אתרי חדשות חרדיים!) פתוח! אתר הידברות פתוח! ויקפדיה היה פתוח עד לא מכבר!
ו. יתכן ולמצער אפשר לחסום פורומים מסויימים מתוך הפורום שיותר מועדים לפורענות.
ז. על כל פנים המצב האבסורדי הקיים מאוד מרגיז. - הפיתרון אינו לפעול ח"ו נגד דעת תורה, אלא להתייעץ שוב עם דעת תורה, ולהשקיע מחשבה כיצד כן פותרים את הבעיות במידה וישנם. -
אין לנו מישהו בנטפרי שזה חשוב לו שיפעל בעניין.
והרושם שיש לנו שהאתר הזה מעניין ממש מעט אנשים. ולכן אין לנו טעם בכלל להשקיע בעניין הזה.
אני גם לא חושב שזה יועיל. כי אם אין לך עניין אישי והיכרות אישית עם הנושא, אז לא תצליח לשכנע את הרבנים.
מי שיכול לפעול בעניין זה מי שמכיר את הפרום טוב ומשוכנע ב100 אחוז שזה אתר מצויין הוא זה שיכול להשפיע על הרבנים. והוא לא צריך להיות קשור לנטפרי. -
@magicode בחלק שאתה טוען שהוא מעניין מעט מאד אנשים- אמנם אותי הוא לא כ"כ מעניין אבל הרבה אנשים שאמרתי להם נטפרי אמרו לי אבל אוצר החכמה סגור נכון?! יש לזה ביקוש
-
בעבר העליתי הצעה:
לפתוח את אוצר החכמה לפי שמות משתמשים, דהיינו, כל משתמש שיפסל תוכנו ימחק בנטפרי ויסומן בxxxxxxxxxxxxxxxx
עכ"פ אפשר למצוא רעיון דומה. -
@פרלמן-משה אמר בתגובה לגבי סגירה של פרום אוצר החכמה.:
בעבר העליתי הצעה:
לפתוח את אוצר החכמה לפי שמות משתמשים, דהיינו, כל משתמש שיפסל תוכנו ימחק בנטפרי ויסומן בxxxxxxxxxxxxxxxx
עכ"פ אפשר למצוא רעיון דומה.ואז נטפרי תצטרך לעמוד עם ''יד על הדופק'' לבדוק אחר כל ניק שיפתח ? האם זה פתרון ?
-
אבל אוצר החכמה סגור נכון?!
בטח רק כאן כתבת אוצר החכמה, מבלי להדגיש שאתה מדבר על פורום אוצר החכמה, אך לא לאנשים שמתעניינים על נטפרי.....
לאוצר החכמה ברור שיש ביקוש, וזה אכן פתוח בנטפרי.