ריבוי משתמשים והגדרות סינון
-
אשאל שאלה פשוטה.
אצלי בבית הסינון הוא על המודם.
המחשב ניד מחובר בwifi.
מידי פעם אני מחבר בwifi מכשירים נוספים.
איך אני עושה להם הגדרות שונות? -
@מ.-פינחסי אמר בריבוי משתמשים והגדרות סינון:
לכאורה כדאי לעדכן בויקי בדף הנחיות להגדרות השימוש
@מ.-פינחסי יש על זה שורה ריקה בויקי שעכשיו אפשר למלאות אותה (נמצא בלשונית 'הגדרות סינון אישיות')
-
@מ.-פינחסי בינתיים לא נ"ל שאפשר כי הכל חיבור אחד. גם בעתיד נ"ל שזה בעיה טכנית די רציני לסדר דבר כזה.
-
פוסט זה נמחק! -
@מ.-פינחסי זה מה שאני הצעתי
-
@yzahn אמר בריבוי משתמשים והגדרות סינון:
@Chocolate אמר בריבוי משתמשים והגדרות סינון:
אפשר לקחת הביצוע שלב אחד קדימה שיהיה אפשרות בחיבור אחד לעשות לכל מכשיר פרופיל נפרד (לפי הmac)
לכאורה אין אפשרות לנטפרי לדעת מה הmac שלך?
לכאו' יש אפשרות לדעת את זה, כי טים ויואר מזהה את זה, ולפי זה סוגרים ללקוח שמשתמש הרבה בחינמי, טכנאי מחשבים שאמר לי שיש דרך לשנות את ה MAC (כמדומני באופן וירטואלי) ואז אפשר להמשיך ולהשתמש עם טים ויואר עד שחוסמים שוב וחוזר חלילה.
-
@שלו'
טים וויאר היא תוכנה שמותקנת על המחשב.
אם כבר, אזי דרך תוכנת וויפרי, וכפי שכבר הציעו כאן כמ"פ. -
@שלו'
א. טים ויאר כתוכנה שרצה על המחשב יכולה לדעת מה הmac שלך. לא כן בנטפרי שאין שום תוכנה [בינתיים] על המחשב שמדווחת לנטפרי מה הmac שלך.
ב. כמו שכתבת בעצמך הmac ניתן לזייף. -
לא כן בנטפרי שאין שום תוכנה [בינתיים] על המחשב שמדווחת לנטפרי מה הmac שלך.
תוכנת וויפרי מדווחת (או עכ"פ יכולה לדווח).
-
@ליכט אמר בריבוי משתמשים והגדרות סינון:
תוכנת וויפרי מדווחת (או עכ"פ יכולה לדווח).
מדווחת? לא נ"ל. יכולה לדווח - בהחלט.
והוא אשר כתבתי.
לא ראיתי בשעה שהגבתי...
בכל אופן זה בכלל לא כ"כ פשוט, טים ויואר פיתחו פרוטוקול לעצמם וכל בקשה בפרוטוקול שלהם מזוהה עם ID מיוחד לכל מחשב (לכל mac אם נניח שמש"כ נכון). נטפרי עובדים עם הפרוטוקולים הקיימים (TCP/IP ועל גביו HTTP/HTTPS וכו' וכו') שם אין מזהה ייחודי שמוטמעת בכל בקשה ואין דרך לזהות את המחשב ששלחה את הבקשה. לכל היותר אפשר לזהות את הIP ובמקרה שיש כמה מכשירים שמנותבים דרך IP אחד א"א לזהות מאיזה מכשיר מגיע הבקשה. יש לכם רעיון איך להתגבר על זה?
-
יש לכם רעיון איך להתגבר על זה?
לחקות את זה:
טים ויואר פיתחו פרוטוקול לעצמם
-
אם כבר, נבנה מרשתת עולמי חילופי שיחליף את האינטרנט... אפילו בסין עוד לא הצליחו להחליף את האינטרנט...
-
אם כבר, נבנה מרשתת עולמי חילופי שיחליף את האינטרנט... אפילו בסין עוד לא הצליחו להחליף את האינטרנט...
בעבר (כמה שנים טובות), נפוצה השמועה, שכמה אילי הון חרדיים רצו לעשות את זה.
וזה לא יצא לפועל.
זה יכול להיות משהו אדיר! -
איך בלינוקס קלי אפשר לראות ה mac שלכל מחשב שנמצא בסביבה ?
-
@Chocolate אמר בריבוי משתמשים והגדרות סינון:
איך בלינוקס קלי אפשר לראות ה mac שלכל מחשב שנמצא בסביבה ?
כי אתה על אותו רשת. להשתמש בעגה המקצועית הmac מתפרסם רק בשכבת הקו של מודל ה-OSI
-
@magicode
אולי כדאי להוסיף אפשרות לתת שם לכל חיבור (דוגמת: חיבור נוכחי).
כדי שיוכלו לדעת בכל שינוי באיזה חיבור צריך לשנות. -
כנראה שזו בעיה שלי,
אבל אני לתומי חשבתי שכל העניין הוא לאפשר למחשבים שונים תחת אותו קוד חיבור הגדרות שונות, כגון לפי הIP הפנימי וכדו'.
כי לחיבורים שונים במרבית המקרים אפשר פשוט להגדיר חשבונות שונים, עם מס' טלפון שונים וכו'.
אשמח לאופציה כזו אם זה שייך מבחינה טכנית. נצרך במקומות ציבוריים שונים כגון שמחובר מחשב של קול הלשון ומחשב למשרד וכדו'.
בתודה
-
כעת הגיע המייל הרשמי...
-
@A052 אמר בריבוי משתמשים והגדרות סינון:
כנראה שזו בעיה שלי,
אבל אני לתומי חשבתי שכל העניין הוא לאפשר למחשבים שונים תחת אותו קוד חיבור הגדרות שונות, כגון לפי הIP הפנימי וכדו'.
כי לחיבורים שונים במרבית המקרים אפשר פשוט להגדיר חשבונות שונים, עם מס' טלפון שונים וכו'.
אשמח לאופציה כזו אם זה שייך מבחינה טכנית. נצרך במקומות ציבוריים שונים כגון שמחובר מחשב של קול הלשון ומחשב למשרד וכדו'.
בתודה
גם אני חשבתי שמדובר באותו רעיון.
דובר בעבר באחד האשכולות לחבר את הוייפרי עם הגדרות סינון, משהו כמו נתיב, שאז יש לכל מחשב את ההגדרות שלו.
-