נטפרי לסמארטפונים
-
@מזמור אמר בנטפרי לסמארטפונים:
זה שיש נטפרי למחשב הכניס את האינטרנט לכל בית חרדי?
ברור. אולי לא לכל, אבל להרבה. ביודעי ומכירי.
-
@חים אמר בנטפרי לסמארטפונים:
גם אני, אבל משום מה מצליח לקרוא רק את הדף הראשון של כל אשכול, ולא את כל האשכול
תנוח דעתך, אתה רואה את כל האשכול.
כל האשכולות הישנים בפרוג, (שנוצרו לפני העדכון הגדול שעשו שם לפני כמה חודשים), מוצגים בדף אחד ארוך, למרות שיש למטה מספרי דפים. -
@חים אמר בנטפרי לסמארטפונים:
@מזמור
אף אחד לא אמר שזה לא הכרחי לאנשים שעובדים עם זה ואין להם ברירה אחרת,
השאלה כאן כל הזמן, הוא, מי יכול לקחת אחריות על זה שכל הציבור החרדי יתחילו להסתובב עם סמארטפונים, מה זה נטפרי, למה לא?אישור רבנים פלוס אישור על אופי העבודה.
למה לא? -
יש כאן ויכוח שמייצג כמה בעיות,
- אייפון הוא דבר שמזיק רוחנית כשהוא ללא סינון.
- אייפון מזיק גם כשהוא מסונן לאיכות חיים נורמלית ולרמת חיים תקינה (ע"ע סרטון של יואל ראטה)
- אנשים חושבים שהם צריכים אייפון וזה בדר"כ לא באמת.
- כל סינון של אינטרנט מביא עוד אנשים שמתירים את האינטרנט לעצמם (בין במחשב ביתי ובין בסלולר).
- אברכים קונים מכשירי הדרן.
לענ"ד, הבעיה היא רמת החיים הרוחנית שלנו,
אברך וכל אדם שקונה מכשיר הדרן זה בדיוק אותו אחד שקונה נטפרי למחשב הבייתי.
אם הוא לא צריך את זה באמת, אז הסיבה שהוא לוקח את זה כי "בא לו"
(וגם, מה הוא צריך באינטרנט באמת? רק בנקים? רק מיילים? רק אוצר החכמה?
למה מי שצריך קופת חולים כבר מותר לו "להצטרך" את כל האינטרנט?!)ואז מתחיל דיון עקר מה עושים? האם כדאי לפתח נטפרי לסלולר או לא,
זו החלטה שאמורה להיות של רבנים בדיוק כמו החלטה על האינטרנט הרגיל.
רק בסלולר וכד' כולם "רואים" אז נמשיך לצקצק בשפתינו ולנהל דיונים כאלה
בעוד בבית כל אחד עושה כרצונו ולא שואלים אותו שאלות מביכות, אז לא יעזור דיונים כאלה.אגב, כ"אברך" בעצמי אני חושב שיש בעיה בהסברה.
אייפון ודומיו זה דבר שמותר רק למי שלא אברך... נכון?
לאברכים זה תמיד אסור כי הם "לא צריכים" את זה.
ה"אברכים" שהם ברמה רוחנית גבוהה --נאסר-- עליהם הדבר בעוד שלכל מאן דהו שעזב את הכולל או הישיבה --מותר-- לו הדבר
איך זה נשמע? -
@פורים-רב
אני לא חושב שזה עניין של מותר ואסור.
אני מדמה את הסמארטפון לביוב. שמיועד לעובדים בביוב. ביוב זה לא דבר אסור.
אברך לא נאה לו לעבוד בביוב.
אסור להתפלל וללמוד שהביוב עולה על גדותיו ומריחים אותו.
זה מפריע ללימוד מפריע לתפילה.
בקיצור אדם צריך לבחור האם הוא עובד בביוב או בעבודה מכובדת. -
חייב להגיב.
ביום ו' האחרון בשעה 12:00 עמדתי בתור לשלם בקופה באחת מרשתות לרוע מזלי עמד שם אברך חסידי עם פאות מסולסלות ומחליק עם אצבעו על מכשירו כנראה לצורך דפוף.. הקופאי מדבר אליו ואינו מגיב וכעבור זמן מה התנער ושאל נו.. למה לא מתקדם ? כולם ענו לו מחכים לך... ואז שאלתי אותו: תגיד, אתה לא מרגיש שהחכמה שלך עברה למכשיר ואתה נשארת בלי?? הוא היה המום.. -
כיום יש אלפי אנשים שמחזיקים סמארטפון
יש אנשים שממש חייבים את זה לעסק וכו'
סוכנים ועוד הרבה
אם כולם יעברו לנטפרי ויהיה תמיכה טובה בחנות אפליקציות וכו'
זה יהיה ממש הצלת נפשות
הרבה ממגנות או כולם נפרצים בקלות שכל ילד יכול לפרוץ
אני לא מדבר על זה שבאמריקה כולם מחזיקים סמארטפונים ואם תפרצו לשוק שם זה יהיה ממש הצלת הדור -
@משה-רובין זה לא יהיה "הצלת נפשות" , זה יהיה "הצלת מצפונם" של האנשים האלו... הם ירגישו טוב יותר עם זה... טוב יותר עם משהו שהוא מיותר.
-
פוסט זה נמחק! -
@סמוי אמר בנטפרי לסמארטפונים:
חייב להגיב.
ביום ו' האחרון בשעה 12:00 עמדתי בתור לשלם בקופה באחת מרשתות לרוע מזלי עמד שם אברך חסידי עם פאות מסולסלות ומחליק עם אצבעו על מכשירו כנראה לצורך דפוף.. הקופאי מדבר אליו ואינו מגיב וכעבור זמן מה התנער ושאל נו.. למה לא מתקדם ? כולם ענו לו מחכים לך... ואז שאלתי אותו: תגיד, אתה לא מרגיש שהחכמה שלך עברה למכשיר ואתה נשארת בלי?? הוא היה המום..הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא. אמרו חז"ל: יכול אפילו את מוכיחו ופניו משתנות תלמוד לומר ולא תשא עליו חטא.
-
אם כבר מדברים, מפריע לי מאד דבר אחד.
למה כל העסק בענין הוא "שחור או לבן", דהיינו או שיש לך טלפון כשר לגמרי, או שיש לך סמארטפון על כל אפליקציותיו. [מסונן כמובן]
יש המוני אנשים שלא צריכים גישה ליותר משתים שלוש אפליקציות, יותר מזה, יש כאלה שלא צריכים בכלל גישה לרשת, הם צריכים רק מצלמה בטלפון [ואין לי כח לוויכוחים המנותקים האלו למה צריך את זה לעבודה] או SMS או הקלטה נורמלית, למה למה לאלו אין ברירה אלא לקנות את כל החבילה, סמארטפון עם חנות אפליקציות שלמה? -
@מזמור למה אנשים שצריכים רק הקלטה נורמלית או רק מצלמה נורמלית צריכים שזה יהיה מחובר לסלולרי שלהם?
שיסתובבו עם מכשיר הקלטה קטן ואיכותי שיבצע את המלאכה לשביעות רצונם, או מצלמה.
למה כלי עבודתו של איש מקצוע אמורים להיות מאוחסנים במכשיר הטלפון שלו?
שוב הגענו לאותה פינה של נוחות או צורך.
בטח שזה יותר נוח, אבל שלא יגידו שהם חייבים סמארטפון. -
@רוח אמר בנטפרי לסמארטפונים:
שיסתובבו עם מכשיר הקלטה קטן ואיכותי שיבצע את המלאכה לשביעות רצונם, או מצלמה.
ולמה אנשים צריכים שעון מעורר בסלולרי? שיסתובבו עם שעון מעורר קטן.
ולמה צריכים נגן MP3? מה היה רע פעם להסתובב עם ווקמן עם שקית קלטות צמודה? [עד היום אסור נגנים בישיבת חדרה!]
ולמה חייבים בכלל טלפון סלולרי? אני מכיר אברכים שאין להם שום מכשיר, והם מסודרים ומאושרים.
את התשובה לכל השאלות האלה אני משאיר לך לענות. -
אם כבר מדברים, מפריע לי מאד דבר אחד.
למה כל העסק בענין הוא "שחור או לבן", דהיינו או שיש לך טלפון כשר לגמרי, או שיש לך סמארטפון על כל אפליקציותיו. [מסונן כמובן]
יש המוני אנשים שלא צריכים גישה ליותר משתים שלוש אפליקציות, יותר מזה, יש כאלה שלא צריכים בכלל גישה לרשת, הם צריכים רק מצלמה בטלפון [ואין לי כח לוויכוחים המנותקים האלו למה צריך את זה לעבודה] או SMS או הקלטה נורמלית, למה למה לאלו אין ברירה אלא לקנות את כל החבילה, סמארטפון עם חנות אפליקציות שלמה?בענין הקלטה אני חושב שאף אחד אין לו בעיה שיהיה הקלטה בטלפונים הכשרים, (כמו שאין לאף אחד בעיה עם יומן והערות, אף אחד לא אמר על זה טלפון לדיבור בלבד!). הסיבה בפועל שאין את זה ברוב המכשירים זה עצלות של היצרנים (מידיעה), צריך להבין שפיתוח גירסא כשרה זה כאב ראש לא קטן, כאשר בכל פינה עלולה לצוץ פירצה, ולכן הרבה מהיצרנים מעדיפים את הדרך הקצרה.
רק לחץ מלמטה יכול לשנות את המציאות הזו.
לגבי שאר הפונקציות כל אחד מבין שמצלמה בכיס לכל אחד למרות שזו לא עבירה, זה לא מציאות שהיינו רוצים לראות בסביבה שלנו.
ולכן הוסכם על כלל הרבנים שאלו שחייבים מצלמה שימצאו להם פתרונות, זו לא סיבה להכניס לכל הציבור מצלמה לטלפון.
לגבי שאר הבעיות שאחד צריך רק שלוש אפליקציות השני רק שבע והשלישי שלוש עשרה וחצי, זה בעיה שאי אפשר לפתור אותה באופן גורף. כמו שכל אחד מבין. במכשירים המוגנים יש נראה לי כמה רמות. ובכלל באופן אישי אפשר לקחת מכשיר אנדרואיד ולמחוק כל מה שלא צריך.
הנוסחה שמישהו העלה כאן שיצטרכו אישור רב וכדו', לענ"ד שיטת הגננת הזו היא שיטה מאד בדיעבד כשאין ברירה אחרת.
למשל כאשר צריך לשווק תרופה שלחולה פלוני היא תרופה אבל היא מסוכנת לשאר האנשים, אז משווקים אותה רק עם מרשם, כאשר האינטרנט המוגן הוא במצב של 'פחות אסור' אז מוכרים אותו למי שיש לו 'היתר' מרב.האינטרנט הוא סימן בשולחן ערוך בדיוק כמו שאר הסימנים בשולחן ערוך יורה דעה.
נקח את הדוגמא הקלאסית של כשרות המאכלים אנחנו מאד מקפידים על חותמת כשרות הכי מהודרת, אבל אף אחד לא העלה על דעתו להקים ועדת רבנים לעניני 'פרעס' שלא נהפך לבהמות מעלי גרה. זה תפקיד של כל אחד ואחד לחנך את עצמו ולשמור על הרמה הרוחנית שלו.
מנגד, רבני הערים כן יקפידו לשמור על הגבולות גם כאן, וישקלו בפלס עד כמה זה נצרך לציבור פתיחת מסעדות ובאיזה סגנון וישמרו על הגבולות, כאשר בנוסחה הסופית יהיה בכל מקרה ניגוד בין הרצון לשמור על האיכות הרוחנית מצד אחד, ומצד שני לאפשר לנצרכים את מה שחייבים. הנוסחה תהיה סוג של פשרה ששני הצדדים לא יצאו מושלמים.הכיוון של נטפרי הוא להוציא לגמרי עד הסוף את כל ה'אסור' מהאינטרנט, מה שנשאר זה רק הבעיה החינוכית שבשימוש מופרז ומיותר וכמובן מזיק באינטרנט שלא לצורך, בדיוק כמו אחד שאוכל כל היום שומן טראנס, ושותה קוקהקולה זה כשר ולא מסוכן, אבל מאד לא בריא בצריכה מופרזת.
צריך להגיע לנוסחה שבאמצע בין הצורך האמתי של מי שנצרך לבין הרצון שלא להפוך את כל הציבור לסוללי אינטרנט לתיאבון.
והמשגיח בסופו של דבר שכל אחד יצרוך את המינון הנכון, יפול בעל כורחינו על על אחד מאיתנו, ולא נהפוך את הרבנים לגגנות שלנו.
כי במשחק הגננת אמנם הגננת מנסה לשמור, אבל הילדים מפתחים רצון לעקוף את הגננת.
-
@אחד-תם אמר בנטפרי לסמארטפונים:
לגבי שאר הפונקציות כל אחד מבין שמצלמה בכיס לכל אחד למרות שזו לא עבירה, זה לא מציאות שהיינו רוצים לראות בסביבה שלנו.
???
-
@גדול-קטן אמר בנטפרי לסמארטפונים:
???
אתה לא מבין?
כשתגדל תבין... -
@גדול-קטן אמר בנטפרי לסמארטפונים:
???
אתה לא מבין?
כשתגדל תבין...סליחה שאני דוחף את האף אבל זה לא תשובה, זו התחמקות זולה!
כשאין לך מה לענות, אל תענה. אבל אל תשפיל את הצד השני ותאמר לו "אהה, אתה פיצפונצ'י, אתה לא תצליח להבין את דברי חכמתי הנשגבים..."
רדוד... -
@zvi כמובן שזה היה בהומור על שם הניק שלו. חשבתי שזה ברור.
לגופו של דבר, זה לא שאין מה לענות, פשוט אם כל אחד מבין לא צריך להסביר.
-
ולמה אנשים צריכים שעון מעורר בסלולרי? שיסתובבו עם שעון מעורר קטן.
ולמה צריכים נגן MP3? מה היה רע פעם להסתובב עם ווקמן עם שקית קלטות צמודה? [עד היום אסור נגנים בישיבת חדרה!]
ולמה חייבים בכלל טלפון סלולרי? אני מכיר אברכים שאין להם שום מכשיר, והם מסודרים ומאושרים.
את התשובה לכל השאלות האלה אני משאיר לך לענות.הקצנה היא לא תשובה...
כן, אנשים אוהבים גאג'טים, וזה דבר ממש נחמד שיש במכשיר אחד את כל מה שצריך ולא צריך, כולל פנס והקלטה ושעון מעורר ולוח שנה ואפשר גם לדחוף אולר ופותחן בקבוקים.
כל מה שניתן להכניס לפלאפון כשר, שיכניסו.
אם יש משהו ספציפי שלא ניתן להכניס לשם (ולא משנה הסיבה) הפתרון הנכון הוא להמשיך את השימוש בטלפון כשר ולמצוא פתרון מקומי לצורך הנוסף, ולא לעבור את הקו ולרכוש סמארטפון.
אם נזרום עם הדוגמאות שלך, דמיין מצב בו אין בטלפון כשר שעון מעורר. מה יקרה אז?
רוב מוחלט של האנשים היראים ירכשו שעון מעורר קטן ונחמד וישתמשו בו למטרה לשמה נועד, ולא ירוצו לקנות סמארטפון כי הם ממש חייבים שעון מעורר לצורך עבודתם, ואחר כך יתלוננו למה בעסקת חבילה הם חייבים לקבל את כל האפליקציות גם יחד (כשהם רק רצו שעון מעורר). -
אני לא חושב שאתה צודק
לא חושב שיש בעיה בכך ואדרבה יש בה הרבה מעלות
אם אתה חושב שאני טועה -פרט/נמק/הסבר
בלי להיתמם